USA – Francúzsko 7:2 (kon.) | Nemecko – Taliansko 3:0 (kon.) | Kanada – Slovensko 3:2 (kon.)
Česko – Dánsko 2:0 (kon.) | Bielorusko – Fínsko 0:1 (kon.) | Švédsko – Nórsko 3:1 (kon.)
koniec
Švédsko
3:1 (1:0, 1:1, 1:0)
Nórsko
Piatok 04.05.2012, 20:15 • Ericsson Globen Aréna, Štokholm • Majstrovstvá sveta
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    48:08
    Nóri sa dostali do skvelého prečíslenia! Všetky nórske dievky na štadióne kričali! Útok v zložení Holtet - Forsberg si neporadil s dobre hrajúcou švédskou defenzívou. Konkrétne zo statočným gólmanom Enrothom.
     
    45:18
    Dychvyrážajúca akcia Zetterberga a Hedmana! Hedman poslal skvelú krížnu prihrávku na odkrytého Zetterberga, ten sa však rozhodol nenahrať a spoza obrancu zakončoval sám, no jeho strela trafila len Haugenovu vyrážačku.
     
    44:49
    Vylúčenie na švédskej lavičke - dvojminútový trest za hrubosť putuje k Landeskogovi.
     
    44:18
    Švédsko dalo gól! Rýchly švédsky protiútok sa vyplatil! Po skvelých narážačkách LOUIHO ERIKSSONA a Henrika Zetterberga sa druhý menovaný dostal do zakončenia, keď skvelo zasadil puk popod Haugenove rameno. Náskok Švédska je teda už dvojgólový! Asistenciu si pripisuje Henrik Zetterberg.
     
    42:34
    Sily na ľade sa vyrovnajú. Na dve minúty si schladí hlavu Mathis Olimb, ktorý sa previnil sekaním.
     
    41:51
    Vylúčenie na švédskej strane - Hedman si odchádza na dve minúty sadnúť za držanie.
     
    39:15
    Vylúčenie na švédskej lavičke - dve minúty za držanie obdržal Kruger.
     
    35:34
    Nóri sa nevzdávajú! Samostatný prienik Röymarka bol takmer zakončený gólom, keď sa sám ocitol pred brankárom Enrothom! Röymarkovi však puk ušiel, čo využil Enroth na pohodlné pokrytie puku lapačkou.
     
    34:56
    Vylúčenie na nórskej strane - dve minúty za hákovanie zinkasoval Holös.
     
    34:48
    Eriksson v obrovskej príležitosti zvýšiť náskok Švédska! Z tesnej blízkosti však triafa len pravú žŕdku Haugenovej brány!
     
    34:33
    Veľká príležitosť na hokejke Lundqvista! Ten sa však rozhodol prihrať Perssonovi, ktorý však polodkrytú bránu netrafil.
     
    26:44
    Švédi sa opäť dostali do skvelej šance zakončiť! Ani dve strely v podaní Kronwalla a ani následné dve dorážky v podaní Krugera sa však za Haugenov chrbát nedostali. Haugen dnes predvádza skvelý výkon!
     
    25:23
    Veľká šanca nórskej reprezentácie! Vyrovnávajúci gól mal na dosah Thoresen! Jeho projektil však odhadol pozornou lapačkou Enroth.
     
    22:30
    Švédsko dalo gól! Švédi si po krátkodobom tlaku v útočnom pásme priniesli na svoj gólový účet ovocie. Po krásnej presnej prihrávke z hokejky Alfredssona skóroval MARCUS KRUGER! Ten už len čakal pri ľavej žŕdke, kde poľahky prekonal bezmocného Haugena.
     
    20:20
    Nórsko dalo gól! Začiatok úvodného tlaku Nórov priniesol gólové ovocie! Týmto gólom Nóri využívajú presilovú hru zásluhou PER - AGEA SKRODERA, keď sa dostal k odrazenému puku už pred ním ležal len bezmocný Enroth, ktorého poľahky prekonal. Asistenciu si pripísal Mads Hansen.
     
