Siena – Lazio 4:0 (kon.) | Inter – Parma 5:0 (kon.)
koniec
AC Siena
4:0 (3:0)
Lazio Rím
cz Sobota 07.01.2012, 18:00 • Stadio Artemio Franchi – Montepaschi Arena • Talianska Seria A
     
    Překvapení 17. kola Serie A tedy přinesl hned jeho první duel! Domácí Siena, která bojuje o holé přežití v soutěži smetla čtvrté Lazio 4:0 a připisuje si tak důležité tři body. O všem rozhodl první poločas, který celek Giuseppeho Sannina vyhrál o tři branky. První zaznamenal Destro, který využil volného prostoru a přízemní ranou propálil Bizzarriho. Druhý gól přišel po půl hodině hry, kdy byl faulován ve vápně Brienza a z penalty se trefil kapitán domácích Calaio. V závěru poločasu pak přišel možná klíčový moment utkání. Po faulu ve vápně na Destra byl vyloučen hostující brankář Bizzarri a z následné penalty zvýšil na 3:0 Calaio. Ve druhé části sice Lazio úplně nerezignovalo, jenže velkých šancí se nedočkalo, a tak v závěru ještě hostům přidal na cestu do Říma čtvrtý gól Destro. Tento mladý útočník, který v Sieně působí na hostování z Janova dnes odehrál výborný part a je hlavní postavou překvapivé výhry. (19:59:23)
     
    Konec zápasu.
     
    90+2
    V akci domácích ještě faulován po nahrávce Angela střídající Mannini, a tak bude Siena ještě kopat přímý kop.
     
    90+1
    Gonazalez z levé strany našel přesným míčem Kloseho, jenže ten už na Cissého nenahrál přesně, když balon zachytává Rossettini.
     
    90
    Utkání je nastaveno ve druhém poločase o dvě minuty.
     
    90
    Dlouhý míč jednoho z hostujících hledal na hrotu Kloseho, ale ten na něj nedosáhl.
     
    88
    Žlutá karta pro domácího hráče. Tím je levý zadák Cristiano Del Grosso.
     
    88
    Diakité se tlačil na pravém křídle k centru, ale ten stačil odvrátit Brienza, který zblokoval míč na aut.
     
    87
    Snaha hostů o snížení končí pouze ziskem rohového kopu, o který se postaral Djibril Cissé.
     
    85
    Na útočné polovině hostů faulován Biavou novic Reginaldo, a tak Siena rozehraje přímý volný kop.
     
    83
    Utkání už se dohrává pouze z povinnosti, a tak už šance nevidíme. Ze hřiště navíc odchází muž utkání Mattia Destro, který vstřelil dvě branky a jedno připravil, když na něj byl odpískán v závěru prvního poločasu pokutový kop. Na trávníku místo něj na hřišti pobude zhruba deset minut Reginaldo.
     
    81
    Siena právě vstřelila branku!
    Centr Del Grossa z levé strany našel ve vápně MATTIU DESTRA, který se odpoutal od zkoprnělého Biavy a hlavou přesně k tyči zvyšuje svou druhou brankou v utkání na překvapivých 4:0.
     
    80
    Hosté z Říma naposledy střídají. Ze hřiště odešel Giuseppe Sculli a nahradil ho Modibo Diakité.
     
    79
    Klose nenahrál přesně a do brejku šla Siena. Brienzovu střelu ale zblokovala obrana hostů.
     
    77
    Lazio při snaze o zakončení neuspělo, když Klose z levého křídla nikoho ve světle modrém trikotu nenašel. Siena ale v protiútoku také nezáří, když o míč přišel o levé postranní čáry Destro.
     
    75
    Na levé straně se do míče opřel Mattia Destro, avšak branku netrefil. Jeho rána levou nohou končí zhruba dva metry od branky Carriza.
     
    74
    První žlutá karta pro hosty z Říma. Tu vidí po faulu Brienzy na levé straně Sculli.
     
    73
    Pěkná kombinace Sieny mohla na pravé straně dojít i do zakončení, ale Bolzoni raději od postranní čáry otočil hru do zadních řad, kde domácím nehrozí ztráta míče.
     
    71
    Akce domácího celku šla po pravé straně přes Calaia na rychlíka Angela. Ten se ale k míči nedostal díky dobré práci Radua a hlavně zdvihnutému praporku pomezního rozhodčího, který viděl ofsajd.
     
    69
    Dlouhý míč na útočnou polovinu hostů našel Cissého, který se pokusil chytře z prvního dotyku posunout na Ledesmu. Kapitán hostů se k míči sice nedostal, ale i tak zůstává Lazio s míčem na kopačkách na útočné polovině.
     
