Ústí n/L – Hr. Králové 3:4 (po s.n.) | Mladá Boleslav – Jihlava 4:1 (kon.) | Havlíčkův Brod – Šumperk 4:2 (kon.)
Most – Litoměřice 3:2 (po s.n.) | Olomouc – Třebíč 5:2 (kon.) | Písek – Kadaň 2:4 (kon.)
Beroun – Benátky n/J 4:3 (po s.n.)
koniec
BK Havlíčkův Brod
4:2 (1:1, 1:0, 2:1)
DRACI PARS ŠUMPERK
cz Pondelok 24.09.2012, 17:30 • ZS Kotlina Havlíčkův Brod Kapacita: 4000 • 1. liga (ČR)
Partner:
     
    To je ode mne z Kotliny pro dnešek vše. Já Vám děkuji za pozornost, přeji Vám krásné prožití dnešního dne a někdy příště u onlajn přenosů se s Vámi těším. Napočtenou!
     
    Rebelové vítězí a připisují si do tabulky další tři body. O ty se dnes výraznou měrou postaral Václav Meidl, jenž zaznamenal dvě branky. Opomenout nesmíme ani výborný výkon obou mužů s maskou. Zejména pak mladého Daniela Dolejše v brance Rebelů, který tak ukazuje, že Suchan má po odchodu Nerudy do hokejového důchodu silnou konurenci.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:49
    Střela Jana Pavlíka od modré čáry škrtla Štůralův pravý beton a skončila těsně vedla branky. Rebelové mohli završit "bůra", ale to jim nebylo přáno. O výsledku je však již rozhodnuto. Draci bojovali, ale Rebelové měli lepší přesilovky.
     
    59:25
    Útok Draků zastavil ofsajd. Rebelové v poklidu hlídají závěr zápasu a navíc najíždějí před Tomáše Štůralu, který tak musí opět zbystřit.
     
    59:04
    Knotek zavezl puk do útočné třetiny a na zadním mantinelu vznikl velký boj o kotouč, který byl následně zašlápnut a sudí přerušuje hru. Rebelové drží čas.
     
    58:39
    Draci jakoby odpadli a nyní opět zahrávají na zakázané uvolnění. Trenér Kučera chce zřejmě své hráče pošetřit a bere si time-out.
     
    58:17
    Náznak šance Draků skončil nejprve střelou od mantinelu, která šla hodně vedle branky a následně se píská zakázané uvolnění hráčů ve žlutých dresech.
     
    57:44
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!

    Rebelové zřejmě rozhodují o výsledku zápasu a dvě minuty a šestnáct vteřin před koncem třetí části navyšují svůj náskok na dvě branky! U levého mantinelu dojel Roman Vondráček kotouč, využil toho, že beci Draků nebyli na svých postech, sjel si na kruh a našel křižnou přihrávkou před svatyní Tomáš Štůraly volného VÁCLAVA MEIDLA, který zvedl kotouč nad rameno přesouvajícího se gólmana Šumperku! Asistence: Roman Vondráček.
     
    57:17
    Ten nyní likvidoval dvě střely od modré čáry, nejprve zasáhl betony a následně ukryl ve výstroji střelu Radima Ostrčila.
     
    56:55
    Ladislav Rytnauer se dostal v mezikruží ke střele, která Štůralovi vypadla a následně se ještě o dorážku pokusil Kostourek, ale trefil jen hruď gólmana Draků.
     
    56:23
    Šumperk se nyní několikrát snažil projít do útočné třetiny, ale Rebelové výborně brání střední pásmo a za svou modrou čáru nikoho nepouští.
     
    55:53
    Nejprve se Cink probil až k zakončení, ale minul vzdáleněkší tyč Dolejšovy branky a poté ještě pálil Skoumal, ale jeho pokus byl zablokován do ochranné sítě. Rebelové jsou již v pěti bruslařích na ledě.
     
    55:28
    Hned po buly se Rebelové osvobozují dlouhým výhozem a následně ještě drží puk u Štůraly, který se musí mít na pozoru.
     
    55:07
    Nyní se Draci dostali až do útočné třetiny, kde po několika rychlých nahrávkách pálil od modré čáry Aleš Holík, ale Daniel Dolejš puk viděl a schoval jej do výstroje.
     
    54:31
    A dokonce zahrozili! Tomáš Štůrala si musel poradit s jedovkou Radima Ostrčila od modré čáry, ale puk si našel hostující gólman v lapačce a podržel jej.
     
    54:25
    Rebelové vyhodili puk ke Štůralovi, kde se černého kolečka chopili Draci a vyhodili jej na zakázané uvolnění. Rebelové šetří vteřinky.
     
