Mechelen – Beerschot 0:2 (kon.) | Charleroi – Gent 1:1 (kon.) | Waregem – Mons 2:4 (kon.)
Lierse – Leuven 1:1 (kon.) | Waasland-Beveren – Cercle 2:0 (kon.)
koniec
Lierse SK
1:1 (1:0)
Oud-Heverlee Leuven
cz Sobota 01.09.2012, 20:00Belgická Jupiler Pro League
     
    Drama končí! Ve druhé půli domácí hlídali jednogólový náskok, který ovšem neuhlídali. Leuven pomalu nahlodával domácí obranu, až nakonec ve čtvrté minutě prodloužení rozvlnil síť Pouga, když hlavou překonal Selse. Hosté si odváží bod s cenou zlata. Z mé strany je to pro dnešek vše, přeji příjemný zbytek víkendu. (22:00:51)
     
    Konec zápasu.
     
    90+6
    Už se blíží konec.
     
    90+4
    Leuven právě vstřelilo branku!
    Leuven se nakonec dočkal! Tak dlouho bušil do vrat, až se nakonec otevřely. Dlouhý centr prodloužil do branky CHRISTIAN POUGA - 1:1!
     
    90+3
    K hlavičce se dostal jeden z hostujících hráčů. Pokus Leuvenu ovšem mířil mimo a stav se tedy nemění!
     
    90+2
    Jedna z posledních šancí Leuvenu. Na pravé straně si pro faul došel Gislason a hosté budou rozehrávat přímý kop.
     
    90+1
    Dlouhý aut do vápna se neujal. Napodruhé to Leuven zkoušel po zemi, ale neuspěl. Domácí úspěšně brání velké vápno.
     
    90
    Lierse ubránilo první tlakovou vlnu Leuvenu. Domácím se daří držet míč dostatečně daleko od Selse. Leuven přesto drží míč a čeká na okénka v obraně Lierse.
     
    89
    Obrovská šance Lierse! Yasser z protiútoku pelášil od poloviny hřiště sám na Baillyho a tváří v tvář hostujícímu brankáři se ho pokusil přelobovat. Neuspěl.
     
    88
    Leuven kombinuje na útočné polovině a dá se čekat finální tlak. Centr z levé strany skončil rohovým kopem, který domácí odvrátili.
     
    86
    Druhé střídání za aplausu tribun. Menga si ovšem potlesk zaslouží, protože předvedl aktivní výkon. Ze střídání byl ovšem překvapený a zklamaný. Na hrací plochu vběhl Bekoe.
     
    85
    Hosté odvrátili standartní situaci domácích na jedničku. Mengova šance byla odvrácena do autu. Po vhazování se hosté osvobodili a došli si pro obranný faul Lierse.
     
    84
    Domácí útočník již opustil hrací plochu po svých a domácí zahrávali slibnou příležitost. Po rozehrání nakrátko se nemohli dostat do vápna. To se povedlo až Wilsovi, který přímočarou akcí dostal míč až na malé vápno. Ke střele se dostal Hazurov, ale jeho rána byla zblokována na roh.
     
    83
    Hostující obránce dostal zaslouženou kartu. Menga je ošetřován na hrací ploše.
     
    82
    Hosté zakombinovali na útočné polovině, ale nedokázali dotáhnout akci do zakončení. Rychlý protiútok Lierse skončil tvrdým faulem Buysense.
     
    81
    Trochu sporná situace před brankou Lierse. Chuka Ogbu bojoval s domácími hráči a ocitl se na zemi. Nakonec byl odpískán faul z jeho strany, což se hostujícím hráčům nelíbilo. Geraerts si vydiskutoval žlutý kartonek.
     
    80
    Azevedo točil míč k pravé tyči, ale bohužel pro Leuven nedokázal vypočítat dráhu letu. Míč pouze proplul kolem tyče. Na druhé straně se dopustil útočného faulu Menga.
     
    79
    Slibná šance pro Leuven! Po minutě bez větší šance hosté udeřili a zhruba 25 m od branky si vybojovali přímý kop.
     
    77
    Menga se zkoušel prosadit individuálně po pravé straně hřiště, ale ztroskotal na obraně střežící Baillyho svatyni.
     
    76
    Domácím přímý kop vůbec nevyšel, jelikož skončil na zdi. Leuven dostal míč na útočnou polovinu, kde o něj vzápětí přišel. Rychlý protiútok Lierse hostující obrana ustála na jedničku.

    Daniel Ryl

    Góly: 45. Hazurov - 90+4. Pouga

    Karty:   75. Azevedo (LEU), 81. Geraerts (LEU), 83. Buysens (LEU)


    Lierse SK: Sels - Dachelet, Saidi, Saïd Ouka, Farag - Wils, Bourabia - Menga (86. Bekoe), Yasser, Elgabas (72. Bidaoui) - Hazurov.
    Oud-Heverlee Leuven: Bailly - Buysens, De Roeck, Raymaekers, Thompson (74. Pouga) - Gislason, Van Goethem - Ngolok, Geraerts, Azevedo - Chuka Ogbu.