Tisková konference HC Kometa Brno (kon.) | Tisková konference HC Energie Karlovy Vary (kon.)
koniec udalosti
Tisková konference HC Energie Karlovy Vary

cz Pondelok 02.05.2011, 13:00Tlačové konferencie
     
    Tisková konference je u konce, novináři se nedočkavě vrhají na chlebíčky. Děkujeme za pozornost. (14:29:31)
     
    MV: Motivační program se nakonec nekoná a příspěvek města by měl činit fixních 14 mil Kč. Vzhledem k tomu, že město přispívá na mládež, byli jsme i proti tomu, aby se dotace odvíjely od výsledků A-mužstva.
     
    V jaké podobě se podařilo domluvit motivační odměny za postupy do play off z rozpočtu města?
     
    MV: Stále se snažíme najít parťáka do útoku k Lukáši Pechovi. Zvlášť, když za nás nebude moci nastoupit David Hruška. Měl by to být koncový hráč, který dokáže využívat přihrávky, které Lukáš servíruje skvěle.
     
    Hledá klub ještě nějaké posily?
     
    Miroslav Vaněk upozorňuje, aby si diváci v předstihu zajistili vstupenky na první přípravné utkání v Chomutově. Čeká se vyprodáno.
     
    Václav Baďouček dává jako vzor mladým hráčům Lukáše Pecha. Ten začínal v Kadani, pendloval do karlovarské juniorky, hrál i čtyři zápasy týdně. (Miroslav Vaněk: Jeho přítelkyně a dnes i manželka si tenkrát stěžovala, že přijde domů a spí). Dnes už Lukáš Pech patří do hledáčku reprezentačních trenérů.
     
    Miroslav Vaněk na závěr tiskovky: Dnes to možná působilo trochu pesimisticky. Naším štěstím je, že jsme nezanedbali práci s mládeží a máme teď kde brát do A-týmu. Moc si vážím našich trenérů, že se podoby kádru nezalekli.
     
    MV: Mrzí mě, že projekt Ligy mistrů padnul. Hokej je jeden z mála sportů, který, který nemá mezinárodní ligu. Podle mě si v tomto IIHF počíná trochu amatérsky. Věc je u soudu, ale takové věci se vlečou dlouho. Jako první podal žalobu Bern, v této věci by brzy měl padnout výrok soudu, tak uvidíme.
     
    Jak vypadá spor o kompenzace za ušlé zisky z ligy mistrů?
     
    MV: Spolupráce bude probíhat dál. Z finančních důvodů si nemůžeme dovolit cesty A-týmu ani mládežnických týmů do Ufy. Ufa má však zájem přicestovat s mládežníky sem. Nemůžeme jim však hradit pobyt, jak jsme to dělali loni.
     
    Jak bude v nové sezoně probíhat spolupráce s Ufou?
     
    Otázky novinářů.
     
    MV: Zásahem pro naší pokladnu bude i uvažované navýšení DPH. Navýšení o 4 procentní body nemůže promítnout do ceny permanentek, ale o to se sníží náš příjem ze vstupného.
     
    MV: Obrovské úspěchy v minulé sezoně dosáhla naše mládež. Náš klub má velkou šanci získat statut Akademie (nový projekt ČSLH, pozn. autora). Patříme k nejužšímu okruhu uchazečů o tento statut. Jasno by mělo být na konci června.
     
    MV: V regionech, kam jezdím, uvažuje 50 % sportovních klubů o ukončení činnosti. Extraligový hokej stojí na penězích 14 bláznů: Holoubka, Charouze, Chrenka, Jágra a dalších.
     
    MV: Podmínky od státu jsou nejhorší za 20 let, co tuto práci dělám. Myslím, že se to naší společnosti za pár let vrátí v problémové mládeži i zdravotním stavu národa.
     
    MV: Státní podpora sportu je nulová, současnou vládní garnituru sport vůbec nezajímá.
     
    MV: Téměř se všemi hráči jsme řešili snížení smluv včetně Kumstáta, Skuhravého i Mensatora. Jednání dále probíhají s Čuttou a Gřegořkem. Hráči, kteří na úpravu smlouvy nepřistoupí, v Karlových Varech hrát nebudou. Proto se může stát, že nějaký zkušený hráč ještě odejde. Musím ale říct, že naprostá většina hráčů si závažnost situace uvědomuje a vychází nám vstříc.
     
