Fínsko – Česko 1:2 (kon.) | Švédsko – Rusko 2:4 (kon.)
koniec
Švédsko
2:4 (0:2, 2:0, 0:2)
Rusko
cz Štvrtok 21.04.2011, 19:30 • Malmö ARENA • Euro Hockey Tour
Partner:
     
    JE HOTOVO! Utkání končí vítězstvím Ruska v poměru 4:2 a svěřenci trenéra Bykova tedy rozhodli o svém celkovém vítězství v seriálu Euro Hockey Tour. Po tomto vítězství mají již nedostižitelný náskok a mohou se radovat z titulu. Švédové byli aktivnějším celkem, ale Rusko dokázalo využít jejich okének v obraně. Na střely skončilo utkání 34:34, takže oba brankáři měli dost práce. Pokud by se měla vybrat trojice nejlepších hráčů utkání, tak by v té trojici bezesporu byl hostující Alexej Morozov, ale také domácí Magnus Pääjärvi-Svensson s Martinem Thörnbergem. Z mé strany je to pro dnešek vše. Příjemný zbytek večera přeje Daniel Ryl. (21:58:12)
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:32
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Je pravděpodobně rozhodnuto. Švédsko zavolalo Fastha na střídačku a zkusilo to v šesti hráčích. Teresčenko pobídl ALEXEJE MOROZOVA, který si počínal velmi zkušeně a nekompromisně poslal kotouč do branky. Asistence: Alexej Teresčenko.
     
    59:29
    Sborná vyhazuje.
     
    58:54
    Utkání nabírá na obrátkách, schyluje se ke konci utkání a Švédi jdou za vyrovnáním!
     
    58:14
    Švédsko ve čtyřech. Rusové sice vedou o jednu branku, ale chtějí hrát. Projít přes skvěle bránící Švédy je ovšem velmi těžké.
     
    57:22
    Švédi dnes hrají po fyzické stránce výtečně. Jejich napadání končí dalším vyhozením a jeden ze švédských hráčů dokonce dokázal svým napadáním nasbírat dost vteřin k dobru.
     
    56:49
    A pozor! Sborná bude mít stejnou příležitost jako Švédsko ve druhé periodě. Na trestnou lavici usedá Fernholm. Švédsko čeká 53 sekund utrpení.
     
    56:23
    Rusové uzavřeli Tre Kronor v jejich pásmu. Přichází, pro Rusy typické, bago s pukem.
     
    56:10
    Konec utkání se kvapem blíží a domácím ubývá čas velmi rychle.
     
    55:47
    Východoevropané opět využili rychlého brejk, který opět končí faulem. Ericsson dostává menší trest za podražení.
     
    55:23
    Švédsko se po krátkém souboji ve svém obranném pásmu dostává dopředu.
     
    55:10
    Rychlý brejk hostí končí velmi nebezpečnou tečí jednoho z Rusů, kterou Fasth se štěstím pokryl. Bude se vhazovat po jeho pravici.
     
    54:40
    Rusové v plném počtu.
     
    54:00
    Petraskovu střelu od modré zase vyráží ruský brankář.
     
    53:48
    Sborná se dnes může spolehnout hlavně na Nabokova, který opět kryje další střelu.
     
    53:03
    Tre Kronor pomalu ohlodávají svou kořist. Dosud ovšem neukousli příliš velké sousto. Stále se nemohou usadit v obranném pásmu Ruska.
     
    52:40
    Vysoká hůl Dadonova je potrestána dvěma minutami.
     
    52:16
    Hra je aktuálně poměrně plynulá, ale na svém tempu pomalu ztrácí. Švédsko se snaží jít za vyrovnáním. Zatím ovšem neúspěšně.
     
    50:36
    Rusové útočí.

    Daniel Ryl

    Góly a asistencie: 30. Thörnberg (Berglund), 31. Pääjarvi-Svensson (Fernholm) - 14. Morozov (Zaripov, Bělov), 17. Zaripov (Bělov), 47. Aťušov (Birjukov, Arťukin), 60. Morozov (Teresčenko)


    Švédsko: Fasth (Nilsson) - Gunnarsson, Petrasek, Kronwall, Rundbland, Grossman, Fernholm, Erixon, Ekholm - Thörnberg, Berglund, Pääjärvi-Svensson - Tedenby, Persson, Axelsson - Backlund, Wandell, Andersson - Ericsson, Sjörgen, Silfverberg
    Rusko: Nabokov (Košečkin) - Bělov, Nikulin, Birjukov, Aťušov, Grebeškov, Kornějev, Rylov, Jemelin - Zaripov, Kajgorodov, Morozov - Arťukin, Tereščenko, Afinogenov - Paršin, Gorovikov, Tarasenko - Dadonov, Burmistrov, Zarkov

    Rozhodca: Partanna, Salon - Tillerkvist, Haster