Chabarovsk – Omsk 1:3 (kon.) | Jugra Chanty-Mansijsk – Čeljabinsk 3:6 (kon.) | Barys – Metallurg Magnitogorsk 4:1 (kon.)
Ufa – Kazaň 0:3 (kon.)
koniec
Jugra Chanty-Mansijsk
3:6 (2:1, 0:3, 1:2)
Traktor Čeljabinsk
cz Pondelok 05.03.2012, 14:00Play-off KHL
Partner:
     
    Domácím hokejistům hraje při odchodu z ledu možná trochu ironicky píseň skupiny Queen We Are The Champions. Hráči Jugry po rychlém dvoubrankovém vedení opět selhali a Čeljabinsk šesti brankami skóre zcela otočil. Stav série je nyní 3:1 ve prospěch Čeljabinsku. Více asi není co dodávat, snad jen na závěr řeč čísel: střely na branku 22:31, vyhraná vhazování 38:34, trestné minuty 39:24 a především využití přesilových her 0:3. Příjemné odpoledne vám přeje Tomáš Martínek. (16:20:23)
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:39
    Skupinka čeljabinských fandů může pomalu slavit. Hosté vítězí v Chanty Mansijsku po zásluze a na domácím ledě budou mít první mečbol k výhře v osmifinálové sérii.
     
    59:16
    Utkání se jen dohrává, Starostův pas na útočníka Sitnikova končí zakázaným uvolněním domácích.
     
    58:17
    Pozornost chladnoucího Masalskise prověřil střelou zápěstím Anton Popov. Za chvíli budou hráči Jugry v plném počtu.
     
    57:22
    Jugra sbírá cenné vteřiny, jenže to jim k výhře a srovnání stavu série nepomůže. Traktor má náskok tří branek a chvíli před koncem je to prakticky hotová věc.
     
    56:07
    Aby nebylo Džakovovi na trestné lavici smutno, přijíždí za ním Vitalij Sitnikov. Před malou chvilkou také podrazil protihráče a Čeljabinsk bude hrát další minutu v pěti proti třem.
     
    55:54
    Aktivita domácích je přibržděna dalším nedovoleným zákrokem. Za podražení si odsedí dvouminutový trest Kirill Džakov.
     
    55:04
    Chanty Mansijsk branka nabudila a domácí se probírají z letargie. Parádním sólem se nyní blýskl Igor Jemelejev, jenže po obehrání čtyř protihráčů neměl komu předložit puk před bránou.
     
    54:57
    Tým Jugra právě vstřelil branku!
    Tak přeci jen snížení z hole domácího SERGEJE DĚMAGINA. Ten projížděl kolem Garnetta a jen tak mimochodem plácl do puku vyraženého po střele Vidella. Asistence: Linus Videll, Dmitrij Altarjov.
     
    54:10
    Poslední desítky sekund se hra odvíjí převážně na polovině Čeljabinsku ovšem bez střelby.
     
    53:14
    Icing Čeljabinsku znamená přerušenou hru a buly před Michaelem Garnettem.
     
    51:51
    Domácím to prostě nejde a Čeljabinsk opět hraje v pěti. Nový útok hostů zakládá Jakucenja, jenže Traktor se vystavil do postavení mimo hru.
     
    50:29
    Přesilovka domácích je zatím nemastná neslanná. Sice jsou hráči Jugry nastěhovaní v útočném pásmu, přesto chybí střelba a moment překvapení.
     
    49:34
    Hostující Alexej Vasilčenko přehnal svůj důraz u mantinelu a po zásahu loktem jde na dvě minuty na trestnou lavici.
     
    49:11
    Kanaďan Deron Quint z pravého kruhu jen vyprášil dres Edgarse Masalskise. Čeljabinsk hraje v pohodě a už se určitě těší na přesun série na domácí led.
     
    48:15
    Rána Jana Bulise vylekala Masalskise natolik, že Lotyš předvedl v brance ekvilibristické číslo a zkácel se na led. Nic vážného se ale nestalo a je přerušená hra.
     
    47:14
    Jugra drží puk za svou brankou a Chvostov rozjede další ofenzivní pokus domácích. Puk však končí na neprostupné hrázi ve středním pásmu.
     
