Liberec – Sparta Praha 5:4 (kon.) | Plzeň – Kometa Brno 1:6 (kon.) | Třinec – Motor ČB 3:6 (kon.)
Slavia – Mladá Boleslav 0:2 (kon.) | Litvínov – Vítkovice 3:2 (kon.) | Pardubice – K. Vary 3:4 (po s.n.)
koniec
Bílí Tygři Liberec
5:4 (1:1, 1:2, 3:1)
HC Sparta Praha
cz Piatok 28.10.2011, 15:00Tipsport extraliga (ČR)
Partner:
     
    58:07
    Přihrávku Bližňáka se snažil do sítě přesměrovat Pacovský, mířil jen těsně vedle. Liberecká obrana má v těchto chvílích plné ruce práce.
     
    55:03
    Neuvěřitelná třetí třetina pokračuje, Broš měl na své holi vyrovnání. Jeho střela propadla Pincovi pod výstrojí a došourala se jen těsně vedle levé tyče.
     
    54:42
    Liberec právě vstřelil branku!
    Bílí Tygři otáčí skóre zápasu a pět minut před koncem základní hrací doby se poprvé v dnešním klání dostávají do vedení. PETR NEDVĚD se dostal ke kotouči v mezikruží a prudkou střelou propálil Pöpperleho. Asistence: David Kajínek - 5:4.
     
    53:03
    Liberec právě vstřelil branku!
    JAROSLAV KUDRNA vyrovnává! Domácí útočník se po Dernerově pasu dostal za obranu soupeře a svůj únik zakončil úspěšnou přízemní střelou. Asistence: Lukáš Derner, Milan Bartovič - 4:4.
     
    48:03
    Liberec právě vstřelil branku!
    Severočeši jedenáct minut před koncem základní hrací doby snižují. Po Nedvědově pasu se dostal k zakončení DALIBOR BORTŇÁK. Jeho střelu nejprve Pöpperle vyrazil, ovšem domácí forvard se dostal také k odraženému kotouči a zamířil přesněji. Asistence: Petr Nedvěd - 3:4.
     
    46:02
    Pražané mohli svůj náskok ještě navýšit. Po Tonově pasu se na volného Pacovského smála poloprázdná brána, druhý jmenovaný však trestuhodně minul.
     
    45:45
    Sparta právě vstřelila branku!
    ADAM LAPŠANSKÝ navyšuje náskok svého celku. Hostující forvard prolétl libereckou defenzivou a svůj odvážný průnik zakončil úspěšnou střelou. Asistence: Ivan Rachůnek, Jan Hanzlík - 2:4.
     
    37:11
    Liberec právě vstřelil branku!
    Bílí Tygři vzápětí snižují. MAREK TRONČINSKÝ si vybruslil z rohu kluziště až před Pöpperleho, kterého nadvakrát dokázal pokořit. Asistence: Petr Nedvěd - 2:3.
     
    35:59
    Sparta právě vstřelila branku!
    Hosté se dostávají již do dvoubrankového vedení. Po zaváhání zadáka Výtiska se do samostatného úniku dostal PETR TON, který svůj nájezd pohodlně proměnil. Asistence: Dominik Pacovský - 1:3.
     
    33:22
    Žálčík podrazil u mantinelu Duška a jde pykat na trestnou lavici. Liberec hraje přesilovku.
     
    30:44
    Sparta právě vstřelila branku!
    Pražané nakonec při klasické početní výhodě skórují a podruhé v zápase se dostávají do vedení. MICHAL SERSEN napřáhl na modré čáře a propálil vše, co mu stálo v cestě. Asistence: Petr Ton - 1:2.
     
    29:37
    Liberec jde do tří, Výtisk vyhodil kotouč přes hrazení a dostává dvě minuty.
     
    28:36
    Vít Jonák obdržel dvouminutový trest za hrubost, proti čtyřem si zahraje také Sparta.
     
