Mönchengladbach – Bayern 0:1 (po pen.)
koniec po penal.
Borussia Mönchengladbach
0:1 (0:0)
Bayern Mníchov
cz Streda 21.03.2012, 20:30 • Borussia-Park, Mönchengladbach • DFB-Pokal
     
    Bayern právě vstřelil branku!
    Hosté vítězí v penaltovém rozstřelu poměrem 4:2, když domácí Nordtveit a Dante svůj pokus neproměnili.
     
    Nordtveit (Gladbach) selhal! Neuer chytá jeho střelu.
     
    Dante (Gladbach) levačkou přestřelil!
     
    106
    Bayern se odhodlal k druhému střídání, do druhého prodloužení vběhl na trávník Petersen místo Müllera.
     
    100
    První střídaní na straně Bayernu. Gomeze nahradil Olič
     
    100
    Žlutá karta i na druhé straně. Ribéry si obhazoval Jantschkeho, který ho poslal nedovoleně k zemi.
     
    99
    Kroos uviděl před očima žlutý kartonek po faulu na Herrmanna.
     
    84
    Neuer předvedl skvělý zákrok. Arango předložil z levého křídla míč na hranici pokutového území, kde zakončoval zcela volný Reus, brankáře Bayernu ale neprostřelil.
     
    81
    Velká šance Bayernu! Kroos krásně uvolnil do šestnáctky Gomeze, jenž obešel vyběhnuvšího brankáře Ter Stegena. Klička ale byla příliš dlouhá, Gomez tak ještě u brankové čáry míč dostihl a přihrál Robbenovi, jehož střela ale byla zblokována.
     
    75
    Domácí naposledy vystřídali, místo Hankeho si zahraje De Camargo.
     
    62
    Stranzl není schopen pokračovat ve hře, na trávníku ho v dresu Gladbachu nahradil Brouwers.
     
    62
    Mönchengladbach poprvé vystřídal, ze hřiště odešel Wendt, kterého nahradil Herrmann.
     
    53
    Gomez posunul v šestnáctce míč zpětně na Robbena, jenž se do něj opřel levačkou a jeho parádní jedovku vyrazil Ter Stegen.
     
    49
    Do vedení mohli jít vzápětí i domácí. Po závaru se k zakončení dostal Arago, jenž střílel do poloodkryté brány, tři tyče ovšem minul.
     
    49
    Obrovská příležitost Bayernu, ve které se ocitl Robben. Ten si narazil míč s Ribérym, jenž mu ho následně přiťukl patičkou zpět do šestnáctky. Nizozemský záložník ihned střílel kousek vedle levé tyče.
     
    44
    Velká příležitost na druhé straně! Na rohový kop si naskočil Dante, jehož hlavička skončila těsně vedle levé tyče Neuerovy brány.
     
    42
    Za ostrý zákrok na Danteho byl nizozemský záložník Robben napomínán žlutou kartou.
     
    41
    Ribéry vymyslel další výtečnou přihrávku, tentokrát prostrčil míč do vápna na Alabu, jenž pálil levačkou křížně k tyči. Skvělý Ter Stegen ovšem reflexivně míč vyrazil a stále tak zůstává stav 0:0.
     
    40
    Bayern měl velkou šanci skórovat. Ribéry se pěkně uvolnil na levé straně, na hranici pokutového území pak předložil míč zcela volnému Robbenovi, který zhruba z penatového puntíku levačkou přestřelil břevno.
     
    21
    První velká možnost na straně Gladbachu. Neustädter nádherně vysunul Reuse, jenž se ocitl v šestnáctce Bayernu sám před Neuerem, kterého ovšem nepřekonal.
     
    15
    Bayern si vypracoval druhou velkou šanci v tomto utkání. Po centru z pravé strany hlavičkoval k levé tyči Gomez, Ter Stegen však předvedl výtečný zákrok a jeho střelu vyrazil.
     
    6
    Bayern poprvé výrazněji zahrozil a málem se dočkal vedoucí branky! Akci založil Ribéry, přes Kroose se míč dostal až na pravou stranu k Robbenovi, který si vybral v šestnáctce Müllera. Ten přihrávku nezpracoval a odražený balon se dostal z pokutového území, odkud bez přípravy vypálil po zemi Kroos. Jeho střela orazítkovala levou tyč a odrazila se zpět do pole. K míči se následně dostal Gomez, který pálil na přední tyč. Brankář Ter Stegen se natáhl a jeho pokus lapil.

    Tereza Švandová

    Góly:

    Karty:   100. Jantschke (MNC) - 42. Robben (BAY), 99. Kroos (BAY)


    Borussia Mönchengladbach: Ter Stegen - Jantschke, Stranzl (62. Brouwers), Dante, Daems - Wendt (62. Herrmann), Nordtveit, Neustädter, Arango - Hanke (75. De Camargo), Reus.
    Bayern Mníchov: Neuer - Lahm, Boateng, Badstuber, Alaba - Luiz Gustavo, Kroos - Robben, Müller (106. Petersen), Ribéry - Gomez (100. Olič).

    Rozhodca: Kinhöfer

    Diváci: 54 049