HC Slovan – Doneck 2:4 (kon.)
koniec
HC SLOVAN Bratislava
2:4 (1:1, 1:1, 0:2)
HK Donbass Doneck
Štvrtok 06.09.2012, 18:00 • Slovnaft Aréna Bratislava • KHL
Partner:
     
    Premiérové stretnutie má domáci tím "za sebou". Zlomovou bola druhá tretina zápasu, keď v jej závere domáci inkasovali v oslabení, tento gól do šatne ich zlomil a v tretej tretine sme videli na ľadovej ploche aktívnejších hráčov Donecka. Tretia tretina skončila pomerom striel 3:6, domácim sa na hokejky vkradla nervozita a z výsledkom už nedokázali absolútne nič urobiť. Hosťujúci tím hral naopak presne to, čo im stačilo držať domácich na dištanc a dotiahnuť tak dnešný aj pre nich premiérový zápas v KHL do víťazného konca. Domáce publikum sa obom tímom odmenilo v závere zápasu búrlivým potleskom. Pekný večer z Bratislavy želá Vladimír Korduliak a vidíme sa opäť o dva dni, keď sa v Slovnaft Aréne predstaví Dinamo Riga. (20:16:04)
     
    V drese domácich najlepším hráčom vyhlásený Roman Kukumberg.
     
    V drese Donbassu Doneck vyhlásený najlepším hráčom Jani Tuppurainen.
     
    Ceny najlepším hráčom stretnutia bude odovzdávať Milan Kužela, majster sveta z roku 1972 v drese Československa a kapitán domáceho HC Slovan z roku 1979, kedy Slovan získal prvý titul majstra republiky.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:08
    Ofsajd HC Slovan.
     
    58:37
    Borci to dnes zrejme už len odkorčuľujú.
     
    57:04
    Bakošovu strelu Ersberg vyrážačkou poslal do rohu klziska.
     
    55:42
    Doneck dal gól! Poza bránku prešiel efektne s pukom Lukáš Kašpar, prihral pred bránkovisko a tam dvaja voľný - FREDRIK PETTERSSON nedal Hostikkovi žiadnu šancu. Asistencia: Lukáš Kašpar.
     
    55:24
    Hostia v plnom počte.
     
    54:49
    Vyšachovanie obrany hostí a Bližňák spálil strelu zápasu, spomedzi kruhov sám pred Ersbergom minul.
     
    54:41
    Dva tvrdé zákroky na útočiacich domácich, diváci pískajú, rozhodcovia to za prihrávku rukou vykazujú do stredného pásma.
     
    54:18
    Domáci to opäť prekombinovali.
     
    54:07
    Slovan v útoku.
     
    53:48
    Puk v obrannom pásme domácich.
     
    53:24
    Dve minúty za držanie a von odchádza Puistola.
     
    51:42
    Doneck v tejto fáze jasným mužstvom na ľade, hrá čo potrebuje a domáci sú čoraz viac s pribúdajúcimi minútami nervóznejší a nepresní.
     
    50:24
    Spoza obrancu z pravej strany pekne vystrelil Wirtanen, Hostikku však na hruškách nenachytal.
     
    49:59
    Ešte desať minút do konca riadnej hracej doby. Domáci vyslali do priestoru bránky zatiaľ jedinú strelu, oproti trom strelám hostí.

    Vladimír Korduliak

    Góly a asistencie: 2. Kytnár, 24. Bakoš (Lipiansky) - 17. Beluchin (Pilař, Kvitčenko), 40. Tuppurainen (Kiiskinen, Wirtanen), 44. Obšut (Tuppurainen), 56. Pettersson (Kašpar)


    HC SLOVAN Bratislava: Ville Hostikka - Jonathan Sigalet, Ján Tabaček, Josef Boumedienne, Ivan Švarný, Vladimír Mihalik, Martin Štajnoch, Patrik Luža, Tomáš Mikúš - Michal Vondrka, Mário Bližňák, Michel Miklík - Milan Bartovič, Milan Kytnár, Vladimír Dravecký - Martin Bakoš, Ján Lipiansky, Roman Kukumberg - Peter Ölvecký, Andrej Šťastný, Miroslav Preisinger
    HK Donbass Doneck: Erik Ersberg - Pasi Puistola, Clay Wilson, Peter Podhradský, Jaroslav Obšut, Karel Pilař, Oskar Bartulis, Jurij Silnickij - Jani Tuppurainen, Petteri Wirtanen, Tuomas Kiiskinen - Fredrik Pettersson, Václav Nedorost, Lukáš Kašpar - Maxim Kvitčenko, Jevgenij Beluchin, Jevgenij Dadonov - Vladislav Šalimov, Sergej Varlamov, Jevgenij Solovijov

    Rozhodca: Denis Naumov, Alexej Anisimov, Alexej Michel, Roman Sichalov

    Diváci: 10.055