Nitra – B. Bystrica 2:2 (kon.)
koniec
FC Nitra
2:2 (1:2)
MFK Dukla Banská Bystrica
Piatok 14.10.2011, 17:30 • Nitra • Corgoň liga
     
    Koniec zápasu. (19:15:00)
     
    91
    Gajdoš v strede ihriska fauloval Uškoviča a dostáva druhú žltú kartu = červenú
     
    90
    Domáci v závere s veľkou snahou o tretí gól, no hostia sa dobre bránia.
     
    89
    Šimončičov center narobil zmätky pred Belicom, no hostia to ustáli.
     
    88
    V tvrdom súboji Kaspřák vs. Jakubko utrpeli obaja. Bol to však faul na hráča hostí a tak Uškovič zahrá priamy kop.
     
    87
    Hostia striedali aj tretíkrát, do hry sa dostane Jaroslav Prekop
     
    86
    Gajdoš pri tešení sa z gólu nepochopiteľne vyzliekol dres.. žltá karta úplne na mieste.
     
    86
    Nitra dala gól!
    Tretí pokus Vratislava GAJDOŠA už končí v bránke; domáci záložník sa dobre zorientoval v pokutovom území a vyrovnáva na 2:2.
     
    82
    Bažík na pravej strane videl nabiehajúceho Jakubka; aj mu adresoval prihrávku na kraj šestnástky, ho Chudý dobre čítal hru získal loptu.
     
    81
    N´Tuli s výborne vrátil do defenzívy a najmä jeho zásluhou sa Hučko nedostal k lopte, inak by mal pred sebou voľný priestor a mohol by pohodlne zakončovať. Na opačnej strane zastavil Pančík Šimoneka.
     
    79
    Diváci už dvíhali ruky nad hlavu, keď Gajdoš zakončoval po krížnej prihrávke; brankár Belic však výborne zasiahol pri ľavej žrdi a zmaril veľkú šancu Nitry.
     
    78
    Martin Jakubko ošetrovaný pred šestnástkou domáceho tímu; chvíľu s nehrá, mužstvá čas využívajú aj na občerstvenie.
     
    77
    V ďalšej nádejne vyzerajúcej nitrianskej akcii skúsil N´Tuli mäkký center do šestnástky, no brankár Belic dobre zasiahol.
     
    76
    Po Šimonekovej práci pred šestnástkou sa k strele dostal práve striedajúci Gajdoš; svoj pokus myslel dobre, no tesne minu bránku.
     
    75
    Tretie nitrianske striedanie: Držíka nahradil Gajdoš.
     
    73
    K strele zvnútra šestnástky sa odhodlal obranca Harbuľák, tvrdý pokus nenasmeroval presne.
     
    72
    Rák poriadne prehnal Poljovku, ktorý mal čo robiť, aby udržal tesný náskok v šprintérskom súboji s domácim strelcom. Bystričan napokon svoju úlohu zvládol aj za cenu autového vhadzovania proti svojmu tímu.
     
    690 divákov..
     
    67
    Harbuľák fauloval Jakubka v strede ihriska; rozhodcovia mohli ponechať výhodu, no prerušili hru.
     
    66
    Druhé striedanie v tíme BB: Ľuptáka nahradil Hučko
     
    63
    Šimonek faulovaný v strede ihriska, domáci pomaly postupujú dopredu; tempo hry v týchto chvíľach upadlo pod ligový priemer.
     
    61
    A striedanie aj v tíme hostí, zahrá si Považanec, skončil Rejdovian
     
    60
    ..a Slobodu Kolár
     
    60
    Domáci dvakrát striedajú - Mikuša nahradil Šimonek....
     
    55
    Domáci sa snažia, no finálna prihrávka stále viazne; ukážkový príklad zmarenej akcie predviedol Držík, ktorý v nádejne vyzerajúcej akcii chcel za obranou Bystrice vysunúť Ráka, no prakticky len prihral prvému protihráčovi pred sebou. Pančík následne tiež neuspel s rýchlym pokusom o kontru.
     
    54
    Už sa zdalo, že Hodúrov center pohodlne zachytia obrancovia hostí, no tí nechali loptu prejsť až k N´Tulimu, ktorý okamžite priťukol Rákovi a jeho strela z voleja letela nad bránku.
     
    53
    Veľká šanca aj na opačnej strane; nebýva zvykom, aby nevysoký útočník Rák zakončoval hlavičkou; teraz sa tak v "malom vápne" stalo a brankár Belic mal čo robiť, aby loptu nepustil za čiaru. Napokon bol z toho rok a ten už také nebezpečie pre Bystricu neznamenal.
     