    19:25
    Obrovské šance na nórskych hokejkách! Maths Olimb vypáli, jeho strelu Enroth vyrazil pred seba, k ďalšej strele sa dostal Trygg, ktorý tiež nedokázal prekonať gólmana Haugena.
     
    19:22
    Ďalšie vylúčenia! Po dve minúty si za hrubosť odpykajú Bastiansen a Hedman.
     
    18:46
    Zase sa strhla potyčka. Na strane Nórska bol vylúčený Holtet za hrubosť, na strane Švédska Lundqvist za sekanie.
     
    18:31
    Obrovská šanca Nórov! Ask sa spolu s Skröderom dostal do zakončenia. Prvý menovaný vypálil puk spoza obrancov, no Enroth stihol včas sklepnúť betóny.
     
    18:14
    Vylúčenie na švédskej strane - dve minúty za nedovolené bránenie zinkasoval Kruger.
     
    16:48
    Švédsko dalo gól! Hneď po buly sa k puku dostal pozorný Jarnkrok, ktorý skvelo prihral na odkrytého JAKOBA SILFVERBERGA, ktorý si najskôr krásne položil nórskeho gólmana Haugena a potom peknou strelou švihom vymietol jeho sieť. Asistencie si pripisujú Erik Karlsson a Calle Jarnkrok.
     
    16:04
    Nasledujú vylúčenia na oboch stranách - po dve minúty za hrubosť zinkasovali na strane Švédska Zetterberg a Alfredsson, na nórskej strane tak isto za hrubosť zinkasoval dve minúty Tollefsen.
     
    16:26
    Vylúčenie na nórskej strane - dve minúty za hákovanie zinkasoval Trygg.
     
    15:56
    Po peknej príležitosti v podaní Zetterberga, keď backhandovo zakončil, no neúspešne, sa na ľade vytvorila potyčka. Do Zetterberga vrazil Tollefsen a Zetterberg tým zvalcoval gólmana Haugena.
     
    15:00
    Vylúčenie na nórskej strane - dve minúty za hákovanie zinkasoval Forsberg.
     
    05:23
    Obrovský závar pred nórskou bránu! Traja švédski útočníci sa natlačili pred bránou, no proti pozorným Haugenovim zákrokom sa nedokázal ani jeden z nich presadiť.
     
    02:02
    Neuveriteľná šanca na nórskych hokejkách! Švédsky gólman po akcii v podaní Hansena a Thoresena už ležal na ľade. Prvý menovaný z ľavého kruhu tvrdo vypálil, no trafil len pravú žŕdku švédskej svätyne.
     
    01:36
    Vylúčenie na švédskej strane - dve minúty za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou zinkasoval Franzen.
     
    01:07
    Vylúčenie na nórskej strane - dve minúty za podrazenie zinkasoval Spets.

    Góly a asistencie: 17. Silfverberg (Karlsson, Jarnkrok), 23. Kruger (Hjalmarsson, Alfredsson), 45. Eriksson (Zetterberg) - 21. Skröder (Hansen)


    Švédsko: Enroth (Fasth) - S. Kronwall, N. Kronwall, Ericsson, Karlsson, Hjalmarsson, Hedman - Eriksson, Zetterberg, Franzen - Jarnkrok, Silfverberg, Landeskog - Alfredsson (C), Stalberg, Kruger - Pettersson, Lundqvist, Persson
    Tréner: Par Marts.

    Nórsko: Haugen (Volden) - Trygg, Tollefsen (C), Holös, Bonsaksen, Kaunismäki, Solberg, Lökken Östli, Ask - Hansen, Skröder, Thoresen - Spets, Bastiansen, M. Olimb - Holtet, Röymark, Forsberg - Martinsen, K. Olimb, Rosseli Olsen
    Tréner: Roy Johansen.

    Rozhodca: Vladimír Baluška (SVK), Brent Reiber (SUI) - Anton Semionov (EST), Miroslav Valach (SVK)