D. Moskva – Lev 5:3 (kon.)
koniec
Dynamo Moskva
5:3 (0:0, 3:3, 2:0)
Lev Praha
Nedeľa 26.02.2012, 14:00 • Lužniki • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Dnešný prenos vám priniesol Valerián Lukačko. Dovidenia v septembri! (16:21:29)
     
    HC LEV sa tak lúči s premiérovým ročníkom v Kontinentálnej hokejovej lige prehrou. Dnes ako však aj počas celej sezóny sme však mohli byť svedkami bojovného výkonu, keď každý hráč siahol na úplne dno svojich síl, ako sme to od hráčov Popradu videli už mnoho ráz.

    A tak dúfajme, že nám slovenský tím bude v najprestížnejšej európskej hokejovej lige prinášať svojimi výkonmi radosť aj v sezóne 2012/2013.
     
    Dnes sme mohli vidieť na štadióne Lužniki zaujímavý zápas plný gólov. Do dvojgólového vedenia sa najprv dostal domáci celok, no Poprad dokázal stav stretnutia vyrovnať, a rovnako úspešne odpovedal aj na ďalší presný zásah súpera. Slovenskému celku, ktorý hral na tri päťky však už v záverečnej časti hry dochádzali sily, a tak prišiel osudný časový úsek 67 sekúnd počas ktorého Moskovčania definitívne rozhodli o svojom víťazstve.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    58:33
    V závere stretnutia ešte prichádza strela od modrej v podaní Rastislava Špirka, ktorá však gólmanovi nenarobila väčšie problémy.
     
    57:00
    Stretnutie sa momentálne už len dohráva, uvdíme či sa tréner hostí Radim Rulík ešte odhodlá k odvolaniu brankára.
     
    55:14
    Dynamo Moskva dalo gól!
    A opäť prišli dva inkasované góly v tesnom slede, ktoré však už tentoraz s veľkou pravdepodobnosťou rozhodnú o víťazovi tohto stretnutia. Presný zásah na 5:3 dáva LEONID KOMAROV. Asistencie: Grigorij Šafigulin, Dominik Graňák
     
    54:07
    Dynamo Moskva dalo gól!
    Do vedenia teraz moskovský celok posúva DMITRIJ PESTUNOV, ktorému sa podarilo presne namieriť do odkrytej časti Lacovej brány. Asistencie: Marek Kvapil.
     
    51:16
    Domáci v plnom počte.
     
    50:44
    Strela Branislava Mezeia teraz volala po góle, no brankár domácich Volkov sa blysol výborným zákrokom.
     
    49:16
    Domáci celok nedokázal využiť štvorminútovú početnú výhodu, čo možno ešte bude ľutovať. Šancu zahrať si presilovku teraz pre zmenu dostáva slovenský celok, keď si na trestnú lavicu ide sadnúť Komarov, ktorý zahákoval prenikajúceho Špirka.
     
    47:55
    Hostia v plnom počte.
     
    46:44
    Strela od modrej v podaní Jalasvaara trafila brankára Laca do masky, rozhodca prerušuje hru.
     
    45:00
    Domáci hokejisti sa nevedia poriadne usadiť v pásme popradských Levov. Zatiaľ v tejto presilovke na Jána Laca neputovala žiadna strela.
     
    43:55
    A veľkú šancu strhnúť misky váh na svoju stranu teraz má domáce mužstvo. Na trestnú lavicu putuje Karl Fabricius, ktorý zasiahol jedného z hokejistov Dinama do tváre, a tak je dostáva trest na 2+2 minúty.
     
    42:01
    Hostia v plnom počte.
     
    41:31
    Hosťujúci celok je momentálne pod tlakom a môže ďakovať Jánovi Lacovi za to, že po tomto oslabení ešte neprehráva.
     
    40:01
    Za hákovanie z úplného konca druhej dvadsaťminútovky putuje na trestnú lavicu skúsený obranca Martin Štrbák.

    Valerián Lukačko

    Góly a asistencie: 23. Mosalov (Pestunov, Kvapil), 24. Gorokov (Mosalov, Kvapil), 31. Šafigulin (Komarov, Anisin), 55. Pestunov (Kvapil), 56. Komarov (Šafigulin, Graňák) - 25. Mezei (Bartečko, Lundberg), 29. Lundberg, 38. Lundberg (Mezei, Hunkes)


    Dynamo Moskva: Volkov - Graňák, Gorochov, Novák, Solovjov, Bojkov, Jalasvaara - Šafigulin, Anisin, Komarov - Volkov, Kozlov, Koňkov - Babenko, Kudašov, Klepiš - Mosalov, Pestunov, Kvapil.
    Lev Praha: Laco - Hunkes, Mezei, Jank, Štrbák, Lewis, Hellström - Huna, Lundberg, Bartečko - Novotný, Špirko, Sekáč - Fabricius, Matai, Ježek - Šaršok, Csányi.

    Rozhodca: Semenov, Feofanov - Zakharenkov