    53:53
    A Martin Ondráček (HBR) sekl Štůralu přes lapačku a míří na dvě minuty na trestnou lavici. Oslabení pro Rebely a šance pro Draky.
     
    53:53
    Kostourek, Ondráček a Rytnauer ujížděli tři na jednoho! Milan Kostourek po nahrávce Ladislava Rytanuera pálil do okryté poloviny klece, ale skvěle se přesunul Štůrala a puk zastavil před brankovu čárou! Následně se snažil puk ještě vyšťourat Ondráček, ale Štůrala si vše pohlídal.
     
    53:24
    Draci nyní mířili kupředu, ale do útočné třetiny je nepustil sudí, který odpískal ofsajd. Draci tak budou muset zkusit své štěstí znovu. Buly u trestné lavice Rebelů.
     
    53:00
    Po zakázaním uvolnění se vhazovalo pžed Štůralou, který si musel poradil se střelou Petra Polodny z pravého kruhu. Domácí kapitán trefil jen hruď gólmana Draků.
     
    Dnešní utkání sleduje 796 diváků.
     
    52:18
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!

    Třetí využitá přesilovka znamená vedení Rebelů opět nejtěsnějším rozdílem! Rebelové zavezli puk do útočné třetiny a Milan Kostourek se natlačil před branku, kde jeho pokus odrazil Štůrala betony. Kotouč se však vypotácel ven na druhou stranu brankového prostoru, kde jej za záda bezmocného Tomáše Štůraly doklepl LADISLAV RYTNAUER, který tak opět rozduněl domácí tribuny! Asistence: Milan Kostourek a Martin Ondráček.
     
    51:53
    Šumperk jim přání kazí výhozem do prostoru, kde kraluje jen a pouze Daniel Dolejš.
     
    51:39
    Po střele Miroslava Třetiny, kterou Štůrala vyrazil vyrážečkou do rohu kluziště, putuje za hákování Tomáš Sedlák (SUM), který hákoval právě Třetinu. Domácí tribuny si žádají gól.
     
    50:54
    Vondráček se protlačil před branku, kde byl od kotouče odstaven a ani Jan Knotek nebyl k hrací gumě puštěn a následně se k puku dostávají Draci.
     
    50:28
    Rebelové dostali kotouč do střední třetiny a další akce Draků skončila odpískaným ofsajdem. Buly u trestné lavice Rebelů.
     
    50:06
    Martin Ondráček nyní zachyboval u mantinelu a povolil tak Šumperku akci, ale Hlinka na puk nedosáhl. Následně se snažil puk nacpat zpoza brány za Dolejše Vrdlovec, ale ten neuspěl, jelikož domácí muž s maskou prostor u tyče utěsnil betony!
     
    49:05
    Polodna v rohu kluziště vybojoval kotouč a Štůrala jej před Endálem neudžel. Naštěstí pro něj na druhém rohu brankoviště nebyl nikdo, kdo by jej doklepl za jeho záda.
     
    48:24
    Akci Rebelů utíná rázný zvuk píšťalky jednoho ze sudí. Ofsajd a Rebelové musí začít opět od začátku.
     
    48:02
    Nyní se ke střele od levého hrazení dostal Ladislav Rytnauer, ale jeho střela na bližší tyč skončila jen v náruči připraveného Tomáše Štůraly.
     
    47:30
    Rebelové se dostali na dostřel Štůralovy branky, který si však se střelou od modré čáry poradil a nedopustil další změn u stavu.
     
    46:45
    Draci právě vstřelili branku!

    A v Kotlině platí opět nerozhodný stav! Nejprve nechal Filip Stoklasa po úniku na pravém křídle vyniknout Dolejše, který jeho pokus vyrazil vyrážčekou. Puku se však chopil Karel Plášek, našel Aleše Holíka, který si sjel k brance, naznačil střelu, ale našel FILIPA STOKLASU, který tak napodruhé zacílil přesně nad padajícího gólmana Rebelů a poprvé v první lize si vychutnal gólovou radost! Asistence: Aleš Holík a Karel Plášek.
     
    46:22
    V době, když už byli Draci v plném počtu, dostal od Meidla mezi kruhy nabito Roman Vondráček, sjel si blíže k bráně, ale rychlým pokusem ji minul.
     
    45:53
    Kostourek na sebe natáhl dva hráče a Marian Morava měl na modré čáře dostatek prostoru a čase ke střele, která mířila do vinglu, ale Štůrala vytáhl výbornou vyrážečku a puk zlikvidoval!
     
    45:23
    Až nyní si vytvořili kombinací v útočné třetině tlak a pasivní čtverec bránících Draků jen přihlížel střele Knotka, která trefil obránce před sebou a následně jen Štůralu. Draci se osvobozují.
     
