Nitra – Třinec 1:5 (kon.) | Nitra – Třinec 1:5 (kon.) | Košice – Skalica 3:0 (kon.)
Košice – Skalica 3:0 (kon.) | Trenčín – Zlín 2:1 (kon.)
koniec
HK Nitra
1:5 (0:1, 0:3, 1:1)
HC Oceláři Třinec
Sobota 13.08.2011, 13:00 • Zimný štadión v Trenčíne • RONA Cup
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 13:00.
     
    Čaká nás záverečný deň 18.ročníka RONA Cupu, dá sa povedať, že B-čko Třinca, tak ako v priebehu celého turnaja, preverí v prvom dnešnom zápase mužstvo Nitry. V bráne Slovákov by mal byť od úvodu Penker, českú svätyňu by mal strážiť Štefl. V miernej hmle bude hlavným rozhodcom Lokšík.
     
    00:01
    Stretnutie práve začalo.
     
    00:18
    Rais po ľavej strane do pásma, príklep po prechode modrou Štefl bezpečne kryje.
     
    01:01
    Na opačnej strane krásny prienik Marosza po pravom krídle, vycvičil Hrušku na modrej, naľavo pred poloprázdnou bránou hľadal Březinu, ten tiesnený nedočiahol na puk.
     
    01:30
    Nitra v šanci, Ručkay sa dostal medzi kruhy do výbornej pozícii medzi kruhmi, strela švihom, Štefl kryje.
     
    02:00
    A Třinec pre zmenu zasa, Briseboise z pravej strany našiel medzi kruhmi Chomiča, ten sám pred Penkerom zlyhal v premenení tutovky, o pár sekúnd znovu ten istý hráč v ďalšej šanci, znovu Penker.
     
    03:00
    Znovu hostia, Orsava pred bránou, z pravej strany do pásma, strela švihom na lapačku z kruhu na vhadzovanie, pohodový zákrok Penkera lapačkou lapá.
     
    03:36
    Kováčik po pravej strane do pásma, strela príklepom nevystrašila Štefla, na opačnej strane pekný hit Baču, stromom zastavil súpera, tak ako aj včera, kedy bol za síce tvrdý, ale úplne čistý zákrok potrestaný 5+DKZ.
     
    06:15
    HK Nitra, Čaládi, 2 min. podrazenie
     
    06:42
    Orsava na ľavom kruhu, strela švihom nepresná nad bránu.
     
    07:14
    Bačov prienik v oslabení z vlastného pásma, sťahovačkou sa na strede v útočnom pásme síce nepresadil, získal však pri mantineli 20 sekund času z oslabenia.
     
    08:16
    Nitra s piatimi hráčmi na ľade.
     
    08:23
    Hruška z pravej modrej hned po buly príklepom nad, protiútok Třinca po ľavej strane, Chomičovo zakončenie z kruhu na vhadzovanie, istý zákrok Penkera.
     
    08:50
    Už včera sme písali, že tento rakúsky brankár pôsobí neuveriteľne pokojným dojmom, isté zákroky, bez zbytočných pohybov, s absolútnou rozvahou. Skvelé pozeranie.
     
    09:13
    HK Nitra, HL, 2 min. zdržiavanie hry, vystrelenie puku. Nám, aj nitrianskym hráčom sa zdalo, že vyletel cez striedačku, čo by znamenalo nespravodlivý trest.
     
    10:34
    Třinec dal gól! Krásny gól Třinca, tí od úvodu presilovky usadení v pásme, po prvej strele z ľavého kruhu zrazený puk naspäť k Čápovi, ten posunul Maroszovi, ktorý nádherne načasoval prihrávku z ľavého kruhu pred opačnú žrdku BŘEZINOVI, Penker sa nestihol presunúť a Čáp usmernil do poloprázdnej brány.
     
    12:34
    Třinec v tlaku aj po využitej presilovke, Briseboise strieľal backhandom spomedzi kruhov a Ostřížkova dorážka spred žrdky vykrytá Penkerom.
     
