Sparta Praha – Pardubice 4:1 (kon.) | Slavia – Motor ČB 0:3 (kon.) | Zlín – Třinec 1:2 (po s.n.)
Vítkovice – Liberec 3:2 (kon.) | Mladá Boleslav – Plzeň 3:1 (kon.) | Kometa Brno – Litvínov 5:1 (kon.)
koniec
HC Kometa Brno
5:1 (1:0, 2:1, 2:0)
HC VERVA Litvínov
cz Nedeľa 30.10.2011, 18:10 • KAJOT ARÉNA • Tipsport extraliga (ČR) • . kolo
Partner:
     
    58:44
    A znovu Holec, má dnes i smůlu. Přestřelil prázdnou bránu!
     
    54:14
    Další loženka v podání Komety. Zohorna hledal před bránou stojícího Holce, kterého ale vychytal vyrážečkou Volke. Akce měla podobný průběh jako u dnešní druhé brněnské branky, jen s tím rozdílem, že se domácí borec neradoval.
     
    52:56
    Kometa právě vstřelila branku!

    Hosté sice hráli přesilovku, ale nechali ujet RADKA DLOUHÉHO, který se dostal na hranici levého kruhu a nekompromisně zakončil do levého horního růžku litvínovské brány. Asistence: Jakub Koreis.
     
    51:44
    Dva kohouti David Pojkar a Jaroslav Svoboda putují na trestnou. Zase nic tak vážného to nebylo. Spíše strkanice a takové kočkování. Hosté jsou konsternovaní stavem, trochu jim pochodují nervy.
     
    46:33
    Dnešnímu utkání příhlíží 6635 diváků.
     
    45:50
    Kometa právě vstřelila branku!

    JAROSLAV SVOBODA si počínal velice zkušeně. Prostřelil Volkeho mezi betony a Brno vede již 4:1. Vypadá to, že o osudu duelu je rozhodnuto. Sice byli v poslední třetině daleko nebezpečnější hosté, ale neubránili Svobodův výpad, který byl navíc klasifikován jako penaltový.
     
    45:50
    Po faulu na unikajícího Jaroslava Svobodu je nařízeno trestné střílení. To pojede samozřejmě sám faulovaný.
     
    43:20
    Tutovka pro Litvínov. Martin Ručinský z levého kruhu napřáhl a orazítkoval tyč Hoviho svatyně! Mohlo být sníženo, Brno mělo velké štěstí a naopak hosté velkou dávku smůly.
     
    38:06
    ...po teči Kubinčáka se kotouč odrazil od Hoviho před dezorientovaného brněnského brankáře, ten s pomocí obránců zalehl kotouč. Poté se strhla mela, vylučovat se ale nebude.
     
    30:35
    Kometa právě vstřelila branku!

    Přesilovka Brna využita, dalo by se říci konečně, snad mi to nebudou mít hostující fanoušci za zlé. Menší chybku vyrobil Stříteský, špatně přihrál na volného TOMÁŠE ŽIŽKU, který si najel před bránu a prostřelil pod betonem Volkeho. Ten se puku sice dotkl, ale už na něj nedosáhl. Asistence: Tomáš Pospíšil, Leoš Čermák.
     
    30:14
    Navíc je Ručinský vyloučen za hákování. Přesilovka pro Kometu.
     
    28:22
    Litvínov právě vstřelil branku!

    Další akce nese přívlastek gólová. Dvojice Lukeš - VIKTOR HÜBL opět předvedla proč je pro kouče Kýhose tak důležitá. Druhý jmenovaný se dostal do pásma, počkal si na vhodný moment, ten přišel po skvělé přihrávce od svého parťáka a překonal Hoviho. Hosté využívají přesilovku, i když to na začátku vypadalo, že Kometa nebude mít problémy. Stav se každopádně mění - 2:1. Asistence: František Lukeš.
     
    27:22
    Před brněnskou bránou bude znovu horko. Bičánek je totiž vyloučen za hrubost. Přesilovka pro Litvínov.
     
    22:36
    Kometa právě vstřelila branku!

    Domácí působili od začátku ospalým dojmem, jenže znovu zaúřadoval poslední dobou v neuvěřitelné formě hrající JAKUB SVOBODA. Ten dostal skvělý pas od Zohorny před bránu a takové šance se prostě musí proměnit. Brněnský mladík, který nedávno podepsal v Brně novou tříletou smlouvu, překonává bezmocně se natahujícího Volkeho. Asistence: Hynek Zohorna a Miroslav Holec.
     
    19:00
    Minuta do konce a velká šance Komety, Jakub Svoboda ujížděl ve dvojici s Holcem, který místo přihrávky volil střelu, Volke s obtížemi kryje. Puk mu navíc vypadl, ale následně jej zalehl a zamezil dalším šancím Brna.
     
    16:34
    Po buly ihned vypálil bombu Kousalík a Hovi chytá. Poté je vyloučen Hanzl za nedovolené bránění. Bude se hrát 4/4.
     
    16:22
    Bude se znovu vylučovat. Malec za hrubost, hostující hráč nikoliv. I když se zdálo, že půjdou oba, nakonec pouze jeden. Situace vznikla závarem před bránou.
     
    13:40
    Hostující Lukeš usedá na trestnou, druhá přesilovka Komety.
     
    9:55
    Dlouhý mohl těžit z práce Čermáka, dostal se před bránou ke střele, ale Volke jeho tutovku vyráží lapačkou. Následně přišla dorážka, ale vedle.
     
    7:24
    Příliš mnoho hráčů na ledě, provinili se domácí. Přesilovku si zahraje také Litvínov. Trest odsedí Zohorna.
     
    4:51
    Kometa právě vstřelila branku!

    Obrovský tlak přináší Kometě první gól zápasu. Sice už se vrátil hostující Kubát z trestné, ale domácí pokračovali v náporu. Nejprve byl v šanci Dlouhý, který Volkeho nepřekonal, puk se ale odrazil k JURAJI VALACHOVI, jenž rozhozeného litvínovského brankáře prostřelil. Bez asistence.
     
    2:28
    První trest dnešního zápasu. Za katr odchází Karel Kubát - držení hole.

    Roman Zajíček

    Góly a asistencie: 5. Valach, 23. Svoboda J. (Zohorna, Holec), 31. Žižka (Pospíšil, Čermák), 46. Svoboda Jar., 53. Dlouhý (Koreis) - 29. Hübl (Lukeš)


    HC Kometa Brno: Hovi (Trvaj) - Švrček, Žižka, Bičánek, Kováčik, Malec, Valach, Kempný - T. Pospíšil, Petrovický, Hubáček - Jaroslav Svoboda, Čermák, Dlouhý - H. Zohorna, Holec, Jakub Svoboda - Erat, Koreis, Podkonický.
    HC VERVA Litvínov: Volke (Franěk) – Jareš, Kubát, Pojkar, Kousalík, Havelka, Skuhrovec, Stříteský, Gula – Kubinčák, Hübl, Lukeš – Gerhát, Hanzl, Ručinský – Majdan, Hujsa, Trávníček – Bojer, Jurčík, Maxa.

    Rozhodca: Polák, Hradil - Dřínovský, Čech

    Diváci: 6635