Jihlava – Plzeň 4:1 (kon.) | Karviná – Kladno 2:3 (kon.) | Ústí n/L – Vlašim 3:1 (kon.)
Most – Jindřichův Hradec 4:1 (kon.) | Hr. Králové – Letohrad 2:3 (kon.)
koniec
Elba DDM Ústí nad Labem
3:1 (1:1, 1:0, 1:0)
HBT Vlašim
cz Nedeľa 30.09.2012, 11:00 • Stadion mládeže 643/1, Ústí nad Labem-Bukov • CROSSDOCK extraliga (CZ)
     
    Z Ústí nad Labem je to ode mě pro dnešek vše. Těším se na Vás opět někdy příště. Na shledanou, Zdeněk Kamínek ml. (15:48:25)
     
    Pozápasové ohlasy:

    Patrik Cerman (trenér Elba DDM Ústí nad Labem): "Žádný líbivý hokejbal s týmem jako je Vlašim jsme nečekali. Jsou silnější v osobních soubojích, mají tlak do brány, tam to jinak než o soubojích není. Podle mého názoru rozhodla utkání naše disciplinovanost, nezaobírali jsme se výroky rozhodčích, hráli svoji hru a v důležité chvíli využili přesilovku. S dosavadním umístěním v tabulce jsme spokojení, i když pravdou je, že díky dobrému losu jsme hráli často doma. Myslím si, že za výsledky, které předvádíme, si to zasloužíme. Během příštího víkendu doma přivítáme Jihlavu a Karvinou, což jsou celky ze spodní poloviny tabulky. Doufám, že potvrdíme vzrůstající formu a budeme bodovat naplno."

    Zdeněk Banda (brankář Elba DDM Ústí nad Labem; v utkání 26 zákroků): "S dosaženým výsledkem jsme spokojeni. Před zápasem jsme si v kabině řekli, že to musím pojmout jako utkání v play-off a potvrdili jsme to, bojovali jsme až do konce a tři body jsou doma. Klíčovým momentem střetnutí byla vyloučení, která rozkouskovala hru a nevpustila Vlašim do hry. V týmu panuje s umístěním v tabulce spokojenost. Zákrok z 10. minuty, kdy jsem Pavlu Duškovi překazil gólovou šanci, si pamatuji. Od mantinelu se vytočil hráč (Tomáš Horák; pozn. red.), který střílel a nějakým způsobem to Pavlu Duškovi po mojí levici padlo přímo na hokejku. Byla to náhoda, takový skok setrvačnosti. Měl jsem velké štěstí, že mě to trefilo. S Janem Hruškou se v brankovišti točíme po jednom zápase. Domácí prostředí je pro nás výhodou, máme největší hřiště v extralize. Nám i mně osobně to strašně pomáhá, a tak není divu, že jsme před vlastními fanoušky ztratili letos pouze bod."

    Václav Čičatka (trenér HBT Vlašim): "Utkání vynikající úrovně, které svým velice nekvalitním výkonem ovlivnili rozhodčí. Více k tomu nemám co dodat, stačí se podívat na statistiku vyloučených hráčů a v jakých situacích vylučovali. Elba hrála svůj klasický a rychlý nátlakový hokejbal plný tvrdých osobních soubojů, které jsou až na hranici pravidel. Bylo by nejlepší, kdyby sudí neměli dvojí metr a posuzovali zákroky stejným způsobem. Zápas rozhodli rozhodčí."

    Pavel Dušek (útočník druhé formace HBT Vlašim; v utkání 1+0): "Bojovali jsme, na hřišti jsme nechali všechno. Když jsme chtěli hru otevřít, dopustili jsme se zbytečného faulu. Měli jsme v neděli spoustu vyloučených hráčů, toho se musíme příště vyvarovat. Dostávali jsme se těžko k soupeři do třetiny, a když jsme to chtěli zkusit, tak jsme ve třech inkasovali gól na 1:3. Prohráli jsme také dost vhazování v obranném pásmu a ztráceli hodně balónů. Utkání rozhodlo to, že jsme obdrželi tři branky a sami nedokázali skórovat z vlastních šancí. Co se týká mnou vstřelené branky, dobře jsme hru přenesli nahoru na obránce, vystřelil, mně to trefilo do hokejky, šlo to do tyčky a následně do brány. Chvilku před tím jsem měl tutovou šanci, když jsem střílel ze vzduchu. Zdeněk Banda tam výborně skočil a vychytal mě. Nyní nás čeká Kert Park, musíme na soupeře vlétnout a hrát naši hru. Cíle Vlašimi jsou ty nejvyšší, chceme se dostat do play-off, a pak se uvidí."
     
