Japonsko – Švédsko 0:0 (kon.) | N. Zéland – Brazília 0:1 (kon.) | Kanada – Južná Afrika 3:0 (kon.)
USA – Kolumbia 3:0 (kon.) | Veľká Británia – Kamerun 3:0 (kon.) | Francúzsko – Severná Kórea 5:0 (kon.)
koniec
USA
3:0 (1:0)
Kolumbia
Sobota 28.07.2012, 18:00 • Hampden park. • Olympijské hry - ženy
Predzápasové kurzy
     
    Je tu koniec zápasu, USA zvíťazilo zaslúžene 3:0 nad Kolumbiou. Futbalový šampionát vrámci LOH pokračuje, sledujte ho aj naďalej. Dovidenia. (19:53:22)
     
    Koniec zápasu.
     
    90+
    Priamy kop, ktorý mala možnosť odohrať Usmeová letí zasa mimo brány. Kolumbia by mala začať uvažovať o zmene exekútora priamych kopoch.
     
    90+
    Veľa futbalovej krásy, okrem hráčok samotných, sme v nadstavenom čase nevideli. Naopak, úradujú fauly, straty lopty.
     
    90+
    Nadstavovať sa budú ešte tri minúty.
     
    90
    Morganová šikovne vybojovala loptu pre spoluhráčku, ktorá jej ju hneď vrátila. Následne po tom Morganová padla na hrane vápna, treba ale podotknúť, že to bol zásah cez loptu, takže penalte nemôže byť v žiadnom prípadne odpískaná.
     
    88
    Lopta od Velasquezovej po nacvičenom signále letí ďaleko, ďaleko za bránu.
     
    87
    Priamy kop ponúknutý aj na druhej strane po súboji dvoch desiatok - Lloydovej a Usmeovej.
     
    87
    Hlavičkový biliard Lerouxovej a Morganovej nevyťažil nič zo situácie, loptu bude zahrávať Sepulvedová.
     
    85
    ... lopta ale po štandardke končí v rukaviciach Sepulvedovej.
     
    85
    Navyše prichádza faul Usmeovej, po ktorom bude USA zahrávať priamy kop.
     
    83
    Hráčky a takisto aj fanúšikovia Kolumbie na tribúnach musia uznať, že Američanky mali dnes navrch. Stretnutie sa viac-menej už len dohráva.
     
    81
    Posledné striedanie USA, z ihriska znova odchádza autorka gólu, teraz je to ale Rapineová, ktorú nahradí Rodriguezová.
     
    78
    USA znova strieda, z ihriska odchádza autorka druhého gólu Wambachová, ktorú nahradí Lerouxová.
     
    77
    USA dalo gól!
    Nádeje Kolumbie na body pochované! USA zakombinovala na útočnej polovici, následne sa na osi ihriska vyrútila CARLI LLOYDOVÁ, ktorej sa až prekvapivo ľahko podarilo prekonať Sepulvedovú.
     
    76
    Opäť nepríjemná Wambachová! Táto strela z dvadsiatich metrov opečiatkovala brvno!
     
    74
    USA dalo gól!
    Američanky boli v značnej početnej nevýhode - v útoku ich bolo len štyri na dvojnásobok súperiek. I napriek tomu sa ale ABBY WAMBACHOVÁ predrala k zakončeniu v sklze, po ktorom sa lopta dokotúľala až za chrbát Sepulvedovej. 2:0!
     
    73
    O'Hara sa prezentovala šlapákom, za ktorý mohla pokojne vidieť aj žltú kartu, no nedostala ani slovný dohovor, Mitsiová je naozaj zhovievavá.
     
    71
    Pred tým ale ešte striedanie. Arizovú na trávniku vystrieda Salazarová.
     
    71
    Sepulvedová zachytila loptu do náručia, no až za bránkovou čiarou. Roh pre USA.
     
    69
    Po rohovom kope Morganová prekopla hromadu tiel, kde bola voľná Wambachová, ktorá síce obohrala Sepulvedovú a dala gól, no ten neplatil kvôli metrovému ofsajdu.
     
    66
    USA strieda po prvýkrát, na ihrisku uvidíme Heathovú, ktorá nahradí O'Reillyovú.
     
    64
    Po ňom sa lopta dostala presne na kopačku Wambachovej, ktorá z voleja okúsila strelu, no o centimetre prestrelila brvno!
     
    63
    Ďalší nedovolený zákrok, po ktorom prichádza štandardka v podobe priameho kopu pre USA.
     
    60
    Rapineová to znova skúša z pomerne veľkej diaľky, opäť iba do náručia Sepulvedovej.
     
    58
    Rapinoeová vbehla do vápna, sklepla si loptu s Cheneyovou, následne prišla ľahučká strela, ktorú ale Sepulvedová tentokrát nezbabrala.
     