    45:56
    Domácí hnaní fanoušky se snaží alespoň o zkorigování stavu. Jenže po několika dobrých střelách nezachyvuje Krysjanov nahození Pepeljajeva a icing přesune hru před Masalskise.
     
    45:15
    S trochou nadsázky lze říci, že nyní mohou domácí oplatit hostům včerejší obrat z 2:6 na 7:6. Stejným skórem nyní prohrávají svěřenci trenéra Sergeje Šepelejeva.
     
    44:28
    Domácí tým je konečně v plném počtu, ale v přerušené hře na sebe vystartovali Arťom Burdašov s domácím Selujanovem. Za hrubost jde na trestnou lavici nakonec jen útočník hostí.
     
    43:32
    Nejprve dělovku Kontioly opět chytil mezi betony Masalskis, poté po exhibiční souhře druhého útoku Čeljabinsku nepřesně dorážel do odkryté svatyně Chanty Mansijsku Antipov.
     
    42:59
    Přesilová hra Traktoru je vedena v opravu uvolněném duchu. Čtyřbrankový náskok hostů je dostatečným náskokem. Nyní po ráně Bulise vytahuje perfektní zákrok lapačkou Edgars Masalskis, který po šesté brance opustil domácí klec.
     
    41:28
    Jelikož Arťom Buljanskij dostal na konci druhé třetiny pětiminutový trest, chystáme se po dalším potrestání domácího Ivan Chlinceva na přesilovku pět na tři. Čeljabinsk na ledě kraluje a hráči Jugry pomalu ztrácejí nervy.
     
    41:03
    Čeljabinsk právě vstřelil branku!
    Brankostroj hostů pokračuje únikem KONSTANTINOVA PANOVA po pravé straně kluziště a ranou mezi Birjukovovy betony dává již šestou branku Traktoru. Schyluje se nám ke slušnému debaklu Chanty Mansijsku. Asistence: Petri Kontiola.
     
    40:34
    Čeljabinsk právě vstřelil branku!
    Přesilovky Čeljabinsku jsou opravdu smrtící i když se jednalo o početní převahu pěti proti třem. Před brankovištěm byl zcela osamocený JAN BULIS a neměl problém dostat puk za Birjukova. Asistence: Stanislav Čistov, Deron Quint.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Nešťastníkem druhé třetiny můžeme vyhlásit Arťoma Buljanského. Při jeho dvou vyloučeních dal Čeljabinsk dva rozdílové góly. Rodák z tatarstánské Ufy tak bude chtít v poslední části hry určitě odčinit své zbytečné fauly. Na vyloučení si musejí dát domácí pozor, Traktor má tuto herní situaci výborně sehranou.
     
    Domácí ve druhé třetině naprosto selhali a místo pojištění vedení prohrávají po dvou brankách Čistova a jednoho zásahu Antipova 2:4. Navíc hosté budou na začátku poslední třetiny hrát přesilovou hru. Třetí třetina bude zahájena přibližně v 15:45.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:45
    Vyloučení domácího celku neberou konce. Ivan Chlincev podrazil protihráče a Čeljabinsk si může přesilové hry pořádně potrénovat.
     
    39:29
    Čeljabinsk právě vstřelil branku!
    Traktor využívá po několika sekundách dvojnásobnou přesilovku. Po ose Rjabikin a Kontiola přistál puk na čepeli volného VLADIMIRA ANTIPOVA a ten půl minuty před koncem třetiny dává hostům větší klid. Asistence: Dmitrij Rjabikin, Petri Kontiola.
     
    38:59
    Konstatnin Panov dostal také úder do tváře a s bolestmi leží na ledě, bude tam zřejmě i krev. Seknutí do jeho obličeje bylo evidentní a sudí posílají Jugru do tří. Dalším hříšníkem domácích je Arťom Buljanskij.
     
    38:29
    V dobré palebné pozici na modré čáře neuspěl Dmitrij Rjabykin a Čeljabinsk se vyhání z pásma. Po další akci se puk dostával do brankoviště Jugry a Birjukov dostal ránu do krku od Jakucenji. Na obranu útočníka hostů byl do gólmana natlačen obráncem domácích.
     
