Lev – Dinamo Minsk 4:3 (kon.)
koniec
Lev Praha
4:3 (1:0, 3:2, 0:1)
HC Dinamo Minsk
Sobota 28.01.2012, 17:00 • Zimný štadión mesta Poprad • KHL
Partner:
     
    Levi vyhrávajú tretí domáci zápas v sérii, odchádzajú ale na trip po štadiónoch v Rusku, kde to bude so zbieraním bodov ťažšie. (19:15:56)
     
    Najlepšími hráčmi zápasu sú Andrej Michaljev a za domácich Martin Chabada.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:50
    Puk sa zasekol v klbku hráčov medzi kruhmi, Laco musí zostať sústredený, vhadzovať sa bude pred ním.
     
    59:24
    Lundberg míňa opustenú bránku! Bartečko posiela vybojovaný puk na Netíka, ktorý naviazal obrancov a do vyloženej pozície na ľavú stranu posúva možnosť rozhodnúť na Lundberga, ktorý puk zle trafil a míňa zívajúcu bránku Minsku.
     
    59:00
    Sigalet sa mohol puku zmocniť, zľuftoval a hostia tak zostanú v útoku.
     
    58:56
    Oddychový čas domácich, Mezin zostáva na striedačke!
     
    58:52
    Obšot šikovne skúšal nájsť spoluhráčov z prvej formácie pukom do bránkoviska, domáci po Lacovom zákroku ľavým betónom posielajú puk cez všetky čiary.
     
    58:18
    Lundbergovi sa podarilo puk po vhadzovaní pred Lacom vybojovať, v útoku sa do ničoho krkolomného nepúšťa.
     
    58:10
    Time-out hostí, Mezin stojí na hranici bránkoviska a čaká na vyhraté buly.
     
    57:40
    Sekáč nastupuje v tretej formácii miesto Novotného a podarilo sa mu zaviezť puk do útočného pásma, kde pre domácich aspoň nehrozí nebezpečenstvo.
     
    57:00
    Levi už len vyhadzujú puky, čo im nemusí byť práve prospešné, Štrbák mohl vymyslieť aj niečo kreatívnejšie, takto opäť dáva priestor na útočnú akciu hosťom.
     
    56:19
    Netík dostal prekrásnu prihrávku pred Mezina od hosťujúcich obrancov, osamotený skúšal zakončiť hneď z otočky, brankár Minsku bol prirpavený.
     
    55:27
    Kulakov vošiel do útočného pásma do obklopenia štyroch hráčov, o puk prišiel a ani jeho pád na zem nebol ocenený žiadnym trestom.
     
    54:28
    Prvá formácia hostí sa znovu pustila do útoku, tentoraz ich zastavil ofsajd.
     
    54:15
    Netíkova strela bola zblokovaná obrancom a pred Mezina sa puk len dokotúľal.
     
    53:30
    Pilařova rana od modrej letela nad bránku, Mezin sa po puku načiahol lapačkou, upokojil tím a hneď rozohral.
     
    53:00
    Hodnú chvíľu strávila hosťujúca elitná formácia v útočnom pásme, Laco si musel dať pozor po strele z pravej strany, z pásma ich dostal až blokom korčuľou Chabada.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 4500 divákov, napriek už len teoretickej šanci Levov na play-off je dnes vypredané.
     
    51:15
    Nacvičený prechod do pásma v podaní Bartečka s Netíkom, do streleckej pozície ich však neposunul.
     
    50:51
    Za mohutnej podpory popradských fanúšikov sa Levi stále viac tlačia pred Mezina, ktorý je už zjavne rozchytaný.
     
    48:40
    Netíkova výborná práca medzi kruhmi, troch brániacich hráčov svojím miešaním puku vystavil do pozície prizerajúcich sa kuželov, Mezin však na jeho švih stihol reagovať a Bartečkova dorážka síce prešla gólmanovi pomedzi betóny, no rovnako tak prešiel vedľa bránky.
     
    48:10
    Mezin musí riešiť útoky agilných forvardov domácich, strely Hunu a Špirka korunovali akciou Netík s Lundbergom, ani tá sa však neujala.
     
    46:19
    Dinamo Minsk dal gól!
    Alexander Pavlovič sa ani nemusel veľmi namáhať, aby si od Karla Pilařa prevzal puk, na pravej strane našiel voľného ANDREJA MICHALJEVA, ktorý nezaváhal a napálil puk do horných partií bránky Jána Laca. Asistencia: Alexander Pavlovič.
     