    67
    Domácí celek podruhé střídá. Gazziho nahradí na trávníku Paul Codrea.
     
    65
    Po rohu hostů měla Siena slušnou šanci na brejk. Ten rozvinul ve středu hřiště Bolzoni, který posunul na Manniniho, ale ten už akci kazí. Dlouhým míčem hledal na levé straně Destra s Brienzou, jenže míč jde mimo.
     
    63
    Siena se snažila kombinací na vlastní polovině hosty uspat, a málem se to povedlo. Nahrávka z levé strany našla Destra. Ten si ve vápně ještě míč zastavil a poté vypálil, ale pouze do rukavic připraveného brankáře Lazia.
     
    61
    Na druhé straně hrozí po centru z levého křídla střele první branku utkání Mattia Destro, který míří nad branku Carriza.
     
    59
    Lazio se i nadále snaží o snížení, ale kombinaci na levé straně nepřesně rozehrál Gonzalez, který svého kapitána Ledesmu příliš zahnal k postranní čáře.
     
    57
    Ten našel hlavičku Biavy, který ale míří mimo tři tyče.
     
    56
    Radu na Cissého, který hlavou hledal Kloseho. K míči se sice dostal domácí Rossettini, jenže hlavou donutil Pegola k zákroku. A jelikož brankář Sieny míč pouze vyrazil, tak bude celek z Říma kopat roh.
     
    54
    Luca Rossettini dostal žlutou kartu, když musel zastavit rodící se brejk hostů faulem na Miroslava Kloseho.
     
    54
    Centr z pravé strany hostů našel Cissého, jenže jeho hlavičku brankář Pegolo bez větších potíží chytá,.
     
    53
    U míče Siena, ale znovu nepříliš přesně. Na pravé straně vyslal Brienza kapitána Calaia, jenže ten rychlostně nestačil na Biavu, který pro hosty získává míč.
     
    51
    Bolzoni hledal přízemním centrem z pravé strany Destra, ale ten se k míči nedostal. Dobře totiž zahrál Biava.
     
    49
    Střídání Sieny. Odejde Paolo Grossi a místo něj se na hřiště podívá Daniele Mannini.
     
    49
    Šance Lazia! Rychlou kombinaci dostal na pravé křídlo novic na trávníku Gonzalez. Míčem před brankou našel Kloseho, ale ten hlavičkuje pro hosty bohužel mimo!
     
    48
    Ledesma hledal centrem Biavu, ale ten se k padajícímu míči nedostal. Pegolo tak v klidu rozehraje od své branky.
     
    47
    Hosté budou zahrávat nadějný přímý kop, když Kloseho zastavil za hranicí pravidel Bolzoni.
     
    46
    Lazio bude do druhého poločasu střídat. Lorika Canu nahradí na hřišti útočnější Gonzalez.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Siena šla do utkání s velkou chutí a v jedenácté minutě zásluhou Destra šla do vedení 1:0. Lazio se sice snažilo o srovnání, ale žádná velká šance z toho nepřišla. Sieny navíc měla po faulu Stankevičiuse výhodu pokutového kopu a zásluhou Calaia šla do vedení 2:0. Opařený hostující tým poté měl velké šance zásluhou Cissého a Sculliho, jenže do konce poločasu kapituloval potřetí. Brankář Bizzarri fauloval Destra, dostal červenou kartu a z následné penalty upravil na prozatimních 3:0 opět kapitán domácích Emanuele Calaio. Druhý poločas začne asi v 19:06.
     
    První poločas skončil.
     
    45+3
    Siena právě vstřelila branku!
    Míč si opět postavil domácí kapitán EMANUELE CALAIO a znovu uspěl. Jako při prvním pokusu mířil k levé tyči a Carrizo na ránu nestačil.
     
    45+3
    Do branky míří Carrizo, který střídá obránce Scaloniho.
     
    45+2
    Velké vzrušení na druhé straně! Po levé straně se do zakončení dostal Destro, který chytře prošel přes dva hráče. Byl faulován Bizzarrim, který dostává za pád pod nohy červenou kartu! Siena bude následně kopat druhou penaltu v utkání.
     
    45+1
    V té první se po nahrávce z levé strany zkoušel prosadit Cissé, ale k míči se nedostal.
     
    45
    První poločas je nastaven o dvě minuty.
     
    45
    V závěru poločasu ještě přichází velká šance hostů z Říma. Centr Scaloniho našel na levé straně hlavičku Sculliho, který však bohužel pro celek kouče Rejy míří mimo!
     
    45
    Na straně druhé hledal Kloseho ve vápně centrem Cissé, ale míč poslal pouze do rukavic připraveného Pegola.
     
    44
    Calaio s Gazzim kombinovali na levé straně, ale Scaloni je k centru před branku nepustil. Bizzarri odkopává od vlastní branky.
     
    43
    Ledesma hledal dlouhým míčem za obranou Cissého, ale ten s k míči nedostal. Balon uzmul domácí zadák Rossettini, který následně kombinuje se spoluhráči.
     
