Montreal – Washington 0:3 (kon.)
koniec
Montreal Canadiens
0:3 (0:2, 0:1, 0:0)
Washington Capitals
cz Štvrtok 19.01.2012, 01:30NHL
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:30.
     
    Krásný večer! Nejprestižnější hokejová soutěž světa je v plném proudu, v Montrealu je na programu duel mezi místními Canadiens a hosty z Washingtonu.
     
    V tabulce Východní konference jsou Capitals na osmé příčce, Montreal je dvanáctý s osmibodovou ztrátou na svého dnešního soupeře.
     
    Utkání nemá jasného favorita, v letošní sezoně se ještě oba celky nesetkaly. Loni však ze čtyř vzájemných zápasů vyhrál Washington třikrát za plný počet bodů, jednou se radoval Montreal po prodloužení.
     
    Úvodní sestavy:

    Montreal Canadiens: Price (Budaj) – Campoli, Kaberle, Gorges, Diaz, Weber, Jemelin, Gill, Subban – Gomez, Plekanec, Nokelainen, Bourque, Moen, Blunden, Kosticyn, Desharnais, Darche, Pacioretty, Cole, Eller.

    Washington Capitals: Neuvirth (Vokoun) – Erskine, Wideman, Alzner, Kundrátek, Hamerlík, Schultz, Carlson, Orlov – Ovečkin, Halpern, Brouwer, Laich, Knuble, Chimera, Hendricks, Sjomin, Ward, Eakin, Beagle, Perreault, Johansson.

    Rozhodčí: Dwyer, Walkom – Champoux, Murray.
     
    Na ledě jsou zahajovací formace, úvodnímu vhazování již nic nebrání.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:22
    O první střelecký pokus usilovali domácí. Kosticyn převzal přihrávku od spoluhráče na útočné modré čáře, zastavil jej však ofsajd.
     
    01:14
    Bitka! Bourque se pustil do pěstního souboje ve středním pásmu s Hendricksem. Tribuny bouří, domácí borec měl v šarvátce jasnou převahu. Oba kohouti míří na trestnou lavici.
     
    01:52
    Eakin prověřil pozornost brankáře Price střelou z dálky, gólman Montrealu nalezl kotouč v lapačce a přerušuje hru.
     
    02:57
    Canadiens se nyní na chvilku nastěhovali do útočného pásma, na což soupeř vzápětí zareagoval odpálením kotouče přes všechny čáry - zakázané uvolnění.
     
    04:41
    Washington právě vstřelil branku!
    Capitals jdou v páté minutě zápasu do vedení. MATHIEU PERREAULT vnikl do útočné třetiny a svižnou střelou přes obránce trefil přesně do horní poloviny branky. Mířil na brankářovu vyrážečku, Price nestihl reagovat. Asistence: Cody Eakin, Dmitrij Orlov - 0:1.
     
    05:56
    Zanedlouho se před soupeřovu tvrz tlačil také Laich, domácí gólman jeho důrazu na brankovišti odolal bez úhony.
     
    06:20
    Na druhé straně se snažil uspět Desharnais. I přes bránícího protihráče se obtočil kolem tyčky, ale českého gólmana nepřekvapil.
     
    07:20
    Následně se před Neuvirtha protáhl po pravém křídle Cole. Pálil bekhendem, ale domácí muž s maskou odolal také následným dorážkám.
     
    08:23
    Washington právě vstřelil branku!
    Hosté dokáží na rozdíl od svého soka proměnit každou nabídnutou příležitost, nyní vedou již o dvě branky! MARCUS JOHANSSON byl na pravém kruhu důrazně tísněn protivníkem, přesto dokázal svoji holí plácnout do puku. Brankář Price nemá příliš čisté svědomí, kotouč mu propadl k tyčce. Asistence: Troy Brouwer, Roman Hamerlík - 0:2.
     
    08:36
    Capitals si zahrají první přesilovku v dnešním zápase. Gorges odchází na trestnou lavici.
     