    45:20
    Novotný sám pred Mezinom! Prekrásnu prihrávku prebral Novotný medzi kruhmi, na naznačenú strelu brankár hostí reagoval, no pri ozajstnom zakončení Novotného nechal nad svojím betónom presne v mieste zakončenia lapačku.
     
    45:01
    Karalahtiho príklep zblokoval obetavým pádom do strely Fabricius a jednonoho odchádza na striedačku.
     
    44:28
    Krajíčkovu delovku Laco stlmil na svojom tele, puk sa mu však stratil spred očí a v trme-vrme pred bránkoviskom sa pri dorážkach točil ako ventilátor.
     
    V tíme hostí došlo k zmene brankára, ospravedlňte moju nepozornosť, možno tak došlo už pred touto tretinou, možno po Kristekovej delovke do hlavy.
     
    42:46
    Kitaronova hokejka sa po Kristekovej sekere ocitla na ľade, prasknutá je v mieste, ktoré inkasovalo zásah.
     
    42:37
    Kristekov príklep trafil presne do masky kľakajúceho Mezina, hra tak musí byť prerušená.
     
    42:05
    Huna nemieril do priestoru bránky, do presného zakončenia sa nedostali ani hostia a po zakázanom uvoľnení sa bude vhadzovať pred Mezinom.
     
    40:20
    Začali sme s miernym oneskorením, po úprave ľadu zostala na hracej ploche diera, už by malo byť všetko v poriadku. Hostia sa puku zbavili iba nahodením do útočného pásma.
     
    40:01
    Začala tretia tretina.
     
    "Vlado je perspektívny hráč, ktorý á podobne ako Juraj Mikúš šancu bojovať o nomináciu na majstovstvá sveta. Švédska liga je veľmi kvalitná súťaž, preto sme z ponúk, ktoré sme naňho mali, vybrali hosťovanie práve Timru. Vďaka tomuto hosťovaniu môže získať Vlado veľmi cenné skúsenosti, z ktorý bude môcť ťažiť ako HC LEV, tak slovenská reprezentácia," vyjadril sa k hosťoavaniu Mihálika riaditeľ pre komunikáciu HC LEV Jan Rachota.
     
    Obranca Vladimír Mihálik, ktorý sa v prebiehajúcej sezóne vďaka výkonom v drese Leva usadil v slovenskej reprezentácii, odchádza po zápase s Minskom na hosťovanie do konca sezóny do švédskeho tímu Timrå IK. V budúcej sezone ale bude pokračovať v HC LEV, kde má pre budúcu sezónu platnú zmluvu. V tejto sezóne odohral Mihálik v drese nováčika KHL 37 stretnutí a v nich získal 4 kanadské body (1+3). Jeho prednosťou je ale najmä defenzívna práca a tvrdá hra do tela.
     
    Ďalšia tretina začne približne o 18:37.
     
    40:00
    Druhá tretina skončila.
     
    39:31
    Lev Poprad dal gól!
    Fabricius sa elegantne zbavil obrancu na pravej strane, puk si pustil pomedzi nohy a po natlačení sa pred bránku ťukol do puku Chabada a dostáva ho za ležiaceho Lalandeho! Hlavný rozhodca odchádza konzultovať situáciu s videorozhodcom, bola totiž posunutá bránka. Gól je uznaný, puk prešiel bránkovou čiarou skôr, než sa bránka dostala zo svojej pozície. Asistencie: Karl Fabricius, Martin Štrbák.
     
    39:05
    Hosťom sa konečne podarilo usadiť v útočnom pásme na dlhší čas, Nagy sa odhodlal vystreliť, opäť však puk končí len na obrancovi, tentoraz ním bol Pilař, ktorý zároveň svojmu tímu zbiera sekundy odpálením puku.
     
    38:15
    Pivkova spolupráca s Lingletom neprináša úspech, druhý menovaný napálil puk len do nôh pred ním stojaceho obrancu.
     
    37:22
    Pivko spracoval ťažkú prihrávku na ľavej strane, zakončuje švihom priamo do pravej žŕdky Lacovej bránky! Hunkes ho bránil nedovolene, za sekanie si pôjde oddýchnuť na dve minúty.
     
    36:56
    Lundberg si s Netíkom nerozumel, puk si s ním vymenil, no zabudol ho prevziať.
     
    36:13
    Kristekov švih z pravej strany tečoval Novotný a na dorážku prišiel neskoro Mihálik, hostia upratali nebezpečný puk mimo hraciu plochu.
     