    41
    Následně přichází největší šance Lazia! Z pravé strany našel v pokutovém území Senad Lulić ostře bráněného Djibrila Cissého, který se odpoutal od svého strážce a zakončil hlavou. Přesný pokus k levé tyči fantasticky vyráží Pegolo na rohový kop!
     
    41
    Centr Radua z levé strany našel Luliće, který chtěl z prvního dotyku najít hlavičkou Cissého. Jeho úmysl ale vystihl Brienza, který získává míč pro Sienu.
     
    39
    Cissé přenesl míč na útočné polovině na Luliće, který se poté pokusil přízemním centrem najít Kloseho. Německý forvard si míč v pokutovém území našel, ale místo zakončení se od něj pouze odráží na Pegola.
     
    38
    Teď hosty zastavuje na levé straně obránce Angelo, který si bez problémů poradil se Scullim.
     
    37
    Lazio se pokusilo ohrozit branku po pravé straně, jenže Lulić je nepřesný, a tak ani Pegolo zasahovat nemusí a nebude.
     
    35
    Siena právě vstřelila branku!
    Domácí tým vede již o dvě branky, když se mu povedlo proměnit pokutový kop. EMANUELE CALAIO si postavil míč na bílý puntík a míří přesně. Jeho rána zaplula k levé tyči, kde sice Bizzarri také mířil, jenže na prudký pokus nestačil a kapituluje.
     
    34
    Domácí tým bude kopat pokutový kop. Brienza pronikl do vápna, kde si zkoušel narazit s Gazzim, ale byl faulován Stankevičiusem.
     
    34
    Další nebezpečnou hostů akci vezl ze středu hřiště Klose, ten posunul na levé křídlo na Sculliho, jenže ani jeho další kontakt s míčem není úspěšný. Centrovaný míč končí na bránícím hráči Sieny.
     
    32
    Šance Lazia! Centr z pravé strany z kopačky Scaloniho prodloužil Cissé na zadní tyč, kde stál volný Sculli. Ten nedokázal prudký míč ztlumit, a tak jde jeho zakončení levou nohou nad Pegolovu klec!
     
    30
    Radu nejprve dobrým obranným zákrokem zastavil Brienzu, jenže o pár vteřin později chybuje, když nedokázal přesně nahrát Scullimu.
     
    29
    Na druhé straně Siena rozehrála rohový kop na krátko, ale neúspěšně. Centr do vápna zkusil z druhé vlny zakončit Grossi, jenže jeho pokus jde vysoko nad.
     
    27
    Míč z pravé strany našel Lorika Canu, který neváhal a prudce vypálil na Pegola. Ten jeho přízemní pokus vyrazil a k dorážce už Kloseho nepustil ofsajd.
     
    26
    To se snažil potvrdit Cissé, jenž hledal na levé straně Sculliho. Nízký míč stačil odvrátit domácí bek Terzi.
     
    25
    Nyní se hraje převážně ve středu hřiště, ale je už cítit, že Lazio zvýšil rychlostní stupeň a pomalu získává převahu.
     
    23
    Že se útočení nevzdal ani domácí tým potvrdil po nahrávce Brienzy kapitán Calaio, který to zkusil z pokutového území pravou nohou. Jeho pokus míjí Bizzarriho klec o zhruba metr.
     
    22
    Znovu hosté, ale ani teď to není příliš nebezpečné. Ledesma našel centrem z pravé strany Djibrila Cissého, který se do míče zkoušel položit nůžkami, jenže jeho rána jde vysoko nad.
     
    21
    Z pravé strany našel Sculliho spoluhráč Lulić, ale prvně jmenovaný Pegola neohrozil. Následně dostal druhou šanci, ale ani tu nevyužil, když vysokým míčem našel pouze rukavice domácího brankáře.
     
    19
    Další nepřesnost hostů v pokusu o zakončení. Před vápnem hledal Lulić nahrávkou na levou stranu Cissého, ale ten se k míči moc neměl. Hosté budou přesto vhazovat aut.
     
    18
    Lulić nenahrál přesně na spoluhráče, a tak míč uzmul domácí Gazzi. Domácí pokus o útok ale končí už ve středu hřiště, kde o balon přichází Calaio.
     
    16
    Z následného přímého kopu našel Ledesma hlavu Cany, ale ten byl povalen brankářem Pegolem a teď leží na trávníku. Lékařský tým hostů již je na místě.
     
    15
    Akce hostů je zastavena těsně za polovinou hřiště, když Gazzi fauluje rychlého Cissého.
     
    14
    Sculli fauluje ve středu hřiště Bolzoniho a domácí tým tak bude mít výhodu přímého kopu.
     
    12
    Destro dostal za přílišnou oslavu branky žlutou kartu, když svlékl dres. Lazio sice inkasovalo branku, jenže nic se na hře zatím nemění. Do útoku se spíše žene Siena. Hosty brzdí veliké nepřesnosti.
     
