Bielorusko – Francúzsko 1:2 (kon.) | Lotyšsko – Dánsko 0:2 (kon.) | Kazachstan – Fínsko 1:4 (kon.)
Taliansko – Rusko 0:4 (kon.)
koniec
Kazachstan
1:4 (0:0, 0:3, 1:1)
Fínsko
Pondelok 14.05.2012, 19:15 • Hartwall Arena • Majstrovstvá sveta
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    49:03
    Kazachstan dal gól! Aj Kazachovia presilovky zahrať vedia! Krížna prihrávka Uppera na KONSTANTINA PUŠKARJOVA, ktorý to pekne dvihol cez Vehanenovo rameno do vinkla. Asistencie Dmitrij Upper a Vitalij Novopašin.
     
    41:15
    Fínsko dalo gól! Koivu si obišiel Polišuka, ktorý sa naň zavesil, bekhendom to poslal pred bránu a VALTTERI FILPPULA čepeľou z prvej dvihol pod brvno. Asistencie Mikko Koivu a Juuso Hietanen.
     
    37:43
    Fínsko dalo gól! Fíni sa v troch posunuli dopredu, Koivu z centra prihral do pravej strany Kiiskinenovi, ktorý sa zviezol až na kruh a poslal na druhú, VALTTERI FILPPULA poslal z prvej puk do vinkla. Asistencie Tuomas Kiiskinen a Mikko Koivu.
     
    31:38
    Fínsko dalo gól! Po šanci v bránkovisku Filppula vytiahol puk na modrú, odtiaľ Hietanen prihral na pravý kruh a MIKKO MÄENPÄÄ z jednej nohy vypálil puk až do siete, Jokinen uskočil puku. Assitencie Juuso Hietanen a Valtteri Filppula.
     
    24:02
    Fínsko dalo gól! Mäenpää od modrej napriahol krásnu strelu, ktorej ešte trošku dohovoril JUSSI JOKINEN. Asistencie Mikko Mäenpää a Valtteri Filppula.

    Dominika Haršáni Handzušová

    Góly a asistencie: 50. Puškarjov (Upper, Novopašin) - 25. Jokinen (Mäenpää, Filppula), 32. Mäenpää (Hietanen, Filppula), 38. Filppula (Kiiskinen, Koivu), 42. Filppula (Koivu, Hietanen)


    Kazachstan: Kolesnik - Novopašin, Litvinenko, Trošinskij, Jakovenko, Korabejnikov, Kolesnikov, Savčenko, Fadejev - Žajlauov, Upper, Puškarjov - Spiridonov, Krasnoslobodcev, Rymarev - Polišuk, Bumagin, Romanov - Voroncov. Tréner: Andrej Šajanov.
    Fínsko: Vehanen - Mäenpää, Hietanen, Väänänen, Järvinen, Kukkonen, Jaakola, Niskala - M. Koivu, J. Jokinen, Filppula - Pesonen, Immonen, Mi. Granlund - Kiiskinen, N. Kapanen, Komarov - Kontiola, Pyörälä, Pihlström - Tuppurainen. Tréner: Jukka Jalonen.

    Rozhodca: Jeřábek (CZ), Larking (SWE) - Blumel (CZ), Dahmen (SWE)

    Diváci: 12443