Česko – Slovensko 3:2 (kon.)
koniec
Česko
3:2 (1:0, 0:1, 2:1)
Slovensko
Piatok 06.05.2011, 20:15 • Orange Aréna, Bratislava • Majstrovstvá sveta
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Česko zaslúžene vyhráva 3:2, Slováci už nemajú postup do štvrťfinále vo vlastných rukách. V sobotu musia zdolať Fínov, v pondelok Dánov a potom dúfať, že Rusi im pomôžu v dueli s Fínmi. (22:31:28)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    60:00
    Český tím dokázal ubrániť výsledok.
     
    59:50
    Demitra nahadzoval od modrej, no puk bol zblokovaný mimo ihriska. Ešte jedno vhadzovanie a posledná šanca pre slovenský tím.
     
    59:38
    Oddychový čas si vyberá aj českýá tréner. Po Višňovského strele od modrej sa bude vhadzovať v útočnom pásme Slovenska.
     
    59:30
    Dvakrát Eliáš vyhodil puk z vlastného pásma.
     
    58:50
    Po nahodenom puku získava Slovensko útočné pásmo, slovenská bránka už je prázdna, tréner Hanlon si berie oddychový čas.
     
    57:20
    Michálek s Havlátom mohli ohroziť slovenskú bránku, no rozhodli sa podržať radšej sekundy.
     
    57:27
    Presadil sa nakoniec paradoxne štvrtý slovenský útok Radivojevič a Cibák bojovnosťou vydreli priestor na zakončenie pre Surového, ktorý osamotený pred bránkou znížil.
     
    56:18
    Česi pozorne bránia, slovenský tím sa nedokáže dostať do súvislejšej akcie
     
    55:05
    Patrik Eliáš sa po pravom krídle dostal do pásma, jeho následnú strelu zblokoval obranca Podhradský.
     
    54:30
    Čáslava sa pokúsil vysunúť do brejku Havláta, no jeho puk nakoniec mieri na zakázané uvoľnenie.
     
    53:27
    Voráček sa predral pred slovenskú bránku, kde na dvakrát skúsil zakončiť, potom bol zrazený k zemi slovenskými obrancami.
     
    52:40
    Marcek Hossa rozohral akciu v rohu ihriska, puk sa podarilo dostať pred bránku, kde do zakončenia mieril Zedník, no pred bránkou bolo príliš husto.
     
    51:29
    Česi sa bez väčších problémov ubránili slovenskej presilovke.
     
    51:00
    Ladislav Nagy tvrdo zahral v útočnom pásme. Atakoval obrancu Zbyňka Michálka, no pri zákroku sa sám zranil o plexisklo a s krvavou tvárou odišiel do šatne.
     
    50:30
    Až na tretí pokus sa dokázali slovenskí hráči dostať s pukom do pásma, Višňovský strieľal od modrej, no neprekonal Pavelca, ktorý videl puk a vyrazil ho.
     
    50:10
    Slovenská snah o usadenie sa v pásme neúspešná.
     
    49:29
    Plekanec, 2 min, sekanie
     
    48:15
    Frolík sa ocitol pred bránkou, odrazený puk nedokázal dopraviť do bránky.
     
    47:40
    Zmeny v slovenských útokoch. Na ľade opäť spolu Hossa, Demitra a Gáborík. Marián Hossa rozbehol akciu, dostal puk do ohňa pred bránku, vzápätí ho získal Gáborík a po uvoľnení vystrelil na českú bránku, Pavelec úspešne vyrazil.
     
    46:15
    Slovenský tím pod tlakom. Prvý český útok nasťahovaný v pásme, všetci hráči sa počas akcie dokázali zapojiť do hry, no finálna nahrávka neprišla.
     
    45:01
    Slovenskí obrancovia sú veľmi nedôrazní. Pustili Novotného s pukom pred bránku a nechali ho na viackrát dorážať.
     
