Tiskovka: FC Barcelona - FC Viktoria Plzeň (kon.)
koniec udalosti
Tisková konference po zápase FC Barcelona - FC Viktoria Plzeň

cz Streda 19.10.2011, 22:45 • Camp Nou, Barcelona • Tlačové konferencie
     
    23:52
    Tím také tato tisková konference končí. Loučím se s Vámi ze stadionu Camp Nou v Barceloně a těším se na další přenosy. (23:52:37)
     
    23:47
    Josep Guardiola opustil tiskovou místnost.
     
    Josep Guardiola: "Proces výchovy hráčů je dlouhý a težký a to, že tady funguje naše akademie je důvod, proč jsem dnes mohl nasadit Isaaca. Samozřejmě ne všichni se dostanou do prvního týmu, ale všichni by měli dostat příležitost ukázat, co v nich je."
     
    Josep Guardiola: "Isaac Cuenca je velmi disciplinovaný a zodpovědný. Viděl jsem ho minulý týden a hrál velmi dobře. Proto jsem ho dnes postavil a během svého debutu si vedl dobře. Byl možná trochu nervozní, ale on z tohoto klubu odešel a po třech letech se znovu vrátil. Takový hráč musí mít kvalitu."
     
    Josep Guardiola: "Když hrajete proti týmu, který se brání s devíti hráči v pokutovém území, je nesmírně těžké vstřelit branku. Myslím si, že nemusíme na naší hře nic měnit. Tento tým je dobrý i v obraně, ale zároveň jsme si vytvořili mnoho příležitostí ke vstřelení dalších branek."
     
    Josep Guardiola: "Valdes překonal svůj rekord bez obržené branky. Je to člověk, který má respekt všech soupeřů. Vyhrál Ligu mistrů a určitě ho nikdo nepodceňuje jen proto, že nehraje v reprezentaci."
     
    Josep Guardiola: "Mascherano je velmi dobrý hráč do kombinace. Potřebujeme ho a je jedno, jestli nastoupí na pozici stopera nebo defenzivního záložníka. Pro mě je to jeden z nejlepších defenzivních záložníků na světě."
     
    Josep Guardiola: "Čekali jsme od Viktorie jinou hru. Zejména po křídlech, ale to vždy zjistíte až při hře."
     
    Josep Guardiola: "Není velký rozdíl jestli hraje s Messim Iniesta nebo Fabregas. Cesc má svoje přednosti, stejně jako Iniesta. Oba zapadají do našeho herního systému."
     
    Josep Guardiola: "Odehráli jsme pátý zápas bez obdržené branky a je to zásluha naší obrany. Viktoria se dostala do méně příležitostí než v Miláně. Iniesta měl vloni hodně zranění, ale letos hraje dobře a dnes to potvrdil."
     
    Josep Guardiola: "Lidé chtějí vysoké výsledky, ale neznamená to, že jsme hráli špatně. Hráli jsme dobře, ale chyběly nám branky. Viktoria hrála na naší polovině více než Milán. Držení míče je důležité, ale dlouho jsme čekali na druhou branku. Teď si musíme odpočinout a připravit se na další zápas."
     
    Josep Guardiola: "Vždy je nejtěžší v zápase otevřít skóre. Hráli jsme dobře. Měli jsme převahu v držení míče a kontrolovali jsme hru, ale myslím si, že tento výsledek není špatný."
     
    23:27
    Konečně přišel i trenér domácích, Josep Guardiola.
     
    23:20
    Josep Guaridiola do tiskové místnosti stále ještě nedorazil.
     
    23:04
    Pavel Vrba opustil tiskovou konferenci. Nyní by měl přijít také trenér domácích, tedy Josep Guardiola.
     
    Pavel Vrba: "Nechci tvrdit, že po třetím kole už je rozhodnuto, ale je jasné, že Barcelona vládne této skupině a s ní je tu AC Milán, který se bude snažit o postup z prvního místa. My bychom se měli utkat s Borisovem o třetí místo ve skupině."
     
    Pavel Vrba: "Myslím si, že Barcelona hrála podobně i s Milánem, který měl spíše štěstí. Po losu bylo samozřejmě všem jasné, že jsou v této skupině dva favorité a těmi jsou právě Milán a Barcelona. Je ale samozřejmě správné, že se do Ligy mistrů dostávají i týmy z horších soutěží."
     
    Pavel Vrba: "Messiho kvalitní průniky jsou něčím mimořádným. On je hráč, který dokáže sám rozhodovat zápasy."
     
    Pavel Vrba: "Jsem nadšený z fanoušků a toho kolik jich dorazilo. Myslím si, že si to užili a samozřejmě jim děkuji, že sem s námi přicestovali."
     
    Pavel Vrba: "Nebyli jsme schopni uhlídat klíčové hráče soupeře a z toho vyplynula i naše prohra. Individuální výkony a rychlost těch hráčů se blíží dokonalosti."

    Marek Kratochvíl

    Stavrev - Kirovski, Krstevski (všichni Mak.)
    74 376