Rusko – Slovensko 4:3 (kon.)
koniec
Rusko
4:3 (2:1, 1:2,1:0)
Slovensko
Utorok 03.05.2011, 20:15 • Orange Aréna, Bratislava • Majstrovstvá sveta
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    43:38
    Halák netakticky rozohral puk na ruské hokejky, Rusi vrátili hru pred bránku, kde sa presadil tiesnený Morozov.
     
    38:12
    Rusi nakoniec dlhú presilovku využili. Kovaľčuk priťukol Nikulinovi, ktorý prudkou bombou vymietol pravý horný roh Halákovej bránky.
     
    32:00
    Svoj výborný výkon korunuje Ladislav Nagy gólom. Prevzal od Majeského puk na vlastnej modrej čiare, prekorčuľoval s ním až do pásma, kde spoza Kulikova švihom prekonáva Nabokova.
     
    30:06
    Vyrovnané. Slovenskému tímu vyšiel brejk. Celé útočné trio sa rútilo na dvoch bekov Ruska, Demitra potiahol na ľavé krídlo, vrátil puk Gáboríkovi do stredu ihriska, ten sa prešmykol povedľa obrancu, položil si brankára a prekonal svoje strelecké trápenie.
     
    18:04
    Rusi udreli ako blesk z jasného neba. Kovaľčuk potiahol puk po ľavej strane, za modrou čiarou urobil otočku, prihral na modrú čiaru Nikulinovi, ktorý z prvej bombou prestrelil Haláka.
     
    1:28
    Slovensko sa rýchlo vracia do hry. Nagy skvele potiahol po ľavom krídle a vystrelil z uhla na Nabokova. Ruský gólman iba vyrazil pred seba, kde bol dobre postavený Šatan a vyrovnáva strelou zo vzduchu.
     
    0:58
    Rusi sa dostali do prečíslenia, Baranka s Jurčinom sa stiahli príliš dozadu a len sa prizerali ideálnej koncovke Radulova, ktorý po Kovaľčukovej prihrávke mal až príliš veľa priestoru.
    Góly a asistencie: 1. Radulov (Kovaľčuk, Ťuťin), 19. Nikulin (Kovaľčuk, Ťuťin), 39. Nikulin (Kovaľčuk), 44. Morozov (Aťušov, Kajgorodov) - 2. Šatan (Nagy, Jurčina), 31. Gáborík (Demitra), 32. Nagy (Majeský, Višňovský)


    Rusko: Nabokov (Barulin) – Nikulin, Belov, Aťušov, Ťuťín, Kalinin, Kornejev, Kulikov, Jemelin – Zaripov, Zinovjev, Morozov – Gorovikov, Radulov, Kovaľčuk – Arťuchin, Kajgorodov, Afinogenov – Kuľomin, Tarasenko

    Slovensko: Halák (Lašák) – Baranka, Jurčina, Podhradský, Štrbák, Majeský, Graňák, Višňovský – Zedník, Handzuš, Bartečko – Gáborík, Demitra, Marián Hossa – Šatan, Stümpel, Nagy – Marcel Hossa, Surový, Radivojevič – Ružička

    Rozhodca: Larking, Persson (Švédsko) – Carlson, Murchison (Kanada)

    Diváci: 9300