Trenčín – Košice 4:1 (kon.) | Prešov – Dunajská Streda 0:2 (kon.) | Slovan Bratislava – Nitra 0:0 (kon.)
Žilina – Zlaté Moravce 2:2 (kon.) | Trnava – B. Bystrica 3:1 (kon.)
koniec
AS Trenčín
4:1 (1:0)
MFK Košice
Sobota 10.09.2011, 17:30 • Mestský štadión v Trenčíne • Corgoň liga
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 17:30.
     
    Úvodné zostavy:

    AS Trenčín: Volešák - Ševela "K", Baez, Salinas, Depetris, Horváth, Hlohovský, Holúbek, Kleščík, Godál, Štefánik. Tréner: A. Guľa

    MFK Košice: Tofiloski - Dokovič, Kuzma, Dobias, Pačinda, Viazanko, Tóth, Novák, Čonka, Matič, Isola. Tréner: L. Šimčo

    Rozhodca: Valášek - Mokoš, Bóc..
     
    Príjemné sobotné popoludnie, vážení športoví priatelia. Vítam Vás na zápase 8.kola futbalovej Corgoň ligy. Po reprezentačnej prestávke sa opäť stretávame s najvyššou súťažou. Aj dnešný duel medzi AS Trenčín a MFK Košice bude zaujímavý, keďže je derby zápasom susedných tímov v tabuľke. Rozdiel medzi dvoma súpermi v tabuľke je jeden bod.
     
    Máme za sebou minútu ticha, ktorou sme si uctili tragickú smrť slovenského hokejistu Pavla Demitru a oba tímy, symbolicky, nastupujú na zápas s čiernymi páskami na ruke.
     
    1
    Stretnutie práve začalo.
     
    1
    A domáci fanúšikovia začínajú s úvodným pokrikom - Pavol Demitra.
     
    1
    Ale venujme sa hre. Trenčín mal možnosť zahrávať prvý rohový kop hneď v prvých sekundách, no rozohrávku na krátko Košičania prerušili.
     
    3
    Domáce nedorozumenie v obrane so stredom poľa, nakoniec všetko vyriešil a hru upokojil Godál.
     
    3
    A v tretej minúte sme videli aj prvý strelecký pokus do priestoru brány v zápase. Priprisuje si ho domáci Štefánik, no Tofiloski nemal s jeho prízemnou strelou veľa roboty.
     
    5
    Baez vypichol v strede poľa loptu Pačindovi a zakladá akciu domácich.
     
    7
    Hra sa presťahovala do stredovej línie.
     
    8
    AS sa nasťahovalo pred pokutové územie hostí. Strelecky to z okraja šestnástky skúšal Holúbej, no obrana hostí jeho strelu zblokovala.
     
    9
    Prvá väčšia a vážnejšia príležitosť, mali ju domáci hráči. Keď sa k lopte v šestnástke dostal Depetris, obišiel aj brankára Tofiloskeho a brána bola prázdna, no Depetris bol z veľkého uhla, a tak jeho pokus neskončil v sieti.
     
    10
    Následne Baezov center pekne našiel v päťke voľného Horvátha, ktorý hlavičkoval, no Tofiloski všetko vyriešil.
     
    12
    AS začína mať v hre prevahu. Teraz po ďalšom rohovom kope, zahratom nakrátko, centroval Hlohovský, no jeho center bol pridlhý.
     
    13
    Nepresná rozohrávka domácej obrany, keď teraz Ševela poslal veľmi, ale veľmi nepresnú prihrávku svojmu spoluhráčovi. Aut pre Košice.
     
    15
    Po dlhšom čase sa domáci opäť odvážili pristúpiť bližšie k bráne Košíc, no Godálov center z pravej strany našiel akurát dobre postaveného košického brankára.
     
    17
    Kleščík teraz poslal vysokú centrovanú loptu dopredu a pekne ňou našiel z pravej strany nabiehajúceho Godála, ktorý si loptu potiahol bližšie k šestnástke a zakončil. Jeho pokus však tesne minul bránu a skončil na zábranách.
     
    18
    AS v rýchlom protiútoku, keď Hlohovský poslal zľava krásny center na hlavu Depetrisa, no tomu ho pred zakončením ešte vypichol Kuzma.
     
    19
    Trenčín dal gól!
    AS sa ujíma vedenia po rohovom kope. Po centri ostala lopta voľne v šestnástke, kde sa najlepšie zorientoval PETER KLEŠČÍK a otvára skóre.
     