    44:28
    Česi stále pri chuti a lepší na ľade. Zavreli slovesnkých hráčov v pásme, Havlát nastrelil puk na Haláka, ktorý puk len vyrazil pred seba, kde boli dvaja českí hráči voľní. Dorážajúci Eliáš bol dokonca v bránkovisku, no rozhodcovia český gól uznávajú. Nakoniec je prípísaný Michálkovi.
     
    43:40
    Jágr potiahol puk do pásma, prenechal ho Červenkovi, no jeho pokus Halák vyrazil.
     
    42:30
    Útočný pokus slovenského tímu, Gáboríka zastavil Zbyněk Michálek a vyhodil puk.
     
    41:06
    Český tlak úspešný. Po vhadzovaní sa český tím usadil v útoku, Havlát vystrelil z rohu ihriska, Michálek dokázal tesne pred Halákom puk tečovať a skóroval.
     
    40:26
    Česi sa hneď v úvode záverečnej tretiny pustili do útoku, Jágr ustál atak Jurčinu a posunul puk voľnému Červenkovi. Jeho strelu Halák vyrazil.
     
    40:01
    Začala tretia tretina.
     
    40:00
    Druhá tretina skončila.
     
    40:00
    Druhá tretina patrila gólovo Slovensku, presadil sa najproduktívnejší hráč Ladislav Nagy, no druhá časť tretiny patrila Čechom, vytvorili veľký tlak, ktorý Slováci ustáli aj vďaka Halákovi.
     
    38:16
    Český prvý útok takmer udrel. Česi sa vymanili z náporu slovenského tímu. Po šikovnom prechode do útoku sa prakticky v samostatnom nájazde od modrej čiary ocitol Plekanec, no puk mu tesne pred Halákom odskočil z čepele. Dobiehajúci Jágr takmer skóroval, keď kopol do vyrazeného puku a ten sa dokotúľal až na tyčku slovenskej bránky.
     
    37:08
    Záver tretiny patrí slovenskému tímu, Marián Hossa šikovne strieľal švihom, Handzuš pred Pavelcom tečšoval, no tesne mimo bránku.
     
    36:53
    Slováci pri chuti. Na chvíľu tiež Čechov zavreli v pásme a k puku sa prebojoval Gáborík, ktorý ohrozil Pavelca.
     
    36:29
    Slovensko po dlhšom čase v útoku. Nahodený puk dokorčuľoval Zedník, nabil Višňovskému na modrú čiaru, no jeho strela nebola presná.
     
    35:20
    V závere presilovky Marekov a Židlického pokus no slovenský tím sa dokázal ubrániť.
     
    34:25
    Česi opäť v pásme, Jágr šikovne vystrelil, pred bránkou bol dôrazný Plekanec, no nedokázal tečovať puk. Odstavil ho Podhradský.
     
    34:00
    Česi dobre rozohrali presilovku, Jágr sa snažil o krížnu prihrávku obrancovi, ktorú však vystihol dobre brániaci Michal Handzuš.
     
    33:22
    Radivojevič, 2 min, hákovanie
     
    32:05
    Veľmi dlhý nápor českého tímu v útočnom pásme. Štvrtý útok zovrel Slovákov do silného "zveráka", k strelám sa však dostávali väčšinou len obrancovia českého tímu.
     
    31:45
    Červenka vyslal šťipľavú strelu švihom spomedzi kruhov, Halákovi vypadla, no mimo bránku. Ta, v rohu získal puk Jágr, využil svoju fyzickú prevahu a natalčil sa okolo bránky k zakončeniu. Slovenský gólman v spolluprácu s obrancami to vyriešili.
     
    30:22
    Prečíslenie slovenského tímu. Stumpel vysunul Nagya, ktorý potiahol do pásma a so Šatanom mierili dvaja na jedného českého obrancu. Nagy skúsil prihrávku na Šatana, nadvihol ju ponad hokejku obrancu, no puk skákal aj Šatanovi a tak ho netrafil.
     
