Dubnica – Trnava 1:0 (kon.) | Košice – Ružomberok 0:2 (kon.) | Zlaté Moravce – Prešov 2:3 (kon.)
Žilina – Nitra 2:0 (kon.) | Slovan Bratislava – B. Bystrica 3:1 (kon.)
koniec
MŠK Žilina
2:0 (2:0)
FC Nitra
Sobota 16.04.2011, 17:30Niké liga
Predzápasové kurzy
     
    90
    V týchto chvíľach už prebiehajú posledné sekundy druhého polčasu a Žilinčania sú opäť v obrovskej príležitosti. Za obranu sa dostal s loptou Momodou Ceesay a vyrútil sa sám na brankára Lukáša Hrošša. Sám zoči-voči nemu ho síce dokázal obstreliť, ale lopta nakoniec skončila tesne vedľa ľavej žrde. Stav stretnutia sa nemení. Nadstavovať sa bude už len jedna minúta.
     
    86
    Teraz výborná šanca Žiliny na strelenie ďalšieho gólu. Na pravej strane výborne zapracoval Ceesay, spätnou prihrávkou našiel na hranici šestnástky Škvarku, ktorého tvrdý pokus bol mierne tečovaný a napokon skončil tesne vedľa pravej žrde brány Nitry. Následne tréner Pavel Hapal aj poslednýkrát strieda. Ľubomíra Guldana nahradí Patrik Šimko.
     
    80
    Desať minút pred koncom riadneho hracieho času dochádza k výraznejšiemu previneniu aj v tíme Žiliny. V jednom zo súbojov si počínal príliš tvrdo Ernest Mabouka. Rozhodca píska nielen faul, ale domácemu hráčovi udeľuje aj žltú kartu. Legionár čiernej pleti si tak bude musieť dávať vo zvyšných približne desiatich minútach pozor.
     
    77
    V tejto chvíli využíva tréner Cyril Stachura aj svoje posledné striedanie a snaží sa zmeniť jedenástku hráčov na ihrisku tak, aby dokázala ešte zabojovať o lepší výsledok a pokúsila sa aspoň stav skorigovať. Ihrisko opúšťa Cyril Schulmeister, ktorého nahradzuje Andrej Ivančík. Hráči spod Zobora majú približne štvrťhodinu na to, aby ešte zabrali.
     
    76
    Obrovská príležitosť žilinských futbalistov na tretí gól! Po ľavej strane unikol Dominik Fótyik, ktorý loptu efektne podkopol a poslal presne na nohu medzi dvoch hráčov hostí Momodou Ceesayovi. Ten si ju ešte posúval do kraja a zakončoval po výške. Loptu však nedokázal presnejšie umiestniť a tak v strede brány stojaci Hroššo ju dokázal vyraziť nad brvno.
     
    66
    Po viac ako hodine hry pristupuje k svojmu prvému striedaniu aj Pavel Hapal. Ihrisko za potlesku tribún opúšťa Tomáš Majtán. Ten dnes nastúpil na svojom pôvodnom poste v útoku a blysol sa dobrým výkonom, ktorý aj ocenil vedúcim gólom a bol veľmi nepríjemný pre súperovu obranu. Na jeho miesto nastupuje Dominik Fótyik.
     
    59
    Tentoraz sa však Hroššo už výrazne musel zapotiť. Center do šestnástky síce jeho spoluhráča odvrátili, ale len na jej hranicu, kde sa k lopte dostal Róbert Pich a vypálil z prvej. Lopta z jeho kopačky bola prudká a kapitán súpera nemal žiadnu možnosť na ňu siahnuť, avšak na jeho veľké šťastie sa odrazila od brvna späť do poľa. Ani teraz sa tak stav nemení.
     
    55
    Tréner Cyril Stachura sa už v prvých minútach druhého dejstva snaží výrazne oživiť hru a po krátkom čase prichádza aj s druhým striedaním. Ihrisko opúšťa Lukáš Zelenický, ktorý mal na svojom konte žltú kartu a zrejme nechceli riskovať jeho prípadné ďalšie previnenie. Na jeho miesto nastupuje Patrik Sailer.
     
    48
    Hoci z druhého polčasu máme za sebou len tri minúty, tréner Cyril Stachura po prvýkrát strieda, čo je vzhľadom na začiatok nie veľmi pochopiteľné. Ihrisko opúšťa Roman Sloboda, ktorý v tomto dejstve nemal priestor presvedčiť o tom, že si zaslúži súboj dohrať do konca. Na jeho miesto nastupuje Róbert Glenda.
     
    45+
    Až v nadstavenom čase prvého polčasu Nitrania po prvýkrát priamo ohrozili žilinskú bránu. Po rohovom kope sa v šestnástke dokázal uvoľniť Petr Kaspřák, ktorý tvrdou strelou vyzval Krnáča na ukázanie svojich kvalít. Ten potvrdzuje, že je dôstojnou náhradou za zraneného Martina Dúbravku a po dobrom výkone v Banskej Bystrici neinkasuje ani teraz a pokus hráča v bledomodrom drese boxuje do bezpečia.
     
    45+
    V nadstavenom čase prvého dejstva rozhodca po prvýkrát siaha do svojej kapsičky po žltú kartu. Na únikajúceho Majtána si veľmi tvrdo vyšľapol Lukáš Zelenický a Ladislav Prešinský udeľuje futbalistovi Nitry bez váhania žlté napomenutie. Jedná sa vôbec o prvé potrestanie v tomto stretnutí. Hráč hostí si bude musieť dávať vo zvyšku duelu pozor.
     
