Pittsburgh – Philadelphia 4:2 (kon.) | NY Rangers – Washington 1:4 (kon.) | Minnesota – Arizona 1:4 (kon.)
koniec
New York Rangers
1:4 (0:3, 1:1, 0:0)
Washington Capitals
cz Nedeľa 08.04.2012, 00:30 • Madison Square Garden • NHL
Partner:
     
    58:56
    Samotná početní výhoda nebyla ze strany Rangers sehrána nijak dobře, ale těsně po jejím skončení dobře pálil Dan Girardi. Jeho projektil se ale jen otřel o tyč.
     
    56:53
    Český obránce ve službách Capitals, Roman Hamrlík, se provinil proti pravidlům a od rozhodčích si vysloužil dvě minuty za bránění ve hře. Pro Jezdce to znamená možnost zdramatizovat zápas.
     
    50:08
    Carl Hagelin naplno využil své rychlosti, aby v oslabení ujel všem svým protihráčům. Ve skórování mu však zabránil dnes fantastický Holtby.
     
    49:40
    Přesilovka Blueshirts skončila předčasně. Na trestnou lavici byl poněkud diskutabilně poslán Brian Boyle, který se po právu na trestné lavici rozčiluje.
     
    47:45
    Fanoušci domácího celku uvidí druhou početní výhodu svého oblíbeného celku poté, co Matt Hendricks sekl Ryana McDonagha.
     
    35:10
    Marián Gáborík udělal z jednoho z bránících hráčů trapného statistu, když svého soka krásnou kličkou mezi nohama projel, aby následně vyhořel na Bradenovi Holtbym.
     
    33:41
    Bude se hrát ve čtyřech hráčích na obou stranách. Po vzájemné strkanici rozhodčí vyloučili jak Ryana Callahana, tak Nicklase Bäckströma.
     
    32:44
    Gól! Rangers se přecijen dočkali. Zpoza branky se vytočil vysoký BRIAN BOYLE, který využil svých fyzických parametrů a dokázal puk propasírovat mezi betony Holtbyho. Asistence: Bickel, Dubinsky
     
    29:43
    Blueshirts si zahrají první přesilovou hru. Za sekání byl vyloučený Jason Chimera.
     
    29:35
    Brooks Laich se s Alexandrem Ovečkinem ocitnul v přečíslení dva na jednoho. Prvně jmenovaný se rozhodl sám zakončit, ale minul branku.
     
    25:58
    Gól! Lekce z produktivity pokračuje. Původně nenápadně vypadající přečíslení tří proti dvěma zakončuje ze středu NICKLAS BÄCKSTRÖM, který svou střelu zápěstím dokázal umístit přesně k tyči, mezi Lundqvistův beton a lapačku. Asistence: Sjomin, Hamrlík
     
    18:13
    Washingon právě vstřelil gól! Druhá početní výhoda byla sehrána o poznání lépe a nakonec byla i přetavena ve třetí branku Capitals. Henrik Lundqvist měl jen pramalou šanci reagovat na skvělou pumelici JOHANA CARLSONA, která proletěla nad ramenem švédského brankáře. Asistence: Bäckström, Johansson
     
    16:41
    Sotva se Richards vrátil na led, už na trestnou lavici putuje další hráč domácích. Tentokrát se proti pravidlům provinil Ryan McDonagh, který vyhodil kotouč mimo hřiště a zdržoval tím hru.
     
    15:36
    Newyorští hokejisté se ve vlastním oslabení zmocnili puku a ve dvou proti jednomu jeli do velké šance. Střela kapitána Ryana Callahana ale skončila pouze na tyči.
     
    14:34
    Brad Richards to přehnal s aktivitou při napadání a při snaze vybojovat puk zahákoval Nicklase Bäckströma. Washington si tedy zahraje první přesilovou hru utkání.
     
    14:13
    Jeden z hostujících obránců udělal chybu při rozehrávce a toho dokázal využít Marián Gáborík. Nejlepší střelec Rangers kotouč vypíchl a následně z úhlu vypálil, ale jeho šanci zastavil zatím stoprocentní Braden Holtby.
     
    02:18
    To je tedy úvod! Capitals zaskočili domácí Rangers drtivým nástupem. MATHEIU PERREAULT tečoval před brankou Hamrlíkovu střelu a Washington rázem vede o dvě branky. Asistence: Hamrlík, Aucoin
     
    00:32
    Gól! To byla rychlost! Hned první střela zápasu skončila v síti. Po vyhraném buly v útočném pásmu se k puku dostává kapitán Capitals ALEXANDR OVEČKIN, který svou bleskovou střelu zápěstím schoval za několik bránících hráčů. Asistence: Laich

    Šimon Pilek

    Góly a asistencie: 33. Boyle (Bickel, Dubinsky) - 1. Ovečkin (Laich), 3. Perrault (Hamrlík, Aucoin), 19. Carlson (Bäckström, Johansson), 26. Bäckström (Sjomin, Hamrlík)


    New York Rangers: Lundqvist (Biron) - McDonagh, Girardi, Staal, Stralman, Del Zotto, Bickel - Hagelin, Richards, Gáborík, Anisimov, Stepan, Callahan, Dubinsky, Boyle, Fedotěnko, Scott, Mitchell, Prust
    Washington Capitals: Holtby (Sabourin) - Green, Wideman, Carlson, Orlov, Hamrlík, Alzner - Ovečkin, Bäckström, Knuble, Sjomin, Laich, Chimera, Brouwer, Auicon, Hendricks, Beagle, Perreault, Johansson

    Rozhodca: O'Halloran, Joannette - Amell, Mach