USA – Francúzsko 7:2 (kon.) | Nemecko – Taliansko 3:0 (kon.) | Kanada – Slovensko 3:2 (kon.)
Česko – Dánsko 2:0 (kon.) | Bielorusko – Fínsko 0:1 (kon.) | Švédsko – Nórsko 3:1 (kon.)
koniec
Kanada
3:2 (1:0, 2:1, 0:1)
Slovensko
Piatok 04.05.2012, 15:15 • Hartwall Arena • Majstrovstvá sveta
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    42:59
    Slovensko dalo gól! Ward dostal strelu od modrej pomedzi nohy, okoloidúci Haščák ani nemusel tečovať. Gól: MILAN BARTOVIČ, asistencie: Mário Bližňák a Marcel Haščák.
     
    35:21
    Kanada dala gól! ANDREW LADD sa stredom posúval k bráne a dostal prihrávku od O'Reillyho, bez dlhých rečí jednoducho prekonal Hamerlíka. Gól: Andrew Ladd, asistencie: Ryan O'Reilly a Teddy Purcell.
     
    32:30
    Kanada dala gól! Kane si dokorčuľoval puk k mantinelu, prešiel za bránu a vyzval k strele JORDANA EBERLEHO. Ten to skúsil z uhla, Hamerlíkovi puk akosi skočil na betón a z neho mu padol do brány! Gól: Jordan Eberle, asistencie Evander Kane.
     
    21:58
    Slovensko dalo gól! Mikúš pred Wardom zasekol a posunul na kruh TOMÁŠOVI TATAROVI, ktorý z prvej strelou rozvlnil sieť. Asistencia Juraj Mikúš.
     
    14:20
    Kanada dala gól! Naši hráči sa len prizerali, ako Getzlaf prihral puk bekhendom pred bránu na JAMIEHO BENNA, ktorý sa z pravej strany predviedol Hamerlíkovi v plnej kráse, prinútil ho pokloniť sa a potom už si z ľavej pohodlne šupol puk popri Hamerlíkovej pravej natiahnutej nohe a tyčke do brány. Gól: Jamie Benn, asistencie: Ryan Getzlaf a Duncan Keith.

    Dominika Haršáni Handzušová

    Góly a asistencie: 15. Benn (Getzlaf, Keith), 33. Eberle (Kane), 36. Ladd (O'Reilly, Purcell) - 22. Tatar (Mikúš), 43. Bartovič (Bližňák, Haščák)


    Kanada: Ward - Bouwmeester, Schenn, Phaneuf, Vlasic, Keith, Murray - Tavares, Skinner, Sharp - Eberle, Burrows, Nugent-Hopkins - Perry, Getzlaf, Benn - Kane, Ladd, Purcell - O'Reilly.
    Slovensko: Hamerlík (J. Laco) - Baranka, Sekera, Chára, Graňák, Starosta, Vydarený, Sersen, Kudroč - Marcel Hossa, T. Kopecký, Radivojevič - Šatan, L. Hudáček, Surový - J. Mikúš, Tatar, Miklík - Bližňák, Bartovič, Marcel Haščák.

    Rozhodca: Brueggemann, Jablukov (obaja GER) - Dahmen (SWE), Šeljanin (RUS)

    Diváci: 6400