    13:17
    HC Oceláři Třinec, Hampl, 2 min. hákovanie
     
    13:47
    Hrnka na pravom kruhu zamiešal, našiel si priestor okolo obrancu a zakončil švihom, presilovku Nitry však v tejto chvíli marí Grošaft útočným faulom.
     
    13:50
    HK Nitra, Grošaft, 2 min. napadnutie.
     
    14:40
    Březinov prienik zprava cez útočné pásmo krížom cez stred na ľavý kruh, zakončenie švihom, Penker pozorný.
     
    15:23
    Třinec s plným počtom hráčov na ľade, okamžite ohrozili Penkera a získavajú pásmo.
     
    15:51
    Nitra v plnom počte.
     
    16:20
    Rufer v pásme žabkou vzduchom ponad hokejky hľadal pred pravou žrdkou Orsavu, ten netrafil letiaci puk.
     
    17:00
    Mašlonka nasadil k trháku medzi dvojicu obrancov, dobre zrýchlil, výšková prevahu obrancov ho zastavila, stratil rovnováhu pred zakončením.
     
    17:53
    Hruškova skvelá dlhá prihrávka do jazdy na útočnú modrú, Chrenko prevzal, odpútal sa od obrany, v nájazde blafákom neprekonal Štefla.
     
    19:30
    Záver tretiny bez prerušnia, ale aj šance.
     
    19:46
    Čo ale úplne vyvrátila dvojica Hrňa - Orsava, ktorý v závere v nájazde 2 na 1, Hrňa z ľavej strany napravo k Orsavovi, ten sťahovačka do protipohybu Penkera a backhandové zakončenie hore, lapača rakúskeho golmana však výborne vykryla voľný priestor.
     
    20:00
    Prvá tretina skončila.
     
    Zostavy:

    HK Nitra: Penker - J.Kováčik, Rais, Arvay, Hruška, Bokroš, Bača - S.Saliji, Chrenko, Čaládi - Ručkay, Uhnák, G.Saliji - Hrnka, Grošaft, Mašlonka - Pichnarčík. Tréner: B.Okuliar

    HC Oceláři Třinec: Štefl - Cartelli, Nedbálek, Pavlík, Čáp, Kania, Roupec, Rangl - Hrňa, Hampl, Orsava - Kapica, Marosz, Březina - Havel, Rufer, Mičulka - Chomič, Briseboise, Ostřížek. Tréner: P.Marek

    Rozhodca: Lokšík - Kuník, Hatala.
     
    20:01
    Začala druhá tretina.
     
    21:10
    Ručkay v šanci z pravého kruhu, vystrelil, k dorážke sa nedostal.
     
    21:56
    Na opačnej strane Hrňa v dravom prieniku po pravom krídle, natlačil sa okolo obrancu pred bránu až k opačnej žrdke v pokuse zasunúť, Penker so stoickým kľudom a dokonalým presunom spravádzal pohybom protihráča a nedal mu šancu skórovať, pravý betón bol presne tam, kde mal byť aj kedy tam mal byť.
     
    23:54
    Šanca Nitry, prečíslenia, Saliji S po pravom krídle, Chrenko na ľavej strane číhal, Saliji riešil strelou švihom, neúspešne.
     
    25:05
    HC Oceláři Třinec, Hampl, 2 min. hákovanie
     
    26:00
    Nitra v pásme, prihrávky končiace Kováčikovou strelou od modrej, tečovaná vedľa brány.
     
    46:57
    Nitra po strate opäť v pásme, kombinácia, prihrávky, kováčikov príklep od modrej vyrazený Šteflom pred seba, Hrnka vo výbornej šanci v dorážke sám pred golmanom neuspel.
     
    27:41
    Třinec dal gól! HAMPL naskočivší z trestnej lavice ostal na ľade, prevzal po krátkom pobyte na pravom krídle puk od Ostřížka, sám po strane vošiel do pásma a švihom popod pazuchu nad vyrážačkou prestrelil Penkera.
     