    44:32
    Draci však drží Rebely na uzdě a dvakrát po sobě rychle vyhazují kotouč ven ze třetiny. Rebelové se zatím nedokáží usadit před Tomášem Štůralou.
     
    44:08
    Martin Novotný (SUM) nyní hákováním přerušil souvislý tlak Rebelů, který bude moci vyhgradovat v přesilové hře.
     
    43:54
    Rebelové v drtivém tlaku, soupeř neví, kde mu hlava stojí. Nejprve Knotka vychytal Štůrala a následně ještě pálil Soldán, ale trefil jen hráče před sebou.
     
    42:55
    Draci se nedokázali udržet v obranné třetině a kupředu mohl jet Meidl, ale dostal puk na paty a než se zorientoval, tak k němu přistoupil obránce.
     
    42:14
    Kupředu se však vydala domácí družina a Ladislav Rytnauer z mezikruží nebezpečně zakončoval, ale jeho střela o milimetry minula Štůralovy tyče.
     
    41:56
    Nyní se jim však jejich kombinace příliš nepovedla a výsledkem je zakázané uvolnění, které dává Drakům příležitost.
     
    41:41
    Rebelové jsou v plném počtu. Ke konci přesilovky dvakrát rychle vyhodili a nepustili Draky k něčemu vážnějšímu.
     
    41:04
    Kombinace Draků nebyla přesná a Rebelové opět dostávají puk až ke Štůralovi, který rozehrává.
     
    40:25
    Staněk nahodil puk do pásma, kde o něj na zadním mantinelu vznikl litý boj, ale ten vyhrál Ostrčil a vyhazuje, Rebelové se osvobozují.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Hlavní aktéři tohoto zápasu se již scházejí na ledové ploše a třetí dvacetiminutovka tak bude moci každou chvilkou pokračovat.
     
    Viděli jsme napínavou druhou třetinu, jež přinesla jednu branku, o kterou se postaral Jan Soldán, který na brankovišti doklepl puk za Štůralu. Oba maskovaní muži, jímž přes jejich pokrývku hlavy není vidět do tváře, se však vytáhli.

    Třetí třetina začne zhruba v 19:14.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:50
    Střela Tomáše Sedláka od modré čáry skončila jen na betonu připraveného Dolejše, který puk vyrazil na zadní mantinel. Následně se píská Šumperku přihrávka rukou.
     
    39:41
    V témže čase míří na trestnou lavici Marian Morava (HBR), který zasáhl vysokou holí do obličeje Holíka, který však již odjíždí na střídačku.
     
    39:41
    Červenka s Haasem stáli zcela osamoceni na pravém rohu Doljšova brankoviště. Domácí muž s maskou se nejprve popasoval skvěle s dorážkou Červenky a následně se převalil na bok a fantasticky zneškodnil i dorážku Haase!
     
    39:23
    Vhazovalo se ve středím pásmu (kotouč vypadl do hlediště), Rebelové buly vyhráli a pílili kupředu, ale zastavil je ofsajd.
     
    39:14
    Šumperští zavezli puk do útočné třetiny a všichni hráči o něj zarputile bojovali, ale nakonec jej vydoloval Meidl, který obloučkem poslal puk do obranné třetiny Draků.
     
    38:29
    Ostrčil se zlobí, ale jeho pas, který nezastihl spoluhráče, byl opravdu posouzen jako zakázané uvolnění. Sudí je neoblomný. Buly před Dolejšem.
     
    38:15
    Na druhé straně je mohutně vyvoláván tribunami Dáňa Dolejš, který si poradil se střelou od modré, jež zaplula do jeho výstroje.
     
    37:58
    Endál se po nahrávce od Třetiny dostal na brankovišti efekně efektivní otočkou kolem své osy až ke střele backhandem, kterou Štůrala zlikvidoval betony.
     
    37:09
    Šumperk buly vyhrál, ale kotouč mu utekl a zastihl jej až ve středním pásmu, což neuniklo pozornosti čárového sudího, který píská ofsajd.
     
    37:03
    Akce Rebelů končí na zakázaném uvolnění. Bude se vhazovat. Třetina z buly vykázán a vede k rozhodčímu nepěkné řeči. Pozor na to, jiní by již udělovali "desítky".
     
    36:45
    V době, kdy Holík naskakoval na led, se Draci opět osvobodili výhozem k Dolejšovi. Je po přesilovce, hraje se pět na pět.
     
    36:26
    Rebelům se tato přesilovka nedaří. Puk je opět v blízkosti jejich gólmana. Draci se výtečně brání!
     
    35:48
    Jelínkovu střelu od modré zastavil chrániči Hlinka, který následně vyvezl puk a nahodil jej za Dolejše. Šumperk šetří vteřinky.
     