    37:49
    Domácí zadáci začínají chybovat a opět bude vyloučen domácí borec tentokrát za sekání. Tomáš Starosta již odjíždí na trestnou lavici a s Jugrou to v těchto momentech nevypadá vesele.
     
    36:46
    Domácí měli zápas poměrně pevně ve svých rukou, měli dokonce některé další šance jenže během jedna a půl minuty rázem prohrávají.
     
    36:01
    Čeljabinsk právě vstřelil branku!
    A máme tady obrat podobně jako ve včerejším zápase. Jakucenja přiťukl kotouč opět ke STANISLAVU ČISTOVOVI a ten si poradil s Birjukovem opravdu rutinérsky. Bekhendový blafák posílá Traktor poprvé v zápse do vedení! Asistence: Maxim Jakucenja, Jan Bulis.
     
    34:30
    Čeljabinsk právě vstřelil branku!
    Přesilová hra je využita a skóre je srovnáno. STANISLAV ČISTOV dorazil Jakucenjův nastřelovaný puk za Birjukova, kterému vypadl kotouč vedle pravého betonu. Asistence: Maxim Jakucenja, Jan Bulis.
     
    33:26
    Po delší dobře přichází trest pro domácího borce. Arťom Buljanskij podrazil svého protihráče a trenér Šepelejev je s verdiktem nespokojen.
     
    32:37
    Nevyužité šance domácích začínají narůstat. Před malou chvílí měl pěknou možnost Dmitrij Altarjov, jenže domácí střelci v poslední době netrefují ani prostor mezi třemi tyčemi.
     
    31:09
    V tuto chvíli je to spíše tuhý boj o každý kousek ledu než pohledný hokej. Po pravé straně zatáhl puk do útočného pásma domácí Bočarov a Arťom Buljanskij v prostoru mezi kruhy nepochopitelně selhal.
     
    29:47
    Ihned po buly zkoušel téměř samostatný nájezd na Birjukova hostující Anton Glinkin, jenže zkušený rodák z Jaroslavle jej vychytal.
     
    29:35
    Čeljabinsk nepřesně rozehrává a po zákázaném uvolnění se hra přesouvá před branku Michaela Garnetta.
     
    28:59
    V přesilové hře trochu netradičně málem ujížděl na Garnetta osamocený Ivan Skorochodov, jenže puk dostatečně nezkrotil. Obránci Čeljabinsku jej nakonec zpacifikovali.
     
    27:52
    Tentokrát technická chyba Jugry. Postavení mimo hru a domácí trenéři se zlobí na své svěřence.
     
    27:27
    Právě Burdašov se teď začal pošťuchovat s kapitánem domácích Jegenijem Blochinem. Co naplat, opět si počínali hosté nedovoleně v útočném pásmu a na lavici hanby sedí zmiňovaný Arťom Burdašov za nedovolené bránění.
     
    26:31
    Rodák z Čeljabinsku Arťom Burdašov se vystavil do ofsajdu a ukončil tak slibně se rozvíjející akci Traktoru. Buly ve středním pásmu.
     
    25:55
    Puk je v lapačce Michaela Garnetta, puk na něj před malou chvíli nastřeloval Sergej Děmagin. Birjukov se zatím ve druhé třetině nudí, nešla na něj téměř jediná střela.
     
    24:50
    Výborné kombinace Simakova s Chlincevem k třetímu gólu domácího týmu nevedly. Za hosty vyhazuje puk z pásma Alexander Buturlin.
     
    23:52
    Traktor zahrál opět nečistě a Stanislav Čistov již sedí na trestné lavici. Další početní převaha pro Chanty Mansijsk, fauly Čeljabinsku jsou opravdu zbytečné.
     
    23:03
    Igor Jemelejev předvedl dobrou práci v obranném pásmu a nyní uhání do útoku chantymansijský Arťom Buljanskij. Nic vážného z toho ale nebylo.
     
    21:50
    Čeljabinsk je vplném počtu, přesto před jeho brankou jsou velké zmatky. Jevgenij Fjodorov dával puk mezi Garnettovy betony, ten ovšem odolal. Sice nevěděl kde má kotouč, přesto akce nakonec dobře dopadla pro hosty.
     
