Sparta Praha – Liberec 3:2 (kon.)
koniec
AC Sparta Praha
3:2 (2:0)
FC Slovan Liberec
cz Piatok 06.05.2011, 20:15 • Generali Arena • Gambrinus liga
     
    Poté, co jsme na Letné byli svědky velmi nadprůměrného ligového utkání, se loučím s přáním co nejpovedenějšího slunečného víkendu. (22:07:59)
     
    Sparta nakonec poráží Liberec 3:2, ovšem jak s jistotou odehráli dějství první, tak v tom druhém měli potíže, aby dnešní utkání zvládli za tři body, neboť přílišnou pasivitou nejen, že nechali soupeře vstřelit dvě branky, ale ještě je pustili do dalších příležitostí. Ovšem díky nakonec vítězné trefě bývalého libereckého útočníka Keriče zůstávají ve hře o titul.
     
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Sparťané získali míč na vlastní polovině a vydali se do rychlého protiútoku ve třech proti stejnému počtu protihráčů, Kušnírovi nabíhal na pravé straně Kweuke, vlevo Podaný, sparťanský křídelní obránce si pro souhru vybral Podaného, poslal mu však až tragickou přihrávku, která doputovala za libereckou branku.
     
    90+2
    Naposledy mění sestavu Jozef Chovanec, na lavičce ukázal na Jakuba Podaného, jenž nahradí na závěrečné desítky sekund Kadlece.
     
    90+1
    Sudí Franěk k dnešním devadesáti nastavuje další dvě minuty.
     
    90
    Střídání hostů, Vlasko jde do hry místo Breznaníka.
     
    89
    Vacek přišel o míč ve středu pole, hosté však nevyužili tuto možnost k rychlému protiútoku, včas zasáhl Řepka.
     
    88
    Pamičův centr před Kweukem obětavě odvrátil Dejmek.
     
    86
    Kweuke, ač dvakrát faulován, se dokázal probít přes dva protihráče, jeho akci zastavil až sudí Franěk opískáním libereckého faulu.
     
    84
    Fleišman parádním centrem nalezl před brankou Sivriče, jenž poslal hlavou míč na sparťanskou branku sice razantně, ovšem ne zcela přesně, neboť mířil přímo do Zítkových rukavic.
     
    83
    Třetí libereckou žlutou kartu vidí Gebre Selassie.
     
    83
    A opět v akci Kweuke, tentokrát však volil velmi nevhodné řešení, když místo vyslání rozběhnutého Abeny vstříc Bičíkovi vystřelil sám pouze do libereckých obránců.
     
    81
    Kadlec připravil zajímavou střeleckou pozici pro Kweukeho, jenž si oběhl protihráče a v klíčové chvíli jej vychytal brankář Bičík!
     
    80
    Breznaník poslal před brankou střílenou přihrávku, ovšem Řepka ve spolupráci se Zítkou zažehnali hrozící nebezpečí.
     
    79
    A právě Sivrič se neprosadil proti dvěma protihráčům u rohového praporku.
     
    77
    A střídají i hosté, hru opouští střelec jejich první trefy Vojtěch Hadaščok, zahraje si Sivrič.
     
    76
    O něco málo dříve došlo ke změně ve sparťanské sestavě, když do hry vběhl Abena místo Kladrubského.
     
    76
    Gecov u rohového kopu pronikl přes Pamiče, chorvatský obránce si poté musel pomoci faulem k zastavení protihráče. Ze standardní situace v podobě "zkráceného rohu" se hosté neprosadili, neboť sudí Franěk tentokrát viděl útočný faul ve skrumáži před brankou.
     
    75
    Fleišman z veliké dálky nakopl míč směrem na sparťanskou branku, kulatý nesmysl nakonec dopadl na horní síť sparťanské svatyně. Situaci však hlídal brankář Zítka.

    Tomáš Kohlmann

    Góly: 4. Dejmek (vla.), 38. Kweuke, 58. Kerič - 52. Hadaščok, 66. Dejmek

    Karty:   68. Dočkal (LIB), 74. Štajner (LIB), 83. Gebre Selassie (LIB)


    AC Sparta Praha: Zítka - Kušnír, Řepka, Brabec, Pamič - Matějovský, Kladrubský (74. Abena), Vacek - Kerič (66. Sionko), Kweuke, Kadlec (90. Podaný)

    FC Slovan Liberec: Bičík - Gebre Selassie, Holeňák, Dejmek, Fleišman - Dočkal, Gecov, Breznaník (90. Vlasko), Vácha, Hadaščok (77. Sivrič) - Štajner

    Rozhodca: Franěk - Pelikán, Peřina

    Diváci: 5 715