    LP: Mým cílem do nové sezony je bavit fanoušky a pomoci mužstvu do play-off.
     
    LP: Vinou financí se tým obměnil opravdu hodně. Cítím se zavázaný svým výkony z minulé sezony, abych je zopakoval a pomáhal mužstvu.
     
    Jako poslední se ke slovu dostává Lukáš Pech.
     
    MV: Infocentrum v malé hale skončilo. Místo něj se snažíme zajistit předprodejní místa vstupenek v OC Interspar a Tesco.
     
    MV: Pro prodej permanentek jsme vyčlenili speciální kancelář se dvěma dámami.
     
    Prodej permanentních vstupenek startuje dnes. Veškeré informace fanoušci najdou na našich stránkách www.hokejkv.cz.
     
    JH: S Ticketportalem i provozovatelem turniketů řešíme, aby pro vstupenky ve slevě (studenti, ZTP, děti) byl zřízen zvláštní turniket.
     
    JH: Výraznou změnou je i kategorie III. Obloukové sektory, které byly původně dělené, začlenili do jednotné ceny. Fanoušci si dříve stejně kupovali levnější kategorii a pak si přesedávali do klubové zóny.
     
    Cena 2500 Kč na permanentku platí do sektorů za branku. Jde o sektory 114 a 115. Jednotlivé vstupné zde bude stát 100 Kč.
     
    Jiří Holý o vstupném.
     
    MV: Kvůli volejbalu odehrajeme venku i první dvě extraligová kola, v Litvínově i na Slavii. První domácí extraligový zápas sehrajeme 20. září proti Pardubicím. Kompletní rozpis našich zápasů zatím není definitivní, stále dochází k změnám kvůli akcím v naší i cizích arénách.
     
    Jiří Holý: Z důvodu ME ve volejbale doma v KV Areně odehrajeme pouze 4 přípravné zápasy.
     
    VB: Velkého omlazení kádru se kolegy nebojíme. Samozřejmě bude záležet na tom, jak kdo bude pracovat. Aktuálně nás trénuje 31 a všichni hráči mají zatím dveře otevřené, všichni mají šanci dostat se do základního týmu.
     
    VB: V srpnu odjedeme na turnaj ve Švýcarsku. Tam bychom chtěli odjet ve složení, v jakém už nastoupíme do prvního zápasu extraligy.
     
    VB: Máme domluvených 13 přípravných utkání. Tím prvním bude zápas v nové chomutovské aréně. Chomutov náš požádal, abychom první zápas v aréně sehráli právě my.
     
    Kompletně jsme se sešli na tréninku až dnes. Před týdnem jsme nebyli všichni. Lukáš Pech měl ještě volno, Michal Gulaši byl smluvně vázaný ve Spartě.
     
    Slova se ujímá trenér Václav Baďouček.
     
    Generální manažer kvituje blížící se zprovoznění R6 na Cheb. Vylíčil nyní vlastní zkušenost, kdy z Chebu u KV Areny byl za 18 minut. Pochopitelně však nedodržoval rychlostní limity, jak poznamenal.
     
    MV: V létě se budeme snažit dostat hráče blízko fanouškům. Hráči se budou účastnit různých kulturních a společenských akcí, kde si na ně fanoušci budou moci tzv. "sáhnout".
     
    MV: Chtěli jsme vyjít vstříc fanouškům, kteří si nemohou dovolit kupovat drahé permanentky. Proto jsme vyčlenili 2 sektory, kam si fanoušci budou moci kupovat permanentky za 2500 Kč s možností dalších slev.
     
    MV: Kromě A-mužstva je naším největším nákladem nájem KV Areny a všech souvisejících služeb. Činí 13 mil. Kč.
     
    MV: Finanční situace klubu není dobrá. Z původního rozpočtu 120 mil. Kč budeme v nové sezoně pracovat s částkou 90 mil. Toto je celkový rozpočet klubu, včetně mládeže i managementu. Samotný rozpočet A-týmu činí 60 mil.
     
    MV: Mužstvo ubralo na zkušenosti, výši měsíčních výplat. Přibralo však na dravosti a bojovnosti. Mužstvo se bude nějaký čas sehrávat, budeme se je snažit držet pohromadě. Jeho vrchol by mohl přijít po cca 3 sezonách.
     
