Tiskovka: FC Viktoria Plzeň - FC Barcelona (kon.)
koniec udalosti
Tisková konference po zápase FC Viktoria Plzeň - FC Barcelona

cz Utorok 01.11.2011, 22:45Tlačové konferencie
     
    23:42
    Tímto končí i náš přenos. Děkuji za pozornost a těším se na Vás při dalším onlajnu ze slavné Ligy mistrů. (23:42:03)
     
    23:40
    Pavel Vrba odešel z tiskové konference.
     
    Pavel Vrba: "Pokud jde hráč sám na brankáře, tak by měla červená karta padnout, ale nemyslím si, že tato situace byla vyloženou příležitostí."
     
    Pavel Vrba: "Respektuji to, že Barcelona nehrála v nejsilnější možné sestavě. Nehráli Xavi a Iniesta my jsme se v prvních minutách přesvědčili o tom, že pokud nejsou na hřišti, tak se s Barcelonou dá hrát. Samozřejmě to byla obrovská zkušenost i pro mě a já budu nadále mluvit o tom, že Barcelona je nejlepší tým na světě."
     
    Pavel Vrba: "Frustrace se projevovala i na hřišti. Vyplynuly z ní i některé žluté karty. Je to pro mě složité hodnotit, ale viděl jsem několik situací na druhé straně, které rozhodčí nepískl. Jsem rád, že nám Guardiola složil kompliment. Mrzí mě jen, že jsme nemohli dohrát v jedenácti. Zápas by byl zajímavější a dramatičtější."
     
    Pavel Vrba: "Někteří hráči neměli ani chuť do druhé půle nastoupit. Bylo obtížné je namotivovat, aby se vzchopili a uvědomili si, že je to pro každého z nich obrovská zkušenost."
     
    Pavel Vrba: "S Petrželou o jeho šancích mluvil spíš asistent než já. Mluvil o rozdílu v kvalitě mezi námi a Barcelonou, který rozhoduje. BATE to bude mít doma určitě těžké a samozřejmě ví, že pokud ten zápas nezvládnou, budou ještě v těžší situaci"
     
    Pavel Vrba: "Ten zápas by snesl ty nejvyšší měřítka, pokud bychom dohráli v plném počtu. Nechci mluvit o tom, kdo za to může, že jsme nedohráli všichni. Mám na to svůj názor, ale tady ho říkat nebudu."
     
    Pavel Vrba: "Myslím si, že jsme měli skvělý začátek. Zlomový moment nastal při Petrželově neproměněném úniku. Vývoj utkání obrovsky ovlivnila samozřejmě následná červená karta i penalta. Za stavu 0:2 měl Petržela další brankovou příležitost a tam jsme mohli zápas zdramatizovat. Poté nám už Barcelona další šanci nedala."
     
    23:24
    Přišel trenér FC Viktorie Plzeň, Pavel Vrba.
     
    23:23
    Josep Guardiola opustil tiskovou konferenci.
     
    Josep Guardiola: "Piqué a Puyol se vrátili do základní sestavy. Oba měli problémy, ale teď jsou zpět a pracují pro tým. Jsme rádi, že jsou zpět a budeme doufat, že se jim bude dařit nadále."
     
    Josep Guardiola: "Myslím si, že oba týmy v souboji o třetí místo ve skupině mají šanci. Podle mě se tento souboj rozhodne v Minsku."
     
    Josep Guardiola: "Cuenca zůstane v A-týmu. Iniesta byl unavený po zápase se Sevillou, a tak ho necháváme odpočinout."
     
    Josep Guardiola: "Hodně Messimu pomáháme a on hodně spoléhá na své spoluhráče, proto má tak skvělé statistiky. V Evropě nesmíme podcenit žádného soupeře. Viktoria se kvalifikovala v těžkých utkáních s Kodaní a Rosenborgem, kde ukázala svoji kvalitu."
     
    Josep Guardiola: "Zápas se rozhodl při té penaltě, ale rád bych vyzdvihl výkon Pilaře. Celá Plzeň na mě udělala dojem a doufám, že se jí bude dařit i nadále."
     
    Josep Guardiola: "Messi je skvělý hráč, který má vynikající úroveň. Musíme pokračovat ve své hře. Penalta byla podle mě jasná. Vždy je sporná situace kolem červené karty, ale já jsem to neviděl tak dobře, abych o tom mohl hovořit."
     
    Josep Guardiola: "David Villa hrál hodně zápasů za sebou, tak jsme ho nechali odpočinout. Další zápas hrajeme už v neděli a určitě to bude náročné, ale musíme myslet pozitivně a určitě budeme připraveni."
     
    Josep Guardiola: "O Alvesově kartě jsme již s Danielem mluvili. Nebude moci hrát v dalším zápase, ale to je prostě fakt. Adriano i Cuenca jsou skvělými hráči. Cuenca je schopný hrát na obou stranách a jestli bude ve svých výkonech pokračovat, tak jistě dostane ještě mnoho příležitostí."
     
    23:04
    Josep Guardiola: "Jsem moc rád, že jsme počtvrté v osmifinále. Samozřejmě ale budeme chtít vyhrát i v Miláně, abychom skupinu vyhráli. Plzeň hrála výborně. Hlavně v prvních minutách. Valdés překonal rekord a my mu musíme pogratulovat."

    Marek Kratochvíl