    52
    Po zmätkoch v nitrianskej obrane sa pred šestnástkou dostal k tvrdej strele Jakubko; jeho projektil preletel tesne nad Chudého bránkou.
     
    51
    Opäť domáci v útoku; tentoraz sa po pravej strane prebíjal Sloboda, obranca Gyömbér mu však dokázal vypichnúť loptu a zmariť akciu.
     
    50
    Mikuš sa síce uvoľnil v pokutovom území, no v nádejnej akcii domácich sa unáhlil k strele, ktorej smer vyznel až komicky. Ledva ledva, že lopta ostala na nitrianskom štadióne.
     
    49
    Domáci zatiaľ v druhom polčase aktívnejší. V úvodných minútach je badateľná ich snaha o vyrovnanie. Po skvelej loptovej technike Hodúra sa o šikovnú strelu pokúsil N´Tuli, no tá letela tesne vedľa bránky.
     
    48
    Rák v brejku 1/1 skúsil priamu strelu, ktorou trafil obrancu hostí. Lopta sa odrazila za bránku a aj po následnom rohu ostali domáci v útoku.
     
    46
    Začal druhý polčas.
     
    Druhý polčas začne v čase 18:30
     
    Prvý polčas skončil.
     
    43
    Hodúr pripravil palebnú pozíciu pre Ráka; domáci strelec pred šestnástkou strieľal pravačkou, no nepresne.
     
    41
    Uškovič veľmi nepresne prihrával Jakubkovi v šestnástke. Situáciu vyriešil brankár Chudý a rýchlo rozohral.
     
    40
    Kaspřáka poslal tvrdo k trávniku Jakubko; po faule v strede ihriska majú domáci štandardnú situáciu a aj po nej ostali pri lopte.
     
    38
    Pred šestnástkou skúsil šťastie Sloboda; jeho pokus nemal potrebnú razanciu, no mieril dobre a tak si Belic pripísal zákrok z kategórie ľahších.
     
    37
    Domáci sa snažia o vytvorenie si streleckej pozície, no v ich hre chýba finálna prihrávka a aj plynulejší prechod stredom ihriska.
     
    35
    Uškovič si efektne spracoval dlhú loptu pred Harbuľákom, no predkopol si ju príliš pred seba a najskôr bol pri nej brankár Chudý.
     
    33
    Brankár Chudý dvakrát vykopával loptu počas hry; diváci si vydýchli, domáci gólman totiž nerozohrával v jednoduchej pozícii.
     
    32
    Gólová päťminútovka zlepšila atmosféru v hľadisku a zvýšila nasadenie oboch tímov.
     
    31
    Už mohlo byť vyrovnané; Mikuš si dobre nabiehal po stredovej osi do šestnástky; dostal prihrávku od Hodúra, no tesne na päty a tak zakončil v zložitejšej pozícii vysoko nad bránku.
     
    30
    Domáci po Pančíkovom faule zahrávali priamy kop, no museli sa mať na pozore. Bystričania rýchlo získali loptu a v následnom protiútoku zasekol loptu Bažík, no v nádejnej pozícii ľavačkou trafil len do Chudého.
     
    29
    Rozhodca Horváth prvýkrát siaha po žltej karte; vidí ju Michal Pančík po faule pred šestnástkou.
     
    26
    Takto gólovo úrodnú päťminútovku si veru z nitrianskeho štadióna nepamätáme. Po prvých dvadsiatich minútach, kedy sa nebolo na čo pozerať odrazu svieti na časomiere 25. minúta a skóre 1:2.
     
    25
    Banská Bystrica dala gól!
    Hostia sú predsa len vo vedení; Marek BAŽÍK strieľal z veľkej vzdialenosti, brankár Chudý vo výskoku neudržal loptu a tá mu zapadla tesne, no predsa za bránkovú čiaru. Bystrica zaslúžene vo vedení, hrá sa totiž viac na nitrianskej polovici a hostia sú veru aktívnejší.
     
    21
    Nitra dala gól!
    Blesková odpoveď Nitry; V podobnej akcii ako hostia prihrával v pokutovom území z pravej strany Mikuš a domáci kanonier Róbert RÁK, hoci tiesnený, dokázal prestreliť brankára Belica.
     
    20
    Banská Bystrica dala gól!
    Hosťom vyšla rýchla kontra; Uškovič potiahol loptu po ľavej strane do šestnástky, z hranice bránkovej čiary naservíroval loptu na nabiehajúceho Martina JAKUBKA, ktorý pol metra pred bránkovou čiarou nemohol nedať.
     
