Bohemians – Varnsdorf 1:2 (kon.) | Sokolov – Opava 1:0 (kon.) | Třinec – Ústí n. L. 1:2 (kon.)
Most – Karviná 1:0 (kon.) | Táborsko – Sparta B 1:3 (kon.)
koniec
Bohemians Praha
1:2 (0:2)
FK Varnsdorf
cz Sobota 21.04.2012, 10:15 • Prosek • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA (CZ)
     
    To je pro dnešní den ze Střížkova vše. Za 14 dní napočtenou! (12:21:23)
     
    Za týden čeká Bohemku malé pražské derby v Horních Počernicích, kde se utká se Spartou B a další domácí zápas je na programu v sobotu 5. května, kdy se od 10:15 na zdejší půdě představí SFC Opava.
     
    Hosté si svým výkonem body zasloužili, nepouštěli domácí do velkých šancí a sami se trefili dvakrát do černého. Bohemka nepodala dobrý výkon a zmařila si tak vlastní chybou upevnění na druhé příčce.
     
    Je za námi utkání 24. kola druhé fotbalové ligy, ve kterém jsme byli svědky prohry domácích Bohemians Praha 1:2 s hosty z Varnsdorfu. Před utkáním byli domácí jasným favoritem ale po špatném výkonu nechali všechny body hostům. První poločas byl z domácí strany velice slabí a jen díky Winterovi se šlo do kabin za stavu 0:2. Ve druhém poločase pak domácí zabrali a prakticky hosty nepustili do žádné gólové šance. Ovšem ale doplatili na vlastní chyby a velkým tlakem z konce zápasu dokázal snížit pouze z penalty v nastaveném čase Flachbart.
     
    90+3
    Škoda hlavičkou mířil těsně nad břevno!!!
     
    90+2
    Za druhou žlutou kartu je vyloučen Radim Breite.
     
    90+1
    Bohemians Praha právě vstřelili branku!

    A JAN FLACHBART nedal Kovářovi žádnou šanci! 1:2!
     
    89
    A další žlutá karta, kterou dostal Václav Klán.
     
    88
    Žlutý kartonek si vysloužil také střelec první branky Jan Hauer.
     
    83
    Také poslední střídání v mužstvu hostí. Ze hřiště odešel aktivní Pavlo Rudnytskyy, za kterého poslední minuty zápasu zastoupí Jiří Stehlík.
     
    82
    Tak Ibe nyní ukázal jak se má hrát. Vyskočil vysoko a hlavou vyslal míč přímo do břevna.
     
    74
    Poslední střídání Bohemky. Ze hřiště odešel Petr Janda a místo něho za ovací nastupuje Stanley Ibe.
     
    73
    Druhé střídání Varnsdorfu. Ze hřiště odchází střelec druhé branky Ladislav Martan, kterého na posledních pár minut nahradí Marek Volf.
     
    69
    Za zbytečné vztekání si zbytečně vysloužil žlutou kartu Jan Flachbart.
     
    68
    Do šance se také dostávali hosté. Rudnytskyy utekl po straně a přihrával na Martana, ten ale nevystřelil optimálně a Winter zachránil situaci.
     
    Na dnešní utkání si našlo cestu 648 diváků!
     
    64
    Peter Očovan dostal žlutou kartu za diskutabilní faul na Ladilava Martana.
     
    61
    Také hosté sáhli ke střídání. Ze hřiště odešel Róbert Matejov místo kterého si zahraje Vlastimil Chod.
     
    61
    Za ostrý faul dostal žlutou kartu Tomáš Fenyk.
     
    53
    Za faul na Očovana dostal žlutou kartu Radim Breite.
     
    51
    Další výraznější šance domácích. Grznárův centr jen těsně ze vzduchu netrefil letící Klán.
     
    49
    Jasná gólová šance pro Bohemku! Škod byl ve vápně prakticky v jasné situaci ale vystřelil pouze těsně vedle tyče.
     
    46
    Jasný signál posílení útoku ze strany domácích. Do druhého poločasu nenastoupil Petr Hájek místo kterého přišel Václav Klán.
     
    Máme za sebou první poločas, který ovládli hosté z Varnsdorfu. Od začátku utkání se otěží ujali domácí, kteří ale pouze kombinovali a ke střele je hosté nepustili. Pak přišel nečekaný gól hostí o který se postaral Hauer a od té doby jsou hráči Bohemians horším týmem. Rudnytskyy a Breite deptají zprava obranu Bohemky a dalo by se říci, že jsou nejlepšími hráči. Domácí začali vyrábět neskutečné množství chyb a po pádu Drska zahrozili hosté znovu. Varování si ale k srdci domácí nevzali a Martan zvýšil na 0:2. Zbytek poločasu hosté dohráli v poklidu a tak se máme na co těšit ve druhém poločase, který začne přibližně v 11:17.
     
