Den Haag – Alkmaar 0:6 (kon.)
koniec
HFC ADO Den Haag
0:6 (0:1)
AZ Alkmaar
cz Streda 08.02.2012, 19:00 • Den Haag Stadion, Den Haag • Holandská Eredivisie
     
    Ode mně je to pro dnešek vše, loučím se s vámi, děkuji za pozornost a přeji příjemný zbytek večera, třeba ve společnosti dalších onlajnů. Vždyť na programu je např. pohárový zápas mezi Barcelonou a Valencií nebo střetnutí AC Milán vs. Juventus atd. Především fotbalový labužník si tak může vybrat. (21:07:40)
     
    Asi málokdo čekal nebo hádal, především po první půli, že konečný výsledek bude takový. Pro domácí je to hodně krutá porážka, na druhou stranu nutno říct, že si hosté vítězství, především za výkon ve druhé půli, určitě zasloužili. Největší zásluhu na výhře má útočník Benschop, který se trefil třikrát. Hráči Haagu poté také doplatili na zcela zbytečné žákovské chyby, kdy minimálně další dvě branky soupeři doslova darovali.
     
    Konec zápasu.
     
    90
    Domácí se snaží aspoň o čestný úspěch, ale příliš času jim už nezbývá.
     
    88
    Alkmaar právě vstřelil branku!
    JOZY ALTIDORE zvyšuje už na šestigólový rozdíl, když doběhl nejrychleji vyražený míč a dorazil jej za ležícího domácího gómana.
     
    85
    Alkmaar právě vstřelil branku!
    Po obrovské hrubici N´Toka se k míči dostal Holman, z pravé strany přihrál před branku nabíhajícímu zcela volnému JOZYMU ALTIDOREMU, který do prázdné domácí svatyně dává "bůra".
     
    83
    Hosté radši nyní zahráli míč na roh, neboť soupeř nebezpečně postupoval před jejich branku.
     
    81
    Až nyní musel vytáhnout výborný zákrok proti Vicentovi, který využil špatné rozehrávky a pádil si to sám na brankáře.
     
    80
    Proti lehkému centru zasahuje Alvarado, který mnoho práce ve druhém poločasu opravdu nemá.
     
    78
    A ještě jedno střídání na domácí straně. Místo Boussabouna nastoupí Lukšík.
     
    76
    Opět dvojí střídání, tentokrát obojí na straně hostí. Zahraje si Klavan, který nahrazuje Viergevera a další branku dnes už nepřidá Benschop, jenž odchází a místo něj se na hřišti objeví Altidore.
     
    74
    Alkmaar právě vstřelil branku!
    A už je to 4:0, tetokrát se ovšem netrefuje Benschop. MAARTEN MARTENS využil krásné přihrávky "do uličky", poté šel sám na branku, naznačil střelu po zemi a poté zavěsil pod horní tyč za padajícího Coutinha.
     
    73
    A hostující útočník je opravdu při chuti, nyní se chtěl vrhnout do dalšího útočení, ale míč nedokázal udržet před lajnou. Pískán aut pro domácí.
     
    70
    Alkmaar právě vstřelil branku!
    CHARLISON BENSCHOP završuje hattrick. Dalekonosnou přihrávku dokázal zpracovat, obehrál clonícího protihráče a hezkou střelou po zemi k tyčce překonává brankáře Haagu potřetí v tomto zápase.
     
    69
    Alkmaar zahrával přímý kop, odražený míč si hezky zpracoval Holman a z dobré vzdálenosti jej napálil na branku, ovšem mířil příliš vysoko nad.
     
    68
    Dvojí střídání, po jednom na každé straně. Za hostující tým odchází Beerens a nahradí jej Gudmundsson a za domácí přichází za Vissera Smolarek.
     
    65
    Domácím nelze upřít snaha, ale hosté jsou v obraně velice pozorní, na defenzivu se soustředí v současnosti víc než na ofenzivu.
     
    62
    Hosté v klidu kombinují na své polovině a nikam se příliš neženou.
     
    60
    Martens pohrdl třetí brance Alkmaaru. V obrovské možnosti měl hodně času rozmyslet si, kam míč pošle, ovšem hostující hráč lehkou střelou mířil přesně do rukavic domácího brankáře.
     
    58
    Benschop postupoval po pravé straně, těžko říct, zda v konečném efektu chtěl spíš přihrávat, nebo chtěl takto pálit, každopádně míč poslal k pravé tyči a Coutinho měl co dělat, aby jej vyrazil aspoň na roh.

    Petr Frömel

    Góly: 33. Benschop, 47. Benschop, 70. Benschop, 74. Martens, 85. Altidore, 88. Altidore

    Karty:   40. Supusepa (HAA)


    HFC ADO Den Haag: Coutinho - Horvath, Supusepa, Vuza-N'Toko - Chery, Immers, Toornstra, Visser - Verhoek, Vicento, Boussaboun.
    AZ Alkmaar: Alvarado - Marcellis, Moisander, Poulsen, Viergever - Elm, Maher, Martens - Holman, Beerens, Benschop.

    Rozhodca: Kevin Blom.