    15
    Tentoraz strieľal Uškovič; z 20 metrov to skôr vyzeralo na snahu o zbavenie sa lopty, než na seriózny pokus o ohrozenie brankára. Jeho strela nemala razanciu a ani nemierila na bránku, no tri metre vedľa nej.
     
    14
    Jozef Rejdovian a jeho strelecký pokus - pred šestnástkou spracoval loptu, pred kombináciou volil priamu strelu, no lopta mu nesadla ideálne a letela asi dva metre nad bránku.
     
    13
    Dlhú krížnu prihrávku Rejdovian nestihol, lopta končí za rohovou zástavkou.
     
    12
    Niekoľko sporných momentov po tvrdých zákrokoch na oboch stranách; na zemi Hodúr i Pančík, na karty to podľa hlavného rozhodcu zatiaľ nebolo.
     
    9
    Jakubka tvrdo zastavil domáci Čirik.
     
    7
    Hra medzi šestnástkami; zatiaľ majú loptu o niečo viac na kopačkách Bystričania, no domácim sa bez väčších problémov darí zastavovať ich v dôležitých momentoch. Dodajme, že oba sektory určené pre fanúšikov domácich i hostí zívajú prázdnotou.
     
    6
    Bystričania sa opäť prihrávkami na krátko pokúsili dostať sa na dostrel Chudého bránky. Domáci hráči im však ani na okamih neotvorili dieru v obrane a neskôr zverenci C. Stachuru získali loptu.
     
    4
    Po súboji Ráka s Poljovkom vnútri bystrickej šestnástky chytil brankár Belic loptu vo výskoku do rúk. Domáci hráči i diváci reklamovali "malú domov," no rozhodca nechal pokračovať v hre.
     
    3
    Po chybe v rozohrávke domácich mohol založiť rýchlu kontru Rejdovian, no situáciu nevyriešil ideálne a domáci získali späť stratenú loptu.
     
    2
    Hostia sa na hranici šestnástky snažili o prekvapenie obrany domácich, no bez úspechu. Na opačnej strane v úniku 3/4 zakončoval z pravej strany Mikuš; tvrdú strelu napálil z ostrého uhla priamo do brankára Belica.
     
    1
    Zápas sa hrá v mimoriadne komornej atmosfére. Tribúny nitrianskeho štadiónu nezvyknú praskať vo švíkoch, no dnešná kulisa je diametrálne odlišná od tej, aká bola k videniu v ostatnom majstrovskom stretnutí s Trnavou. Divákov určite odradilo počasie i nie každému vyhovujúci termín a čas zápasu.
     
    1
    Stretnutie práve začalo.
     
    -5
    Zaujímavosťou dnešného duelu je okrem iného aj fakt, že približne v rovnakom čase sa proti sebe postavia aj hokejové tímy z oboch miest. Nitriansky HK hrá od 18:00 pod Urpínom.
     
    -10
    Zostavy: FC Nitra: M. Chudý - Kolmokov, Harbuľák, Držík, Mikuš, Hodúr, Šimončič, Kaspřák, Sloboda, N´Tuli, Rák

    FK Dukla Banská Bystrica: Belic - Poljovka, Gyömbér, Uškovič, M. Bažík, Pančík, Jakubko, Rejdovian, Ľupták, Marek Hlinka, Savič
     
    -13
    Rozhodcovia: Horváth - Brendza, Vorel
     
    -17
    Náhradníci: FC Nitra: Kopecký - Kolár, Gajdoš, Gajdošík, Šimonek, Bakule, Kinček
    FK Dukla Banská Bystrica: J. Ďurčo - Hučko, Považanec, Turňa,Prekop, Kupčík, Laksík
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 17:30.

    Martin Hrotek


    Hľadáme spravodajcu pre tím FC Nitra. Viac informácií tu.


    Hľadáme spravodajcu pre tím MFK Dukla Banská Bystrica. Viac informácií tu.

    Góly: 21. Rák, 86. Gajdoš - 20. Jakubko, 25. Bažík

    Karty:   86. Gajdoš (NIT) - 29. Pančík (BBY)   91. Gajdoš (NIT)


    FC Nitra: M. Chudý - Kolmokov, Harbuľák, Držík, Mikuš, Hodúr, Šimončič, Kaspřák, Sloboda, N´Tuli, Rák
    MFK Dukla Banská Bystrica: Belic - Poljovka, Gyömbér, Uškovič, M. Bažík, Pančík, Jakubko, Rejdovian, Ľupták, Marek Hlinka, Savič

    Rozhodca: Horváth - Brendza, Vorel

    Diváci: 690