USA – Francúzsko 7:2 (kon.) | Nemecko – Taliansko 3:0 (kon.) | Kanada – Slovensko 3:2 (kon.)
Česko – Dánsko 2:0 (kon.) | Bielorusko – Fínsko 0:1 (kon.) | Švédsko – Nórsko 3:1 (kon.)
koniec
USA
7:2 (1:1, 3:1, 3:0)
Francúzsko
Piatok 04.05.2012, 11:15 • Hartwall Arena • Majstrovstvá sveta
Partner:
     
    57:41
    USA dalo gól! Už to vyzeralo, že sa bude pískať a USA si zahrá presilovku, delovku od modrej z hokejky JEFFA PETRYHO ale Huet medzi betónmi neudržal, puk sa pomaličky dokĺzal až za čiaru! Gól: Jefrey Petry, asistencie: Max Pacioretty a Paul Stastny.
     
    54:56
    Vylúčenie USA - Kyle Palmieri - dve minúty za hákovanie.
     
    51:00
    USA dalo gól! KYLE OKPOSO si obkorčuľoval bránu, z uhla sa mu zazdalo, že Huetovi vo vinkli poletuje mucha a tak ju zabil presnou ranou. Puk sa odrazil von, ale rozhodca mal krásny pohľad na túto parádičku a jednoznačne rukou ukázal - puk v sieti! Gól: Kyle Okposo, asistencie: Cam Fowler a Justin Faulk.
     
    46:54
    Vylúčenie Francúzsko - Yorick Treille - dve minúty za držanie.
     
    45:38
    USA dalo gól! Prečíslenie zakončené najlepším spôsobom, Palmieri puk z pravej strany bekhendom nahodil na JIMA SLATERA, ktorý pohodlne doklepol za presúvajúceho sa Hueta. Nemal nárok. Gól: Jim Slater, asistencia Kyle Palmieri.
     
    44:09
    Hádam aj sám Howard chcel Stephanovi da Costovi zatlieskať za pohľadný prienik po pravom krídle, mal ale plné ruky práce s jeho strelou, puk mu pri "tlieskaní" vypadol a takmer sa k dorážke dostal Bellemare.
     
    42:09
    Okposo narobil problémy Huetovi! Jeho spoluhráč z uhla posielal poprad neho prihrávku von z pásma, do ktorej ale vložil hokejku Okposo a takmer prekvapil tečom Hueta. Ešte sa snaží akosi puk prepasírovať cez jeho telo, napokon dokázal puk poslať len cez bránkovisko.
     
    39:39
    USA dalo gól! Stastny vyhral buly a následnú strelu od modrej krásnym tečom presne umiestnil MAX PACIORETTY. Asistencie Alex Goligoski a Paul Stastny.
     
    33:17
    Francúzsko dalo gól!
    Po strele pred bránu sa vyrazený puk snažil bekhendovou strelou Sacha Treille dostať za Howarda, napokon tam puk akosi na veľkú radosť útočníka prepadol po dorážke PIERRE-EDOUARD BELLEMAREA! Gól: Pierre-Edouard Bellemare, asistencia Sacha Treille.
     
    32:57
    Pekne vyzerajúca akcia, Stephen da Costa poslal z uhla puk na kruh Amarovi, jeho delovka z prvej ale preletela bránu.
     
    31:00
    Vylúčenie USA - Kyle Palmieri - dve minúty za seknutie.
     
    29:15
    USA dalo gól! Tak teraz už to vyšlo! Pacioretty z rohu poslal prihrávku na BOBBYHO RYANA, ktorý si nabiehal pred bránu a len ťukol puk pomedzi Huetove betóny do brány! Gól: Bobby Ryan, asistencie: Max Pacioretty a Paul Stastny.
     
    28:10
    Huet sa predviedol pekným zákrokom po rovnako peknej kombinácii Američanov, po prihrávke spoza brány sa na pravom kruhu k puku dostal Ryan a z prvej poslal puk do vinkla, kde ale mal Huet pripravenú lapačku.
     
