Auxerre – Lorient 1:1 (kon.) | Évian TG – Marseille 0:0 (odl.) | Lyon – Caen 1:2 (kon.)
Montpellier – Ajaccio 3:0 (kon.) | Valenciennes – Nancy 1:0 (kon.) | Rennes – Sochaux 1:0 (kon.)
Brest – Dijon 1:1 (kon.)
koniec
HSC Montpellier
3:0 (0:0)
AC Ajaccio
cz Sobota 11.02.2012, 15:00 • Stade la Mosson • Ligue 1 Uber Eats
     
    Od tohoto on-line přenosu se s vámi loučím. Dovolím si Vás ale ještě pozvat na další zápas Ligue 1 mezi Rennes a Sochaux, které se hraje od 18:00 a které pro Vás budu s potěšením komentovat opět já. Takže brzy nashledanou. (16:53:37)
     
    Montpellier si bez větších problémů poradil před vlastními fanoušky s korsickým Ajacciem. Stačily mu k tomu tři góly v rozmezí čtrnácti minut a bylo rozhodnuto. Domácí se tak bodově dotáhli na vedoudcí PSG, které se zítra střetne s Nice. Právě s vedoucím celkem se utká ve šlágru v příštím kole.
     
    Konec zápasu.
     
    90+1
    Ajaccio sympaticky zaútočilo! Eduardo ve vápně přihrál na Mostefu Sbaa, jenže ten z náběhu špatně trefil a z vyložené pozice pouze přestřelil.
     
    90
    Rozhodčí Turpin nehodlá nic prodlužovat. Nastaví pouze dvě minuty.
     
    88
    Estrada pořádně protáhl Ochou! Ten se proti jeho dělovce levačkou ze třiceti metrů měl mezi třemi tyčemi co ohánět.
     
    86
    Pěkně to teď provedl Cabella! Pronikl jako štírek kolem dvou prohtáčů, následně nacentroval do vápna na nabíhajícího Utaku, který však špatně zpracoval. Škoda. Byl by jinak ve stoprocentní pozici.
     
    84
    Nehlídaný Bedimo hezky udržel míč, přihrál do středu hřiště Camarovi, jenže ten už ho naopak ztratil. Obrana Ajaccia zapracovala velmi dobře.
     
    83
    Tohle už HSCM nepustí. Do ničeho se sice nehrne, ale také nemá vlastně důvod. Vede o tři góly, neriskuje. A asi už má v hlavách příští souboj s vedoudcím PSG.
     
    81
    Dobrá příležitost Ajaccia, která mohla zdramatizovat zápas! Spolupráce Andreho s Eduardem málem vyšla natolik, až se brazilský forvard netrefil jen o kousek.
     
    79
    U levé lajny si na dlouhý pas nabíhal Camara, jenže ho nestihl. Vhazovat tak bude Ajaccio.
     
    77
    V klidu a pohodě. Tuhle teorii nyní razí hráči Montpellieru. Musí jenom dohrát tenhle zápas, prakticky jen z povinnosti, a tři body budou jeho.
     
    78
    Ajaacio podruhé střídá. Na hřiště jde Kinkela, ze hry Tibéri.
     
    68
    Ajaccio střídá. Sammaritano nahrazuje Lasneho.
     
    74
    Na hřišti je jen pár chvil a už si bude muset dávat pozor. Žlutou kartu za faul dostal Saihi.
     
    72
    Autor úspěšně proměněné penalty - Belhanda - jde ze hřiště. Přichází Camara.
     
    71
    Odešel nejlepší střelec Ligue 1 Giroud, do hry jde Saihi.
     
    70
    Ajaccio není odevzdané, ale tohle už asi nedohoní. Montpellier hraje naprosto v klidu. Navíc má přichystané střídání na šetření opor.
     
    66
    Ajaccio v dobré šanci. Jourdren teď svému spoluhráči vysvětluje, jak že se má chovat v obraně. Aby příště nevznikla ta nebezpečná střela, která minula branku jen o píď.
     
    67
    Montpellier právě vstřelil branku!
    Branku vstřelil OLIVIER GIROUD. Bedimův pas přes celé hřiště našel volného Girouda, na kterého defenzíva Ajaccia úplně zapomněla, a francouzský ostrostřelec nezachyboval v koncovce.
     
    64
    Montpellier právě vstřelil branku!
    Branku vstřelil RÉMY CABELLA. Domácí zaváhali s rozehrávkou v obraně. Giroud tak tuhle chybu potrestal, přihrál na hranici ofsajdu nabíhajícímu Cabellovi, který se, nikým nehlídán, v koncovce nemýlil.
     
    63
    Mairemu se málem nevyplatilo uhlídání Utaky! Ten tečoval patičkou přihrávku Belhandy z pravé strany a míč skončil jen těsně vedle Ochoaovy brány.
     
