Jihlava – Kladno 0:3 (kon.) | Ústí n/L – Jindřichův Hradec 6:0 (kon.) | Karviná – Plzeň 4:3 (kon.)
Letohrad – Kert Park Praha 3:2 (po s.n.) | Most – Vlašim 1:2 (kon.) | Pardubice – Hr. Králové 2:4 (kon.)
koniec
Elba DDM Ústí nad Labem
6:0 (2:0, 1:0, 3:0)
TJ HBC Olymp Jindřichův Hradec
cz Sobota 29.09.2012, 16:15 • Stadion mládeže 643/1, Ústí nad Labem-Bukov • CROSSDOCK extraliga (CZ)
     
    Z Ústí nad Labem je to ode mě pro dnešek vše, těším se na Vás opět zítra. Na shledanou, Zdeněk Kamínek ml. (20:08:19)
     
    Pozápasové ohlasy:

    Patrik Cerman (trenér Elba DDM Ústí nad Labem): "Výsledek zápasu je jednoznačný a i průběh utkání tomu odpovídá. Od začátku duelu jsme měli více ze hry, i když jsme si neodpustili výpadky, kdy se hra vyrovnala, nebo kdy jsme se dopustili zbytečných faulů. Nerozumím tomu, proč oslabeného soupeře, nad kterým vedeme, nedokážeme dorazit a přidat další branky. V utkání zbytečně polevíme a odpočíváme. Celkově byl ale obraz hry jednoznačný a výsledek zasloužený. Janu Hruškovi jsem čisté konto přál, zasloužil si ho. Řešit musel pár ošemetných situací a chytal pozorně celé utkání. To gólmanovi v psychice pomůže do dalších zápasů. Už se těšíme na nedělní bitvu s Vlašimí, bude to zápas jiné úrovně, jiné kvality. Doma hrajeme zatím dobře, naše hřiště je specifické velikostí i kvalitou povrchu a jsme na to zvyklejší. Budeme pokračovat nadále s točením gólmanů, zítra dostane mou důvěru Zdeněk Banda."

    Jan Štěpánek (útočník druhé formace Elba DDM Ústí nad Labem; v utkání 2+0): "Utkání rozhodl náš dobrý vstup do zápasu. Dali jsme konečně v úvodu dva rychlé góly a soupeř, který přijel s defenzivní taktikou, musel hru otevřít. Vstřelil jsem v zápase sice dvě branky, ale se svou hrou stále nejsem spokojen. V těchto letech je těžké hledat motivaci, přes léto jsem přemýšlel, zda s hokejbalem neskončit. Měl jsem delší dovolenou a chvilku trvá, než se dostanu do optimální formy. Za to, že mi tam v sobotu spadly dvě trefy, jsem rád. První můj zásah byla tečovaná střela obránce a druhý gól padl z dorážky. Nic veselého, ale když člověk nemá formu, tak ho potěší, že se k němu také otočí štěstí. S kluky jsme po loňském ročníku zvažovali, kdo chce skončit a kdo naopak bude pokračovat. Sedli jsme si na pivo a já si dal podmínku, když pár lidí bude pokračovat dál, tak budu pokračovat také. Nejdůležitější ale byla manželka, která věděla, že bych s hokejbalem stejně neskončil a hrál bych nějaké nižší soutěže. Bylo by to tedy v uvozovkách ještě horší. Řekla mi tedy, ať pokračuji raději pořádně, než abych se plácal v nižších ligách a akorát bych byl z toho ještě více naštvaný. Já osobně se už speciálně těším na nedělní utkání s Vlašimí. Přijede soupeř, který přijede hrát hokejbal, bude hrát útočně a do nás. My nemáme extra útočný tým a všichni, co tu dosud hráli, víceméně bránili. To i mě samotného překvapilo. Těším, že si zahraji hokejbal, bude to létat nahoru a dolů a nebudou všichni stát v pěti na modré čáře a čekat, co my vymyslíme. To je styl, který nesedí k nikomu."

    Jan Donauschachtl (trenér TJ HBC Olymp Jindřichův Hradec): "Přijeli jsme s dvanácti hráči do pole, a tak jsme hráli to, co bylo v našich silách. Na soupeře to bohužel nestačilo, rozhodl větší hlad domácích po gólech a dvě rychlé kontaktní branky z úvodu střetnutí. Spokojenost s umístěním v tabulce nepřevládá, po prvních dvou zápasech soutěže, které herně i výsledkově vypadaly dobře, tak od té doby se potácíme někde, kde jsme být nechtěli, ale ještě je spoustu utkání před námi. Musíme zabrat a vyhnout se boji o záchranu. Naším cílem je pohybovat se okolo osmého místa, abychom si zahráli play-off."