    21
    Salinas posunul na roh pokutového územia napravo Horváthovi, ktorý z prvej vyskúšal šťastie, no jeho pokus letel vysoko nad.
     
    22
    Prvý strelecký pokus do priestoru brány aj na strane Košíc. Jeho autorom Uroš Matič, no Volešák si s jeho strelou poradil.
     
    23
    Vysoká lopta na Nováka, ktorý si ju spracoval, no včas k nemu dostúpil Holúbek a nedovolil mu otočiť sa. Lopta tak skončila v aute. Pekný obranný moment zo strany domácich.
     
    25
    Holúbek sa snažil po ľavej strane vysunúť centrom za obranu Hlohovského, no centrovaná loptou bola pridlhá a skončila v aute.
     
    27
    V strede poľa leží na zemi teraz Salinas po halvičkovom súboji, rozhodca prerušil hru a nariadil "rozhodcovskú".
     
    29
    Matič autorom aj druhého streleckého pokusu Košíc, tentoraz však mimo bránu.
     
    30
    Novákov dlhý aut do pokutového územia, odrazená lopta sa dostala k Isolovi, ktorému však strela z prvej absolútne nevyšla.
     
    32
    Štandartka Trenčína, ktorú domáci zahrali na signál, Štefánik povyzvŕtal košickú obranu, prihral Hlohovskému, ktorý centroval. Lopta brankárovi Tofiloskemu vypadla z rúk a Ševela mal pred sebou prázdnu bránu, no loptu dočahoval špičkou kopačky a prestrelil !
     
    34
    Prvú žltú kartu vidí domáci Báez, bránil Matičovi v prieniku.
     
    36
    Štefánik z ľavého rohu šestnástky v streleckom pokuse, ten Tofiloskemu vypadol a loptu sa snažil doraziť za jeho chrbát ešte Salinas, avšak bol odmávaný ofsajd.
     
    39
    Štandartka Košíc, zahrával ju Čonka, no Pačinda loptu nadvihol a tá skončila v aute.
     
    40
    Salinas skúšal z pravej strany pri autovej čiare nájsť pri vzdialenejšej tyči centrom Hlohovskému, avšak dráhu letu lopty presne nevypočítal.
     
    42
    Narážačku Matiča s Pačindom v pokutovom území zblokovala domáca obranu, lopta ostala v hre a majú ju domáci futbalisti.
     
    44
    Horváth vysunul krásne Baeza, košická obrana bola príliš vysoko a Báez sa z pravej strany rútil v prečíslení s ďalšími dvoma spoluhráčmi, zvolil nahrávku na Depetrisa, ktorý mohol pridať druhý gól AS, no proti bol Tofilosku. Následne zakončil celú akciu strelou Štefánik, no jeho prízemný pokus opäť pokryl košický brankár.
     
    45
    Prvá ŽK aj na strane Košíc, vidí ju Tóth.
     
    Prvý polčas skončil.
     
    V prvom polčase sme videli zaujímavú hru najmä na domácej strane. AS strelecky aktívnejšie, na šance vedú taktiež domáci a zaslúžene sú pred Košicami aj čo sa skóre týka, keď vedú 1:0.
     
    45
    No a po prerušení hry a odchode do kabín vidí žltú kartu aj Dokovič. Predpokladáme, že za zbytočné dotazy smerom k hlavnému rozhodcovi.
     
    45
    Cez polčas tu máme aj zmeny. Na strane hostí odišiel Matič a nastúpil Karaš.
     
    46
    Začal druhý polčas.
     
    46
    Na domácej strane oputil hru Štefánik, na ktorého miesto prišiel Peltier.
     
    46
    A druhý polčas sa nám začal s obrovskou šancou, ktorú mal Novák, keď bol sám pred Volešákom, no jeho prízemnú strelu domáci brankár vyrazil nohou.
     
    48
    Novák na kopačke opäť s vyrovnávajúcim gólom. Tentoraz zahrával priamy kop z dobrej diaľky a jeho tvrdá strela len tesne minula spojnicu domácej brány.
     
    50
    Trenčín dal gól!
    Veľmi nešťastný moment pre domácich. Nový muž na ihrisku Peltier zakombinoval s ALDOM OMAROM BÁEZOM, ktorý v pokutovom území vystrelil a jeden z domácich obrancov zmenil smer lopty, ktorá nakoniec na prekvapenie všetkých skončila v bráne ! Podľa nášho by mal byť zapísaný ako vlastný, no hlavný rozhodca si myslí niečo iné.
     
