Mechelen – Beerschot 0:2 (kon.) | Charleroi – Gent 1:1 (kon.) | Waregem – Mons 2:4 (kon.)
Lierse – Leuven 1:1 (kon.) | Waasland-Beveren – Cercle 2:0 (kon.)
koniec
SV Zulte Waregem
2:4 (0:1)
RAEC Mons
cz Sobota 01.09.2012, 20:00 • Stade Arc-en-ciel (Waregem) • Belgická Jupiler Pro League
     
    Děkuji za pozornost a přeji dobrou noc. Loučí se Martin Chládek. (21:55:20)
     
    Viděli jsme šest branek a zasloužené vítězství hostujícího Monsu, který už vedl o čtyři góly, nicméně domácí to nezabalili a dokázali ještě nasázet dvě čestné branky. Čtvrté utkání těchto soupeřů v řadě skončilo vítězstvím hostů.
     
    Konec zápasu.
     
    90+1
    Nastavují se tři minuty.
     
    88
    Waregem právě vstřelil branku!
    Domácí jsou za svou snahu přece jen odměněni. Po hezké kombinaci Naessense a HERNANA HINOSTROZY se druhý jmenovaný trefil nechytatelně k tyči - 2:4!
     
    87
    Domácí se sympaticky snaží alespoň zkorigovat hrůzný výsledek. Po rohovém kopu hlavičkoval Naessens, ale byl v záklonu a tak balon skončil několik metrů nad břevnem.
     
    86
    Poslední střídání zápasu: dohrál Nicaise, místo něj přichází Lepicier.
     
    83
    Waregem si vypíjí pověstný kalich hořkosti až do dna. Berrierův centr našel na malém vápně zcela volného Lendrice, před kterým byla prázdná branka, přesto to není gól! Lendric zasáhl míč holení a branku trestuhodně minul. Tohle je minela víkendu!
     
    80
    Pátá žlutá karta pro domácí celek, tentokrát je viníkem Berrier.
     
    78
    Hosté dvakrát vystřídali: Odešli Zola a Nong, jejichž místa zaujali Angeli a De Belder.
     
    77
    Waregem právě vstřelil branku!
    Domácí rozehráli, Leye se vřítil do vápna Monsu, kde byl faulován! Penaltu si vzal na starost sám postižený MBAYE LEYE a z jedenácti metrů poslal míč k tyči - 1:4!
     
    75
    Mons právě vstřelilo branku!
    Tohle už je pořádný debakl. Hosté vzápětí střílí čtvrtý gól, když se prudkou ranou pod víko prosazuje proti svým exspoluhráčům TIM MATTHYS - 0:4!
     
    72
    Mons právě vstřelilo branku!
    A zřejmě je hotovo! Mons přidává třetí gól a posílá domácí hráče do kolen. Po přímém kopu hlavičkoval Sapina, brankář Bossut ještě dokázal zasáhnout, ale na dorážku ALOYSE NONGA neměl nárok - 0:3!
     
    71
    Domácí celek naposledy střídá: ven jde Vandenbroucke, nastupuje De Jonghe.
     
    70
    Waregem přidal na obrátkách a snaží se agresivním napadáním donutit soupeře k chybám. To se ale nedaří. Mons hraje jednoduše a přitom účelně.
     
    66
    Rozhodčí Guerreiro rozehrál mariáš a dalším žlutým do party je domácí Lendric.
     
    63
    Vzápětí vidí žlutou také hostující Monteyne.
     
    62
    Hostující brankář Werner se snažil natahovat čas, pro což neměl sudí pochopení a tasil žlutou kartu.
     
    62
    Domácí se snaží o kontaktní branku. Po levé straně unikl rychlonohý Leye, ale jeho centr zamířil jen do rukavic gólmana Monsu.
     
    59
    Konečně gólová příležitost pro domácí celek, ale ani tentokrát to není branka! Po hezké kombinaci zakončoval Lendric, ale v poslední chvíli mu do rány obětavě skočil hostující obránce. Rohový kop pro domácí.
     
    58
    Domácí Trajkovski dostává žlutou kartu za zcela zbytečný faul.
     
    56
    Mons pokračuje v dobrém výkonu z prvního poločasu a domácí Zulte-Waregem přehrává.
     
    53
    Domácí to ještě nezabalili a agilní Berrier z hranice vápna střílel k zadní tyči, kde si ale na střelu počíhal brankář Werner.
     
    50
    Za gólovou oslavu, při které Nong málem vylezl až na tribunu mezi diváky, dostal žlutou kartu.
     
    49
    Mons právě vstřelilo branku!
    Ani dvojí střídání domácímu týmu nepomohlo a už po čtyřech minutách druhého poločasu podruhé inkasuje. Zblízka se prosadil hlavou útočník ALOYS NONG - 0:2!
     
    46
    Domácí tým o přestávku vystřídal hned dvakrát: místo Delaplaceho přišel Trajkovski a místo Skulasona naskočil do hry Lendric.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas skončil.
     
    45
    Domácí Skulason dostává žlutou kartu.
     
    44
    Po standardní situaci hlavičkoval hostující Sapina zcela sám a jen vynikající zákrok Bossuta zachránil Waregem od druhého gólu!
     
    42
    Málem se na stadionu ve Waregemu zrodila velká šance. Naessens dostal pas za obránce a pelášil sám na branku. K nelibosti tribun byl podle pomezního v ofsajdu a vzrušení je zbytečné.
     
    39
    Domácí Naessens si to středem hřiště namířil až do střelecké pozice, ale jeho slabý projektil hravě lapil gólman Werner.
     
