Dukla Praha – Ostrava 4:1 (kon.) | Liberec – Žižkov 4:0 (kon.)
koniec
FK Dukla Praha
4:1 (3:0)
FC Baník Ostrava
cz Piatok 20.04.2012, 18:00 • Juliska, Praha 6 - Dejvice • Gambrinus liga
     
    87
    Baník právě vstřelil branku!
    Baník se dočkal čestného úspěchu. Droppa krásně uvolnil do uličky JANA ZAWADU, jenž tvrdou ranou levačkou zamířil přesně k levé tyči Radovy brány.
     
    86
    Droppa vybojoval míč přibližně na polovině hřiště, poté si všiml nabíhajícího Adámika, kterému adresoval přihrávku. Obránce Baníku vypálil z první a rána skončila vedle levé tyče.
     
    83
    Domácí naposledy vystřídali. Z trávníku odešel Gedeon, vběhl na něj Šiml.
     
    75
    Vašenda nešťastně podklouzl, Dukla se zmocnila míče a vrhla se dopředu. Engelmann obešel u levé pomezní čáry obránce, zpětnou přihrávkou našel těsně za hranicí pokutového území Pázlera, jehož pokus prosvištěl vedle pravé tyče Baránkovy brány.
     
    73
    Dukla podruhé vystřídala. Autora třetí branky Lietavu nahradil Marek.
     
    72
    Lietava se pěkně individuálně uvolnil, jeho křížnou přízemní střelu výtečně vykopl gólman Baránek.
     
    71
    Engelmann elegantně vysunul na levé straně podél pomezní čáry Vrzala, jenž si vybral Lietavu, který těsně za hranicí pokutového území přízemní střelou vyzkoušel pozornost brankáře Baránka.
     
    68
    První střídání na straně Dukly, z trávníku odešel Svatonský, kterého nahradil Engelmann.
     
    64
    Hosté naposledy vystřídali, Greguš uvolnil místo na trávníku Droppovi.
     
    63
    Dukla byla blízko pátému gólu. Frydrychovu malou domů hlavou vystihl Pázler, výtečný zákrok však předvedl Baránek, který jeho ostrý pokus vyrazil na roh.
     
    61
    Žlutou kartu uviděl domácí Svatonský.
     
    59
    Dukla právě vstřelila branku!
    Dukla přidala čtvrtou branku po parádní akci. Podrazký si krásně narazil míč s Lietavou, první jmenovaný ho poté předložil volnému JANOVI SVATONSKÉMU, který bez přípravy rozvlnil síť.
     
    46
    Baník připravil ještě jedno střídání. Poliaček nahradil Šenkeříka.
     
    46
    Hosté udělali o poločasové přestávce změnu v sestavě. Místo Magery přišel Ferenčík.
     
    44
    Dukla právě vstřelila branku!
    Domácí se přiblížili tříbodovému zisku. Po zaváhání hostující obrany vysunul Svatonský dopředu IVANA LIETAVU, který prostřelil vyběhnuvšího brankáře Baránka.
     
    38
    Kraut dostal na levou stranu krásnou přihrávku, obešel protihráče a z úhlu se řítil na brankáře Radu, který jeho střelu vyrazil. Ve skrumáži se ještě snažil dorážet Šenkeřík, míč ale netrefil.
     
    31
    Dukla mohla potřetí skórovat. Lietava vyslal povedenou přihrávkou do brejku Pázlera, který v přečíslení dva na jednoho servíroval míč do pokutového území Hanouskovi. Ten se snažil zasáhnout balon na dlouhou nohu, ale chyběl mu krok a ve skluzu promáchl.
     
    28
    Dukla právě vstřelila branku!
    Dukla navýšila vedení. K míči se dostal v pokutovém území Baníku JAN PÁZLER, jenž levačkou po zemi prostřelil brankáře Baránka.
     
    25
    Hostující obránce Frydrych obdržel od rozhodčího Jílka žlutou kartu. Dukla bude ze zhruba 25 metrů zahrávat přímý volný kop.
     
    16
    Baník byl blízko vyrovnání. Na centr z pravé strany si ve vápně naskočil Fantiš a hlavou orazítkoval pravou tyč Radovy brány. K dorážce se ještě dostal Magera, branku ale vysoko přestřelil.
     
    14
    Dukla právě vstřelila branku!
    Domácí udeřili z první vážnější šance. Podrazký krásně načechral míč z přímého volného kopu do šestnáctky, kde ho hlavou usměrnil k levé tyči JAN VOREL.
     
    5
    První žlutou kartu utkání obdržel domácí útočník Lietava.

    Tereza Švandová

    Jan Švanda

    Góly: 14. Vorel, 28. Pázler, 44. Lietava, 59. Svatonský - 87. Zawada

    Karty:   5. Lietava (DUK), 61. Svatonský (DUK) - 25. Frydrych (OVA)


    FK Dukla Praha: F. Rada - P. Hašek, Vorel, Švejdík, Vrzal - Podrazký, Gedeon (83. Šiml), Hanousek - Svatonský (68. Engelmann), Lietava (74. Marek), Pázler.
    FC Baník Ostrava: Baránek - Frydrych, Vomáčka, Adámik, Zawada - Šenkeřík (46. Poliaček), Greguš (64. Droppa), Vašenda, Fantiš - Kraut, Magera (46. Ferenčík).

    Rozhodca: Jílek - Urban, Páral

    Diváci: 2497