    56
    Takéto správanie naozaj nemá obdoby. Buehlerová si v súboji proti Rodallegovej pomáhala rukami, navyše po súperke aj viac razy postúpala. Nevedno, prečo Mitsiová stále nevytiahla karty, asi ich zabudla v šatni.
     
    54
    Američanky reklamovali ofsajd Vidalovej, a mali pravdu. Skutočne išlo o ofsajd, i keď tesný.
     
    53
    Až dvojica hráčok USA sa naraz ocitlo v ofsajde. Išlo o Cheneyovú a Morganovú.
     
    52
    Neuveriteľné, aký točený a presný center vyslala Rapinoeová na Wambachovú! Druhá menovaná ale v rýchlosti a možno aj prekvapená nezasunula loptu do siete.
     
    51
    Aj Wambachova si počínala nedovolene, navyše sa tomu americká útočníčka smeje, čo je, podľa môjho názoru vec, ktorá k futbalu jednoducho nepatrí. Kolumbijčanky hrajú narozdiel od súperiek disciplinovane a množstvo ich faulov je podstatné menšie, ako číslo americké.
     
    49
    Nepekný zákrok Rapinoeovej, ktorá Velasquezovú nefér posotila za autovú čiaru. Stretnutie sa začína vyhrocovať, no karty sme stále nevideli, i keď momenty na to boli.
     
    48
    Americký priamy kop odvrátený na roh, no ani ten nepriniesol úžitok.
     
    47
    Kolumbijčanky sa snažia vrátiť do zápasu, snaha je očividná, niekedy jej je až príliš moc, ako napríklad teraz. Faul na O'Reillyovú.
     
    46
    Výkop v druhom polčase mali hráčky Kolumbie.
     
    46
    Začal druhý polčas.
     
    Po prvom polčase USA vyhráva zaslúžene 1:0, no šancí malo viac. Na navýšenie stavu majú hráčky zo Spojených štátov Amerických ešte celý druhý polčas. Dokáže sa Kolumbia vrátiť do zápasu? Druhý polčas začne o 19:05.
     
    Prvý polčas skončil.
     
    45+1
    Tak toto je už nemožné! Morganová nacentrovala do vápna presne, odkiaľ prišlo sklepnutie Cheneyovej, následne lopta padla na kopačku Rapinoeovej, ktorá z bezprostrednej vzdialenosti napálila loptu do poslednej obrankyne, ktorá stála na bránkovej čiare!
     
    45
    Nadstavovať sa budú ešte dve minúty.
     
    44
    Ďalšia super-šanca USA! Rapineová vyslala vysokú loptu priamo do vápna z ľavej strany, kde si nabiehala Cheneyová. Tá z piatich metrov napálila loptu iba do Sepulvedovej.
     
    41
    Tak napokon to nie je gól! Po priamom kope lopta padla do malej záhradky, kde sa najlepšie zorientovala Alex Morganová, tá zakončila do siete akrobaticky, no rozhodkyňa zapískala nebezpečnú hru s vysokou nohou. Inak by išlo o vcelku pekný a zaujímavý gól.
     
    40
    Wambachová sa hnevá na rozhodkyňu a taktiež na súperku, ktorá ju poslala k zemi. Na grécku rozhodkyňu Mitsiovú ale hrubé slová neplatia. Div sa svete, že Wambachová nevidela za svoje protesty žltú kartu.
     
    38
    Neviem, na čo myslela Velasquezová keď chcela prestreliť trojicu obrankyň, každopádne sa jej to nepodarilo.
     
    37
    Morganová ešte zastihla dlhú loptu, kolumbijčanky reklamovali ofsajd, no ten sa nakoniec nepískla. Morganová odcentrovala však iba do náručia Sepulvedovej.
     
    35
    Nervozita začína byť zjavná na hráčkach Kolumbie. Sepulvedová takmer pustila aj ľahučkú loptu, navyše, pri pokuse Gaitanovej odvrátiť loptu si kolumbijská kapitánka skoro zasunula loptu do vlastnej siete!
     
    33
    USA dalo gól!
    Priznám sa, ostal som sa pozerať ako obarený. Alex Morganová zasekla obrankyňu, prihrála MEGAN RAPINOEOVEJ, ktorá si loptu zastavila a technickou strelou z dvadsiatich metrov prekvapila Sepulvedovú ,ktorá bola až príliš vysunutá a padáčik už nechytila.
     
    31
    O prekvapivú strelu z otočky sa pokúsila Orianica Velasquezová, no Solová zasahovať nemusela. Bolo by veľkým prekvapením, keby z takejto strely padne gól, navyše ak išlo o takú veľkú vzdialenosť.
     
    30
    Sympatická Sepulvedová sa aj napriek nosidlám stavia na svoje s odhodlaním dohrať stretnutie.
     
    28
    Po priamom kope sa vo vzdušnom súboji zrazili až tri hráčky vrátene gólmanky Sepulvedovej, zasahovať musí aj tímový lekár.
     
