Česko – USA 4:0 (kon.) | Švédsko – Nemecko 5:2 (kon.)
koniec
Česko
4:0 (1:0, 1:0, 2:0)
USA
Streda 11.05.2011, 16:15 • Orange Aréna, Bratislava • Majstrovstvá sveta
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    56:25
    Na ľad lietajú čapice!!! Jaromír Jágr dosiahol hattrick. Presilovku zahral český tím výborne. Rozostavil sa v pásme, Jágr v pravom kruhu urobil manéver, posunul puk Plekancovi, ktorý mu ho do dobrej pozície vrátil. Český hrdina dňa prestrelil Conklina a spečatil český postup.
     
    50:33
    Rýchly útok českého tímu. Židlický okamžite po získaní puku poslal na útočnú modrú Frolíkovi, ktorý potiahol puk, prenechal ho nabiehajúcemu Plekancovi, ktorý krásnou strelou poistil vedenie svojho tímu.
     
    24:47
    Time-out českého tímu bol prospešný. Plekanec vyhral bully v útočnom pásme, mužstvo sa udržalo v tretine amerického tímu. Karel Rachunek z ľavej strany poslal puk na pravú Jágrovi, ktorý presnou delovkou z prvej prekonal Conklina.
     
    18:45
    Američania boli v pásme s pukom, no odrazený puk získal Červenka, prihrávkou na Jágra založil rýchly brejk. Na jediného amerického obrancu sa rútili traja české hráči, Jágr ťahal puk po pravom krídle, rozhodol sa vystreliť a popod ruku Conklina puk prekĺzol do bránky.
    Góly a asistencie: 19. Jágr (Červenka), 25. Jágr (Rachunek, Plekanec), 51. Plekanec (Frolík, Židlický), 57. Jágr (Plekanec)


    Česko: Pavelec (Štěpánek) – Z.Michálek, K.Rachunek, Židlický, Škoula, Krajíček, Čáslava, O.Němec – Červenka, Jágr, Plekanec – M.Michálek, Frolík, Eliáš – Marek, Rolínek, Voráček – Hubáček, Novotný, Prucha – Vampola
    USA: Conklin (Campbell) – J.Johnson, Komisarek, Stuart, Fowler, McDonagh, Shattenkirk, Wilson – van Riemsdyk, Palmieri, Shannon – Stepan, Smith, Wheeler – Kreider, Y.Stastny, Stapleton – Skille, Porter, Gaustad – Brown

    Rozhodca: Burchell (Kanada), Reiber (Švajčiarsko) – Carlson, Murchison (Kanada)

    Diváci: 9300