    09:23
    Útočná letka hostujícího výběru vedená čiperným Ovečkinem kroužila delší čas před domácí tvrzí, výraznější šanci si však nevypracovala.
     
    10:36
    Domácí zadák je zpět na ledové ploše, Montreal se početní výhodě soupeře ubránil.
     
    12:02
    Kosticyn se po obléhání hostující svatyně dostal ke střele. Pálil zleva příklepem, rozezvučel ale jen mantinel za brankou.
     
    13:01
    Aktivita Montrealu přináší ovoce, domácí si zahrají v přesile. Na trestné lavici již odpočívá Erskine.
     
    14:09
    Tomáš Kaberle hlídkuje na modré čáře. Dvakrát dostal nabito, ale ani v jednom případě jeho střela až k brankáři Neuvirthovi neprošla.
     
    14:42
    Tomáš Plekanec mohl v přesilovce snížit. Po jeho střele poskakoval kotouč brankovištěm, do bezpečí jej včas odpálit hostující zadák Wideman.
     
    15:01
    Washington v pěti.
     
    15:14
    Právě Dennis Wideman jde zanedlouho na trestnou lavici. Domácí mají k dispozici druhou početní převahu v krátkém časovém sledu.
     
    16:21
    Capitals sice aktivně napadali rozehrávku soupeře ve středním pásmu, ovšem následně se domácí výběr před soupeřovu klec přeci jen prodral. Aktivně bojující Kosticyn si připsal nebezpečnou teč z mezikruží, Neuvirth je zatím bezchybný.
     
    17:14
    Hosté v plném počtu.
     
    18:12
    Na pozoru musí být stále také gólman Price, před malým okamžikem jej však útočný výpad Carlsona nepřekvapil.
     
    19:01
    Rozběhla se poslední minuta první části, hokejisté Washingtonu byli vytlačeni z útočné třetiny.
     
    19:51
    Montrealu se rýsovala zajímavá příležitost k protiútoku pár vteřin před koncem. Paciorettyho ovšem zastavuje ofsajd, publikum bučí. Nespokojen je rovněž domácí útočník, na výroku čárového ale již nic nezmění.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Po první třetině má více důvodu k radosti parta vedená kapitánem Ovečkinem. Washington nebyl v uplynulých dvaceti minutách lepší týmem, ale dokázal své šance využít. Domácí zatím recept na brankáře Neuvirtha hledali marně.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:59
    Sjomin mohl zvýšit náskok svého celku! Z ničeho nic se zjevil za domácí obranou, zrychlil a čelil v přímém souboji již pouze brankáři. Price ovšem kotouč za svá záda nepropustil.
     
    22:19
    Hraje se stále bez přerušení, tvrdým příklepem od modré čáry se prezentoval domácí zadák Kaberle. Dělovkou ale minul.
     
    22:48
    Halpern odpočívá za držení. Přesilovka pro Montreal, dnes již třetí.
     
    23:38
    Dvakrát za sebou se hosté osvobodili. Price vzápětí zahajuje ofenzivní výpad svého týmu od vlastní branky.
     
    24:17
    Kosticyn, hlídkující na pravém kruhu, si v útočném pásmu několikrát vyměnil kotouč s obránci a následně tvrdě vypálil. Neuvirth byl znovu připraven.
     
    24:49
    Gomez zkoušel štěstí ranou ze středního pásma, český gólman pozorný. Hosté v pěti.
     
    26:03
    Bourque trefil levou tyč! Domácí forvard vystihl ve středním pásmu rozehrávku soupeře a ujížděl sám na Neuvirtha, místo kličky volil přímou střelu na branku. Puk se odrazil od brankové konstrukce.
     
    27:53
    Canadiens se budou muset bránit. Darche zasáhl za brankou protihráče Johanssona vysokou holí do obličeje, čímž si vykoledoval čtyřminutový trest!
     
