B. Bystrica – Slovan Bratislava 1:2 (kon.) | Žilina – Trenčín 0:0 (kon.) | Trnava – Senica 1:1 (kon.)
Nitra – Dunajská Streda 2:0 (kon.) | Ružomberok – Košice 1:1 (kon.)
koniec
MŠK Žilina
0:0 (-:-)
AS Trenčín
Sobota 13.08.2011, 19:30 • Pod Dubňom • Corgoň liga
     
    Koniec zápasu. (21:23:48)
     
    90+
    Žilina mala posledných dvadsať minút drvivý tlak, nevyužila štyri tutovky, v nadstavenom čase brankárovi Volešákovi pomohla aj žrď. Nováčik so šťastím uhral cenný bod pod Dubňom.
     
    65
    V Žiline bola prietrž mračien, vypadol nám internetový signál, budem vás infotmovať iba o zmene stavu, zatiaľ sa hrá v Žiline nerozhodne 0:0
     
    46
    Začal druhý polčas.
     
    Prvý polčas skončil.
     
    30
    Je za nami úvodná polhodina z dnešného stretnutia a Žilinčania opäť zvyšujú svoje útočné snaženie. Dobrú prácu v šestnástke opäť odvádzal Tomáš Majtán, ktorý bol otočený s loptou chrbtom k bráne, ale napriek tomu sa dokázal obrátiť a okamžite bez výraznejšej prípravy vystreliť. Volešák nemusel zasahovať ani tentokrát, teraz loptu zrazil hráč v žltozelenom drese Peter Šulek.
     
    28
    Výborný prienik teraz podnikal stredom ihriska až ku šestnástke Peter Šulek, ktorý zrazil k zemi jeden z protihráčov. Rozhodca odpískal nebezpečný priamy kop približne z 18 metrov. K lopte sa postavila trojica hráčov, ale zakončoval opäť ten najočakávanejší - Miroslav Barčík. Brankára Miloša Volešáka však ohroziť nedokázal, pretože loptu zblokoval trenčiansky múr.
     
    26
    Žilinskí futbalisti teraz získali aspoň výhodu rohového kopu z pravej strany. Loptu si postavil tradičný exekútor podobných situácií Miroslav Barčík. Svojim technickým centrom priamo do ohňa dokázal v spleti hráčov nájsť hlavu najvyššieho domáceho hráča Jozefa Piačeka, ktorý ale zakončoval zo záklonu a nenamieril presne. Lopta z jeho hlavy tak končí vedľa pravej žrde.
     
    24
    V posledných desiatkach sekúnd pohrozili i Trenčania. Najskôr si nabiehal na dlhý center z ľavej strany Depetris. Pred ním však vyskakoval brankár Martin Dúbravka, ktorý síce loptu do rúk nezachytil, ale dokázal ju aspoň vystrčiť mimo šestnástky. Tam sa k nej dostal Horváth, ktorý hľadal na hranici šestnástky Peltiera. Ten sa v súboji s Piačekom presadiť nedokázal.
     
    22
    Zatiaľ to nejde. Domáci sa opäť tlačili dopredu, keď po chybe súperovej obrany mohol vyviesť loptu po ľavej strany Barčík. Uprednostnil ale okamžitý center do pokutového územia, kde dobiehali Tomáš Majtán i Momodou Ceesay, ale ani jeden z nich nedokázal na tento center dosiahnuť. Nasledovať tak bude výkop od Volešákovej brány.
     
    20
    Výkon oboch mužstiev na trávniku je zatiaľ len veľmi priemerný. Určite viac sa očakávalo od domáceho mužstva. Nováčik z Trenčína totiž zaznamenáva ťažký úvod, v štyroch stretnutiach zabodoval len dvoma remíza. Žilinčania sa ale dostávajú do hernej fazóny, po víťazstvách so Slovanom a v Senici si i dnes trúfajú na plný počet. Uvidíme, čo predvedú v ďalšom priebehu duelu.
     
    18
    Povedzme si, že štvrté kolo Corgoň ligy má za sebou už dva zápasy. Včera po prvýkrát v tejto sezóne zaváhal líder zo Zlatých Moravciach a v domácom meraní síl pomerne nečakane prehral s Prešovom 1:2. Rovnaký výsledok sa dnes zrodil aj v Banskej Bystrici, kde všetky tri body ukoristil Bratislavský Slovan. Zverenci Vladimíra Weissa sa tak stanú novými lídrami našej najvyššej súťaže.
     