    Martin Landkammer (obránce druhé formace a kapitán TJ HBC Olymp Jindřichův Hradec): "Zápas jsme začali špatně, soupeř nás přehrál a vstřelil dvě branky. Druhou třetinu jsme hráli vyrovnaně, mohli jsme vstřelit gól. Třetí část už byla o vůli, závěr jsme odchodili. Na domácí utkání máme čtyři lajny, kluci sedí. Poté jedeme ven a bohužel jedou pouze dvě lajny. Určitě se to na nás podepsalo. Snažíme se sbírat body především doma, ale zatím se nám moc bodovat nedaří. Máme v tabulce tři body, nebudeme z toho dělat žádnou tragédii. V neděli musíme zvítězit v Mostě, zlepšit je třeba přesilové hry, jsme v nich žalostní. Hráli jsme dlouho pět na tři, ale prakticky jsme nevystřelili na branku. Zapracovat musíme také na pohybu v obranném pásmu."
     
    Utkání Elby s Olympem ovládl celek Ústí nad Labem s přehledem, když si s Jindřichovým Hradcem dokázal poradit v poměru 6:0. Dvě branky zaznamenal v zápase Jan Štěpánek, třemi asistencemi přispěl k výhře Jan Plachý a čisté konto udržel Jan Hruška. Tři body tak zůstávají po právu na severu Čech.
     
    Statistiky utkání:

    Vyloučení: 6:3.
    Využití: 1:0.
    V oslabení: 0:0.
    Střely na branku: 32:25 (11:7, 6:10, 15:8).
    Zakázaná uvolnění: 1:7.
    Ofsajdy: 2:0.
    Vyhraná vhazování: 41:25 (15:9, 13:9, 13:7).
     
    45:00
    Konec zápasu.
     
    44:27
    Jindřichův Hradec je v přesilové hře doslova neškodný.
     
    43:50
    Domácí ve čtyřech.
     
    43:20
    Domácí vyhazují.
     
    42:43
    Dvojnásobná početní výhoda pro hosty se ještě zvýhodní. Miroslav Růžička (UNL) inkasoval menší trest za krosček.

    Vyloučení celkem v zápase: 6:3.
     
    41:50
    Hosté budou mít k dispozici dvojnásobnou přesilovou hru. Dvouminutovým trestem za sekání potrestán Marek Zápotocký (UNL).

    Vyloučení celkem v zápase: 5:3.
     
    41:14
    David Pelíšek (UNL) vyloučen na dvě minuty za nedovolené bránění.

    Vyloučení celkem v zápase: 4:3.
     
    40:19
    Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!

    Když už se zdálo, že provizorní střelu Jana Plachého pokryje Jan Janák bez větších potíží, objevil se na brankovišti důrazný JAN ŠTĚPÁNEK (v dnešním utkání 2+0), jenž dorazil míč za záda hostujícího gólmana. Asistence: Jan Plachý (v dnešním utkání 0+3), Daniel Prášek (v dnešním utkání 0+1).
     
    39:51
    Hosté v plném počtu.
     
    39:01
    Ústečtí drží v klidu míč na svých holích, nemají, kam spěchat.
     
    38:20
    Jindřichův Hradec vyhazuje do bezpečí.
     
    37:51
    Přesilovka pro domácí. Martin Landkammer (JHR) potrestán dvouminutovým trestem za hákování.

    Vyloučení celkem v zápase: 3:3.
     
    36:58
    Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!

    Další branka v krátkém časovém sledu. MICHAL HUBENÝ (v dnešním utkání 1+0) překonává Jana Janáka z levého kruhu. Asistence: Jan Langthaler (v dnešním utkání 0+2).
     
    36:36
    Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!

    Dobrým důrazem na brankovišti se prezentoval MATĚJ KOTLÍK (v dnešním utkání 1+0), jenž se dokázal prosadit a zapsat se tak do listiny střelců. Asistence: David Pelíšek (v dnešním utkání 0+1).
     
    35:41
    Plachý orazítkoval z pravého kruhu tyč Janákovy svatyně.
     
    34:45
    Domácí v plném počtu.

    Zdeněk Kamínek ml.

    Góly a asistencie: 5. Haas (Plachý, Zápotocký), 7. Soukup (Langthaler, Růžička), 28. Štěpánek (Růžička, Plachý), 37. Kotlík (Pelíšek), 37. Hubený (Langthaler), 41. Štěpánek (Plachý, Prášek)


    Elba DDM Ústí nad Labem: J. Hruška (Banda) - Prášek, Kváš, Jirava, M. Růžička, Haas, Šilínek - Kotlík, Langthaler, Hubený - L. Soukup, J. Štěpánek, Zákon - Horáček, Plachý, Zápotocký - od 22. Pelíšek. Trenér: Patrik Cerman.
    TJ HBC Olymp Jindřichův Hradec: Janák (Průša) - Kiss, Hunal, Landkammer, Adam, Gregor - Škarda, Matějka, Majerik - Čapek, Plášil, Klimeš - Bárta. Trenér: Jan Donauschachtl.

    Rozhodca: Radek Koskuba, Michal Pečený

    Diváci: 188