Tlačová konferencie HC Lev Poprad (kon.)
koniec udalosti
Tlačová konferencie HC Lev Poprad

Štvrtok 09.06.2011, 13:00Tlačové konferencie
     
    M. Barilla znovu poďakoval za príchod zástupcov tlače i zástupcom tímu a sponzorov a uzavrel tak tlačovú konferenciu. (13:41:57)
     
    M. Binek odpovedá na otázky ohľadom kontraktov: "Rozpočet klubu je vo výške 12-13mil €, v súčasnosti je sponzormi pokrytý vo výške 80%, nebránime sa však tomu, aby do "rodiny", ako spomenul p. Telenský prichádzali ďalší sponzori.
     
    "Aleš Totter bude trénerom Tatranských Vlkov, mužstvo bude zložené z československých hráčov, ktorých bude možné postupne zapracovať do "prvého" tímu v KHL." S. Sošnikov.
     
    M. Binek má slovo pri otázke ohľadom nutnej rekonštrukcie štadiónu: "Sme blízko pri podpísaní zmluvy s Mestom Poprad, bez ktorého nesmieme na štadióne nič rekonštruovať. Všetko je prepočítané, aby 20. júl, kedy majú hráči ísť na ľad nebol ohrozený z pohľadu športovej stránky. Pre nás je dôležité, aby sme sa vošli na ľad tu v Poprade a nechceme obmedziť ani jeden z tímov, ktoré budú hrať v Poprade."
     
    Na otázku, kedy plánuje klub zverejniť viac informácií o hráčoch si zobral slovo M. Binek: "Sú hráči, ktorých kontrakty sú v horizonte niekoľkých dní, pri iných je to horizont týždňov." R. Rulík: "Do prípravných zápasov chceme zverejniť 60% hráčov."
     
    Oslovený bol znovu R. Rulík, otázkou či budú v tíme podobní hráči, akí boli minulý rok: "Vyskytujú sa aj hráči, ktorí sa tu objavili minulý rok, väčšina už je však z viacerých príčin mimo uvažovanie, oslovili sme aj hráčov, ktorí nedostali ponuku na nový kontrakt v zámorí."
     
    Oslovený bol R. Rulík, ohľadom hráčov: "Oslovili sme 35-40 hráčov, oslovení boli tí, ktorí môžu v sezóne podať viac než 100%-ný výkon. Mohol by som hovoriť o hráčoch, ktorých sme oslovili, ale keďže ešte ani jeden nepodpísal zmluvu, nebudem sa vyjadrovať." Slovo si zobral M. Binek: "Podpisovanie zmlúv je veľmi zložité a má dve fázy, niektoré už sú tesne pred podpísaním. Každopádne kostra tímu na papieri už existuje, ale kým nebude podpísaný kontrakt, žiaden nebude zverejnený, aby sme hráčov nepoškodili."
     
    Petr Macala: "Nie je nám jedno ako región v ktorom pôsobí naša firma vyzerá a sme radi, že sa konečne podarilo dostať KHL do Popradu."
     
    Peter Belinský: "Veľmi ma teší, že KHL, ktorá má najviac fanúšikov v Rusku má už svoje zastúpenie aj u nás, navyše tu pod Tatrami. Už dávnejšie sme chceli zapracovať na prezentácii v Rusku, kde ruskí turisti môžu napĺňať naše chaty, reštaurácie a svahy."
     
    Jan Telenský: "Chcem poďakovať tým, ktorí verili, že sa to môže podariť. Zo začiatku všetci čakali čo sa bude diať, nezačínalo sa to dobre, dnes už sa veľa ľudí hlási a chce podporiť túto rodinu sponzorov. To, že po mojej pravici sedí p. Belinský je pre Vás jasnou správou, že aj pre Slovensko samotné, jeho prezentáciu po celom svete je to významný projekt. Verím, že ďalšie starosti už budeme mať iba s ohľadom umiestnenia."
     
    Marián Barilla prečítal odkaz hlavného partnera klubu, ČKD Group: "Rozhodli sme sa stať partnerom tohto tímu, podporujeme ho už od začiatku. Máme dve hlavné motivácie - podporu českých a slovenských hokejistov porovnávaním ich s ruskými najkvalitnejšími hráčmi. Druhou je široké spektrum tohto projektu, ktorým sa meno tímu dostane do celej Európy." Ing. Ján Musil - predseda predstavenstva spoločnosti.
     
    "Budeme vďační, keď nám budete fandiť za každých okolností."
     
    Sergey Soshnikom priblížil mládežnícku ligu MHL: "Slovensko nehrá dobre v mládežníckych reprezentáciách a my sa mu budeme snažiť pomôcť. Našim projektom je tím Tatranskí vlci, ktorý bude hrať od 30. augusta euroázijský pohár v Omsku."
     
    Realizačný tím bude mať 12 členov, budeme sa snažiť o čo najprofesionálnejší prístup, dávať priestor mladým hráčom a odviesť maximum po športovej stránke.
     
    Hlavný tréner Radim Rulík je strašne rád, že sa podarilo dotiahnuť do konca všetky procesy ohľadom HC Lev. Jeho cieľom je ukázať slovenským a českým fanúšikom čo najlepšie výkony, priniesť do tímu čo najlepších slovenských a českých hráčov doplnených zahraničnými. "Pre všetkých bude veľkou výzvou bojovať proti najlepším tímom Európy."
     
    Marcel Binek dostal slovo a vyjadril vďaku Popradu ako mestu, SZĹH a všetkým partnerom, ktorí ešte dostanú slovo, za akúkoľvek pomoc pri postupe za účasťou v KHL.
     
    Pointou stretnutia bude predstavenie HC LEV Poprad ako účastníka Hokejovej ligy. Sergey Soshnikov je športovým riaditeľom HC Lev Poprad, p. Rulík je trénerom, p. Binek je obchodným a finančným riaditeľom, p. Telenský je majoritným vlastníkom Aquacity Poprad, p. Belinský je zo Slovenskej asociácie cestovného ruchu.
     
    Konferenciu začal pripraveným slovom p. Barilla, privítal zástupcov médií.
     
    Začíname...
     
    Predstavitelia Leva a sponzorov už sú v sále tlačovej konferencie, čaká sa na ich zasadnutie za stôl.
     
    Tlačová konferencia začne o pár minút neskôr, prosíme o chvíľu strpenia.
     
    Dobrý deň, vítame Vás pri online prenose z tlačovej konferencie HC LEV z Popradu. Zúčastnení budú: Ing. Marián Barilla, Sergey Soshnikov, Radim Rulík, Mgr. Marcel Binek (všetci HC LEV), Jan Telenský, Bc. h. c. (AquaCity), Peter Belinský, Ing. Marián Siska (GAS&OIL), Ing. Peter Macala (Tatravagónka Poprad).
     
    Tlačová konferencia má naplánovaný začiatok na 13:00.

    Marián Handzuš