    29:00
    výborná individuálna akcia najlepšieho hráča Třinca v priebehu turnaja, Marosz si krásne pokryl puk v pásme, nakorčuľoval medzi kruhy a nebezpečne zakončil.
     
    31:02
    Ďalšia šanca Třinca, Ostřížek si nakorčuľoval z pravej modrej na stred a švihom vyslal poslednú strelu na Penkera.
     
    31:02
    Penkera tak ako včera strieda v polovici zápasu Čiliaka.
     
    32:15
    Opäť hostia, Orsava v jazde na útočnej modrej na ľavej strane ľahúčko spravil Kováčika, prihrávka napravo prešla, spoluhráč však tienený pri zakončení.
     
    33:40
    Třinec dal gól! Nádherná kombinácia Rufera s Mičulkom v útočnom pásme, rýchlou výmenou puku úplne zmiatli nitrianskych hráčov, RUFEROVI sa otvoril priestor medzi kruhmi, v pohodke s morom času namieril a prekonal Čiliaka síce so šťastím , ale predsa. Strela švihom na to isté miesto, ako pri druhom góle inkasoval Penker, prestrelil golmana pod pazuchou nad vyrážačkou tak, že sa čierna guma pomaličky došmodrlichala snáď 5 cm za bránkovú čiaru.
     
    35:59
    HK Nitra, Garip Saliji, 10 min osobný trest za komentáre.
     
    36:21
    orsava v nájazde nenašiel Hrňu na pravej žrdke, akcia pokračuje, Rais dobre prečítal Orsavov pokus o kľučku, prišpendlil ho na mantinel, druhý zákrok však už zozadu nezvládol čisto.
     
    36:21
    HK Nitra, Rais, 2 min. podrazenie
     
    36:56
    Třinec dal gól! 35 sekund potreboval Třinec na využitie ďalšej presilovky, po prihrávkach Hampla a Nedbálka puk na modrú ku kapitánovi Cartellimu, ten tvrdým príklepom z ľavej modrej ponad lačku od žrdky nedal Čiliakovi šancu.
     
    38:10
    Marosz opäť zamotal nitrianskych hráčov v ich pásme.
     
    38:37
    Samir Saliji vo vzduchu dobre sklepol Kováčikovo nahodenie na bránu, puk tesne minul ľavú žrdku.
     
    40:00
    Druhá tretina skončila.
     
    40:01
    Začala tretia tretina.
     
    40:43
    Chrenkov dobrý pokus príklepom z otočky na hornom oblúku kruhu na vhadzovanie, Štefl vyráža.
     
    41:29
    HK Nitra, Ručkay, 2 min. hákovanie
     
    41:35
    HC Oceláři Třinec, Mičulka, 2 min. hákovanie
     
    42:16
    Bača doviezol puk do pásma, zadovka Dobrému, švihom vedľa brány, z ďalšieho útoku Kováčikova dobrá strela pod vinkel, Štefl ramenom vytlačil.
     
    43:30
    Oba tímy v plnom počte, medzitým Březina stredom do úplne otvorenej obrany, diera jak blázen na modrej, Čiliak hasil.
     
    44:24
    Dobrý zamiešal v pásme medzi kruhmi, k strele sa už nedostal, protiútok, Orsava zadovkou v pásme Maroszovi, ten sťahovačkou spravil obrancu, strela švihom tesne nad bránu, protiútok Nitry, 2 na 1, Hrnka po pravom krídle Čaládimu naľavo, golman Štefl vysunul hokejku do prihrávky, puk na ochrannej sieti.
     
    46:40
    Závar pred Čiliakom, niekoľko pokusov, Březina mohol dať druhý gól, posunutá brána napokon končí aktivitu.
     
    47:54
    Grošaftova dobrá myšlienka, s pukom poza bránu nemal komu prihrať, tak žabkou nahodil do klbka tiel pred Šteflom, takmer úspešne, puk sa motal pod nohami v blízkosti bránkovej čiary.
     