    MV: Zůstávají opory mužstva: Skuhravý, Kumstát a Lukáš Pech, který si vybudoval pozici, že na něm mužstvo staví. Po dlouhých jednáních jsme se na jednoroční spolupráci domluvili s Františkem Skladaným. Z Chomutova se vrací David Zucker a Pavel Kuběna. Počítáme i s Tomášem Klímou.
     
    MV: Nyní k útoku. S Davidem Hruškou bohužel počítat nemůžeme. Má platnou smlouvu v Chomutově a noví trenéři KLH nám oznámili, že jej uvolnit nechtějí.
     
    MV: Kromě hráčů, jejichž uvolnění jsme už oznámili, jsme se rozloučili i s Tomášem Schmidtem a Janem Zmeškalem, kteří hráli na hostování v Kadani.
     
    MV: Po zranění a operaci se do obrany vrací Martin Parýzek. Do Kadaně na letní přípravu odešli Tomeček a Miroslav Hudák.
     
    MV: Další posilou do obrany je Martin Grünling, 23 let, doporučil jej Martin Pešout, který jej trénoval ve Skalici. Měl by nahradit Michala Dobroně nebo Karola Slobodu.
     
    MV: Největší posilou v obraně je Michal Gulaši, který přichází ze Sparty!
     
    MV: Nemohli jsme si samozřejmě mužstvo oslabit tak, aby v něm nebyla žádná zkušenost. Tradiční opory mužstva zůstávají. Brankářskou jedničkou zůstává Lukáš Mensator. O místo dvojky se poperou Závorka s Bendou. Lukáš Sáblík pro náš klub odvedl skvělou práci, za kterou jsem mu poděkoval.
     
    MV: Cílem pro příští sezonu bude především pobavit diváka v domácím prostředí. Naše neúspěchy v KV Areně se začaly podepisovat i na návštěvnosti. Druhým úkolem, který ode mě trenéři mají, je vyhnout se play-out.
     
    Miroslav Vaněk: Z tohoto důvodu jsme se rozhodli provoz A mužstva zlevnit a omladit. Nebojím se toho, že by takové mužstvo nebylo konkurenceschopné.
     
    Miroslav Vaněk: Na rozpočet má vliv i to, že jsme dvakrát po sobě nepostoupili do osmičky a přišli o prémie.
     
    Miroslav Vaněk: Letošní sezona bude finančně ohromně složitá. Generální partner nám snížil příspěvek o 50 %.
     
    Miroslav Vaněk: Děkuji hráčům i trenérům za minulou sezonu. Noví trenéři se osvědčili a myslím, že pod jejich vedením měly výkony mužstva vzestupnou tendenci. Proto jsme s panem Baďoučkem, Pešoutem i Kněžickým podepsali nové jednoleté smlouvy.
     
    Miroslav Vaněk: Hlavní mediální událostí loňské sezony byla finanční jednání s novým vedením města. Jednání se nakonec podařila uzavřít, i když částku 2,2 milionu z výnosu teplárny jsme ještě neobdrželi. Věřím, že pan primátor dodrží slib a podaří se fungování naší mládeže zachovat ve stejném rozsahu.
     
    Postup do předkola pro nás byl splněný základní cíl, postup do osmičky by byl úspěch.
     
    Miroslav Vaněk se vrací k loňské sezoně: Nebyla úspěšná ani neúspěšná. Skončila zlatým středem. Mrzelo nás, že jsme nedokázali postoupit do osmičky, ačkoli jsme k tomu měli hodně blízko.
     
    Program konference: Změny v hráčském kádru, Finanční situace klubu, Přípravné období A mužstva, Prodej permanentních vstupenek, Změny cenových kategorií vstupného.
     
    Všichni účastníci jsou na místě. Zvukovou kulisu nám dělají bagry, které vedle KV Areny hloubí jámu pro bazén. Vzhledem k počasí bude zřejmě i brzy napuštěný.
     
    Vítejte u online přenosu z tiskové konference HC Energie Karlovy Vary. Za klub se jí zúčastní generální manažer Miroslav Vaněk, hlavní trenér Václav Baďouček a útočník Lukáš Pech.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:00.

    Michal Slavík