    20:35
    Přesilová hra Jugry pokračuje a do dobré šance se tlačil Vitalij Sitnikov. Garnett ale puk vyrazil a Traktor se osvobozuje.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Domácí tým zažil výborný vstup do zápasu kdy prakticky první dvě střely na bránu Garnetta proměnili ve vedení Beljajev a Děmagin. Za malou chvíli snížil Antipov a zápase je stále otevřený. Druhý třetina bude zahájena přibližně ve 14:49.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:58
    Chanty Mansijsk si dobře vyměňuje puk v pásmu Traktoru. Ivan Chlincev po přihrávce Blochina od modré míjí bránu Garnetta a třetina končí.
     
    19:26
    Jugra si zahraje přesilovku. Alexander Buturlin z týmu Traktoru fauloval a domácí mají o jednoho hráče v poli více.
     
    19:05
    Michael Garnett nemusel zasahovat, puk letící z hole Stanislava Bočarova byl sražen jeho obránci vysoko nad zadní plexisklo.
     
    18:07
    I nadále se nemohou hokejisté Čeljabinsku chytit. Domácí kontrolují puk a když vidí, že střední pásmo je zahuštěno, raději posílají kotouč na vlastní obránce. Neponechávají nic náhodě po včerejším výpadku ve třetí třetině.
     
    16:49
    Tři minutky do konce první třetiny. Puku se ujímá Tomáš Starosta a rozvážně jej posílá na Ivana Skorochodova. Jugra se málem dostala do brankové příležitosti, jenže domácím útočníkům utekl puk do středního pásma.
     
    15:37
    Snaha Čeljabinsku, konkrétně Alexandra Šinina, o přechod pásma končí na třech bránících hráčích Chanty Mansijsku. Takto asi hosté do pásma neproniknou.
     
    14:26
    Hra se nyní odehrává převážně mezi modrými čarami. Oba celky si hlídají své obranné pásmo a po divokém úvodu by rády neinkasovaly.
     
    13:13
    Čeljabinsk právě vstřelil branku!
    Oba týmy jsou v plném počtu a útočníci Traktoru dobře napadali rozehrávku Jugry. Do útoku se hnal za snížením Konstantin Panov a jeho počínání podpořil přesnou rano na vyrážečku VLADIMIR ANTIPOV. Asistence: Konstantin Panov.
     
    12:01
    Ještě pětadvacet sekund přesilovky zbývá Chanty Mansijsku aby případně navýšili náskok. Následuje buly před Garnettem.
     
    11:24
    Jugra je v plném počtu a před brankou si nyní hledal prostor Sergej Děmagin. Puk k němu ovšem nedoskákal a Čeljabinsk vyhazuje přes všechny čáry.
     
    10:33
    Snahu v předbrankovém prostoru nyní přehnal Kanaďan Raymond Giroux a za podražení vyrovná stav hráčů na ledě. Přesilovka Traktoru končí.
     
    09:55
    Čeljabinsk mačká domácí tým ve vlastní obranném pásmu, ale několik dobrý střel Stanislava Čistova či Jana Bulise k brance nevedlo. Je přerušená hra a vzahovat se bude po pravici Birjukova.
     
    09:27
    První vyloučení zápasu má na svědomí Sergej Pepeljajev jenž přidržel protihráče. Traktor bude mít šanci na snížení skóre.
     
    09:06
    Třetí branku Chanty Mansijsku měl na hokejce Igor Jemelejev, jenž byl v podobné pozici jako Děmagin u první branky. Garnett ovšem vytáhl perfektní zákrok a nepustil puk za svá záda.
     
    08:40
    Buly před Birjukovem, jenže puk okamžitě míří na najíždějícího Linuse Vidella.
     
    07:43
    Domácí hokejisty druhá branka evidentně nakopla a Traktor je slepenými góly očividně zaskočen. V úvodu zápasu byli aktivnější hráči Čerepovce, jenže Jugra potrestala jejich chyby v defenzivě. Ovšem po včerejším zápase může průběh zápasu být ještě jakýkoliv.
     
    05:51
    Pro Michaela Garnetta to je hrůzostrašný úvod zápasu, ze dvou střel dvakrát inkasoval. Nyní si však připisuje zákroky po střelách Krysjanova a Sitnikova.
     