    16
    Je za nami niečo ako štvrťhodina z dnešného duelu a diváci na štadióne pod Dubňom stále veľa vzrušujúcich momentov nevideli. Domáci futbalisti nie sú smerom dopredu takí aktívni ako v posledných dvoch dueloch. Pred malou chvíľou sa ale snažili dvakrát pohroziť, najskôr Ceesay však loptu minul a krátko na to zrazil mimo brány pokus Pečovského. Aktívny gambijský reprezentant prenikal do šestnástky aj teraz, po súboji sa ale ocitol na zemi. Rozhodca ale necháva pokračovať v hre.
     
    14
    Žilinčania sa už pomaly začínajú dostávať do tempa a výrazne podkúriť súperovej obrane. Najskôr z ľavej strany nabíjal Tomáš Majtán Miroslavovi Barčíkovi. Pokus kapitána žltozelených bol zblokovaný, avšak len ku Viktorovi Pečovskému. Ten si loptu pripravil na strelu a vypálil, Momodou Ceesay ešte zmenil dráhu letu, ale mimo brány.
     
    12
    Tentokrát sa však už domáci dostávali do veľmi nádejnej príležitosti. Na pravej strane prenikal do voľného priestoru Miroslav Barčík, ktorý následne predviedol svoj cit pre prihrávku. Ako na podnose poslal loptu cez obrancu súpera na Momodou Ceesaya, ktorý ale pravdepodobne nečakal, že lopta prejde až k nemu, a nedokázal zakončiť. Lopta sa mu odrazila od nohy von zo šestnástky. Hneď na to sa v jednom zo súbojov previnil Boris Godál a uvidel žltú kartu.
     
    10
    Je za nami desať minút z dnešného duelu a nič výrazné sme zatiaľ nevideli. Žilinčania sú príliš opatrní, smerom dopredu dosť pasívni. O jeden z mála prienikov sa pokúšal Ceesay, ale ten bol obrancom súpera odstavený. Trenčania nehrajú odovzdane, ale v ofenzíve zatiaľ takisto nie sú nebezpeční, brankára Dúbravku žiadnou priamou strelou neohrozili.
     
    8
    Trenčania zatiaľ držia loptu na svojich kopačkách. Výrazne útočné výpady síce zatiaľ neponúkajú, ale snažia sa pomalým tempom predierať smerom k domácej bráne. Žilinčania zostávajú i naďalej pomerne pasívni, nehrnú sa smerom dopredu. Ich ľahostajný prístup mohol potrestať ďalekonosnou strelou Baez, ale mieril výrazne nepresne a minul pravú žrď.
     
    6
    Domáci futbalisti zatiaľ nie sú takí aktívni od úvodných minútach ako v predchádzajúcich súbojoch a nedokázali ani tak skoro strhnúť vedenie na svoju stranu. Naposledy sa im to podarilo v Senici zásahom už v 6. minúte. Kolo pred tým v šlágri so Slovanom Bratislava pred vlastnými fanúšikmi skóroval dokonca ešte o minútu skôr naozaj exportným gólom Miroslav Barčík.
     
    4
    Trenčania získali po niekoľkých minútach výhodu štandardnej situácie z asi 30 metrov. K lopte sa postavili Vojtech Horváth a Jorge Salinas. Do šestnástky ju napokon posielal pravačkou prvý menovaný. V spleti hráčov sa ale nedokázal presadiť nikto z jeho spoluhráčov. Vysokí žilinskí obrancovia Jozef Piaček a Prince Ofori odpratali loptu ďaleko do bezpečia.
     
    2
    Zápas sa začal z oboch strán opatrne, obe mužstvá akoby sa snažili svojho súpera len otestovať. Najskôr prenikal po ľavej strane Gergel, ale jeho center do šestnástky skončil iba v rukách brankára Volešáka. Na opačnej strane Salinas prihrával do rohu ihriska Štefánikovi, ktorého ale domáca obrana okamžite zdvojila a nedovolila mu poslať žiadnu loptu do pokutového územia.

    Andrej Kuzmány

    Góly:

    Karty:   12. Godál (TRE)


    MŠK Žilina: Martin Dúbravka - Stanislav Angelovič, Jozef Piaček, Prince Ofori, Patrik Mráz - Viktor Pečovský - Roman Gergel, Peter Šulek, Miroslav Barčík (K) - Momodou Ceesay, Tomáš Majtán
    AS Trenčín: Miloš Volešák - Boris Godál, Peter Kleščík, Martin Ševela (K), Peter Čögley - Aldo Omar Baez - Vojtech Horváth, Jorge Salinas, Samuel Štefánik, Lester Peltier - David Depetris

    Rozhodca: Michal Smolák - Erik Weiss, Peter Jenčura