    62
    Montpellier ve slibném útoku. Utaka přešel přes jednoho protihráče, ale vteřinu na to ho tělem odstavil Maire. Nakonec Utaka fauloval.
     
    60
    André se snažil odčinit způsobenou penaltu. Elegantní patičkou tečoval tvrdou přihrávku od svého spoluhráče, jenže míč v pohodě vzal do své náruče Joudren.
     
    58
    Pár informací k penaltě. Giroud, nejlepší střelec Ligue 1, byl hodně naštvaný, že jí nemohl kopat a ujmul se jí Belhanda. Vztekle přitom odhodil míč. Nakonec ale Belhanda svého spoluhráče poplácal, bylo vidět, že Giroud to vzal nakonec v pohodě.
     
    56
    Utaka z přímého kopu volil zakončení, možná ale měl spíše nechat rozehrávat někoho jiného. Mířil totiž hodně vedle.
     
    55
    I Ajaccio zahrozilo na druhé straně! Pierazzi se po pár odrazech s ničím neostýchal a z voleje tvrdě vypálil, jeho střela přitom minula branku Jourdrena jen o píď.
     
    53
    Montpellier právě vstřelil branku!
    Branku vstřelil YOUNES BELHANDA. Naprosto s přehledem do protipohybu gólmana Ochoay se trefil z pokutového kopu Belhanda.
     
    52
    Penlata pro HSCM! Bedimo byl ve vápně podražen Andrém. Naprosto jasný pokutový kop, který ihned sudí Turpin nařídil.
     
    50
    Montpellier znovu ve velké příležitosti! Po standardce zprava Medjani odhlavičkoval míč pouze k Utakovi, který tečoval míč a vystřelil, jenže zamířil pouze vedle u vzdálěnější tyče.
     
    48
    Velká šance Montpellieru! Yanga-Mbiwa poslal kolmici na Utaku, který se zjevil za obranou soupeře a ocitl se sám před Ochoaou. Jenže nevolil dobré zakončení. Hostující gólman ho včasným vyběhnutím vychytal.
     
    47
    Utaka s Bedimem zakombinovali na levé straně, poté kolmice prvního jmenovaného adresáta nenašla.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Jedna velká nuda. Tak by se dal shrnout první poločas mezi druhým celkem tabulky francouzské ligy a outsiderem z Ajaccia. Ochoa musel zasahovat jen na začátku zápasu, kdy likvidoval střelu Utaky. Jourdren se na druhé straně nezapotil už vůbec. Doufejme, že druhé dějství přinese fotbalouvou změnu k lepšímu.
     
    45
    V závěru poločasu domácí svého soupeře zatlačili. Do Ochoaova prostoru letělo nekolik centrů a nebezpečných přihrávek, nicméně defenzíva hostů pracovala jako přesně seřízené hodinky.
     
    První poločas skončil.
     
    44
    Po následné standardce Giroud svým pohybem tak zmátl gólmana Ochou, který málem centr propustil za svá záda. Nakonec má Montpellier alespoň pro něj rohový kop.
     
    43
    Bouhours nyní ve slibné šanci zastavil Cabellu. Poprávu dostal žlurou kartu.
     
    42
    Andre se teď při skluzu na Utaku moc nemazlil. A ještě se diví, že to sudí Turpin odpískal. Měl by být rád, že od něj nedostal žlutou kartu.
     
    42
    ... bohužel ani po ní Montpellier na soupeře nic nevymyslel. V šestnáctce zatím Ajaccio pracuje na jedničku.
     
    40
    Medjani si přidržel při výskoku Girouda. Následně ještě obdržel žlutou kartu hostující Andre. Standardka pro HSCM...
     
    39
    Turpin stanovil pro zápas celkem přísný metr. Většinou se francouzskému sudímu nelíbí jakýkoli kontakt mezi protihráči.
     
    37
    Bocaly posílal centr do vápna. Bezvýsledně. Osamocený Giroud nemohl proti přesile uspět.
     
    36
    Asistent rozhodčího Danos signalizoval faul. Kouč René Girard se u lavičky jenom směje, čeho že se to jeho svěřenec údajně dopustil na Tibérim.
     
    34
    Bocaly komicky spadnul u pravé lajny. Chtěl ještě zachránit míč mířící do autu, už to ovšem nestihl. A přitom dokázal zakopnout sám o sebe.
     
    33
    Giroud společně s Bocalym přesunuli hru do středu hřiště. Tam se k míči dostal Estrada, který z třiceti metrů vypálil. Ovšem po zemi a navíc doprostřed branky, kde stál gólman Ochoa.
     
    32
    Ajaccio útočilo středem hřiště, avšak úplně bezmyšlenkovitě. Na zemi nyní leží Bocalyho, vrazil totiž do něj Bouhours. A příliš se mu nelíbí stanovisko rozhdočího Turpina.
     
    30
    Giroud se snažil vrátit míč záloze, jenže neuspěl. Následně o pár chvil později fauloval Medjaniho napadající Marveaux.
     