    27:58
    Vylúčenie Francúzsko - Stephane da Costa - dve minúty za držanie.
     
    25:12
    Vylúčenie Francúzsko - Alecandre Rouleau - dve minúty za nedovolené bránenie v hre.
     
    23:56
    USA dalo gól! JACK JOHNSON od modrej namieril smerom k bráne a puk padol Huetovi za chrbát! Gól: Jack Johnson, asistencie: Ryan Lasch a Justin Faulk.
     
    22:29
    Vylúčenie Francúzsko - Anthony Guttig - dve minúty za hákovanie.
     
    18:04
    Krásna šanca a Howardov zákrok! Desrosiers od modrej poslal puk na teč, ktorý aj prišiel, Howard ale natiahnutý akosi puk vyrazil, ešte Yorick Treille skúša spolu s Meunierom doklepnúť z dorážky, ale nedarí sa im skonsolidovať dostatočne na to, aby obhodili Howarda.
     
    17:53
    Vylúčenie USA - Joey Crabb - dve minúty za hrubosť.
     
    16:52
    USA dalo gól! KYLE OKPOSO sa dostal k puku na modrej čiare a mal pred sebou prázdny priestor! Vychutnal si dostatok času na nájazdík, puk si hodil do ľavej strany a poslal ho aj faulovaný Huetovi za chrbát. Gól: Kyle Okposo, asistencie: Alex Goligoski a Justin Faulk.
     
    12:17
    Francúzsko dalo gól!
    Meunier dostal prihrávku medzi kruhy, neulakomil sa na strelu, ale prenechal kľučkou puk vzadu, odkiaľ NICOLAS BESCH prestrelil z prvej čo mu stálo v ceste! Gól: Nicolas Besch, asistencie: Laurent Meunier a Yohann Auvitu.
     
    08:21
    Fowler si nabiehal od modrej čiary pred bránu, kam mu aj zamierila prihrávka, o ktorú sa z rohu klziska postaral Pacioretty, ale Fowler nedokázal puk z prvej usmerniť.
     
    07:41
    Vylúčenie Francúzsko - Teddy da Costa - dve minúty za podrazenie.
     
    04:38
    Vylúčenie Francúzsko - Antoine Roussel - dve minúty za nedovolené bránenie v hre.
     
    03:30
    Vzápätí Francúzsko v pásme! Bellemare to skúsil rýchlou strelou z medzikružia, Howard dvihol ľavú ruku, ale puk si v nej nenašiel, ten minul priestor jeho brány. Diváci ale nadšene tlieskajú.

    Dominika Haršáni Handzušová

    Góly a asistencie: 17. Okposo (Goligoski, Faulk), 24. Johnson (Lasch, Faulk), 30. Ryan (Pacioretty, Stastny), 40. Pacioretty (Goligoski, Stastny), 46. Slater (Palmieri), 51. Okposo (Fowler, Faulk), 58. Petry (Pacioretty, Stastny) - 13. Besch (Meunier, Auvitu), 34. Bellemare (Treille S.)


    USA: Howard - Johnson, Fowler, Goligoski, Faulk, Petry, Butler, Braun - Ryan, P. Stastny, Pacioretty - Lasch, Slater, Okposo - Atkinson, Abdelkader, Palmieri - Crabb, Brown, Dwyer - Thompson.
    Francúzsko: Huet - Bacher, Hecquefeuille, Amar, Rouleau, Auvitu, Besch, Manavian - Y. Treille, Meunier, Desrosiers - S. da Costa, Bellemare, S. Treille - Henderson, Bertrand, Roussel - Fleury, Raux, Guttig - T. da Costa

    Rozhodca: Fraňo, Jeřábek (CZ) - Blumel (CZ), Schrader (GER)

    Diváci: 8402