Évian TG – Ajaccio 2:1 (kon.) | Lyon – Brest 1:1 (kon.) | Valenciennes – Paríž 3:4 (kon.)
koniec
Olympique Lyon
1:1 (1:0)
Stade Brestois 29
cz Nedeľa 06.05.2012, 17:00 • Stade de Gerland, Lyon. • Ligue 1 Uber Eats
     
    90+1
    Vyhrocený závěr. Po zahrání rohu vznikla menší potyčka, ale vše bylo zažehnáno ještě dřív, než zasáhl hlavní rozhodčí. Ten nakonec udělil jen žlutou kartu dvěma hlavním aktérům, a sice Crisovi a Lorenzimu.
     
    87
    Khaled teď hodně tvrdě zajel do svého protihráče. Je potrestán žlutou kartou a domácí mají další možnost standartní situace z dobré vzdálenosti.
     
    82
    Kouč Brestu využívá práva posledního střídání. Makonda vystřídal Coulibalyho. A stejně tak činí také Lyon. Gomise nahradí Briand.
     
    77
    Trenér Lyonu reaguje střídáním. Odchází Dabo a na trávník vyběhne Cissokho. Střídají ovšem i hosté. Poyeta nahrazuje Khaled.
     
    75
    Brest právě vstřelil branku!
    Po rohovém kopu se míč nakonec dostal k GREGORYMU LORENZIMU, který se nerozpakoval a poslal jej k pravé tyčce. Lloris se jen ohlédl.
     
    64
    Poprvé střídá Lyon. Ze hřiště odchází Lacazette a místo něj si zahraje Pied.
     
    61
    Lacazette se dostal šťastně k odraženému míči, poté mě před sebou jen brankáře Elenu, ovšem ten mu výborně zmenšil střelecký úhel a míč posléze vyrazil. Brankář Brestu drží svůj mančaft nad vodou.
     
    54
    Coulibaly teď srazil k zemi jednoho z protihráčů a po zásluze vidí žlutou kartu. Měl štěstí v nejštěstí, stačilo pár centimetrů a byla by penalta.
     
    52
    Hosté střídají. Odchází Touré a zahraje si Ba.
     
    42
    Další šance Lyonu. Zcela osamocený Lopez se dostal na malém vápně k hlavičce, ale Elana excelentním zákrokem zachránil svůj tým od druhé inkasované branky.
     
    40
    Kuriózní situace. Umtiti zahrával malou domů, ovšem míč poslal ke vzdálenější tyči, když byl Lloris zrovna na opačné straně. Brankář Lyonu zachránil situaci za vteřinu dvanáct, snad čtvrt metru, možná ani to ne, před brankovou čárou míč odkopl na roh. Mohlo být vyrovnáno.
     
    37
    Lyon právě vstřelil branku!
    Nedáš - dostaneš. Z protiútoku odcentroval Dabo míč před branku, kde našel připravenou hlavičku YOANNA GOURCUFFA, který se z blízka nemýlil.
     
    36
    Grougi se dostal do obrovské šance. Obehrál snad tři protihráče, dostal se až do pokutového území, pálil, ale trefil jen pravou tyč domácí brány, od které se míč odrazil do zámezí.
     
    31
    Gomis v obrovské šanci. Ve vzdálenosti zhruba od penaltové značky si zpracoval míč, otočil se a poté pálil, balón letěl mezi nohy Elany, ovšem ten je k sobě dal včas a míč vyrazil. Dobrý zákrok hostujícího gólmana.
     
    15
    Lacazette na hranici pokutového území střílel, míč ještě tečoval jeden z hostujících obránců a to nadělalo Elanovi hodně velké starosti. Nakonec dokázal balón konečky prstů vytlačit na rohový kop.

    Petr Frömel

    Góly: 37. Gourcuff - 75. Lorenzi

    Karty:   90+1. Cris (LYO) - 54. Coulibaly (BST), 87. Khaled (BST), 90+1. Lorenzi (BST)


    Olympique Lyon: Lloris – Réveillere, Cris, Umtiti, Dabo – Gonalons, Källström - Lacazette, Gourcuff, Lopez – Gomis.
    Stade Brestois 29: Elana – Daf, Baysse, Kantari, Lorenzi – Coulibaly, Poyet, Sissoko, Lesoimier – Grougi - Touré.

    Rozhodca: Clement Turpin.