Žilina – Košice 1:1 (kon.) | Trnava – Dunajská Streda 2:1 (kon.) | Žilina – Košice 1:1 (kon.)
Trnava – Dunajská Streda 2:1 (kon.)
koniec
MŠK Žilina
1:1 (1:1)
MFK Košice
Nedeľa 17.07.2011, 19:30 • Pod Dubňom • Niké liga
Predzápasové kurzy
     
    90+
    Záverečná snaha Žilinčanov, ale je to už veľmi zúfalé. Domáci zrejme poznačení aj únavou už nedokážu vyprodukovať výraznejší tlak. Aj preto Marcel Ondráš skúšal šťastie iba z veľkej diaľky, ale jeho pokus bol veľmi nepresný. Košičania navyše využívajú možnosť taktického striedania v nadstavenom čase. Ihrisko opustil Erik Pačinda a na jeho miesto nastúpil Juraj Hovančík.
     
    80
    Do konca riadneho hracieho času ostáva už len desať minút a tréner Ľubomír Nosický strieda poslednýkrát. Snaží sa oživiť útočnú fázu a poslať tam čerstvé sily. Aj preto sťahuje z hry Tomáša Majtána, ktorý síce dal gól, ale do prehustenej obrany súpera by už mal ťažké presadiť sa. Na jeho miesto nastupuje robustný Ivan Lietava, ktorý by mohol záveru stretnutia typologicky vyhovovať.
     
    74
    Do konca riadneho hracieho času nám ostáva už len niečo viac ako štvrťhodina. Žilinčania majú opäť rohový kop, ktorý nezahráva nikto iný než Miroslav Barčík. Ten dnes potvrdzuje, že stále má v nohe cit pre dobrú prihrávku či center. Aj tentokrát lopta z jeho kopačky smerovala na hlavu spoluhráča, ale v spleti hráčov sa odrazila nad bránu. Následne druhé striedanie aj v tíme domácich. Nemanja Zlatkovič nahradil Viktora Pečovského.
     
    72
    Žilinčania v ďalšej snahe, opäť center Barčíka z pravej strany, tentoraz na vzdialenejšej žrdi vyskakoval Jozef Piaček. Zakončoval však už zo záklonu a nenamieril presne. Lopta z jeho hlavy skončila nad bránou. Následne Košičania striedajú. Ihrisko opúšťa Kamil Karaš a na jeho miesto nastupuje doliečený Ján Novák. Dokáže vo zvyšku stretnutia potvrdiť svoju povesť kanoniera?
     
    64
    Žilinčania v snahe o rýchlu kontru a výpad za obranu súpera. Lopty sa zmocnil v strede poľa Peter Šulek, ktorý hľadal Romana Gergela. Poslal mu však príliš prudkú prihrávku, pri ktorej bol skôr brankár súpera Darko Tofiloski. Následne tréner Ľubomír Nosický realizuje prvé striedanie v domácom tíme. Ihrisko opúšťa Róbert Pich, ktorého nahradí Momodou Ceesay.
     
    56
    Žilinčania získali ďalší rohový kop. Loptu si opäť postavil Miroslav Barčík a veľmi dobre nachádzal hlavu Prince Oforiho. Ten ale tiesnený zakončiť nedokázal lopta sa odrazila ku Pichovi, ktorý však zakončil mimoriadne nepresne. Následne Košičania po prvýkrát striedajú. Ihrisko opúšťa futbalista čiernej pleti Coulibaly Diaby a na jeho miesto nastupuje Dávid Škutka.

    Andrej Kuzmány

    Góly: 36. Majtán - 27. Čonka

    Karty:   35. Angelovič (ZIL) - 40. Viazanko (KOS), 86. Ján Novák (KOS)   84. Čonka (KOS)


    MŠK Žilina: Martin Dúbravka - Stanislav Angelovič, Jozef Piaček, Prince Ofori, Marcel Ondráš - Peter Šulek - Roman Gergel, Viktor Pečovský, Miroslav Barčík (K) - Róbert Pich, Tomáš Majtán
    MFK Košice: Darko Tofiloski - Mikuláš Tóth, Ivan Dokovič, Timon Dobias, Matúš Čonka - Floris Héric Isola, Peter Šinglár (K) - Coulibaly Diaby, Kamil Karaš, Miroslav Viazanko - Erik Pačinda

    Rozhodca: Vladimír Vnuk - Tomáš Somoláni, Peter Jenčura