Bielorusko – San Maríno 1:0 (kon.) | Grécko – Cyprus 1:0 (kon.) | Bosna – Nemecko 4:4 (kon.)
Česko – Wales 5:0 (kon.) | Čierna Hora – Arménsko 0:0 (kon.) | Rusko – Moldavsko 2:2 (kon.)
Poľsko – Portugalsko 0:0 (kon.) | Slovensko – Kazachstan 6:0 (kon.) | Lotyšsko – Rumunsko 0:4 (kon.)
Rakúsko – Škótsko 3:2 (kon.) | Luxembursko – Bulharsko 1:3 (kon.) | Taliansko – Írsko 2:4 (kon.)
Maďarsko – Lichtenštajnsko 2:0 (kon.) | Srbsko – S. Macedónsko 5:1 (kon.) | Švédsko – Ukrajina 2:1 (kon.)
Litva – Fínsko 1:3 (kon.) | Anglicko – Nórsko 1:0 (kon.) | Belgicko – Island 5:0 (kon.)
Španielsko – Chorvátsko 6:0 (kon.) | Švajčiarsko – Estónsko 3:0 (kon.)
koniec
Bosna a Hercegovina
4:4 (3:1)
Nemecko
cz Pondelok 10.09.2012, 17:00 • Asim Ferhatović Hase Stadion, Sarajevo • Kvalifikácia na ME U21
     
    Co více si divák může přát, než je vidět v jediném utkání osm branek. To se dnes domácímu publiku v Sarajevu podařilo, když sledovali hodně hokejový zápas. Oba týmy předvedly pěknou podívanou a dělba bodů je více než spravedlivá. To je ode mě vše. Přeji příjemný zbytek pondělního večera. (18:56:45)
     
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Domácí se ještě snaží udělat něco s výsledkem a vyrážejí do útoku. Ten však skončil hned vzápětí, když ho včas zastavil Sorg.
     
    90+1
    Hlavní sudí nastaví 3 minuty navíc.
     
    90
    Domácí trenér dnes střídá naposledy. Na poslední sekundy se do hry podívá Mešanović a hřiště opustí Bešić.
     
    89
    Hráči obou mužstev už zřejmě nikam spěchat nebudou a s konečnou remízou budou spokojeni. Diváci na stadionu Asima Ferhatoviće si dnes přišli rozhodně na své.
     
    87
    Německo právě vstřelilo branku!
    To je tedy střelnice. Necelé tři minuty před koncem řádné hrací doby se dokázali hosté znovu prosadit. Byl u toho znovu SEBASTIAN POLTER, který se dostal ve vápně k hlavičce a uklidil ji přesně do sítě.
     
    86
    Další žluté napomenutí obdržel domácí Čolić. Ten přidržel protihráče za dres a pochopitelně musela přijít karta.
     
    84
    Hráči v bílém teď přišpendlili svého soupeře v šestnáctce. Centr z pravé strany čechral do vápna Sorg, ale nikoho ze svých spoluhráčů nenašel.
     
    82
    Necelých deset minut před koncem jsou hosté u balonu a snaží se o vyrovnání stavu. To se zatím Němcům nedaří a marně dobývají bosenskou branku.
     
    80
    Na druhé straně dostal žluté napomenutí za stejnou situaci kapitán Kirchhoff.
     
    80
    Vzájemná potyčka skončila karetním mariášem. První žlutou obdržel Djurić.
     
    78
    Domácí také střídají. Kapitán Bibija končí v dnešním zápase. Místo něj do hry zasáhne Zakarić.
     
    77
    Třetí střídání v německém dresu. Do hry se podívá Volland, který nahradí Funka.
     
    77
    První žluté napomenutí si vysloužil domácí Zolotić za faul zezadu.
     
    76
    Diváci v Sarajevu se dnes rozhodně nenudí. Dosavadních sedm branek je hodně nadstandardní výkon od obou mužstev.
     
    74
    Bosna právě vstřelila branku!
    Domácí reprezentanti jdou opět do trháku. SRDJAN GRAHOVAC využil závaru před německou brankou a dokázal se prosadit hlavou přesně k tyči.
     
    72
    Nepřesnou rozehrávku předvedl Funk. Ten se pokoušel o narážečku se Sorgem, ale tomu nevyšlo. Jejich snaha o přečíslení skončila u Bešiće, který vše hasil odkopem.
     