    28:37
    Dlouhou přesilovku zahájil Washington aktivně, v útočném pásmu roztočil kolotoč přihrávek. Price ovšem zatím nemusel zasahovat.
     
    29:46
    Puk ve středním pásmu, oba týmy posílají na led čerstvé síly.
     
    30:44
    Washington právě vstřelil branku!
    Početní převaha využita, Capitals hřeje již tříbrankový náskok. ALEXANDR OVEČKIN se na modré čáře opřel z první do Widemanovy nabídky a trefil přesně k tyči. Price neměl nárok, prudkou střelu ruského ostrostřelce spatřil až za svými zády. Asistence: Alexandr Sjomin, Dennis Wideman - 0:3.
     
    32:15
    Michal Neuvirth se v dnešním klání potkal s dobrou formou. Gomez pálil z levého kruhu do protipohybu brankáře, ale gólman české národnosti vytasil pohotový zákrok lapačkou.
     
    33:38
    Po třetí inkasované brance Montreal přidal, kýžený úspěch v podobně kontaktní trefy se ovšem zatím nedostavil. Domácí nyní kombinují ve středním pásmu.
     
    35:04
    Cole si připsal střelecký pokus. Neuvirth měl zakrytý výhled vlastním obráncem Alznerem, přesto měl lapačku na svém místě.
     
    36:09
    Rodák z Ústí nad Labem musel řešit další ošemetnou situaci před svoji klecí. Střelu Diaze spatřil na poslední chvíli, betonem ale zasáhl na výbornou. Následně raději puk poskakující v jeho brankovišti zalehl.
     
    37:18
    Ofsajd Canadiens.
     
    38:00
    Nahození od mantinelu nalezl Neuvirth ve své lapačce, bude se vhazovat po jeho levici.
     
    38:38
    Po přiťuknutí Ovečkina mohl po dlouhé době zahrozit u Price útočník Johansson. Střela mu však vůbec nesedla, domácí gólman pohodlně sebral jeho pokus ze vzduchu.
     
    39:53
    Gomez kroužil s kotoučem v útočné třetině, ale Neuvirtha příliš neohrozil. Hosté pod tlakem odpálili černou pryž do bezpečí, ve druhém dějství se již nic nestane.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Přestože byli Canadiens především ve druhé polovině prostřední dvacetiminutovky jednoznačně aktivnější, nedokázali se znovu ani jednou střelecky prosadit. Velkou překážkou se jím zatím stává skvěle chytající brankář Neuvirth. Washington opět těžil z lepší produktivity, zásluhou Ovečkinovy přesilovkové trefy vedou hosté o tři branky.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:57
    Nepřesná rozehrávka domácího výběru končí icingem, vhazuje se u Price.
     
    42:28
    Bude se vylučovat, Montreal má však v ponechané výhodě tlak. Domezovu střelu z otočky se snažil do sítě postrčit Darche, puk proskákal brankovištěm a skončil vedle.
     
    42:34
    Erskine bude na trestné lavici sedět šest minut! Trest si vykoledoval za zásah vysokou holí do obličeje Darcheho.
     
    44:28
    Domácí mačkají svého soupeře v obranném pásmu, ten ale zatím odolává. Nebezpečně pálil Plekanec, ke střele se dostal také Bourque. Neuvirth pozorný.
     
    45:19
    Na rychlý protiútok se vydal Laich, byl podpořen z druhé vlny Brouwerem. Druhý jmenovaný byl při snaze o dorážku natlačen Paciorettym do brankoviště, domácí útočník dostává dvě minuty. Počet sil na ledě se vyrovná.
     
    46:03
    Více ze hry má však stále Montreal, Bourque se snažil vydolovat kotouč zpod brankářovy výstroje, ovšem neúspěšně. Hra je přerušena, následuje komerční přestávka.
     
    46:42
    Domácí publikum bouří při každém ofenzivním výpadu hokejistů v červených úborech. Z dálky se snažil tvrdou střelou uspět Gomez, domácí gólman zasáhl betonem.
     