    Stejně jako v sobotu, i dnes zůstávají tři body na severu Čech. Hokejbalisté Ústí nad Labem si poradili v zápase plného emocí s Vlašimí, kterou přemohli v poměru 3:1. Nejprve se v 10. minutě prosadil navrátilec do sestavy David Gottfried, vyrovnat za šestnáct sekund se z přesilové hry podařilo Pavlu Duškovi. Ve 26. minutě vrátil vedení Elbě Miloslav Kváš. Hosté se až příliš v závěru věnovali výrokům rozhodčím, za což museli pykat. Ve 41. minutě pojistil výhru Ústí nad Labem ve dvojnásobné početní výhodě Jan Langthaler.
     
    44:44
    Domácí dohrávají utkání ve střední třetině.
     
    Statistiky utkání:

    Vyloučení: 3:7.
    Využití: 1:1.
    V oslabení: 0:0.
    Střely na branku: 30:27 (9:12, 11:7, 10:8).
    Zakázaná uvolnění: 6:1.
    Ofsajdy: 2:1.
    Vyhraná vhazování: 53:34 (18:9, 17:14, 18:11).
     
    45:00
    Konec zápasu.
     
    44:06
    Hosté v plném počtu.
     
    43:00
    Ústečtí drží míč v největší možné vzdálenosti od branky Zdeňka Bandy, nikam se nehrnou.
     
    42:06
    Další klukovina na polovině hřiště, po níž zůstává ležet Matěj Kotlík. Libor Topolánek (VLA) potrestán dvouminutovým trestem za hrubost.

    Vyloučení celkem v zápase: 3:7.
     
    41:25
    Závěr zápasu je velmi emotivní, hráčská lavice hostů v rozhořčení.
     
    41:02
    Hosté v plném počtu.
     
    40:01
    Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!

    Využitá dvojnásobná přesilovka! Střelu Miroslava Růžičky usměrnil za záda Michala Straky JAN LANGTHALER (v dnešním utkání 1+1), jenž do odkryté branky balón dorazil. Asistence: Miroslav Růžička (v dnešním utkání 0+1).
     
    39:02
    Přesně to si hosté nepřáli. Gólman Michal Straka (VLA) vyloučen na dvě minuty za zdržování hry, když vyhodil míč mimo hřiště. Trest odpyká Jakub Šindelář (VLA).

    Vyloučení celkem v zápase: 3:6.
     
    38:40
    Postavení mimo hru domácích (na ofsajdy 2:1).
     
    38:26
    Vlašim ve čtyřech.
     
    38:13
    Ústečtí si zahrají ve dvojnásobné početní výhodě. Martin Špale (VLA) obdržel menší trest za podražení.

    Vyloučení celkem v zápase: 3:5.
     
    38:13
    Na hřišti zůstal ležet bezmocně Lukáš Soukup.
     
    37:30
    Na programu je výměna stran.
     
    37:20
    Ústečtí drží balón na svých holích v útočném pásmu a čekají na sirénu oznamující výměnu stran.
     
    36:26
    Zbytečný faul Ondřeje Bartejse (VLA) trestají rozhodčí dvouminutovým trestem za držení hole.

    Vyloučení celkem v zápase: 3:4.

    Zdeněk Kamínek ml.

    Góly a asistencie: 10. Gottfried (Kotlík), 26. Kváš (Langthaler, Prášek), 41. Langthaler (Růžička) - 11. Dušek (Špale)


    Elba DDM Ústí nad Labem: Banda (J. Hruška) - Prášek, Kváš, do 30. Jirava, M. Růžička, Šilínek, Haas - L. Soukup, Langthaler, Hubený - Plachý, J. Štěpánek, Zákon - Kotlík, Gottfried, Zápotocký - od 25. Horáček, připraven Pelíšek. Trenér: Patrik Cerman.
    HBT Vlašim: Michal Straka (Mikl) - Blažek, Špale, M. Čičatka, Nýdl, Střeska, Kieler - Šindelář, Topolánek, Hudeček - Dušek, Slanina, Bartejs - Burda, Horák. Trenér: Václav Čičatka.

    Rozhodca: Radek Koskuba, Michal Pečený

    Diváci: 89