    71
    Němci vezli další branku do domácí sítě. Na poslední chvíli však dobře zasáhl jeden s bosenských obránců a balon odkopl do zámezí.
     
    69
    Bukvić pošle dlouhý nákop na polovinu soupeře. Tam se o míč porvali Grahovac s Jungem. Lépe dopadl souboj pro domácího obránce.
     
    67
    Hra se teď poněkud uklidnila a oba týmy vyčkávají co přijde. Němci zaslouženě vyrovnali poté, co domácí fotbalisty jasně přehrávají.
     
    65
    Německo právě vstřelilo branku!
    To je tedy hokej! Němci dokazují, že né nadarmo vedou celou skupinu. MORITZ LEITNER se hezky opřel do balonu a jeho projektil skončil přesně v pravém rohu domácí branky.
     
    62
    Bosenští fotbalisté ale nezahálí a také se pokouší něco kloudného vymyslet. Dobrou myšlenku měl Sipović, který chtěl oslovit Djuriće. Jeho příhrávce však chyběly centimetry, aby doputovala až k příjemci.
     
    60
    Němci jsou teď hodně povzbuzeni kontaktní brankou a snaží se o vyrovnání. Dopředu upaloval Mlata, ale balon si špatně zpracoval a z dobře vypadající šance nebylo nic.
     
    58
    Německo právě vstřelilo branku!
    Hosté se nakonec dokázali prosadit a snižují na rozdíl jediné branky. Postaral se o to SEBASTIAN POLTER, který přízemní střelou z vápna zamířil přesně za záda Bukviće.
     
    57
    Grahovac potáhl Rudyho za dres a hlavní rozhodčí odpískal faul. Němečtí reprezentanti budou rozehrávat z poloviny hřiště.
     
    55
    Němci jsou v rozehrávce bezradní a kazí jednoduché přihrávky. Jednu takovou zkazil Mlapa, který hledal Leitnera. U míče jsou domácí a budou rozehrávat.
     
    53
    Hráči v modrých dresech moc svého soupeře k míči nepouštějí. To německým reprezentantům dost vadí a nesou to s nelibostí. Souboj k balon podstoupil Jung s domácím Bešićem, který byl úspěšnější.
     
    51
    Nový muž na hřišti Polter se blýskl pěknou přihrávkou na Funka. Ten se dostal až k zakončení, jenže jeho pokusu chyběla přesnost a skončil daleko mimo branku.
     
    49
    Domácí ale zatím kontrolují hru a v klidu si přihrávají na vlastní polovině hřiště. Stevanović hledal dlouhým pasem někoho ze svých spoluhráčů, jenže nenašel.
     
    47
    Dvojité německé střídání. Odpracováno má Herrmann, kterého vystřídá Bellarabi.
     
    47
    Hostující kouč také ihned reaguje na nepříznivý stav a do druhé půle posílá na hřiště nové síly. Na hrací plochu se podívá Polter, který nahradí Vukcevice.
     
    46
    První střídání si přichystal domácí trenér Jagodić. Do hry pošle Zolotiće, který nahradí Višća.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Viděli jsme velmi pohledný fotbal z obou stran. Domácí fotbalisté se dokázali třikrát prosadit a zatím zaslouženě vedou. Pro mnohé je to určitě hodně překvapivý výsledek již v poločase. Němci neprohráli jediný z devíti zápasu, ale dnes zatím mají na to, aby tu to serii pouze ukončili. Druhý poločas začne přibližně v 18:01.
     
    První poločas skončil.
     
    45
    Hlavní rozhodčí Eskov nastaví šedesát sekund navíc.
     
    44
    Domácí si hlídají konec poločasu a v poklidu kombinují na vlastní polovině. Grahovac přenesl dlouhým nákopem balon až na Višća, ten ale jeho přihrávku nezpracoval a míč končí v autu.
     
    42
    O větší ruch před brankou domácí se pokoušel Mlapa. Ten se pokusil probít přes obraný val Bosny, jenže byl neúspěšný a jeho útok skončil po odkopu Markiće.
     
    41
    Hráči v bílých dresech kombinují na vlastní půlce a dopředu zatím moc nespěchají. Vypadá to, že jsou znechuceni vývojem utkání a pouze čekají až budou moc odejít do kabin.
     
    40
    Hosté z Německa zatím předvádějí, že bránění jim moc nejde. Dnes to domácí třikrát zkusili z pravé strany a třikrát to skončilo brankou.
     