    29:59
    Český tlak. Voráček posunul puk obrancovi Škoulovi, ktorý skúsil strelu na bránku. Halák vyrazil.
     
    28:21
    V zápase sú stále veľmi aktívni Michálek s Havlátom. Ďalšiu prihrávku Havláta na Michálka slovenskí obrancovia nezachytili a Michálek strieľal z prvej. Halák úspešne zakročil.
     
    27:45
    Jágr držal puk vo svojej moci v útočnom pásme. Višňovský ho tienil, český špílmacher čakal na vhodnú ptíležitosť. Nakoniec nakorčuľoval Červenka, Jágr mu presne načasoval prihrávku a Halák musel vytiahnuť úspešný zákrok.
     
    26:40
    Český tím na chvíľu zavrel Slovákov do obranného pásma. Marek, Rolínek a Voráček však z manévrovania s pukom čistú šancu nevyťažili.
     
    25:37
    Jurčina pálil od modrej, no pred bránkou nik netienil a tak český brankár puk zaľahol. Vzápätí po vyhratom vhadzovaní Stumpela opäť pálil od modrej Jurčina, no tentokrát bol jeho puk zblokovaný.
     
    25:18
    Opäť agilné duo Havlát-Michálek, Halák vyrazil strelu Havláta pred seba, no obrancovia Michálkovi nedovolili dorážať.
     
    24:05
    Šanca Čechov opäť odskočiť. Havlát potiahol puk, posunul ho za chrbát obrancov nabiehajúcemu Milanovi Michálkovi. Ten puk stečoval smerom k bránke a puk lízal hornú tyčku.
     
    22:54
    Slovensko vyrovnáva. Vyhraté vhadzovanie Stumpela v útočnom pásme, Višňovského strela od modrej, ktorú brániaci hráči vyrazili k Nagyovi. Laco Nagy skúsil strelu švihom, ktorá nebola prudká, ale presne trafila miestečko medzi tieniacimi hráčmi a Pavelec nedokázal reagovať.
     
    22:09
    Červenka vybojoval puk, nabil ho Jágrovi pred bránku, ktorého strelu Halák zlikvidoval.
     
    21:41
    Hossa s Handzušom si vymenili puk po prechode do pásma. Michal Handzuš skúsil tvrdú strelui z ľavého krídla, no jeho ouk si nenašiel cestu k bránke cez blokujúcich hráčov.
     
    21:30
    Rolínek si odsedel celé dve minúty svojho trestu, jeho spoluhráči sa dokázali ubrániť.
     
    21:22
    Gáborík strieľal tentokrá z ľavej strany, tesne po prechode do pásma, no Židlický jeho pokus zblokoval.
     
    20:57
    Slovensko opäť v útoku, Gáborík sa odhodlal k strele z pravého kruhu, no Pavelec zasiahol úspešne.
     
    20:37
    Slováci sa usadili v pásme, Demitra s Hossom si vymieňali puk, pred bránkou tvrdo pracoval Handzuš. Jeho postavenie v bránkovisku však rozhodcovia potrestali.
     
    20:01
    Začala druhá tretina.
     
    20:00
    Prvá tretina skončila.
     
    20:00
    Prvých 30 sekúnd presilovky český tím ubránil, slovenskí hokejisti stále rozbiehajú presilovkové akcie príliš pomaly a kostrbato. Do druhej tretiny vkročia Slováci ešte s druhou časťou presilovky.
     
    19:30
    Rolínek, 2min, držanie
     
    17:59
    Gól Čechov posmelil a vzápätí sa Červenka ocitol sám s pukom pred bránkou, no minul.
     
    17:47
    Český tím dokázal presilovku využiť. Od modrej poslal tvrdú streli na bránku Eliáš, tesne pred Halákom tečoval puk nikým nekrytý obranca Židlický.
     