    37
    Hinostroza nabral na vidle hostujícího Nicaise a ten opouští hřiště na nosítkách. Podle všeho to ale nebude nic vážného a "zázračný" obstřik po napraví.
     
    36
    Domácí Hinostroza je prvním žlutým mužem v domácí sestavě.
     
    36
    K dalekonosné střele napřáhl hostující Matthys, ale ohrozil jen diváky za Bossutovou brankou. Míč šel vysoko nad břevno.
     
    34
    Hra v posledních minutách ztratila na tempu a hraje se jen mezi vápny.
     
    30
    Hostující Van Imschoot hrál nebezpečně vysoko svou nohou a dokonce za to vyfasoval žlutou kartu.
     
    29
    A už opět zlobí Mons. Jarju našel Nonga, jehož střelu z úhlu vyrazi brankář Bossut na rohový kop!
     
    27
    První střelecký pokus domácích mezi tyče si připisuje na své konto Hinostroza. Rána to byla sice prudká, ale přímo do náruče brankáře Wernera.
     
    24
    Domácí se vcelku bez problému umí dostat kombinací po zemi až k vápnu soupeře, tam ale jejich akce končí. Mons si v defenzívě počíná velice obezřetně.
     
    20
    Hosté jsou nyní lepší a Nicaise vysunul do nadějné pozice Jarju. Ten ale nezakončil ideálně a pro míč si došel brankář Waregemu.
     
    16
    Mons právě vstřelilo branku!
    Hosty posílá do vedení PIETERJAN MONTEYNE, který společně se Zolou vyšachoval celou obranu domácích, zleva si to namířil k brance Monsu a propálil Bossuta - 0:1!
     
    16
    Na druhé straně se pokoušel projít do vápna domácí Berrier, ale hosté ho obrali o míč a jdou rychle dopředu.
     
    14
    Oba týmy se okamžitě po zisku míče hrnou dopředu. Nyní se předvedl Mons. Zola poslal před branku dobrý centr, který těsně před dobíhajícím Jarjuem lapil gólman Bossut.
     
    12
    Hosté z Monsu v posledních minutách dlouho kombinovali okolo domácí šestnáctky, ale nic kloudného nevymysleli a nekonec jejich snažení ukončil odmávaný ofsajd.
     
    8
    O slovo se poprvé přihlásili také domácí hráči, De Fauw zůstal zapomenutý za obranou hostů, ale jeho střela mířila jen do rukavic Wernera.
     
    6
    Mons je v úvodu aktivní a nejvíce je vidět Matthys, jenž v minulosti tři roky působil právě ve Waregemu! Matthys tentokrát pálil zpoza šestnáctky a gólman domácích konečky prstů vyrazil míč na rohový kop!
     
    5
    Hostující Matthys vnikl do domácí šestnáctky, ale příliš si předkopl míč a ten tak mohl ulovit brankář Bossut.
     
    4
    V domácí sestavě chybí zraněný Hamalainen, jehož nahradil Vandenbroeck. Jinak je sestava Waregemu stejná jako v minulém kole.
     
    3
    Utkání začalo opatrně, ale věřme, že se dnes můžeme těšit na ofenzivní fotbal, který se oba týmy snaží dlouhodobě produkovat.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    SV Zulte-Waregem: Bossut - Colpaert, De Fauw, D'Haene, Vandenbroeck - Berrier, Delaplace, Hinostroza, Skulason - Leye, Naessens. Trenér: Franky Dury.

    RAEC Mons: Werner - Franquart, Sapina, Monteyne, Debisschop - Jarju, Matthys, Nicaise, Van Imschoot - Zola, Nong. Trenér: Enzo Scifo.

    Rozhodčí: Carlos-Manuel Alho Guerreiro.
     
    Ještě trocha statistiky: v posledních třech vzájemných utkáních těchto soupeřů vždy vyhrál hostující tým.
     
    Waregem v minulém kole vůbec poprvé v sezoně prohrál, když na hřišti Genku padl 0:2. Mons čeká na vítězství už čtyři kola, naposledy doma nestačil na Club Bruggy a prohrál 1:3.
     
    V 6. kole nejvyšší belgické soutěže Jupiler League vyzve domácí Zulte-Waregem soupeře z Monsu. Domácí mužstvo má za sebou vydařený vstup do sezony, když dokázalo nasbírat už 10 bodů a v tabulce mu patří 5. místo. Mons v pěti kolech získal jen pět bodů a s Mechelenem se dělí o 11. příčku.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.

    Martin Chládek

    Góly: 77. Leye (pen.), 88. Hinostroza - 16. Monteyne, 49. Nong, 72. Nong, 75. Matthys

    Karty:   36. Hinostroza (WAR), 45. Skulason (WAR), 58. Trajkovski (WAR), 66. Lendric (WAR), 80. Berrier (WAR) - 30. Van Imschoot (MNS), 50. Nong (MNS), 62. Werner (MNS), 63. Monteyne (MNS)


    SV Zulte Waregem: Bossut - Colpaert, De Fauw, D'Haene, Vandenbroucke (71. De Jonghe) - Berrier, Delaplace (46. Trajkovski), Hinostroza, Skulason (46. Lendric) - Leye, Naessens. Trenér: Franky Dury.
    RAEC Mons: Werner - Franquart, Sapina, Monteyne, Debisschop - Jarju, Matthys, Nicaise (86. Lepicier), Van Imschoot - Zola (78. Angeli), Nong (78. De Belder). Trenér: Enzo Scifo.

    Rozhodca: Carlos-Manuel Alho Guerreiro