Fínsko – Švédsko 4:1 (kon.) | Česko – Rusko 2:1 (kon.)
koniec
Fínsko
4:1 (1:0, 1:0, 2:1)
Švédsko
cz Nedeľa 29.04.2012, 14:00 • KAJOT ARENA (kapacita 7200) • Euro Hockey Tour
Partner:
     
    59:07
    Finsko právě vstřelilo branku!

    Je definitvně rozhodnuto, Finové vyhrají tento turnaj. Ihned po vyhraném buly poslal Granlund puk ve středním pásmu JANE PESONENOVI, který od modré čáry nemohl minout opuštěnou branku. Asistence: Mikael Granlund.
     
    49:06
    Finsko právě vstřelilo branku!

    Finové opět odskakují do trháku. Jussi Jokinen vystihl rozehrávku Švédů a poslal puk do jízdy na TUOMASE KIISKINENA. Ten z pravého kruhu zamířil na vzdálenější tyč a Enroth byl na jeho přesný projektil krátký. Asistence: Jussi Jokinen.
     
    44:42
    Švédsko právě vstřelilo branku!

    Lehtonen kouzla zbavený. První švédský útok rozpoutal peklo v blízkosti finského brankoviště a puk se najednou objevil na holi zcela volného PATRIKA ZAKCRISKONA, který musel z těžkého úhlu trefit prázdnou branku. To se mu povedlo a ještě tedy čekejme drama. Asistence: Niklas Olausson, Jonas Andersson.
     
    28:27
    Finsko právě vstřelilo branku!

    Hráči v modrém jdou do dvoubrankového vedení. Järvinen ve středním pásmu poslal puk do jízdy veteránu VILLE PELTONENOVI, který přejel modrou čáru a od levého mantinelu vyslal ránu směrem na branku Švédů. Přestože Enrotohovi nikdo neclonil, švédkému brankáři se kotouč nepodařilo zastavit. Asistence: Joonas Järvinen, Ossi Väänänen.
     
    01:28
    Finsko právě vstřelilo branku!

    Pouze devět sekund potřebovali Finové k využití přesilové hry. Hietanen vypálil od modré čáry přízemní ránu, do které vložil hůl těsně před Enrothem JUSSI JOKINEN a švédský brankář neměl šanci zareagovat na prudkou změnu směru. Asistence: Juuso Hietanen, Mikko Mäenpää.

    David Nekvinda

    Góly a asistencie: 2. Jokinen (Hietanen, Mäenpää), 29. Peltonen (Järvinen, Väänänen), 50. Kiiskinen (Jokinen), 60. Pesonen (Granlund) - 45. Zackrisson (Olausson, Andersson)


    Fínsko: Lehtonen - Hietanen, Mäenpää, Niskala, Puistola, Väänänen, Järvinen, Kousa, Söderholm - Jokinen, Koivu (C), Kiiskinen - Granlund, Nokelainen, Pesonen - Joensuu, Kapanen, Peltonen - Pihlström, Kontiola, Petrell - Pyörälä
    Švédsko: Enroth - Kronwall (C), Ekholm, Frogren, Karlsson, Ahnelöv, Fernholm, Brodin, Hedman - Zackrisson, Olausson, Andersson - Omark, Lundqvist, Pettersson - Harju, Persson, Fasth - Bang, Järnkrok, Larsson - Lundh

    Rozhodca: Hribík, Šindler - Blümel, Tošenovjan (všichni CZE)

    Diváci: 4126