    16:47
    Eliáš nabil Havlátovi, ktorého strelu Halák vyrazil. K puku sa však šikovný český krídelník dostal opäť a pokúsil sa po obkorčuľovaní brány prekvapiť slovenského brankára.
     
    16:08
    Prvú presilovku si zahrajú aj Česi. Za hrubosť si odchádza sadnúť na trestnú lavicu Nagy. Svoju bojovnosť prehnal.
     
    14:45
    Veľká šanca českého tímu. Michálek potiahol puk po ľavej strane, obranca slovenského tímu k nemu pristupoval, no na pravom krídle sa ocitol úplne voľný Havlát, ktorý dostal prihráku a sám išiel na Haláka. Jaro Halák podržal svoj tím.
     
    13:52
    Náznak prečíslenia slovenského tímu, Demitra potiahol po pravom krídle, poslal puk obrancovi Štrbákovi, ktorého strelu sa snažil pred Pavelcom neúspešne tečovať Zedník.
     
    13:24
    Krátky pobyt Čechov v útočnom pásme, no finálna Hubáčkova prihrávka nepresná.
     
    12:40
    Slovensko útočí do plných, Stumpelova akcia obrancami zneškodnená.
     
    11:40
    Český tím sa do útoku zatiaľ tiež moc nehrnie, puk do pásma nahodil obrancom Krajíčkom, no v ďalšom boji o puk neboli jeho spoluhráči úspešní.
     
    11:02
    Český tím sa "bez straty kvetinky" a aj bez väčšej námahy ubránil.
     
    10:27
    Marián Hossa sa dostal k odrazenému puku pred bránkou, no na jeho dorážku sa gólman Pavelec stihol pripraviť.
     
    9:55
    V presilovke slovenského tímu takmer nič nové, opäť pomalé vymieňanie puku medzi dvoma hráčmi a pokusy od modrej.
     
    9:10
    Od modrej pálil Demitra, no len do klbka tiel pred českou bránkou.
     
    9:02
    Český tím na ľade so šiestmi hráčmi, rozhodcovia prvýkrát vylučujú, tréner Hadamczik sa rozčuľuje zbytočne.
     
    9:00
    Šikovne sa preháčkoval do útočného pásma Višňovský, puk posunul na ľavé krídlo Zedníkovi, ktorého delovku brankár vyrazil.
     
    7:59
    Eliáš prevzal prihrávku od obrancu na útočnej modrej, pokúsil sa vypáliť po prechode cez modrú čiaru, no obranca Podhradský prišiel k nemu včas a puk zblokoval.
     
    6:55
    Handzuš vysunul na ľavé krídlo Mariána Hossu, ten z uhla vystrelil, no Pavelec vyrazil. Puk sa ešte takmer vrátil k slovenkému útočníkovi, no obranca ho v poslednej chvíli odstrelil.
     
    6:25
    Plekanec vystihol Handzušovu prihrávku, no Jágr mu vbehol do postavenia mimo hru.
     
    6:04
    Prvá väčšia šanca českého tímu. Na útočnú modrú dostal do jazdy puk Michael Frolík, jeho švih Halák udržal len s námahou.
     
    5:15
    Šatan a jeho ďalší strelecký pokus, Miro prevzal prihrávku od Nagya, prekorčuľoval s pukom do útočného pásma, skúšal strieľať spoza obrancu, ten jeho puk zblokoval.
     
    4:40
    Prvá väčšia strelecká príležitosť. Stumpel ju vypracoval pre Šatana, no jeho strelu spomedzi kruhov zblokoval Voráček.
     
    4:15
    Štvrtý slovenský útok v akcii, od modrej propagačne skúšal Majeský.
     
    3:26
    Marián Hossa potiahol puk do pásma, zasekol a počkal si na nabiehajúceho Višňovského, ten však jeho prihrávku len stečoval smerom k českej bránke.
     