    43
    Hosté odpověděli stejným kalibrem. Po jednoduché kombinaci se ke střele dostal osamocení Martan, mířil ale jen těsně mimo tři tyče.
     
    42
    První šance domácích přišla na konci prvního poločasu. Škoda se probil před Kováře a přihrál Očovanovi, jenže ten nastřelil obránce a Škoda pak z velkého úhlu vystřelil mimo.
     
    24
    A je tu první střídání. Ze hřiště odchází Pavel Drsek, který nejspíše není zdravotně fit a nahrazuje ho Dzmitry Liantsevich.
     
    19
    Varnsdorf právě vstřelil branku!

    Tak tohle byl výstavní kiks domácích hráčů. Fenyk zaskakující za Drska přihrál hostům do úniku, kteří si ve dvou pohráli s domácími a LADISLAV MARTAN skvěle zakončil. 0:2!
     
    16
    Tak to byl zákrok! Drsek bez cizího zavinění spadl a na Wintera se hnali hned dva hráči hostí. Breite byl nikým neatakovaný a z blízka vyslal tvrdou střelu na Wintera, ten ale opravdu skvělým zákrokem zamezil druhé brance Varnsdorfu!
     
    5
    Varnsdorf právě vstřelil branku!

    Tak tohle nikdo nečekal! Z nenápadného rohového kopu, na který skákali hned dva obránci domácích se k hlavičce dostal JAN HAUER a poslal míč přesně k tyči Winterovi brány. 0:1!
     
    3
    Matejov byl ve výhodně pozici, mohl vyslat jedovatou střelu ale míč mu skočil a nedokázal ho trefit. Z následného rohového kopu už Varnsdorf nedokázal zahrozit.
     
    Za doprovodu rozhodčích postupně nastupují obě mužstva k utkání. Domácí Bohemians bude hrát v tradiční zelenobílé barvě, hosté z Varnsdorfu v červenobílé.
     
    Zatímco domácí se již připravují v šatně, hosté odcházejí ze hřiště právě teď. Moje prognóza o návštěvnosti se naštěstí nesplnila a na stadionu je již více fanoušků. Prázdněji tak vypadá stále jen sektor fanoušků hostí, kde je jsou prozatím tři fanoušci.
     
    Co se týče divácké návštěvnosti tak to dnes nevypadá slibně. Do výkopu zbývá necelých 20 minut a ochozy zatím zejí prázdnotou.
     
    Jak jsem již psal, dnes se jedná o velice důležitý zápas pro domácí, kteří jsou aktuálně na 2. místě s 44 body. Varnsdorf je zatím na 7. místě s 33 body a je tak velmi blízko k udržení se ve druhé lize.
     
    Bohemce bude dnes chybět Radek Dorotík, který minulý týden v Třinci nedohrál a dnes nefiguruje v oficiálním zápise o utkání.
     
    Včerejší domácí zaváhání Jihlavy, která remizovala 3:3 se Zlínem znamená pro domácí velkou šanci odpoutat se a udělat si na postupové hladině silnou pozici.
     
    Příjemné fotbalové dopoledne ze střížkovského stadionu. Dnes se zde odehraje utkání 24. kola fotbalové ligy mezi týmy FK Bohemians Praha a FK Varnsdorf. Domácí mají velkou šanci dostat se na první místo, a to pokud vedoucí tým tabulky Ústí nad Labem ztratí body v Třinci.

    Michal Kunc

    Góly: 90+1. Flachbart (pen.) - 5. Hauer, 19. Martan

    Karty:   61. Fenyk (BOP), 64. Očovan (BOP), 69. Flachbart (BOP), 89. Klán (BOP) - 53. Breite (VDF), 88. Hauer (VDF)   90+2. Breite (VDF)


    Bohemians Praha: Winter Václav - Drsek Pavel (K), Flachbart Jan, Penc Jan, Hájek Petr - Fenyk Tomáš, Janda Petr, Grznár Pavel, Šisler Jiří - Očovan Peter, Škoda Michal.

    (náhradníci: Subič Ognjen, Hodas Jan, Liantsevich Dzmitry, Ibe Stanley, Šafránek Vojtěch, Klán Václav, Šebek Jan)

    FK Varnsdorf: Kovář Přemysl - Pimpara Jiří (K), Hauer Jan, Martan Ladislav, Filip Petr - Breite Radim, Cana Denis, Matejov Róbert, Mach Roman - Melunovič Alen, Rudnytskyy Pavlo.

    (náhradníci: Stehlík Jiří, Tvaroha Pavel, Volf Marek, Hozda Miroslav, Chod Vlastimil, Hikspoors Ronald, Porcal Radek)

    Rozhodca: Orel Pavel - Vysloužil Petr, Pilný Marek