    35:25
    Pivko robí chybu vo vlastnom pásme, Novotný ju ale nepotrestal, navyše Lalande puk riskantne sám posiela cez všetky čiary.
     
    34:57
    Hlavný rozhodca to naozaj rozbalil, Corso si pôjde odsedieť dve minúty za nedovolené bránenie a ďalších desať ako osobný trest. Nevyzerá to, akoby chcel hru práve upokojiť.
     
    34:19
    Hlavný tréner hostí v debate s arbitrami, Netík viezol puk do útočného pásma, pričom Pilař evidentne, aj keď skôr kamarátsky, podrazil Irgla, s ktorým sa hodnú chvíľku podpichujú.
     
    33:00
    Sigalet sa vystreliť neodvážil, puk tak skúšal poslať z ľavej strany jeden z jeho spoluhráčov, uviazol však v klbku hráčov pred bránkoviskom a hostia sa oslobodzujú.
     
    32:48
    Laine sa hnevá oprávnene, Netíkovu prihrávku na Pilařa sám zblokoval a vďaka svojej rýchlosti sa dostal pred obrancu domácich, po Pilařovom páde hlavný rozhodca ukazuje trest za držanie a za následné protesty inkasuje aj osobný desaťminútový trest, ktorý mu príde pomôcť odsedieť Dudko.
     
    32:16
    Do poskakujúceho puku pred bránkou sa oprel Irgl a poslal ho vedľa bránky.
     
    32:10
    Vysoký puk Michalieva z ľavej strany mal pôvodne hľadať zakončujúceho hráča, našiel však len lapačku Jána Laca.
     
    30:49
    Dinamo Minsk dal gól!
    Daniel Corso potiahol puk za bránku, naviazal na seba pozornosť Jonathana Sigaleta a puk naservíroval pred bránku na zle pokrytého SERGEJA DROZDA, ktorý puk poslal cez pravý betón Jána Laca. Asistencia: Daniel Corso.
     
    29:31
    Slovákov príklep bol pre Laca náročný, Pivkovo dobré clonenie ho ale nerozhodilo a puk nadvakrát prikryl. Hostia sa snažia obstreľovať nášho brankára z každej pozície, Laco zatiaľ nerobí chyby a puky vidí.
     
    28:59
    Meleško sa po spolupráci s Nagyom dostal až do dobrej streleckej pozície na ľavej strane, na šťastie domácich bola Lacova lapačka opäť na mieste reflexívnym zákrokom.
     
    27:47
    Obšutova rana od modrej končí v pripravenej lapačke Laca.
     
    26:43
    Lev Poprad dal gól!
    Neúspešný pokus Rastislava Špirka sa vybral do bránkoviska dorážať Jonathan Sigalet, puk totiž poskakoval v bránkovisku a Kevin Lalande bol dezorientovaný. Obrana hostí sa práve nevyznamenala, keď pripustila, aby sa k dorážke dostal JAROSLAV KRISTEK a ponad klbko ležiacich hráčov v bránkovisku vracia domácim vedenie o dva góly. Asistencie: Rastislav Špirko, Jonathan Sigalet.
     
    26:10
    Zblokovaný puk končí veľkým oblúkom až na ochrannej sieti, vhadzovať sa tak opäť bude pred Lalandem.
     
    26:00
    Prekvapivé vylúčenie Jaroslava Obšuta, za hrubosť si pôjde sadnúť po tom, čo doň vyrýval Novotný.
     
    24:43
    Dinamo Minsk dal gól!
    Hostia využívajú presilovku už po dvadsiatich sekundách, nebolo to však nacvičeným signálom, ale TEEMU LAINE na ľavej strane napriahol k príklepu, ktorým nachytal Jána Laca nepripraveného - puk mu prešiel okolo vyrážačky. Asistencia: Peter Podhradský.
     
    24:23
    Vylúčený domáci Novotný za nedovolené bránenie.
     
    23:40
    Lev Poprad dal gól!
    Prvá formácia domácich narobila hosťom poriadne problémy, prvý príklep Netíka z ľavej strany kryl Kevin Lalande, pri pokuse o rýchly protiútok však hostia zabudli na ĽUBOŠA BARTEČKA, ktorý dostal kolmú prihrávku od Vladimíra Mihálika a v samostatnom nájazde naznačil príklep a blafákom na pravú stranu zasunul puk za ležiaceho gólmana hostí. Asistencia: Vladimír Mihálik.
     
