USA – Bielorusko 5:3 (kon.) | Dánsko – Rusko 1:3 (kon.) | Francúzsko – Fínsko 1:7 (kon.)
Česko – Lotyšsko 3:1 (kon.)
koniec
USA
5:3 (2:1, 1:1, 2:1)
Bielorusko
Štvrtok 10.05.2012, 15:15 • Hartwall Arena • Majstrovstvá sveta
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:49
    Bielorusko dalo gól! Grabovskij z kruhu poslal medzi ne a JEVGENIJ KOVYRŠIN na druhý raz prehodil puk do brány! Asistencie Michail Grabovskij a
     
    55:34
    USA dalo gól! Goroško aj trošku zblokoval puk, ale prihrávka Paciorettyho predsa prešla na PAULA STASTNEHO, ktorý sám pred Kovalom nezaváhal. Asistencie Max Pacioretty a Jack Johnson.
     
    52:10
    USA dalo gól! Konečne sa Fowler môže tešiť zo svojej strely! BOBBY RYAN puk jemnúčko tečoval pomedzi pootvorené Kovalove betóny. Asistencie Cam Fowler a Max Pacioretty.
     
    38:21
    USA dalo gól! NATE THOMPSON sa presunul spoza brány do rohu a strelou z mierneho uhla prekonáva Kovala! Asistencie Patrick Dwyer a Joey Crabb.
     
    22:50
    Bielorusko dalo gól! Grabovskij poslal puk šikovne do ohňa a ALEXEJ UGAROV zblízka prekonáva Howarda! Asistencie Michail Grabovskij a Jevgenij Kovyršin.
     
    16:15
    Bielorusko dalo gól! Krásna akcia! Grabovskij posunul od brány za ľavý kruh, odkiaľ Korobov presnou strelou našiel pri pravej žrdi ALEXEJA KALJUŽNÉHO a ten jednoduchým tečom puk poslal do brány. Asistencie Dmitrij Korobov a Michail Grabovskij.
     
    06:31
    USA dalo gól! CAM ATKINSON stredom do pásma, sledoval pohľadom Browna, ale strieľal sám a vyšlo mu to teda parádne - puk poslal presne do šibenice! Asistencia Justin Abdelkader.
     
    01:39
    USA dalo gól! Celá striedačka sa pozerá na kocku, ako tam ten puk vlastne skončil?! Brown to z uhla posielal na bránu, JUSTIN ABDELKADER bránený v páde ani nevedel ako tečoval, puk prešiel popod nohy Mezinovi a brankár si ho zmätený pri presúvaní zrazil korčuľou hlbšie do brány! Asistencia JT Brown.

    Dominika Haršáni Handzušová

    Góly a asistencie: 2. Abdelkader (Brown), 7. Atkinson (Abdelkader), 39. Thompson (Dwyer, Crabb), 53. Ryan (Fowler, Pacioretty), 56. Stastny (Pacioretty, Johnson) - 17. Kaljužnij (Korobov, Grabovskij), 23. Ugarov (Grabovskij, Kovyršin), 60. Kovyršin (Grabovskij)


    USA: Howard - Johnson, Fowler, Goligoski, Faulk, Petry, Butler, Braun - Ryan, Stastny, Pacioretty - Lasch, Slater, Okposo - Atkinson, Abdelkader, Brown - Crabb, Dwyer, Thompson - Palmieri. Tréner: Scott Gordon.
    Bielorusko: Mezin (10. Koval) - Denisov, Korobov, Goroško, Kosťučjonok, Stasenko, Černaok, Graborenko - Ugarov, Kaljužnij, Grabovskij - Stepanov, Kolcov, Kitarov - Kolosov, Meleško, Stas - Michajlov, Kulakov, Drozd - Kovyršin. Tréner Kari Heikkila.

    Rozhodca: Jablukov (GER), Lewis (CAN) - Schulz (GER), Walmot (CAN)

    Diváci: 7441