    04:49
    Tým Jugra právě vstřelil branku!
    To je vstup do utkání jako hrom! Chanty Mansijsk již vede dva nula po trefě běloruského forvarda SERGEJE DĚMAGINA, kterému krásně předložil kotouč z levé strany Švéd Videll. Asistence: Linus Videll.
     
    04:11
    Lepší jsou ale stále hráči Traktoru a kromě brankové příležitosti se domácí Jugra prakticky před Garnetta nedostala.
     
    02:33
    Tým Jugra právě vstřelil branku!
    Jako blesk z čistého nebe přichází první branka domácích. Mezi kruhy si šikovně sjel Kazach MAXIM BELJAJEV a otevírá skóre zápasu. Asistence: Igor Jemelejev.
     
    02:05
    Aktivněji hraje hostující mužstvo a Glinkin s Popovem teď hodně protáhli Birjukova v domácí bráně. Po zásahu Antona Glinkina holí leží Birjukov na ledě, ale nebude to nic vážného.
     
    01:26
    Hostující hráč Petri Kontiola si najížděl mezi kruhy jenže jeho střelu skryl do své náručí Michail Buirjukov.
     
    00:41
    Do prvního náznaku šance se dostali domácí, ale Michael Garnett v hostující brance zasahovat nemusel.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Domácí hokejisté nastupují právě na led v modro-zelených dresech. Čeljabinsk oblékl své tradiční bílé dresy s červenými a černými prvky. Po nástupu hráčů na led uslyšíme státní hymnu Ruské federace a bude se moci začít ve hře.
     
    Úvodní sestavy:

    Jugra Chanty-Mansijsk: Birjukov (Masalskis) - Pepeljajejv, Blochin, Selujanov, Starosta, Chvostov, Ibragimov, Bočarov, Džakov - Simakov, Chlincev, Fjodorov - Krisjanov, Sitnikov, Skorochodov - Altarjov, Videll, Děmagin - Beljajev, Jemelejev, Buljanskij. Trenér: Sergej Šepelejev.

    Traktor Čeljabinsk: Garnett (Proskurjakov) - Quint, Rjabikin, Razin, Giroux, Rjazancev, Vasilčenko, Katičev, Šinin - Čistov, Bulis, Jakucenja - Panov, Antipov, Kontiola - Popov, Glinkin, Burdašov - Mamin, Nestěrov, Buturlin. Trenér: Valerij Bělousov.

    Rozhodčí: Komarov, Ravodin - Baturin, Spirin.
     
    Čeljabinsk se po včerejší divoké výhře 7:6 na ledě Chanty Mansijsku ujal vedení v sérii 2:1 na zápasy. Jugra sice po dvou třetinách vedla 6:2 a kontrolovala zápas, totální selhání v poslední části hry a pět branek Traktoru je pro dnešní utkání jistě hodně psychicky srazilo. Uvidíme, jaké to nechá následky na celek trenéra Sergeje Šepelejeva.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:00.

    Tomáš Martínek

    Góly a asistencie: 3. Beljajev (Jemelejev), 5. Děmagin (Videll), 55. Děmagin (Videll, Altarjov) - 14. Antipov (Panov), 35. Čistov (Jakucenja, Bulis), 37. Čistov (Jakucenja, Bulis), 40. Antipov (Rjabikin, Kontiola), 41. Bulis (Čistov, Quint), 42. Panov (Kontiola)


    Jugra Chanty-Mansijsk: Birjukov (42. Masalskis) - Pepeljajejv, Blochin, Selujanov, Starosta, Chvostov, Ibragimov, Bočarov, Džakov - Simakov, Chlincev, Fjodorov - Krisjanov, Sitnikov, Skorochodov - Altarjov, Videll, Děmagin - Beljajev, Jemelejev, Buljanskij. Trenér: Sergej Šepelejev.
    Traktor Čeljabinsk: Garnett (Proskurjakov) - Quint, Rjabikin, Razin, Giroux, Rjazancev, Vasilčenko, Katičev, Šinin - Čistov, Bulis, Jakucenja - Panov, Antipov, Kontiola - Popov, Glinkin, Burdašov - Mamin, Nestěrov, Buturlin. Trenér: Valerij Bělousov.

    Rozhodca: Komarov, Ravodin - Baturin, Spirin