    47:12
    Plekancova teč skončila jen v ochranné síti nad hostující klecí, vhazování u Neuvirtha.
     
    48:29
    Canadiens si nyní vytvořili obrovský tlak. Největší příležitost měl Plekanec, český útočník trestuhodně selhal před poloprázdnou brankou. Prudkou spoluhráčovu přihrávku nezasáhl ideálně.
     
    48:34
    Oba týmy hrají v plném počtu.
     
    48:54
    Zápas nabízí v těchto minutách parádní podívanou. Přečíslení domácích řad zakončil střelou zleva Chimera, brankář Montrealu podržel svůj tým.
     
    49:23
    Ovečkin vyhodil puk přes plexisklo a dostává dvě minuty, nápor domácího týmu bude umocněn přesilovou hrou.
     
    51:12
    Washington se osvobodil, ale domácí posléze opět získali útočné pásmo. Z těsné blízkosti pálil Kosticyn, ale Neuvirth je dnes neprůstřelný. Hostující gólman včas zaujal brankářský postoj a puk mezi své betony nepropustil.
     
    51:23
    Capitals v plném počtu, ruský ostrostřelec již krouží po ledové ploše.
     
    52:12
    Puk vyskočil za mantinel, hra je přerušena. Montreal je jednoznačně lepším týmem, ale čas na kontaktní trefu se Plekancovi a spol. krátí.
     
    53:30
    Darche natlačil do brankoviště hostující Hendrickse, ve své kleci nakonec skončil také gólman Neuvirth. Zvedá se ztěžka, v zápase ale bude pokračovat.
     
    54:51
    Bourque se vydal na zteč, znovu však narazil na skvělého Neuvirtha. Český gólman dnes chytá skvělý zápas.
     
    54:59
    Po vhazování v útočném pásmu domácích nahazoval Gomez kotouč od levého mantinelu před brankoviště. Tam operoval čiperný Bourque, ovšem jako první byla u puku brankářova lapačka.
     
    56:36
    Jemelin odchází na trestnou lavici za nedovolené bránění, Washington si zahraje v přesile.
     
    57:31
    Hostujícím hráčům se početní převaha nedaří, Canadiens se dokázali již potřetí osvobodit.
     
    57:58
    Cole najížděl při vlastním oslabení ze strany sám na brankáře. Volil trošku uspěchaný příklep z dálky, Neuvirthovy statistiky nepošramotil. Hostující gólman střelu mířící doprostřed branky zastavil na hrudi.
     
    58:36
    Montreal v pěti.
     
    59:47
    Zápas se dohrává ve středním pásmu, o vítězi je rozhodnuto.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Washington bere z dnešního klání plný počet bodů. Hosté nebyli aktivnější, chvilkami drtivý tlak si naopak vytvářel jejich soupeř. Canadiens však dnes po celých šedesát minut naráželi na skvělého Michala Neuvirtha, jenž pokryl všechny střely protivníků a připsal si čisté konto. Přeji dobrou noc! (04:09:18)

    Lukáš Šonský

    Góly a asistencie: 5. Perreault (Eakin, Orlov), 9. Johansson (Brouwer, Hamerlík), 31. Ovečkin (Sjomin, Wideman)


    Montreal Canadiens: Price (Budaj) – Campoli, Kaberle, Gorges, Diaz, Weber, Jemelin, Gill, Subban – Gomez, Plekanec, Nokelainen, Bourque, Moen, Blunden, Kosticyn, Desharnais, Darche, Pacioretty, Cole, Eller.
    Washington Capitals: Neuvirth (Vokoun) – Erskine, Wideman, Alzner, Kundrátek, Hamerlík, Schultz, Carlson, Orlov – Ovečkin, Halpern, Brouwer, Laich, Knuble, Chimera, Hendricks, Sjomin, Ward, Eakin, Beagle, Perreault, Johansson.

    Rozhodca: Dwyer, Walkom – Champoux, Murray.