Kazachstan – USA 2:3 (po pr.) | Taliansko – Česko 0:6 (kon.) | Fínsko – Kanada 3:5 (kon.)
Rusko – Švédsko 7:3 (kon.)
koniec
Taliansko
0:6 (0:2, 0:3, 0:1)
Česko
Piatok 11.05.2012, 16:15 • Globe Arena, Štokholm • Majstrovstvá sveta
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Skončilo sa nám stretnutie medzi Talianskom a Českou republikou, v ktorom si poradili naši západní susedia s výberom z Apeninského polostrova ľahko a vysoko 6:0. Posledná tretina sa dohrávala, Česi boli dnes vo všetkom lepší, a hoci Taliani mali niekoľko sľubných streleckých príležitostí, dnes boli ďaleko za Čechmi, a preto nestrelili ani gól. Ďakujeme za pozornosť. (18:25:42)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:30
    Koukal prešiel poľahky obranou Talianska a podržal puk v útočnej tretine.
     
    59:00
    Plynie nám posledná minúta zápasu.
     
    58:19
    Česká republika, Mojžíš, 2 min. hrubosť
    Taliansko, Iori, 2 min,. hrubosť.
     
    58:10
    Taliani v pásme a teraz to mali dobre rozohraté, ale Bernarnd pokazil prihrávku a bolo po šanci aj keď sme mohli vidieť menší závar pred Štěpánkom.
     
    57:38
    Hemský prihráva Čáslavovi, ktorý to opäť skúša strelecky od modrej, ale hetrik sa mu zatiaľ nedarí dosiahnuť.
     
    56:37
    Prečíslenie Talianska, ktoré malo možnosť dosiahnuť aspoň ten jeden gól. Sirianni dobre potiahol útok a pred bránkou prihrával Roccovi, ale tomu sa puk zamotal medzi korčule a nezakončil.
     
    55:22
    2753 divákov. Mizerné, opäť mizerné číslo. Globe Aréna navyše ani tak nevyzerá, že by tu malo byť ať toľkoto ľudí. Zaujímavé.
     
    55:22
    Krajíček si teraz nerozumel so svojimi spoluhráčmi a je z toho icing.
     
    54:29
    Česko dalo gól!
    Tretia využitá presilovka a šiesty gól v sieti Tragusta, ktorý mal teraz zakrytý výhľad. Na modrej si totiž dobre povyšiel MARTIN ERAT, počkal si na pohyb hráčov pred bránku a premiérovo sa zapisuje do listiny strelcov na MS. Asistencia: Lukáš Krajíček
     
    54:19
    Taliansko, de Marchi, 2 min. hákovanie.
     
    54:16
    Němec prihral na modrej Čáslavovi a ten sa opäť skúsiť streliť hetrik svojou dobrou strelou, ale Tragust bol proti.
     
    53:41
    Taliansko v útočnej tretine, z otočky sa dostal k ohrozeniu českej bránky Fontanive, ale jeho strela neprešla cez hradbu tiel hráčov oboch tímov.
     
    53:08
    Plekanec prenechal puk Michálkovi, ktorý si z pravého krídla dobre nakorčuľoval a vystrelil, ale Tragust vyrazil s pukom aj svoju vlastnú bránku.
     
    52:37
    Zahrial sa aj Jakub Štěpánek, ktorý chytá ďalší puk.
     
    52:18
    Českí hokejisti teraz pekne rozohrali puk, ktorý sa dostal na útočnú modrú k Novotnému. Ten tam stál a čakal presne na toto, ibaže z miesta sa mu rozbiehalo ťažšie. Taliani mu zmarili možnosť zakončiť svoj nájazd.
     
    51:20
    Talianský brankár pod obrovskou paľbou striel. Zmaril však gólovú radosť ako Prúchovi, tak aj Nakládalovi.
     
    50:35
    Česi v pásme kombinujú s pukom, napokon prišla strela z veľkého uhlu od Aleša Hemského, ktorú Tragust vytesňoval ramenom.

    Tomáš Kyselica

    Góly a asistencie: 6. Nedvěd (Krejčí), 13. Novotný (Petružálek), 28. Čáslava (Tenkrát), 32. Hemský (Erat), 33. Čáslava (Petružálek, Koukal), 55. Erat (Krajíček)


    Taliansko: Tragust – de Marchi, Plastino, Marchetti, Fontanive, Johnson, Larkin, Hofer, Iori – Scandella, Tudin, Ansoldi – Egger, Rocco, Sirianni – Insam, Felicetti, Iannone – Edwardson, Bernard, de Toni (C).
    Česko: Štěpánek – Blaťák, Nakládal, Němec, Čáslava, Mojžíš, Krajíček, Krejčík – Michálek, Plekanec (C), Erat – Tenkrát, Krejčí, Hemský – Frolík, Nedvěd, Průcha – Kašpar, Novotný, Petružálek – Koukal.

    Rozhodca: Johansson (SWE), Olenin (RUS) – Semionov (EST), Valach (SVK)

    Diváci: 2753