    51
    Za faul na Báeza vidí žltú kartu kapitán hostí Viazanko.
     
    54
    Trenčín dal gól!
    Trenčania zvyšujú už na 3:0. Krásnu individuálnu akciu predviedol Peltier, keď ho domáca obrana nechala prejsť až k bráne a dokonca zakončiť. Tofiloski jeho strelu vyrazil a lopta sa dostala k úplne voľnému DAVIDOVI DEPETRISOVI, ktorý ju doklepol do siete.
     
    57
    Vynútené striedanie v tíme hostí. Zraneného Dokoviča, odnášaného na nosidlách, nahradil Peter Kavka.
     
    59
    Obrovský závar pre bránou Košíc. Domáci sú naozaj pri chuti. Ani neviem, kto všetko strieľal, pretože lopta sa odrážala od brankára, od tyče, od brániacich hráčov. Jediné, čo viem, že gól nepadol.
     
    61
    Dnešné stretnutie sleduje 2215 divákov.
     
    62
    Salinas sa vytváral šancu, prešiel dokonca cez obranu do pokutového územia. Tam skončil na zemi, no píšťaľka hlavného rozhodcu mlčí.
     
    64
    Novák opäť z diaľky zahrával priamy kop, tentoraz zvolil prízemnú strelu popod skáčuci múr, no Volešák pozorný.
     
    65
    Dlhá lopta z jednej strany šestnástky na druhú, kde bol osamotený Kuzma, no loptu si spracoval príliš ďaleko pred seba a Volešák bol pri nej skôr.
     
    66
    Dynamická akcia domácich. Salinas na pravú stranu Hlohovskému, ten centruje do pokutového územia, no pred voľným Depetrisom však zasiahol Tofiloski.
     
    68
    Rozsvecujú sa lízanky na trenčiaskom štadióne, prvý raz v tejto sezóne.
     
    70
    Priamy kop z hranice "veľkého vápna", no Hlohovský triafa iba múr, v ktorom boli početne zastúpení ako domáci, tak aj hostia.
     
    72
    Posledné striedanie MFK Košice. Ihrisko opúšťa Ján Novák, na jeho meisto pribehol Diaby.
     
    76
    Karaš na Pačindu, ktorý z okraja šestnástky vyskúšal pozornosť Volešáka.
     
    77
    Strieda aj domáci tréner Guľa. Do hry posiela Mazana, sťahuje z nej Hlohovského.
     
    78
    Košice dali gól!
    Košice korigujú. S loptou sa do súboja jeden na jedného dostal Viazanko, Godál mu loptu vypichol, medzitým sa však pohol z brány aj Volešák a dorážajúci COULIBALY DIABY umiestnil loptu do siete.
     
    79
    Depetris sa snažil v šestnástke zastrihnúť "nožničky" no priestor brány netrafil.
     
    83
    Žltá karta bola udelená Isolovi z Košíc.
     
    85
    Trenčín dal gól!
    Tak toto bola učebnicová akcia domácich. Krásna narážačka Peltiera s Depetrisom v pokutovom území a zakončenie LESTIERA PELTIERA končí za Tofiloskim.
     
    87
    Posledné striedanie domáceho trénera. Ihrisko opustil za búrlivého potlesku Báez, nahradil ho Malec.
     
    89
    Trenčania pri veľkej chuti. Salinas dostal krásny prízemný center do pokutového územia, na ktorý sa napriahol ľavačkou a z voleja triafa ľavú tyč brány Košíc.
     
    90
    Druhý polčas sa bude predlžovať o jednu minútu.
     
    Koniec zápasu.
     
    Trenčania dnes prevalcovali Košice a absolútne zaslúžene víťazia. Boli herne lepší, strelecky aktívnejší a za dnešný prístup sú odmenení troma bodmi. Z Trenčína vám prajem ešte príjemný zvyšok sobotného večera. (19:18:19)

    Tomáš Kyselica

    Góly: 19. Kleščík, 50. Báez, 54. Depetris, 85. Peltier - 78. Diaby

    Karty:   34. Báez (TRE) - 45. Tóth (KOS), 45. Dokovič (KOS), 51. Viazanko (KOS), 83. Isola (KOS)


    AS Trenčín: Volešák - Ševela "K", Baez, Salinas, Depetris, Horváth, Hlohovský, Holúbek, Kleščík, Godál, Štefánik. Tréner: A. Guľa
    MFK Košice: Tofiloski - Dokovič, Kuzma, Dobias, Pačinda, Viazanko, Tóth, Novák, Čonka, Matič, Isola. Tréner: L. Šimčo

    Rozhodca: Valášek - Mokoš, Bóc.

    Diváci: 2215