    2:30
    Frolík, Novotný a Hubáček udržali chvíľu puk v slovenskom obrannom pásme, no nedostali ho od mantinelu.
     
    1:30
    Proti prvým dvom českým formáciám sa prestriedali tretí a štvrtý slovenský útok.
     
    0:10
    Plekanec vyhral bully, následnú akciu českého tímu zakončoval Jágr z uhla. Len propagačný pokus.
     
    00:01
    Stretnutie práve začalo.
     
    O pár minút padne prvýkrát puk medzi hokejky českých a slovenských hráčov, každý šampionát má svoje veľké zápasy a momenty. Bude takým dnešný duel?
     
    Porovnanie štatistík oboch tímov po základných skupinách: Úspešnosť streľby: 12,77%-7,83% , Využitie presiloviek: 16,67% - 7,69%, Úspešnosť oslabení: 100% - 75%, Trestné minúty (priemer na zápas): 16,00 – 9,33
     
    Brankárskou jednotkou českého tímu je gólman Atlanty Ondrěj Pavelec, ktorý má na turnaji úspešnosť 96,25%, slovenská jednotka Jaroslav Halák má zatiaľ úspešnosť zákrokov 88%.
     
    Na českej strane je najlepším v bodovaní Milan Michálek. Útočník Ottawy nahral zatiaľ 4 body (3+1), tri body nazbieralo kvarteto Červenka, Frolík, Havlát a Eliáš.
     
    Najproduktívnejším hráčom slovenského mužstva na turnaji je zatiaľ Ladislav Nagy, ktorý má 4 body (2+2), Miroslav Šatan nazbieral 3 body (2+1), Bartečko a Demitra dva bodíky.
     
    Slovensko: Halák (Lašák) – Baranka, Jurčina, Podhradský, Štrbák, Majeský, Višňovský, Graňák – Gáborík, Demitra, Zedník – Šatan, Stumpel, Nagy – Bartečko, Handzuš, Marián Hossa – Marcel Hossa, Surový, Radivojevič – Cibák
     
    Česko: Pavelec (Štěpánek) – Z.Michálek, K.Rachunek, Židlický, Škoula, Krajíček, Čáslava, O.Nemec – Červenka, Jágr, Plekanec – M.Michálek, Havlát, Eliáš – Marek, Rolínek, Voráček – Novotný, Frolík, Prucha
     
    Dnes Slovensko potrebuje zisk minimálne dvoch bodov, ak chce mať postup do štvrťfinále vo svojich rukách. Ak dnes s Čechmi slovenský tím prehrá, bude sa musieť spoliehať aj na pomoc iných.
     
    Dobrý večer, pre Slovensko sa začína osemfinálová skupina šampionátu, vzhľadom k nulovému zisku zo základnej skupiny však už zápasy budú pre Hanlonov tím duelmi o všetko.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 20:15.
    Góly a asistencie: 18. Židlický (Eliáš), 42. Michálek (Havlát), 45. Michálek (Havlát, Eliáš) - 23. Nagy (Višňovský, Stumpel), 58. Surový (Cibák)


    Česko: Pavelec (Štěpánek) – Z.Michálek, K.Rachunek, Židlický, Škoula, Krajíček, Čáslava, O.Nemec – Červenka, Jágr, Plekanec – M.Michálek, Havlát, Eliáš – Marek, Rolínek, Voráček – Novotný, Frolík, Prucha
    Slovensko: Halák (Lašák) – Baranka, Jurčina, Podhradský, Štrbák, Majeský, Višňovský, Graňák – Gáborík, Demitra, Zedník – Šatan, Stumpel, Nagy – Bartečko, Handzuš, Marián Hossa – Marcel Hossa, Surový, Radivojevič – Cibák

    Rozhodca: Rozhodcovia: Burchell (Kanada), Kurmann (Švajčiarsko) – Arm (Švajčiarsko), Dedioulia (Bielorusko)

    Diváci: 9300