    23:16
    Slovák skúšal pozornosť Laca strelou zo stredného pásma, prekvapený brankár domácich našťastie nemusel zasahovať.
     
    23:00
    Mladíkom v štvrtej formácii domácich sa darí držať útočné pásmo, Matai so Sekáčom však bojujú len pri mantineloch.
     
    22:16
    Fabrucius vyskúšal Lalandeho lapačku, puk však z pravej strany spoza obrany zdvihol príliš vysoko.
     
    21:30
    Špirko si nerozumel so spoluhráčmi, na útočnej modrej puk zastavil a snažil sa spätnou prihrávkou hľadať spoluhráčov, ktorí už boli v útočnom pásme.
     
    20:01
    Začala druhá tretina.
     
    Ďalšia tretina začne približne o 17:43.
     
    20:00
    Prvá tretina skončila.
     
    19:45
    Po dlhom čase končí puk v Lacovej lapačke, hosťom sa konečne podarilo vysekať si priamu strelu na bránku z pravej strany.
     
    18:31
    Na ľavej strane sa pri náznaku prečíslenia natlačil pred bránku Chabada, bol však dobre pokrytý vracajúcimi sa útočníkmi hostí.
     
    17:55
    Linglet hľadal strieľanou prihrávkou spoluhráča pred bránkoviskom, Laco sa musel natiahnuť, aby istil puk, ktorý bez dotyku preletel mimo jeho bránky.
     
    17:04
    V obrane najprv trochu zazmätkovali Levi pri rozohrávke, puk sa nepodarilo spracovať Kristekovi na útočnej modrej.
     
    15:30
    Puk letí hlboko do hľadiska z obranného pásma hostí, vhadzovať sa bude v strednom pásme.
     
    15:06
    Corsova prihrávka medzi kruhy našla len korčuľu jednoho z domácich, hostia sa stále nevedia dôraznejšie presadiť v prechode do útoku.
     
    14:15
    Prvý útok domcácich opäť núti Lalandeho zasahovať, puk z pravej strany gólman chytá a Bartočko čaká na dorážku márne.
     
    14:00
    Štadión tlačí dopredu domácich napriek výraznej podpore fanklubu Minsku. Hostia sa snažia vymaniť spod energickej hry Levov.
     
    11:45
    Bartečko opäť v súboji, ani v obetavom páde sa mu však nepodarilo dostať puk na voľného spoluhráča.
     
    12:17
    Lev Poprad dal gól!
    Popradčanom sa podarilo dostať puk za chrbát Kevina Lalandeho, úspešným strelcom je spomedzi kruhov RASTISLAV ŠPIRKO, jeho pokus síce hosťujúci brankár stlmil, no puk sa dokĺzal za bránkovú čiaru aj s prispením odrazu od žŕdky. Asistencia Štěpán Novotný.
     
    11:26
    Bartečko najprv našiel nezištnou prihrávkou Netíka na pravej strane, ten ani nadvakrát neprebil puk cez rýchle nohy Lalandeho.
     
    10:50
    Štvrtá formácia hostí ovládla útočné pásmo, peknými prihrávkami rozhodili obranu pred Jánom Lacom, ktorý si ale urobil poriadok po Obšutovej strele efektným a efektívnym zákrokom lapačkou.
     
    10:30
    Sekáč si postrážil prechod do pásma, na zadnom mantineli pri naháňaní puku sa mu ale hokejka zasekla do brániaceho Slováka. K puku prikorčuľoval Matai a skúsil zadovku poslať pred bránu, ale tam nik nebol.
     
    09:36
    Medzi kruhmi sa k strele z otočky dostal Huna. Ak ho Lalande pozná, tak vie, že sa nemá čoho obávať - popradský útočník sa strelecky veľmi trápi.
     
    09:27
    Novotný sa preštrikoval do pásma po pravom krídle, posielal pred bránu puk na teč pre Kristeka.
     
    08:55
    Slovák prestrčil puk na Pivka, ale ten ho aj tak nedokázal zachytiť a prechod do pásma Minsku nevyšiel.
     
    08:09
    Strela Kitarova bola zblokovaná a tak Laca neohrozila.
     
    07:44
    Ježek si vyčíhal Podhradského a oprel ho o zadný mantinel, aspoň malá náplasť za stratu pásma.
     
    07:34
    Lalande spýtavo rozhodil ruky, jeho brána je posunutá.
     
