Kortrijk – Anderlecht 2:0 (kon.) | Liége – Gent 2:1 (kon.) | Genk – Brugge 1:2 (kon.)
koniec
Standard Liége
2:1 (1:1)
KAA Gent
cz Štvrtok 10.05.2012, 20:30Belgická Jupiler Pro League
     
    73
    Z neznámých důvodů protestuje Pocognoli. A dostává žlutou kartu.
     
    90+6
    Střídající El Ghanassy mohl vyrovnat! Byl nedůrazně bráněn a z dobré pozice za hranicí šestnáctky vypálil. Pro Morise velké štěstí, že napálil jen jednoho z protihráčů.
     
    90
    Ilombe hodně ostře zajel do Manuela Seijase. Vysloužil si žlutou kartu. Přichází na řadu ošetření. Mimochodem, žádná simulace - tohle muselo opravdu bolet.
     
    84
    Další tutovka Standardu! Pocognoli si naběhl na krásnou krátkou přihrávku svého spoluhráče, tvrdě vypálil, avšak Padt se v bráně nedal a rukavicemi vyrazil míč do zámezí.
     
    82
    Hosté sahají k poslednímu střídání. Nevýrazného Jorgensena nahrazuje Diskerud. A za domácí střídá Buyense zase Belhocine.
     
    81
    Thijs dnes dohrál. Na posledních deset minut se jde na hřiště podívat N'Diaye.
     
    78
    První žlutá karta na straně Gentu. Za faul jí dostal hostující El Ghanassy.
     
    77
    Velká šance hostí! Fotbal se už začíná líbit. Ljubijankič skvěle zabojoval, přitom brankář Moris byl hodně venku z brány. Po pár vteřinách se k míči dostal Thijs, jehož střela ale zamířila nad bránu.
     
    76
    Bjarnason hlavičkuje u vdzálenější tyči. Škoda, že koncovka mu nevyšla. Gólman Padt ho vychytal.
     
    72
    Standard právě vstřelil branku!
    A domácí se přece jenom ujímají vedení! Mujangi Bia svou přihrávkou našel SERGEHO GAKPÉHO v šestnáctce, který si dokázal poradit s Arzo Ampostou, elegantně si zpracoval míč a střelou po zemi kolem Padta skóroval.
     
    71
    Neuvěřitelné, co spálil nyní Brüls! Ilombe ho vyslal do šance, autor první trefy si naběhl společně se svým spoluhráčem na vzdálenější tyč, kde byl úplně sám. Avšak fantasticky ho vychytal Moris!
     
    66
    Jedna z největších šancí Standardu! Teď bylo před Padtem pořádně horko. Ke střele se nakonec nedostal González, ale po přihrávce Gakpého to byl přece jenom Mujangi Bia. Jeho pokus zablokoval jeden z hostujícíh obránců hlavou na rohový kop.
     
    65
    Standard podruhé střídá. Ze hřiště odchází Van Damme, na jeho místo přichází Bjarnasson.
     
    57
    Střídají také domácí. Ze hřiště jde Goreux, do hry jde Opare.
     
    53
    První střídání u hostů. Ze hřiště jde nevýrazný Smolders, do hry El Ghanassy.
     
    43
    Standard právě vstřelil branku!
    Standard využil z jedné mála děr v obraně! Gakpé přihrál do vápna, odkud si ze zadní linie naběhl krásně LUIS MANUEL SEIJAS, který ještě položil gólmana Padta na zem a pak z krkolomné pozice dorazil balón do prázdné branky.
     
    41
    Gent mohl znovu skórovat! To byla ale šance. Ljubijankič si naběhl na vzdálenější tyč, měl ale střílet do branky,. Vracel totiž balón do ohně, odkud ho hráči Standardu vykopli do bezpečí.
     
    27
    ... tohle nemělo šanci na úspěch. Ale pár vteřin poté se přece jenom dostal k hlavičce Ljubijankič a jeho pokus nebyl vůbec špatný! Gólman Moris musel zasahovat.
     
    12
    A další tutovka Gentu! Na pas z levé strany si naběhl úplně volný Ilombe, který pálil z první. Jeho dělovka mohla být pořádně nebezpečná, pokud by zamířila do brány.
     
    10
    Gent právě vstřelil branku!
    Z ničeho nic hosté skórují! Ilombe prostrčil balón na nabíhajícího CHRISTIANA BRÜLSE, který i když se dostal do těžkého úhlu, prostřelil gólmana Morise.

    Viktor Sandev

    Góly: 43. Manuel Seijas, 72. Gakpé - 10. Brüls

    Karty:   73. Pocognoli (STA) - 78. El Ghanassy (GNT), 90. Ilombe (GNT)


    Standard Liége: Moris - Ciman, Goreux (57. Opare), Pocognoli, Trevizan Martins, Buyens (82. Belhocine), González, Mujangi Bia, Manuel Seijas, Van Damme (65. Bjarnasson), Gakpé
    KAA Gent: Padt - Arzo Amposta, Barič, Maréval, Alberto Melli, Brüls, Jorgensen (82. Diskerud), Smolders (53. El Ghanassy), Thijs (81. N'Diaye), Ilombe, Ljubijankič

    Rozhodca: Christof Dierick