    35:10
    Draci nadvakrát vyhazují kotouč až do hájemství Daniela Dolejše, který dokonce druhé vyhození likvidoval betony.
     
    34:44
    Bude se vylučovat. Aleš Holík (SUM) míří na trestnou lavici za sekání. Rebelové ve výhodě nebezpečně ohrozili Štůralu, ale ten si všechny šance pohlídal.
     
    34:30
    Milan Kostourek ujížděl s Martinem Ondráčkem dva na jednoho! První jmenovaný nakonec celkou akci na brankovišti zakončoval, ale trefil jen padajícího Štůralu, který tak nyní své barvy podržel! Draci vyhazují na icing!
     
    34:00
    Aleš Staněk nahazoval od modré čáry puk na havlíčkobrodskou branku. Dolejš si puk sklepl, podíval se, zda může rozehrát, ale nenašel nikoho, kdo by se mu dobře nabídl, a tak puk pokryl pod lapačku.
     
    33:23
    Na ledě je k vidění urputný boj o puk a každý milimetr ledu. Oba celky však v posledních okamžicích kupí chyby a ke střelám se nedostávají. Gólmani spíše jen sledují hru před sebou.
     
    32:15
    Po vybruslení zpoza brány se usadil Adam Červenka na brankovišti, kam dostal z rohu pásma puk a s ničím se nemazlil - z první narval puk mezi tyče, ale Dolejš včas zaklekl a podržel Rebely ve vedení! Ti nyní mohou svému gólmanovi děkovat!
     
    31:22
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!

    Rebelové využívají druhou přesilovku a vrací se zpět do vedení! První Moravova střela se mezi tyče nevešla, ale odrazila se od zadního mantinelu do nebezpečného prostoru před branku, kde jej Milan Kostourek posunul na JANA SOLDÁNA, který neměl problém zasunout puk za bemocně se natahujícho Štůralu! Asistence: Milan Kostourek a Marian Morava.
     
    30:49
    Nepovedená kombinace Rebelů znamená další vyhození Draků. Ti nyní brání velmi dobře.
     
    30:25
    Šumperk vyhazuje a drží puk v blízkosti Daniela Dolejše. Štůrala zatím spíše odpočívá.
     
    29:58
    Karel Plášek nedokázal zpracovat prudký pas a puk skončil na zakázaném uvolnění. Šumperský hráč nyní bije do ledu. Na dvě minuty navíc míří Denis Kindl (SUM) za nedovolené bránění. Provinil se mimo puk.
     
    29:15
    A nyní se brání Rebelům jen za cenu zakázaného uvolnění. Přežité dvojnásobné oslabení nakoplo tribuny, které nyní zběsile fandí.
     
    28:41
    Rebelové vyhodili a chytře drželi puk daleko od branky Daniela Dolejše a jsou již v plném počtu bruslařů na ledě. Šumperk moc nebezpečný nebyl.
     
    28:13
    Od modré čáry nahazoval na teč Pastor, ale puk prošel až k Dolejšovi, který jej vyrazil vyrážečkou za bránu.
     
    27:46
    Rebelové vyhazují puk až ke Štralovi a jsou již ve čtyřech, tribuny jsou ve varu.
     
    27:09
    Suchý nejprve svou jedovkou zakončil dlouhou kombinaci Draků, ale minul prostor mezi třemi tyčemi a následně mu puk na modré ujel.
     
    26:41
    Minutu a pět vteřin budou hrát Rebelové v oslabení 5 na 3. V souboji mezi Sedlákem a Miroslavem Třetinou (HBR) si domácí hráč počínal se svou holí nedovoleně - měl ji až moc vysoko a trefil Sedláka do obličeje.
     
    26:25
    Hra vykázána do středního pásma pro postavení útočícího hráče v brankovišti. Rebelové šetří další vteřinky.
     
    26:15
    Domácí družina se brání zuby nehty a dvakrát po sobě rychle vyhazuje kotouč mimo dosah působiště Dana Dolejše.
     
    25:46
    Ondráček nejprve trefil boční síťku a následně odchází na trestnou lavici za sekání. Martin Ondráček (HBR), tak oslabuje svůj tým.
     
    25:30
    Rytnauer po nahrávce Ostrčila pálil z mezikruží, ale jeho backhandový pokus skončil jen na betonu pozorného Štůraly.
     
    25:02
    Rebelové jsou v plném počtu. Na konci přesilovky se vydal na zteč Polodna s Meidlem. První jmenovaný po nahrávce čahouna Meidla pálil z levého kruhu, ale trefil se jen do připravené Štůralovy náruče.
     
    24:22
    Další kombinaci Draků překazili Endál s Třetinou, kteří společnými silami nejprve zastavili protiakci a následně vyhodili puk ven ze třetiny.
     