    38
    Bosna právě vstřelila branku!
    A Bosna vede už o dvě branky. Spanilá jízda hráče, který nosí na zádech číslo dvacet tři pokračuje. Opět přiletěl do vápna centr z pravé strany, který si našel nejlépe ve vzduchu MILAN DJURIČ a neomylně zavěsil za bezmocného Lena.
     
    37
    Domácí získali míč a jdou dopředu. Zatím kombinují na polovině soupeře a vyčkávají na vhodný moment k útoku.
     
    35
    Němečtí hráči se snaží o vyrovnání. To chtěl podpořit svojí kolmicí Leitner, ale selhal. Svůj pas nenamířil přesně a ten končí pouze v zámezí.
     
    33
    Rudy teď trochu zamotal domácím hlavy. Jeho slalom mezi modrými dresy byl úspěšný až do té doby než ho ukončil Kvesić.
     
    32
    Centr za domácí obranu vyšel Sorgovi dokonale. Jenže jeho spoluhráč si nepohlídal ofsajdovou past a uvízl. Hráči v modrém budou rozehrávat od vlastní šestnáctky.
     
    30
    Jung kombinoval na polovině hřiště s Rudym. Jejich ťukes ale řádně utnul domácí Bešić. Ten doslova přepálil svého protivníka a dostal za to od sudího Eskova dlouhé kázání.
     
    28
    Bilbija rozehrával přímý volný kop z dobrých třiceti metrů. Jeho pokus nebyl vůbec marný a přistál jen těsně vedle pravé tyče Lenovi branky.
     
    26
    Bosňané jsou při chuti a dal vymýšlí jak vyzrát na německou defenzivu. Konkrétně se o to pokoušel Markić, jenže svojí přihrávku pokazil.
     
    25
    Hosté na nic nečekají a svého soupeře přimáčkli do pokutového území. To sice dlouho obléhali, ale k ničemu to nevedlo. Hráči v modrém se dokázali osvobodit.
     
    23
    Bosna právě vstřelila branku!
    Jenže domácí na nic nečekali a opět vedou. Podobná akce jako v prvním gólovém případě. Po pravé straně se uvolnil Bešić, který předložil svojí přihrávku MILANU DJURIČOVI a ten dává již svůj druhý gól v zápase.
     
    21
    Německo právě vstřelilo branku!
    Je srovnáno. JAN KIRCHHOFF si nádherně naběhl za domácí obránce a svojí hlavičkou do protipohybu brankáře srovnal skóre.
     
    20
    Následný rohový kop se hostům moc nepovedl. Ten doplachtil pouze do rukavic Bukviće, který rychle rozehrál.
     
    18
    Němečtí mladíci měli dobrou šanci na ohrožení domácí branky. Zahrávali standardní situaci téměř od rohového praporku. Té se ujal Sorg, jenže našel hlavu pouze domácí hráče, který odvrátil na roh.
     
    16
    Bosna zahrávala první rohový kop. K praporku si postavil balon domácí Sipović, ale ten nikoho ve vápně v modrém dresu nenašel a hosté se osvobozují odkopem.
     
    15
    Hosté z Německa drží sice více míč na svých kopačkách, ale nic jim to platné není. Hráči v modrých předvedli jednu úspěšnou akci a jsou zatím ve vedení.
     
    14
    Herrmann se probíjel do vápna, jenže jen za cenu faulu. Brankář Bukvić bude rozehrávat od vlastní branky a hledat někoho ze svých spoluhráčů.
     
    13
    Bosenská reprezentace se tak překvapivě dostává do vedení. Jakoby byla teď německá družina trochu zaskočena nečekaným vývojem a kazí vlastní rozehrávku.
     
    11
    Bosna právě vstřelila branku!
    Domácí hráči předvedli pohlednou kombinaci. Stevanović se objevil za německou obranou a svojí přihrávku adresoval na hlavu MILANA DJURIČE a ten se už z blízka nemýlil.
     
    9
    Domácí fotbalisté znovu jen odevzdali herní pomůcku. Dlouhý nákop nikoho vepředu nenašel a tak budou hrát hosté.
     
    8
    Hráči v bílem jsou častěji u balonu a ze hry mají zatím více. Herrmann hledal přihrávkou svého kolegu Funka. Toho našel, jenže ten se nacházel v ofsajdu a bylo po německém kontru.
     
    6
    Reprezentanti Bosny vyhráli poslední čtyři domácí utkání. Dnes to ale proti německé družině budou mít těžké, protože ta zatím neztratila ani bod a devětkrát vyhrála.
     