    11
    Siena právě vstřelila branku!
    Celek Giuseppeho Sannina využívá svou převahu z úvodních minut a jde do vedení 1:0! Obrana hostů se rozestoupila a nechala volného MATTIU DESTRA, který neváhal a namířil si to přímo na branku Bizzarriho. Když domácího útočníka stále nikdo neatakoval, tak se rozhodl pro střelu a tou propaluje přízemním pokusem hostujícího brankáře.
     
    10
    A další šance aktivní Sieny! Z levé strany našel Grossi před brankou Calaia, ale ten zakončuje slabě pouze do rukavic připraveného Bizzarriho.
     
    9
    Domácí tým teď měl velmi dobrou šanci! Akce z pravé strany šla přes kapitána Calaia na Gazziho, který pálil ze zhruba dvaceti metrů. Prudká rána jde naštěstí pro hosty těsně mimo!
     
    7
    Ten se dostal na pravou stranu na Angela, který hledal před vápnem spoluhráče. Našel kopačku Destra, jenž se snažil o okamžité zakončení. To okamžité opravdu bylo, ale přesné ne. Prudká rána jde nad branku Lazia Řím.
     
    7
    Po něm to ve vápně trošku hořelo, ale nakonec si obrana Sieny poradila a rozjíždí protiútok.
     
    7
    Cissé našel Luliće, který pro Lazio vybojoval první rohový kop duelu.
     
    6
    Nadějnou akci hostů táhl po nahrávce Radua jeho spoluhráč Sculli. Na hranici velkého vápna upadl, ale ještě před tím stačil nahrát směr Cissé. Francouzský útočník se ale k míči díky dobré práci Rossettiniho nedostal.
     
    4
    Teď už to vypadalo nadějně. A to pro Lazio, které se zásluhou Kloseho málem dostalo k zakončení. Německý střelec pěkně prošel po pravé straně před domácí hráče, jenže následný centr našel pouze rukavice Pegola.
     
    3
    Opatrný úvod pokračuje. Nepřesnost na straně domácího celku, když nenašel na levé straně Del Grosso svého kolegu Grossiho.
     
    2
    Na druhé straně hledal Sculli dlouhým míčem Kloseho, ale ten na nepřesnou nahrávku nedokázal zareagovat.
     
    1
    Hned v úvodu se do útoku hnal domácí Calaio, jenže je zastaven pro ofsajd.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    AC Siena: Pegolo - Angelo, Rossettini, Terzi, Del Grosso - Brienza, Bolzoni, Gazzi, Grossi - Calaio, Destro.

    Trenér: Giuseppe Sannino

    S. S. Lazio: Bizzarri - Scaloni, Stankevičius, Biava, Radu - Sculli, Ledesma, Cana, Lulić - Klose, Cissé.

    Trenér: Edoardo Reja

    Rozhodčí: A. Gervasoni - W. Giachero a F. Galloni.
     
    Serie A pokračuje 17. kolem, ve kterém na sebe narazí domácí AC Siena a římské Lazio. Domácí tým pod vedením Giuseppeho Sannina se momentálně nachází na šestnácté příčce, když na tři body čeká již dlouhých šest zápasů. Dnes mu navíc bude chybět brankářská jednička Žejlko Brkić, Vergassola, Vitiello a D’Agostino. Na druhé straně Lazio se zatím pohybuje na čtvrté pozici. Tým Edoarda Rejy má slušnou formu a navíc je stále v kontaktu s první trojicí, když na vedoucí Juventus ztrácí pouhé čtyři body. V dnešním duelu mu ale nemohou pomoci Konko, Kozák, Mauri a Matuzalem.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    Martin Mišovec

    Góly: 11. Destro, 35. Calaio (pen.), 45+3. Calaio (pen.), 81. Destro

    Karty:   12. Destro (SIE), 54. Rossettini (SIE), 88. Del Grosso (SIE) - 74. Sculli (LAZ)   45+2. Bizzarri (LAZ)


    AC Siena: Pegolo - Angelo, Rossettini, Terzi, Del Grosso - Brienza, Bolzoni, Gazzi (67. Codrea), Grossi (49. Mannini) - Calaio, Destro (83. Reginaldo).

    Trenér: Giuseppe Sannino

    Lazio Rím: Bizzarri (45+2. ČK) - Scaloni (45+2. Carrizo), Stankevičius, Biava, Radu - Sculli (80. Diakité), Ledesma, Cana (46. Gonzalez), Lulić - Klose, Cissé.

    Trenér: Edoardo Reja

    Rozhodca: A. Gervasoni - W. Giachero a F. Galloni