    23:50
    Další akce Šumperka měla jepičí život a Draci musí opět začínat až od své opory s maskou na hlavě.
     
    23:26
    Plášek zkazil kombinaci Draků a Ostrčil v pohodě vyhazuje puk do bezpečí za Štůralovou brankou.
     
    23:02
    Rebelové budou hrát v oslabení. Souboj ve středním pásmu přinesl nedovolený zákrok Ladislava Rytnauera (HBR), který se provinil faulem loktem.
     
    22:21
    Po sérii několika nepřesností na obou stranách se ke střele z pravého křídla dostal Michal Skoumal, ale minul pravou tyč Dolejšovy branky.
     
    22:04
    Ten nyní předvedl další zákrok proti podobné střele a následně byli Šumperští vyhnáni do střední třetiny a dokonce zahráli na zakázané uvolnění.
     
    21:24
    Ke střele se dostal na pravém kruhu Denis Kindl, ale jeho pokus skončil jen na betonech připraveného Daniela Dolejše.
     
    21:02
    Taktéž protiakce Rebelů končí odpískáním postavení mimo hru. Rebelové musí začínat ze středního pásma.
     
    20:44
    Pastor neudržel puk ve třetině a byl mu odpískán ofsajd. Jeho pokus zlikvidovaný Dolejšem se tak nemůže počítat do statistik.
     
    20:17
    Rebelové vyhráli buly a vydali se dopředu, ale zde puk zašláplo asi šest hráčů. Akce Rebelů končí.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Hráči již najíždějí na ledovou plochu zimního stadionu v Kotlině následováni trojicí hlavních arbitrů.
     
    Po první třetině je v Kotlině stav vyrovnaný. Jako první se do vedení dostala skvadra Rebelů, když se trefil Václav Meidl. Za Šumperk tři minuty před koncem první třetiny srovnal Aleš Holík.

    Další třetina začne zhruba v 18:21.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:18
    Na levém křídle se uvolnil Lukáš Endál a tvrdým pokusem neohrozil Štrůralu, jelikož dostatečnou razanci nedoprovodil dostatečnou přesností.
     
    18:38
    Meidl objel branku a cpal se do zakončení, ale Štůralovy ležící betony nepřekonal. Následně se ještě dostal k volnému kotouči Jan Knotek, ale trefil jen povyjetého Tomáše Štůralu, který nyní Draky podržel!
     
    17:56
    Výpad Draků skončil neúspěšně. Nejprve je zastavila obrana Rebelů a následně se družina trenéra Kučery vystavila do ofsajdu.
     
    17:03
    Draci právě vstřelili branku!

    Ovšem nyní byl krátký a Draci srovnávají stav zápasu! Rebelové propadli ve středním pásmu a do rozhozené obrany vlétla hned trojice hráčů ve žlutém a přečíslení tři na dva skončilo úspěšně. Aleš Staněk od pravého mantinelu našel křižně na brankovišti dojíždějícího ALEŠE HOLÍKA, který se do puku opřel a přehodil puk před Dolejšův beton, který byl nyní bez šance! Asistence: Aleš Staněk a Karel Plásek.
     
    16:29
    Aleš Staněk se dostal ke střele z pravého kruhu, ale domácí muž s maskou opět prokázal své kvality a puk vykopl betonem mimo branku.
     
    16:21
    Od pravého mantinelu se až před Dolejše proháčkoval Michal Skoumal, ale svůj pokus nasměroval jen do jeho klína.
     
    16:00
    Pavlík vyslal puk do jízdy Meidlovi, který jej však nestihl dojet před Štůralou, který kotouč pokryl pod lapačku a pozdržel hru.
     
    15:27
    Ovšem v útočném pásmu o poku přišli a kupředu mířili Draci, ale ani jejich kombinace nebyla ideální, a tak hrají opět ve svém obranném pásmu Rebelové.
     
    14:52
    Rebelové v plném počtu. Ještě před koncem přesilovky vyhodili puk až za Štůralu a nyní jsou to oni, kdo roztáčí kola hry.
     
    14:22
    Až nyní se Rebelové osvobodili a Miroslav Třetina si dobře počkal a uháněl s pukem vpřed. Měl dost času a hledal před Štůralou spoluhráče, ale gólman Draků puk pokryl pod lapačkou. Buly po jeho levé straně.
     
    13:29
    Tvrdou ránu od modré čáry vyslal Aleš Holík, ale pokus šumperského kapitána minul branku. Draci stále na puku.
     
    13:07
    Rebelové rychle odpalují puk až k brace Tomáše Štůraly.
     
    12:51
    Rebelové nyní dlouho kombinovali v útočném pásmu, ale své počínání přehnali a puku se chopil Šumperk. Poté se provinil držením Jan Knotek (HBR), jenž tak dává Drakům možnost přesilovky.
     
