Marseille – Lille 2:0 (kon.)
koniec
Olympique Marseille
2:0 (0:0)
Lille OSC
cz Nedeľa 15.01.2012, 21:00 • Stade Vélodrome • Ligue 1 McDonald’s
     
    Poslední zápas 20. kola francouzské ligy mezi Marseille a Lille je u konce. Přeji hezký zbytek večera a u dalších on-line přenosů brzy nashledanou. (23:06:36)
     
    Tenhle výsledek také zásadně promluvil do tabulky Ligue 1. Lille, jenž zůstane na třetím místě, totiž po této prohře ztrácí na druhý Montpellier čtyři body a na první PSG dokonce bodů sedm! Marseille se naopak vyhoupla na šesté místo a stále může reálně živit naději na titul.
     
    Lille v zápase působilo hodně tragickým dojmem a nemůže se v žádném případě divit, že tři body dnes bral soupeř. Ten může děkovat produktivitě Loïca Rémyho, jenž vsítil obě branky svého mužstva. Hostům zřejmě nastávají krušné časy. Bez pomoci Sowa, který je na Afrcikém poháru národů, jsou směrem dopředu očividně dost bezmocní.
     
    81
    Třetí žlutou kartu Marseille obdržel za faul také Diarra.
     
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Valbuena faulován Chedjouem. Tohle domácí potřebují. Do jejich vítězství zbývají jen desítky vteřin.
     
    90+4
    Hazard zakládal slibnou šanci, ovšem Payet zadrbal míč ve vápně a nakonec při střelbě komicky upadl na zem. Zatím je snaha Lille hodně marná. A asi i do konce zápasu zůstane.
     
    90+3
    Lille teď na levé straně zakládalo útok, ale marně. Vše ztroskotalo na nepřesném centru N'Diayeho, jenž měl ale k centrování rovněž těžkou pozici.
     
    90+1
    Rémy odchází za bouřlivého potlesku. Dnes si ho určitě zasloužil. Do hry jde D. Traoré.
     
    90
    Sudí Buquet nastaví hned pět minut. Zřejmě hlavně za dlouhé ošetřování Rémyho, který nakonec svými dvěma brankami asi rozhodl o osudu utkání.
     
    89
    Tohle se Payetovi hodně nepovedlo. Z první napálil míč, jenže tahle střela by se nevešla ani do ragbyové branky.
     
    88
    Payet kouzelnil s míčem ve vápně a jeho přihrávka jen prosvištěla jako duch skrz vápno. Kdyby se jí někdo dotkl, mohlo by to být pro OM hodně nebezpečné.
     
    87
    Poslední střídání LOSC. Přichází Gianni, odchází Jeleň.
     
    86
    Domácí hrají nyní v naprosté pohodě. Lille má sice míč na kopačkách, ale zřejmě nemá sílu na nějaký zvrat. V jejich hře postrádáme elán.
     
    85
    Domácí podruhé střídají. Za potlesku publika odchází Lucho González, obranu posiluje Fanni.
     
    83
    Marseille právě vstřelilo branku!
    Branku vstřelil LOÏC RÉMY. Nešťastný odkop Mavuby ve středu hřiště se dostal dopředu právě k Rémymu, k němuž vyběhl sprintem Landreau. Jenže ten míč nestihl. Rémy si pak srovnal míč na kopačku a z dálky trefil úplně prázdnou branku.
     
    82
    ... Valbuena zakládal hezký brejk, přihrál Brandaovi, jenže ten následnou přihrávku hodně pokazil.
     
    81
    Hazardova nebezpečná přihrávka do vápna nakonec nikoho ze spoluhráčů nenašla. Marseille se naopak řítí do protiútoku...
     
    79
    Payet zahrál rohový kop na bližší tyč, tam si na něj naskakoval Balmont, nakonec je z toho pouze odkop od branky.
     
    78
    Valbuena ve skvělé střelecké příležitosti. Měl i hodně času na zpracování, jenže z vápna pouze přestřelil. Vzteká se sám na sebe oprávněně, tohle mohl v pohodě proměnit.

    Viktor Sandev

    Góly: 61. Rémy, 83. Rémy

    Karty:   27. Morel (OMA), 71. Valbuena (OMA), 81. Diarra (OMA)


    Olympique Marseille: Mandanda - Azpilicueta, M'Bia, N'Koulou, Morel - Lucho González (85. Fanni), Diarra, Cheyrou (48. Brandao) - Amalfitano, Valbuena, Rémy (90+1 D. Traoré). Na lavičce: Bracigliano, Sabo, Omrani, Gadi. Trenér: Didier Deschamps.
    Lille OSC: Landreau - Bonnart (76. Gana Gueye), Rozehnal, Chedjou, N'Diaye - Balmont, Mavuba, Pedretti (72. Payet) - Cole, Hazard, Jeleň (88. Gianni). Na lavičce: Enyeama, Digne, Soumaoro, Rodelin. Trenér: Rudi Gacria.

    Rozhodca: Buquet - Debart, Ocak