    06:59
    Fabricius sa dostal v strednom pásme k puku a okamžite ho nahodil do pásma, aby ho mohol naháňať Huna.
     
    06:12
    Minsk bol teraz v strednom pásme dôraznejší a vďaka Corsovi získal puk späť na svoje hokejky a môže sa vrátiť do útočného pásma.
     
    05:40
    Hostia sa dostali dopredu a pred Lacom zakončoval z prvej Pivko, prestrelil ale bránu.
     
    05:31
    Laine vyhadzuje puk, ktorý prvá formácia doviezla pred Lalanda.
     
    05:02
    Domácich hráčov v rozlete pribrzdil ofsajd, Netík bol prirýchly.
     
    04:04
    Fabricius operuje s pukom v pásme, Chabada sa šteluje pred bránou na prihrávku, ale Fabricius mu puk poslať nedokázal.
     
    03:42
    Podhradský len nahodil puk smerom do pásma a odchádza striedať.
     
    03:08
    Expresný protiútok Dinama hasí Laco, zakončenie nebolo zložité.
     
    03:00
    Sigalet opäť dotiahol puk po krídle až pred brankára, kde sa snažil prihrať Bartečkovi, ten ale bol bránený.
     
    02:02
    Fabricius sa hnevá, že nedokázal príležitosť využiť, Lalande jeho pokus dobre pokryl.
     
    01:38
    Prvý raz sa hostia dostali do pásma vďaka Nagyovi, vymenil si puk s Kulakovom, spätnú prihrávku ale nezachytil.
     
    01:25
    Rozhodcom sa puk stratil z dohľadu a tak prerušujú hru, bol zašliapnutý v rohu útočného pásma Levov.
     
    00:48
    Zimák sa nadšene ozval po šanci Sigaleta, ktorý sa zatiahol až k bráne, Lalande si ale priestor pri tyčke dobre postrážil.
     
    00:21
    Levi sa napriek aktivite Obšuta pri zadnom mantineli dostali do šance, na bránu Lalanda strieľal Lundberg.
     
    00:01
    Stretnutie práve začalo.
     
    Všetko je už pripravené na zápas, ostávajú hymny oboch mužstiev - slovenská a bieloruská.
     
    V zostave domácich sa mimo návrat kapitána Vlkov - Aleša Ježka - nezmenilo nič. Do obrany sa tak môže vrátiť Alex Hellström a "levi" tak majú k dispozícii plnú zostavu so štyrmi formáciami.
     
    "Levi" dnes privítajú jeden z najlepších tímov Západnej konferencie - aktuálne je mužstvo Minska na tretej priečke. Vrátane starého známeho Laca Nagya sa môžme tešiť celkom na sedem hráčov zo Slovenska, respektíve Čiech.
     
    Úvodné zostavy:

    HC LEV Poprad: Laco - Pilař, Mezei, Sigalet, Mihálik, Hunkes, Štrbák, Lewis, Hellström - Netík, Lundberg, Bartečko - Novotný, Kristek, Špirko - Huna, Chabada, Fabricius - Ježek, Matai, Sekáč.

    HC Dinamo Minsk: Lalande - Slovák, Obšut, Karalahti, Denisov, Krajíček, Podhradský, Dutko - Irgl, Pivko, Laine - Drozd, Corso, Linglet - Kulakov, Nagy, Meleško - Pavlovič, Kitarov, Michalev.

    Rozhodca: Feofanov, Bondar - Raming, Misjur.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 17:00.

    Marián Handzuš

    Dominika Haršáni Handzušová

    Góly a asistencie: 13. Špirko (Novotný), 24. Bartečko (Mihálik), 27. Kristek (Špirko, Sigalet), 40. Chabada (Fabricius, Štrbák) - 25. Laine (Podhradský), 31. Drozd (Corso), 47. Michaljev (Pavlovič)


    Lev Praha: Laco - Pilař, Mezei, Sigalet, Mihálik, Hunkes, Štrbák, Lewis, Hellström - Netík, Lundberg, Bartečko - Novotný, Kristek, Špirko - Huna, Chabada, Fabricius - Ježek, Matai, Sekáč.
    HC Dinamo Minsk: Lalande (41. Mezin) - Slovák, Obšut, Karalahti, Denisov, Krajíček, Podhradský, Dudko - Irgl, Pivko, Laine - Drozd, Corso, Linglet - Kulakov, Nagy, Meleško - Pavlovič, Kitarov, Michalev.

    Rozhodca: Feofanov, Bondar - Raming, Misjur

    Diváci: 4500