    12:00
    Šumperk je nyní střelecky aktivní, ale střela Jiřího Suchého od modré čáry nenadělala Dolejšovi žádné problémy. Domácí muž s maskou ji v klidu pokryl.
     
    11:50
    Denis Kindl o sobě dal dnes poprvé vědět. Od pravého hrazení ohorzil brankáře domácího celku, který však vše s přehledem ustál a podržel kotouč v lapačce.
     
    11:17
    Kostourek s Rytnauerem ujížděli dva na jednoho! První jmenovaný dlouho váhal s nahrávkou, až mu přejel obránce a Kostourek jej trefil! Následně ještě objel branku, ale Štůralovu branku ohrozit nedokázal.
     
    10:51
    Kostourek hledal obloučkem Ondráčka, ale pas se mu nepovedl a kotouč skončil na zakázaném uvolnění. Hra se stěhuje místo před Štůralu před Dolejše.
     
    10:17
    Střela Cinka, kterou Dolejš podržel ve výstroji, nemůže být počítána jako platná, jelikož byl předtím odpískán ofsajd.
     
    10:01
    Rebelové se opět tlačili před Štůralu, ale zastavil je ofsajd. Bude se tedy vhazovat u trestné lavice Šumperka.
     
    09:33
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!

    Rebelové využívají přesilovku a dostávají se do těsného vedení! Šumperk po buly dokázal vyhodit kotouč, ale Rebelové jej bleskově dostali zpět do pásma, kde rozjeli kombinaci. Radim Ostrčil měl dvě možnosti, komu nahrát, a vybral si nejlépe, jak mohl! VÁCLAV MEIDL jeho křižný pas přijal, najel si mezi kruhy a tvrdě vypálil kolem Štůralovy vyrážečky! Asistence: Radim Ostrčil a Václav Meidl.
     
    09:03
    Rebelové nejprve přišli o puk a Šumperk opět vyhodil a následná akce byla zastavena ofsajdem. Buly ve středním pásmu u pravého mantinelu.
     
    08:42
    Rebelové kombinovali, ale branku trefilt nedokázali. Následně se Draci ujali kotouče a vyhodili jej až k brance bájené Danielem Dolejšem.
     
    08:11
    Rytnauer s Ondráčkem nyní vytvořili velký závar před Štůralou, který dvakrát výborně zasáhl, ale nakonec vše přerušil Matěj Blinka (SUM) sekáním.
     
    07:55
    Nejprve byla akce Rebelů zastavena ofsajdem a následně bylo jejoch nahození zblokováno až do ochranné sítě. Buly u Štůraly.
     
    07:39
    Menší tlak Draků přerušují Rebelové vyvezením kotouče do střední třetiny, ale tam jej získávají na své hole opět hosté z Moravy.
     
    07:16
    Až nyní se Draci dostali do útočné třetiny a od levého mantinelu, spíše než střílel, nahazoval na bránu Vrdlovec a Dolejš si pro puk došel lapačkou.
     
    06:58
    Po delší odmlce se kupředu vydal také Šumperk, ale jeho akce byla zastavena odpískaným ofsajdem.
     
    06:48
    Ten nyní kryje puk pod lapačkou před dojíždějícím Ondřejem Stehlíkem, který měl slušnou rychlost, ale Štůrala byl rychlejší.
     
    06:30
    To vyhráli Rebelové a do zakončení se tlačil Kostourek, ale jeho pokus trefil jen betony připraveného Tomáš Štůraly.
     
    05:58
    Štůrala nejprve rychle rozehrál nahozený puk a následně se kotouč ocitl mimo hrací plochu. Buly před Štůralou.
     
    05:24
    Po hluché pasáži hry našel v útočné třetině křižným pasem Polodna Ostrčila, který se do puku opřel a od levého mantinelu trefil jen chrániče obránce před sebou.
     
    04:25
    Lukáš Endál se dostal až před Štůralu, byl mu naservírován puk, ale domácí sniper trefil jen betony klečícího Štůraly. Ten nyní svůj tým zachránil.
     
    03:48
    Máme zde první vyloučení zápasu a hned oboustranné! Nejprve se provinil hostující Pastor (SUM), který dostal dvě minuty za hákování. Poté se však provinil ještě domácí Roman Vondráček (HBR), který putuje za držeí hole.
     
    03:10
    Rebelové byli nyní aktivnější a tlačili se do zakončení, nicméně obrana Šumperka byla pozorná a jedinou střelu Jana Pavlíka zablokovala mimo dosah Štůralovy svatyně.
     
    02:12
    Po chybě Rebelů se ke střele z mezikruží dostal Matěj Blinka. Měl dost času a švihem tlačil puk pod břevno, ale Dolejš mrsknul lapačkou a puk do ní zaplul! Mladý gólman si nyní vychutnává potles tribun!
     