    5
    Funk hledal dlouhým nákopem Leitnera a byl úspěšný. Jenže německý útočník si míč špatně pokryl a byl o něj oloupen.
     
    4
    Mlapa byl ošklivě zastaven na polovině hřiště. Sudí napomenul hříšníka a to bylo vše. O rozehrávku se postará Jung.
     
    3
    U postranní lajny bude vhazovat domácí kapitán Bilbija. Ten si vybral pro další spolupráci Markiće, jenže ten jeho úmysl nepochopil a balon odevzdal soupeři.
     
    2
    Německý presink ihned slavil úspěch. Hráči v modrých dresech přišli o kulatou pomůcku a Němci spěchali k domácí brance. Svoji akci ale nedovedli řádně ukončit a míč skončil v zámezí.
     
    1
    Fotbalisté Bosny obstarali rozehrávku. Oni se postaral Djurić s Bešićem.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Oba týmy už jsou na hrací ploše. Domácí nastoupí v modrých dresech a hosté budou po hřišti pobíhat v bílo-černém úboru.
     
    Úvodní sestavy:

    Bosna a Hercegovina: Bukvić - Čolić, Kvesić, Sipović, Markić, Višća, Stevanović, Bilbija "C", Grahovac, Bešić, Djurić.

    Německo: Leno - Sobiech, Kirchhoff "C", Rudy, Vukcevic, Mlapa, Leitner, Jung, Herrmann, Funk, Sorg.

    Rozhodčí: Eskov - Tselovalnikov, Baryshnikov (všichni Rus.).
     
    Jediný vzájemný duel je už téměř rok starý. Odehrál se na německé půdě a domácí družina v něm dokázala jasně zvítězit 3:0.
     
    Bosna a Hercegovina má už také s největší pravděpodobností svůj postup ze druhé místa ve skupině jistý. Do konce kvalifikace sice ještě zbývá odehrát tři utkání, ale náskok sedmi bodů před třetím Kyprem by měl být dostačující. Bosenští fotbalisté budu o jistotu bojovat už dnes proti německému výběru. V případě, že by dokázali zvítězit, byla by už jejich druhá příčka nedosažitelná. Poslední duel svedli hráči Bosny před necelým týdnem. Na domácím hřišti hostily tým Řecka, který dokázali porazit vysoko 4:0.
     
    Německo jasně vládne své skupině a již s předstihem si zajistilo postup do další fáze kvalifikace. Po odehraných devíti utkání neztratila německá družina ani bod a všechny zápasy vyhrála. V zatím posledním střetnutí změřili mladíci síly s výběrem Běloruska. To na domácím trávníku minulý týden přehráli jednoznačně 3:0 a neohroženě kráčí za vítězstvím ve skupině.
     
    Tabulka skupiny 1

    1. Německo U21 9 - 0 - 0 35:5 27 bodů
    2. Bosna a Hercegovina U21 6 - 1 - 2 21:8 19 bodů
    3. Kypr U21 4 - 0 - 5 16:19 12 bodů
    4. Řecko U21 3 - 1 - 5 13:15 10 bodů
    5. Bělorusko U21 3 - 1 - 5 10:17 10 bodů
    6. San Marino U21 0 - 1 - 8 2:33 1 bod
     
    Vítejte u on-line přenosu z kvalifikace o Mistrovství Evropy hráčů do 21 let. Ve skupině 1 se v něm utká Bosna a Hercegovina, která hostí na svém stadionu v Sarajevu hosty z Německa.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

    Jakub Martínek

    Góly: 11. Djurić, 23. Djurić, 38. Djurić, 74. Grahovac - 21. Kirchhoff, 58. Polter, 65. Leitner, 87. Polter

    Karty:   77. Zolotić (BSN), 80. Djurić (BSN), 86. Čolič (BSN) - 80. Kirchhoff (GER)


    Bosna a Hercegovina: Bukvić - Čolić, Kvesić, Sipović, Markić, Višća (46. Zolotić), Stevanović, Bilbija "C" (78. Zakarić), Grahovac, Bešić (90. Mešanović), Djurić.
    Nemecko: Leno - Sobiech, Kirchhoff "C", Rudy, Vukcevic (47. Polter), Mlapa, Leitner, Jung, Herrmann (47. Bellarabi), Funk (77. Volland), Sorg.

    Rozhodca: Eskov - Tselovalnikov, Baryshnikov (všichni Rus.)