    27
    Vidalová a Cheneyová sa naozaj nemusia. Po tomto mikrosúboji si vymieňajú názory slovne, zasahovať musí aj rozhodkyňa, ktorá ale teraz kartu nevytiahne.
     
    26
    Technicky vyspelé Američanky skvelo kombinujú a niekedy je až prekvapivé, s akou ľahkosťou a eleganciou sa dostávajú do šancí. Tá gólová ale zatiaľ neprichádza.
     
    24
    Totovka Kolumbie nevyužitá! Rodallegová si skvelo nabehiela po ľavom krídle, po chvíli si ju spoluhráčky konečne všimli a ihneď jej adresovali loptu. Tá k nej dorazila ešte pred hranicou vápna, no odskočila jej na vzdialenejšiu nohu a tak to zakončenie nebolo také, ako by si priala.
     
    23
    Ingrid Vidalová v ofsade, sama si to uvedomila po odpísknutí a ospravedlňuje sa spoluhráčkam.
     
    22
    Nádhernú kľučku ukázala Lady Andrade, ktorá ale v následnom úniku neodcentrovala vôbec dobre, naopak, loptu len odovzdala.
     
    21
    Faulom sa prezentuje aj Vidalová, ktorá hrubo posotila O'Haru. Niekto by si možno myslel, že dámy budú vo futbale hrať krajšie, ako muži, no opak je často realitou.
     
    19
    Cheneyová hrá v dnešnom stretnutí nie príliš čisto a košér. Teraz súperku ťahala tak za dres, že jej takmer stiahla trenky.
     
    18
    Po nepríjemnom zákroku sa s menšími ťažkosťami na vlastné nohy stavia Lady Andrade, tá bude však v poriadku.
     
    17
    Američanky dokazujú svoju dominanciu. Aj v tomto zápase dávajú súperkám minimum šancí na strelenie gólu.
     
    14
    Rapinoeová sa rútila na bránu ako rýchlik, v poslednej chvíli zakročila posledná obránkyňa, ktorá ukázala perfektný obranný sklz.
     
    13
    Strela Wambachovej potrápila Sepulvedovú, ktorá s ťažkosťami vyráža na roh!
     
    12
    Ženský futbal niekedy prináša aj značnú dávku nevraživosti a nefér hry. Zákrok na Velasqezovú patril práve k takýmto momentom.
     
    9
    Cheneyová síce dopravila loptu až do siete, no predtým si v súboji proti Gaitanovej pomohla až zákerne rukami, takže gól nie je uznaný.
     
    8
    V Hampden Parku je z tribún počuť mohutné "USA, USA!". Divácka kulisa je dnes fantastická.
     
    7
    Kolumbijský protiútok alias dlhá nakopnutá lopta neslávila úspech.
     
    6
    A znova prichádza na rad útok USA. Morganová sa znova dostala do sľubnej šance, opäť jej ale vo vsietení gólu zabránila skvelá Sepulvedová, ktorá vybehla, čím zmenšila strelecký uhol.
     
    5
    Po úvodnom nástupe američaniek sa hra nachvíľu upokojila. Kapitánka Gaitanova rozohráva.
     
    3
    Morganová sa dostala s loptou do úniku, oproti nej vybehla gólmanka Sepulvedová. Morganovej sa podarilo ju obhodiť, no na zakončenie bola už vo veľkom uhle a center sa taktiež neujal.
     
    2
    Prvý ofsajd v zápase, v ktorom sa ocitla O'Reillyová.
     
    1
    Ihneď po úvodnom výkope snaha američaniek o útok, ktoré sú dnes v bielo-červených páskovaných dresoch. Ich súperky majú tmavomodré farby.
     
    1
    Stretnutie práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    USA: Solo - Mitts, Rampone (C), O'Hara, O'Reilley, Lloyd, Cheney, Morgan, Wambach, Rapinoe, Buehler.

    Kolumbia: Sepulveda - Ariza, Gaitan (C), Arias, Velasquez, Rodallega, Usme, Dominguez, Peduzine, Vidal, Andrade.

    Rozhodcovia: Mitsi (GRE) - Villa Gutierrez, Parga Rodriguez (ESP).
     
    Dobrý deň, olympijský ženský futbal pokračuje stretnutím USA a Kolumbie. USA v prvom stretnutí poľahky zdolali Francúzsko 4:2, Kolumbia po predzápasovom fiasku s vlajkou podľahlo Kórejskej ľudovo-demokratickej republike 0:2.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 18:00.

    Peter Marienka

    Góly: 33. Rapinoe, 74. Wambach, 77. Lloyd


    USA: Solo - Mitts, Rampone (C), O'Hara, O'Reilley, Lloyd, Cheney, Morgan, Wambach, Rapinoe, Buehler.
    Kolumbia: Sepulveda - Ariza, Gaitan (C), Arias, Velasquez, Rodallega, Usme, Dominguez, Peduzine, Vidal, Andrade.

    Rozhodca: Mitsi (GRE) - Villa Gutierrez, Parga Rodriguez (ESP)