    01:45
    Rytnauer nyní zabojoval a v rohu pásma vyšťoural puk, najížděl si před Štůralu, ale ten vše s přispěním obrany zvládl a Rytnauer nezakončil.
     
    01:31
    Rebelové se také vydali na útočný výlet, ale Kostourek byl dvakrát zastaven na modré čáře.
     
    01:03
    Draci zatím aktivnější. K další střele se od pravého mantinelu dostal Matěj Blinka, ale jeho rána na bližští tyč skončila opět jen na Dolejšovi, který následně puk pokryl pod lapačku.
     
    00:44
    První střelecký pokus má na svědomí Jiří Suchý, který se do puku opřel na modré čáře, ale jeho pokus lapil na hrudi Daniel Dolejš.
     
    00:27
    Rebelové sice vyhráli úvodní buly, ale více vzruchu přinesli až Draci, kteří zavezli hrací gumu do útočné třetiny, ale Stoklasa se za brankou neprosadil.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Do Kotliny dorazilo i šest fanoušků hostujícího celku. Oba fanouškovské tábory si již vyměnily pozdravy a naladily hlasivky.
     
    Na ledě jsou již i Draci ze Šumperka, kteří dnes budou své šance opět upírat k Tomáši Štůralovi, který je v klubu neohroženou jedničkou.
     
    Domácí hokejisté již najíždějí na kluziště, což mohutně kvitují domácí fanoušci. Do branky Rebelů se opět staví mladý Daniel Dolejš.
     
    Na ledovou plochu najíždí trojice hlavních arbitrů. Zápas bude řídit jako hlavní Jan Doležal. Čároví rozhodčí jsou pro dnešní utkání Ladislav Lučan a Tomáš Svoboda. Delegátem je pan Aleš Staněk.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Rebel Havlíčkův Brod: Dolejš (Suchan) - Morava "A", Protivný, Jelínek, Soldán, Stehík, Pavlík "A", Ostrčil, R. Novotný - Polodna "C", Endál, Ondráček, Vondráček, Knotek, Fiedler, Meidl, Rytnauer, Štěpánek, Třetina, Musil, Kostourek

    Salith Šumperk: Štůrala (Vajner) - Pastor, Suchý, Holík "C", Gewiese, Vrána, M. Novotný, Sedlák, Tesařík - Skoumal, Hulva "A", Haas, Cink, Staněk, Červenka, Plášek, Blinka, Kindl, Vrdlovec, Hlinka, Stoklasa

    Rozhodčí: Jan Doležal - Ladislav Lučan, Tomáš Svoboda
    Delegát: Aleš Staněk.
     
    STATISTICKÉ OKÉNKO:

    HC Rebel Havl. Brod:

    Nejproduktivnější útočníci:
    1. Martin Ondráček 11 (5+6)
    2. Ladislav Rytnauer 11 (4+7)
    3. Milan Kostourek 9 (3+6)

    Nejproduktivnější obránci:
    1. Radek Novotný 3 (2+1)
    2. Radim Ostrčil 3 (1+2)
    3. Marian Morava, Jan Pavlík 1 (0+1)

    Nejlepší/nejhorší účast na ledě:
    Martin Ondráček +7
    Roman Vondráček, Jan Knotek -4

    Brankáři:
    Daniel Dolejš - 2 záp. - 125 min - 6 og. (prům. 2.88) - 91,55%
    Jaroslav Suchan - 2 záp. - 125 min - 7 og. (prům. 3.36) - 91,16%


    Salith Šumperk:

    Nejproduktivnější útočníci:
    1. Daniel Vrdlovec 4 (0+4)
    2. Karel Plášek 3 (1+2)
    3. Denis Kindl, Aleš Staněk 2 (1+1)

    Nejproduktivnější obránci:
    1. Tomáš Pastor 3 (2+1)
    2. Jiří Suchý 3 (2+1)
    3. Aleš Holík 2 (2+0)

    Nejlepší/nejhorší účast na ledě:
    Daniel Vrdlovec +2
    Tomáš Pastor, Marek Bail, Denis Kindl, Matěj Blinka, Vladimír Cink, Filip Stoklasa -2

    Brankáři:
    Tomáš Štůrala 4 záp. - 193 min - 9 og. (prům. 2.8) - 91,18%
    Vratislav Vajner 1 záp. - 47 min. - 3 og. (prům. 3.83) - 88%
     
    Minulé zápasy:

    LITOMĚŘICE - HAVL. BROD 3:4p (2:1, 0:1, 1:1 - 0:1)
    Branky a nahrávky: 1. Mrňa (Slížek, Kafan), 19. Žalčík (Forman, Antončík), 51. Žalčík (Forman) - 18. Rytnauer (Kostourek, Novotný), 33. Ondráček (Kostourek, Pavlík), 59. Ondráček (Kostourek, Rytnauer), 64. Rytnauer (Ostrčil, Polodna)

    Havlíčkův Brod: Dolejš (Suchan) - Jelínek, Ostrčil, Protivný, Pavlík, Novotný, Morava, Soldán, Stehlík - Vondráček, Knotek, Endál - Polodna, Třetina, Meidl - Ondráček, Kostourek, Rytnauer - Musil, Štepánek, Havel


    ŠUMPERK - BEROUN 4:2 (2:0, 1:2. 1:0)
    Branky a nahrávky: 9. Pastor (Brunec), 13. Vrána (Červenka, Kindl), 40. Sedlák (Hlinka, Hulva), 60. Hulva - 25. Doležal (Padělek), 30. Padělek (Vostřák, Nedvěd)

    Šumperk: Štůrala (Vajner) - Holík, Gewiese, Sedlák, Pastor, Suchý, Vrána, Novotný - Staněk, Vrdlovec, Plášek - Brunec (15. Stoklasa), Hulva, Hlinka - Haas, Kindl, Červenka - Cink, Skoumal, Blinka
     
    Vzájemná bilance obou soupeřů v 1.lize:

    Počet odehraných zápasů: 10
    Bilance: 4-1-2-3
    Výsledky: 1:4, 4:2, 3:2, 4:5sn, 4:3sn, 2:5, 7:0, 4:5p, 4:2, 2:6
    Skóre: 35:34
     
    Rebelové v prvním kole zajížděli na led Medvědů z Berouna, kde díky hattricku Martina Ondráčka udolali vysokou výhru 7:3. Druhé utkání odehrála družina seskupená okolo tandemu Dvořák - Chalupa před domácím publikem, kde však neúspěšně vzdorovala Hradci Králové, jemuž podlehla po nájezdech 4:5. Dva góly za záda Jakuba Čecha zaznamenal Petr Štěpánek. Druhý domácí zápas v řadě sehráli Rebelové proti severočeskému Mostu, který pomohl skolit hattrickem Milan Kostourek, jenž tak přidal do sbírky Rebelů druhý hattrick v sezoně. Zatím poslední zápas odehráli Rebelové na ledě Litoměřic, kde urvali výhru v prodloužení, když se o výhru postaral druhým gólem v zápase Ladislav Rytnauer, který tak doplnil dvougólového Ondráčka.
     
    Šumperk začal sezonu na ledě svého největšího rivala z Olomouce, kterému podlehl těsně 0:1. Hvězdami byli oba brankáři. Jak olomoucký Libor Kašík, tak šumperský Tomáš Štůrala. Překvapení přišlo ve druhém kole, kdy Draci na domácím ledě porazili Mladou Boleslav 3:2. Premiérovou branku zaznamenal Denis Kindl. Třetí kolo zavedlo Šumperk na led Písku, kde však úřadovala domácí skvadra vedená Antonínem Melkou. Dva góly zaznamenal Aleš Holík, jenž však jen zmírňoval porážku 4:7. Domácí prostředí je velkou sílou Draků, kteří v něm porazili berounské Medvědy 4:2. Gól a asistenci si do statistik zapsal Jakub Hulva, který pečetil výhru v poslední minutě zápasu.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu z pátého kola první české hokejové ligy. Dnes je před námi utkání mezi HC Rebel Havlíčkův Brod a Salith Šumperk. Utkání začíná v 17:30.

    Richard Wagner

    Góly a asistencie: 10. Meidl (Ostrčil, Vondráček), 32. Soldán (Kostourek, Morava), 53. Rytnauer (Kostourek, Ondráček), 58. Meidl (Vondráček) - 18. Holík (Staněk, Plášek), 47. Stoklasa (Holík, Plášek)


    BK Havlíčkův Brod: Dolejš (Suchan) - Morava "A", Protivný, Jelínek, Soldán, Stehík, Pavlík "A", Ostrčil, R. Novotný - Polodna "C", Endál, Ondráček, Vondráček, Knotek, Fiedler, Meidl, Rytnauer, Štěpánek, Třetina, Musil, Kostourek
    DRACI PARS ŠUMPERK: Štůrala (Vajner) - Pastor, Suchý, Holík "C", Gewiese, Vrána, M. Novotný, Sedlák, Tesařík - Skoumal, Hulva "A", Haas, Cink, Staněk, Červenka, Plášek, Blinka, Kindl, Vrdlovec, Hlinka, Stoklasa

    Rozhodca: Jan Doležal - Ladislav Lučan, Tomáš Svoboda
    Delegát: Aleš Staněk

    Diváci: 796