    28
    Eduardo se dostal k centru, který vypadal zpočátku nenadějně. Asi z třiceti metrů vypálil z voleje, ovšem hodně, opravdu hodně mimo bránu.
     
    26
    Hosté chtěli zahrozit z protiútoku. Eduardo však nebyl ve vápně flexibilní, a tak přišel o míč díky dobře bránícímu Yanga-Mbiwaovi.
     
    25
    Cabella si na hranici ofsajdu naběhl na dlouhý pas, zprava poté odcentroval do vápna, kde hledal Girouda. Obrana Ajaccia radši odvrátila nebezpečný pas na rohový kop.
     
    24
    Domácí měli možnost standardky. Belhanda poslal centr do vápna, ovšem neúspěšně. Ajaccio se útoku soupeře ubránilo.
     
    23
    Giroud v hlavičkovém souboji s Mairem. Ten už utrpěl hned několik ran. Teď dostal od nejlepšího střelce Ligue 1 loktem do zad.
     
    21
    Medjani, sváteční střelec, nyní ozkoušel dovednost prověřit soupeřova gólmana. Jenže neuspěl, napálil míčem pouze nešťastně svého spoluhráče.
     
    20
    Prvních dvacet minut tohoto střetnutí až na nebezpečnější střelu Utaky z osmé minuty nic zajímavého nenabídlo. Montpellier se zatím střetává s velkým odporem nováčka Ligue 1.
     
    18
    Pierazzi se ve středu hřiště nešťastně srazil s Belhandou. Domácí záložník se šel svému protihráči za svůj faul omluvit.
     
    16
    Giroud si měl poradit s obráncem Mairem, jenže byl to právě on, který mu nedovolil podnikat v dalším plánování útočné akce.
     
    15
    Po Bocalyho centru zprava se k míči cpal Giroud, avšak na poslední chvíli před ním zakročila hostující defenzíva. Po dalším pasu Bocalyho HSCM vybojoval alespoň rohový kop.
     
    13
    Giroud sklepl míč na hranici šestnáctky pro nabíhajícího Cabellu, ten si zpracoval míč, nicméně jeho střela neměla vůbec dobré parametry.
     
    12
    Lasne posílal dlouhý pas do vápna, v něm ovšem nebyl vůbec nikdo. Míč skončil za pomezní čarou, odkopávat bude Jourdren.
     
    11
    Pierazzi vyzkoušel štěstí z dálky, ale nepovedlo se. Jeho střela končí pouze v obraně Montpellieru.
     
    10
    Giroud na dlouhý pas nedosáhl, před ním si v klidu hlídal balón Maire.
     
    8
    První nebezpečnější střela na bránu! Utaka si rovnal míč na pravačku a dělal si prostor za hranicí vápna. Poprvé napálil dobře připravenou obranu, podruhé se proti jeho pokusu musel vytáhnout gólman Ochoa.
     
    7
    U míče je nyní více Ajaccio, Montpellier se ovšem jen jeho náznakům útoků v pohodě brání.
     
    6
    Cabella pronikl po pravé straně až k pomezní čáře, odtud odcentroval, jenže ve vápně nebyl nikdo z jeho spoluhráčů. Balón má v moci gólman Ochoa.
     
    5
    Velký souboj o míč teď proběhl na pravé straně, Bocaly krokolomně kombinoval s Belhandou. U míče zůstal po autovém vhazování Montpellier.
     
    3
    Po odkopu domácího brankáře Jourdrena se po levé straně rozjížděl Utaka, Medjani před ním pro jistotu odvrátil do autu.
     
    2
    Hosté podnikli slibný útok, nicméně míč končí v zámezí.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Montpellier HSC: Jourdren - Bocaly, Stambouli, Yanga-Mbiwa, Bedimo - Cabella, Marveaux, Belhanda, Estrada, Utaka - Giroud

    AC Ajaccio: Ochoa - Diawara, Medjani, Maire, Bouhours - Andre, Mostefa Sbaa, Lasne, Pierazzi, Tibéri - Eduardo

    Rozhodčí: Turpin - Danos, Grosbost.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.

    Viktor Sandev

    Góly: 53. Belhanda (pen.), 64. Cabella, 67. Giroud

    Karty:   74. Saihi (MON) - 40. Andre (AJC), 43. Bouhours (AJC)


    HSC Montpellier: Jourdren - Bocaly, Stambouli, Yanga-Mbiwa, Bedimo - Cabella, Marveaux, Belhanda (72. Camara), Estrada, Utaka - Giroud (71. Saihi).
    AC Ajaccio: Ochoa - Diawara, Medjani, Maire, Bouhours - Andre, Mostefa Sbaa, Lasne (68. Sammaritano), Pierazzi, Tibéri (78. Kinkela) - Eduardo.

    Rozhodca: Turpin - Danos, Grosbost