Žižkov – Č. Budějovice 2:0 (kon.) | Teplice – Dukla Praha 4:0 (kon.) | Mladá Boleslav – Plzeň 0:1 (kon.)
Sigma Olomouc – Jablonec 1:1 (kon.) | Sparta Praha – Bohemians 1:0 (kon.)
koniec
FK Viktoria Žižkov
2:0 (1:0)
SK Dynamo Č. Budějovice
cz Nedeľa 06.05.2012, 10:15Gambrinus liga
     
    90
    Další pěkná fotbalová akce, Kalod si prohodil míč mezi Řepkou s Riegelem a mířil vstříc brankáři Křížkovi, ovšem tváří v tvář jej nedokázal přelobovat.
     
    87
    Sandro v posledních minutách ukazuje techniku míčového kouzelníka, v pokutovém území nasadil Šťastnému jesličky a poté prudkou přízemní ranou nechal vyniknout brankáře Boháče. Ten vyrazil míč pouze zpět na kopačku brazilského středopolaře, který ještě přesným pasem našel před brankou Hudsona, ten však z těžké pozice branku minul.
     
    85
    Nádhernou fotbalovou akci vystřihl Sandro a tleskají i domácí fanoušci. Na polovině hřiště převzal Otepkovu přihrávku, efektně se vyhl dvěma protihráčům, poté však lobovanou střelou nevyzrál na brankáře Boháče, který dokázal míč vytěsnit mimo svoji branku.
     
    84
    Zatím nejnebezpečnější akce hostů v dosavadním průběhu zápasu! Mladík Wormke si v pokutovém území posunul míč kolem Šťastného, poté ale svoji pumelici namířil pouze do boční sítě. Jednalo se o vůbec první střelecký pokus hostů v dosavadním průběhu zápasu.
     
    82
    Poslední střídání dnešního zápasu, ze hry je stažen Sloboda, nahradil jej Tomáš Procházka.
     
    80
    Za velkého potlesku domácích fanoušků opouští hřiště střelec druhé branky Matej Sivrič, nahradil jej Luboš Tusjak.
     
    76
    Hosté naposledy mění sestavu, hřiště opustil Javorek, místo něj vběhl na pažit žižkovského stadiónu teprve sedmnáctiletý Roman Wermke.
     
    73
    Žižkov právě vstřelil branku!
    Valenta krásnou kolmicí vysunul za hostující obranu MATEJE SIVRIČE, chorvatský útočník přesprintoval veterána Řepku a efektně přehodil brankáře Křížka!
     
    70
    Brezinský ostře atakoval Kaloda a je dalším žlutým hříšníkem.
     
    66
    Žlutou kartou je za stažení protihráče napomenut Jan Riegel.
     
    63
    Střídání Viktorie, ze hry je stažen Milosavljev, nahrazuje jej Kotyza.
     
    59
    Sivrič povedenou ránou z hranice pokutového území pořádně protáhl brankáře Křížka, který dokázal jeho ránu vytěsnit těsně vedle své pravé tyče.
     
    55
    Hosté podruhé střídají, Klesa přepouští místo Hudsonovi.
     
    47
    Valenta tvrdým skluzem zastavil Javorka a dostává žlutou kartu.
     
    46
    Dynamo o poločase střídalo. Hrát nebude Krajčík, kterého nahradil Riegel.
     
    41
    Krajčík nepříliš povedenou malou domů pořádně zavařil brankáři Křížkovi, před nímž se k míči prodral Sloboda, z úhlu měl před sebou takřka odkrytou hostující branku, ovšem jeho ránu ještě skvělým zákrokem stačil srazit do tyče obránce Novák!
     
    39
    Sivriče odzbrojil od míče Javorek, chorvatský útočník poté soka podsekl a je prvním žlutě napomenutým fotbalistou dnešního utkání.
     
    33
    Krásná individiuální akce Sivriče. Chorvatský útočník si našel cestu od postranní čáry až před jihočeskou branku, zasekl si míč před dvojicí protihráčů a křiznou ránou jen těsně minul vzdálenější tyč Křížkovy branky.
     
    27
    Žižkov právě vstřelil branku!
    Domácí se zaslouženě ujímají vedení! JIŘÍ VALENTA se uvolnil v pokutovém území, obhodil míč kolem vyběhnuvšího brankáře Křížka a otevírá skóre zápasu!
     
    26
    Valenta se probil do pokutového území hostů, poté se šťastným odrazem od Brezinského uvolnil, ovšem výborným zákrokem jeho střelu zneškodnil brankář Křížek.
     
    23
    Hílkovu nebezpečnou ránu Křížek efektním zákrokem vytěsnil mimo branku.
     
    12
    O další ohrožení jihočeské branky se o pár sekund později postaral Kiidron, který vyhrál hlavičkový souboj s Brezinským i brankářem Křížkem a namířil míč jen těsně vedle domácí branky.
     
    11
    Milosavljev si v pokutovém území obhodil míč kolem Brezinského, poté i brankáře Křížka, ovšem atakovaný už nedokázal namířit míč do opuštěné svatyně.

    Tomáš Kohlmann

    Góly: 27. Valenta, 73. Sivrič

    Karty:   39. Sivrič (ZIZ), 47. J. Valenta (ZIZ) - 66. Riegel (CEB), 70. Brezinský (CEB)


    FK Viktoria Žižkov: Boháč - Šťastný, Kiidron, Kropík, Čermák - Valenta, Hílek, Sloboda (82. Procházka), Milosavljev (63. Kotyza) - Sivrič (80. Tusjak), Kalod
    SK Dynamo Č. Budějovice: Křížek - Krajčík (46. Riegel), Řepka, Brezinský, Novák - Klesa (55. Hudson), Javorek (86. Wormke), Otepka, Rýdel, Sandro - Němec

    Rozhodca: Nenadál - Ubias, Zlámal

    Diváci: 1 128