    49:33
    Nitra trochu pritlačila v pásme, nezískala však priestor k zakončeniu.
     
    50:11
    Rýchly útok Třinca, Briseboise pekne vykorčuľoval okolo hráča, prihrávka pred pásmom Mičulkovi, ten naľavo k Ostřížkovi, zakončenie. Rýchlo, jednoducho.
     
    51:02
    Nitra dala gól!
    HK dáva prvý gól v zápase z hokejky GROŠAFTA, ktorý z horného oblúku pravého kruhu tvrdo a presne namieril do opačnej šibenice, Štefl so zakrytým výhľadom bez šance.
     
    51:51
    HK Nitra, Hruška, 2 min. vrazenie na mantinel.
     
    52:12
    Hostia v pásme, Čápov príklep od modrej, Havlov pokus nedobre trafený golfákom spomedzi kruhov, oba pokusy marí Čiliak.
     
    53:58
    Třinec dal gól! Třinec usadený v pásme, spústa prihrávok bez zakončenia, vylúčený Hruška už na ľade, keď RUFER z prvej pod lapačku premenil z blízkosti pred Čiliakom presnú Mičulkovu prihrávku spoza brány.
     
    56:37
    Chrenko doviezol puk do pásma, zadovka pre Kováčika, jeho strela švihom zblokovaná.
     
    57:58
    Ručkay stratil puk v pásme pred modrou a hostia po troch prihrávkach na jeden dotyk takmer trestali.
     
    58:16
    Čáp prevzal krásnu prihrávku od bránkovej čiary na útočnú modrú, takmer do nájazdu, Bokroš ho však dobre dostúpil a odzbrojil.
     
    58:53
    Kováčikov strela príklepom z pravej modrej triafa ľavú žrdku Šteflovej brány a znovu Kováčik bombou z opačnej strany do ramena Štefla.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    V závere komentár pravdepodobne niektorého z funkcionárov Třinca prechádzajúceho okolo nás, citujem : " Napište tam, že když stačí dorost, Příště přijedeme se žáky. "
     
    Samostatné nájazdy:
    1. Třinec, Cartelli - GOL
     
    1. Nitra, Ručkay - nedal
     
    2. Třinec, Briseboise - nedal
     
    2. Nitra, Hruška - nedal
     
    3. Třinec, Rufer - nedal
     
    3. Nitra, Chrenko - nedal
     
    4. Třinec, Marosz - GÓL s prívlastkom výberový
     
    4. Nitra, J. Kováčik - nedal
     
    5. Třinec, Orsava - nedal
     
    5. Nitra, Uhnák - GÓL s prívlastkom výberový
     
    V samostatných nájazdoch Třinec potvrdil víťazstvo z riadnej hracej doby a rozhodol o tom, že obhajca minuloročného titulu RONA Cup, mužstvo Nitry tentokrát skončí na poslednom mieste bez zisku bodu. (15:08:45)

    Rasťo Ušiak

    Góly a asistencie: 52. Grošaft (S.Saliji, Chrenko) - 11. Březina (Marosz, Čáp), 28. Hampl (Ostřížek), 34. Rufer (Mičulka), 37. Cartelli (Nedbálek, Hampla), 54. Rufer (Mičulka, Ostřížek)


    HK Nitra: Penker - J.Kováčik, Rais, Arvay, Hruška, Bokroš, Bača - S.Saliji, Chrenko, Čaládi - Ručkay, Uhnák, G.Saliji - Hrnka, Grošaft, Mašlonka - Pichnarčík. Tréner: B.Okuliar
    HC Oceláři Třinec: Štefl - Cartelli, Nedbálek, Pavlík, Čáp, Kania, Roupec, Rangl - Hrňa, Hampl, Orsava - Kapica, Marosz, Březina - Havel, Rufer, Mičulka - Chomič, Briseboise, Ostřížek. Tréner: P.Marek

    Rozhodca: Lokšík - Kuník, Hatala

    Diváci: 50