    V týchto chvíľach dochádza k avizovanej možnosti. Arbiter Pavel Olšiak pre zranenie už tento duel viac rozhodovať nebude. Namiesto neho nastupuje na trávnik Ladislav Prešinský. Duel môže pokračovať. Na svetelnej tabuli svieti 39. minúta, Nitrania zahrali spomínanú štandardnú situáciu, po ktorej ale nič nevyťažili.
     
    Žilinský hlásateľ v tejto chvíli informuje o tom, čo sa práve stalo. Tréner Pavel Olšiak je v útrobách štadióna na menšom ošetrení. Pravdepodobne sa pri rozhodovaní nejakým spôsobom ľahšie zranil a preto zápas nemôže pokračovať. Údajne sa o malú chvíľu bude hrať. Uvidíme. Hráči sú i naďalej natrávniku, Nitrania pripravení rozohrať štandardnú situáciu. V prípade potreby je tu aj náhradný rozhodca Ladislav Prešinský.
     
    Čo sa to deje? Žilinský štadión je na maniere rozhodcov v poslednom období zrejme zakliaty. Avšak neodsudzujme, nevieme, čo sa zatiaľ stalo. Isté je len to, že sa nehrá, pretože hlavný arbiter Pavel Olšiak pomalým krokom odkráčal mimo hracej plochy. Isté je, že v tomto prípade ale nešlo o žiaden násilný akt. Možno v tom boli nejaké zdravotné problémy. Uvidíme.
     
    28
    Žilinčania sú dnes na nezastavenie. Do ďalšej obrovskej príležitosti sa v šestnástke dostal Momodou Ceesay, ktorý sa uvoľnil cez brániaceho hráča súpera a tvrdou strelou obstrelil Hrošša. Na jeho veľké šťastie však strela gambijského reprezentanta skončila tesne vedľa pravej žrde, a preto žltozelení vedú i naďalej "len" o dva góly.
     
    26
    Hneď po góle domácich prichádza trochu smutnejší moment. Z ihriska krivkajúc, tentoraz už definitívne odchádza Štefan Zošák. Vyzerá to tak, že sa mu predsa len obnovilo staré zranenie, ktoré mu v hre nedovolí pokračovať. Dúfajme, že to aspoň nebude tak vážne. Do stredovej línie na pozíciu tvorcu hry nastupuje mladík Michal Škvarka.
     
    25
    Žilina dala gól!
    Tak toto bol parádny moment! Rozhodca nariadil priamy kop pre Žilinčanov približne z hranice 20 metrov od Hroššovej brány. Loptu si postavil netradičný exekútor ROMAN GERGEL, ale to, čo predviedol, sa len tak nevidí. Loptu trafil ponad múr presne do ľavého horného rohu brány Nitry. Gólman hostí bol absolútne bezmocný.
     
    18
    Žilina dala gól!
    Tentoraz to už domácim vychádza a úvodný tlak premieňajú na vedúci gól. Na pravej strane predviedol výbornú prácu Róbert Pich, svojim centrom na vzdialenejšiu žrď našiel hlavu TOMÁŠA MAJTÁNA, ktorý loptu od zeme poslal k pravej žrdi do siete. Hroššo bol bezmocný. Žilinčania vyhrávajú 1:0.
     
    13
    V týchto chvíľach sme svedkami ďalšieho kuriózneho momentu. Po druhýkrát v dnešnom stretnutí skončila lopta v bráne Nitry, ale napriek tomu ostáva stav stretnutia i naďalej 0:0. Táto situácia začala u Patrika Mráza, ktorý centroval loptu z pravej strany z rohového kopu. V spleti hráčov si ju jeden z futbalistov hostí zrazil za bránkovú čiaru. Rozhodca však prerušil hry, ale ani my momentálne nevieme prečo. Pravdepodobne tam bol nejaký útočný faul žilinského hráča.
     
    11
    Žilinčania sa teraz dostali do zatiaľ najväčšej šance stretnutia. Po pravej strane vyviezol loptu až ku šestnástke Tomáš Majtán, jeho presný center na vzdialenejšiu žrď skončil na hlave úplne osamoteného Patrika Mráza, ktorý ale netrafil odkrytý ľavý kút Hroššovej brány a loptu posiela presne do rúk strážcu nitrianskej svätyne.
     
    5
    Žilinčania v ďalšej akcii. Na pravej strany sa zmocnil lopty Štefan Zošák, ktorý svojim centrom v šestnástke našiel hlavu Momodou Ceesaya. Ten v spleti hráčov síce nezakončil presne, avšak lopta sa dostala ku ľavej žrdi na kopačky Tomáša Majtána, ktorý dokázal obstreliť Hrošša a lopta skončila v sieti. Gól ale neplatí. Rozhodca Olšiak píska offsajd. Domáci hráči neprotestujú, takže je zrejme všetko v poriadku.

    Andrej Kuzmány


    Hľadáme spravodajcu pre tím FC Nitra. Viac informácií tu.

    Góly: 18. Majtán, 25. Gergel

    Karty:   80. Mabouka (ZIL) - 45+. Zelenický (NIT)


    MŠK Žilina: Martin Krnáč - Ernest Mabouka, Jozef Piaček, Zdeno Štrba (K), Patrik Mráz - Ľubomír Guldan - Róbert Pich, Štefan Zošák, Roman Gergel - Momodou Ceesay, Tomáš Majtán
    FC Nitra: Lukáš Hroššo (K) - Lukáš Zelenický, Martin Tóth, Ján Harbuľák, Michal Áč - Miloš Šimončič, Petr Kaspřák - Roman Sloboda, Vojtěch Schulmeister, Ľuboš Kolár - Matúš Mikuš

    Rozhodca: Pavel Olšiak - Martin Balko, Dušan Hrčka

    Diváci: 2518