Bielorusko – Nemecko 2:5 (kon.) | Slovensko – Nórsko 4:5 (po s.n.)
po s.n.
Slovensko
4:5 (0:1, 2:3, 2:0, 0:0)
Nórsko
Piatok 27.04.2012, 17:00Škoda Cup
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Nóri zásluhou dvojgólového strelca Skrodera, ktorý sa presadil aj v samostatných nájazdoch rozhodujúcim gólom, vyhrávajú zápas po samostatných nájazdoch 5:4 (19:25:58)
     
    Koniec zápasu.
     
    Tomáš Tatár nenapodobnil Forsberga z Lilehameru 1994, čo znamená prehru Slovenska!
     
    Patrick Thoresen nedal, 0:1 pre hostí stále.
     
    Miklík sa pokúsil prekonať Haugena strelou nad pravý betón. nedal
     
    Miklík v druhej sérii
     
    65:00
    SKORDER naznačil strelu a efektne zakončil pomedzi nohy Hamerlíka. Nori vedú v nájazdoch 0:1
     
    Skroder za hostí.
     
    Šatan naznačil strelu a išiel do bekhendu, no nedal! Haugen pozorný.
     
    Samostatné nájazdy začína Slovensko - Miroslav Šatan sa pripravuje
     
    65:00
    V predĺžení mali gól na hokejke Slováci, Tatár však v rozhodujúcej chvíli nezakončil presne a dôrazne. Hostia najviac pohrozili Toleffsenom, ktorého pokus sa pokúšal zakončiť do takmer odkrytej bránky Bastiansen, v okamihu však dobre zasiahol Šatan, keď zblokoval pokus Nórska.
     
    65:00
    Na záver odstavil Mikúša Toleffsen, čo J. Mikúš nezvládol a išiel si to s ním vysvetliť, z čoho vznikla medzi nimi menšia roztržka.
     
    65:00
    Predĺženie skončilo.
     
    63:49
    Nóri bez výraznej šanci, tú Slovenskú šancu mal na hokejke Tatár, aj v predlžení vypadajú svižnejšíslovenskí hokejisti.
     
    63:12
    Vynikajúca práca s rukamo od Tomáša Tatára, kedy sa jeho aktivita zastavila až po zákroku Haugena, Tatár mohol rozhodnúť, prešiel polovicu klziska a v tesnej blízkosti vyskúšal záverečnú kľučku, Haugen však pohotovo zasiahol.
     
    60:06
    Zatiaľ vidíme pokojný priebeh predĺženia, kedy si obe mužstvá uvedomujú, že pravdepodobne prinesú rozuzlenie až samostatné nájazdy.
     
    60:01
    Začalo predĺženie.
     
    60:00
    Bude nasledovať 5. minútové predĺženie. Slovensku sa podarilo v záverečných momentoch vyrovnať a poslať tak zápas zásluhou Radivojeviča do predĺženia, V. Vujtek si tak zatiaľ vydýchol. Slováci napriek častému trápeniu v zápase využili poľavenie Nórov v tretej tretine a zvýšeným dôrazom si vypýtali vyrovnanie.

    Jozef Čelestiak

    Góly a asistencie: 36. Starosta (Vydarený, Tatár), 37. Radivojevič (Sekera), 43. Mikúš (Miklík, Tatár), 20. Radivojevič (Miklík), 65. Skorder - 8. Hansen, 30. Skroder (Thoresen), 32. Bastiansen, 33. Skroder (Thoresen)


    Slovensko: Hamerlík (Hudáček) – Sekera, Mihálik – Radivojevič, Bližnák, Marc. Hossa – Hruška, Baranka – Šatan, Surový, Bartovič – Starosta, Vydarený – Miklík, Mikúš, Tatár – Kudroč, Sersen – Dravecký, Cibák, Haščák
    Nórsko: Haugen (Volden) – Holos, Solberg – Thoresen, Hansen, Skroder – Toleffsen, Bonsaksen – Kristiansen, Bastiansen, Spets – Trygg, Kaunismakki – Martinsen, Forsberg, Roymark – Ostli, Laumann – Olimb, Ask, Olsen

    Rozhodca: Baluška, Konc, hl. - Stano, Novák -