    27:52
    Čakajík svým zaváháním ve středním pásmu málem daroval soupeři snadnou branku. Ivan Rachůnek ujížděl s Jánským sám na brankáře Pince, ten ale střelu druhého jmenovaného zastavil betony.
     
    26:05
    Ovšem zanedlouho jde hostující celek opět do čtyř, Forman obdržel dvouminutový trest za hákování.
     
    22:55
    Jan Hanzlík zasáhl vysokou holí protihráče a dostává dvě minuty, domácí hrají v přesile.
     
    20:39
    Sparťané naskočili do prostředního dějství aktivně. Petr Tenkrát pálil po sérii přihrávek z mezikruží, jeho střela se však k Pincovi nedostala.
     
    18:59
    Jánský nahazoval kotouč z pravé strany do mezikruží. Černá pryž se odrazila od domácího zadáka Haye jen těsně vedle levé tyče liberecké klece. Domácí měli nyní štěstí, Pinc by nestačil zasáhnout.
     
    14:36
    Milam pyká za držení hole, Sparta se bude dvě minuty bránit ve čtyřech.
     
    11:37
    Hosté si zahrají tři vteřiny v pěti proti třem! Dvě minuty obdržel Lukáš Vantuch.
     
    9:40
    Vak dostává menší trest za nedovolené bránění - přesilovka Sparty.
     
    9:18
    Pokračuje hra ve vysokém tempu, Pražané mohli jít opět do vedení. Ivan Rachůnek ovšem z bezprostřední blízkosti namířil svůj pokus pouze do Pince.
     
    9:06
    Liberec právě vstřelil branku!
    Bílí Tygři vyrovnávají, k odraženému kotouči se v mezikruží dostal MILAN BARTOVIČ a svižnou střelou propálil brankáře. Asistence: Petr Nedvěd - 1:1.
     
    8:26
    Rozhodčí rozpažil, branky nebylo dosaženo! Střela Petera Jánského za brankovou čarou neskončila. Sparťanská střídačka však protestuje.
     
    8:26
    Jánský pálil z pozice před brankovištěm a možná docílil branky. Sudí jde zkoumat video, v nepřehledné situaci zřejmě kotouč neviděl.
     
    4:06
    Liberec si zahraje první přesilovou hru v dnešním klání, Pacovský pyká za držení protihráče.
     
    2:33
    Sparta právě vstřelila branku!
    Pražané se ve třetí minutě zápasu dostávají do vedení. Tomáš Rachůnek posunul kotouč před brankoviště, kde stál úplně volný ALEX FOSTER. Americký forvard se v zakončení neukvapil, rychlou kličkou obelstil Pince a poté s přehledem zakončil. Asistence: Tomáš Rachůnek - 0:1.

    Lukáš Šonský

    Góly a asistencie: 10. Bartovič (Nedvěd), 38. Trončinský (Nedvěd), 49. Bortňák (Nedvěd), 54. Kudrna (Derner, Bartovič), 55. Nedvěd (Kajínek) - 3. Foster (Rachůnek T.), 31. Sersen (Ton), 36. Ton (Pacovský), 46. Lapšanský (Rachůnek I., Hanzlík )


    Bílí Tygři Liberec: Pinc (Vošvrda) – Čakajík, Výtisk, Holub, Hay, Derner, Kajínek, Trončinský, Štich – Kudrna, Nedvěd, Bartovič – Bortňák, Vak, Krejčík – Jonák, Dušek, Bárta – Vantuch, Bulíř, Kica.
    HC Sparta Praha: Pöpperle (Falter) – Hanzlík, Sersen, Kočí, Milam, Philipp, Kučný, Husák, Kučný – Tenkrát, Broš, Rachůnek I. – Bližňák, Pacovský, Ton – Treille Y., Forster, Rachůnek T. – Jánský, Lapšanský, Žalčík.

    Rozhodca: Husička, Mikula - Charvát, Rozlílek.