Dubnica – Trnava 1:0 (kon.) | Košice – Ružomberok 0:2 (kon.) | Zlaté Moravce – Prešov 2:3 (kon.)
Žilina – Nitra 2:0 (kon.) | Slovan Bratislava – B. Bystrica 3:1 (kon.)
koniec
MŠK Žilina
2:0 (2:0)
FC Nitra
Sobota 16.04.2011, 17:30Niké liga
Predzápasové kurzy
     
    Koniec zápasu. (19:25:33)
     
    90
    V týchto chvíľach už prebiehajú posledné sekundy druhého polčasu a Žilinčania sú opäť v obrovskej príležitosti. Za obranu sa dostal s loptou Momodou Ceesay a vyrútil sa sám na brankára Lukáša Hrošša. Sám zoči-voči nemu ho síce dokázal obstreliť, ale lopta nakoniec skončila tesne vedľa ľavej žrde. Stav stretnutia sa nemení. Nadstavovať sa bude už len jedna minúta.
     
    88
    Záver druhého polčasu sa pomaly, ale isto blíži. Nitrania sú teraz pri lopte a po jednom zo zákrokov im rozhodca dáva možnosť štandardnej situácie. Z veľkej diaľky nakopáva loptu do šestnástky Mikuš, na vzdialenejšej žrdi vyskakuje najvyššie Andrej Ivančík, ale nedokázal loptu umiestniť a namieril ju len do rúk Martina Krnáča.
     
    86
    Teraz výborná šanca Žiliny na strelenie ďalšieho gólu. Na pravej strane výborne zapracoval Ceesay, spätnou prihrávkou našiel na hranici šestnástky Škvarku, ktorého tvrdý pokus bol mierne tečovaný a napokon skončil tesne vedľa pravej žrde brány Nitry. Následne tréner Pavel Hapal aj poslednýkrát strieda. Ľubomíra Guldana nahradí Patrik Šimko.
     
    84
    Do konca riadneho hracieho času ostáva už len šesť minút. Na trávniku sa veľa zaujímavého nedeje, Žilinčania s prehľadom kontrolujú svoj náskok. Dobre sa bavia aspoň skalní priaznivci žltozelených, ktorí za Hroššovou bránou neprestajne spievajú svoje chorály a aj takýmto spôsobom odmeňujú svojich miláčikov za predvedený výkon.
     
    82
    Po narýchlo zahratej štandardnej situácii sa lopta dostala na ľavú stranu k Patrikovi Mrázovi, ktorý ju následne posielal do ohňa približne do oblasti bieleho bodu. Tam najvyššie vyskakoval nikým nepokrytý Róbert Pich. Vzhľadom na svoju výšku ale loptu dobre nezasiahol, pohladil ju vrchnou časťou hlavy a tá skončila mimo brány Nitry.
     
    80
    Desať minút pred koncom riadneho hracieho času dochádza k výraznejšiemu previneniu aj v tíme Žiliny. V jednom zo súbojov si počínal príliš tvrdo Ernest Mabouka. Rozhodca píska nielen faul, ale domácemu hráčovi udeľuje aj žltú kartu. Legionár čiernej pleti si tak bude musieť dávať vo zvyšných približne desiatich minútach pozor.
     
    79
    Žilinčania teraz získali výhodu štandardnej situáciu zo vzdialenosti 20 metrov od Hroššovej brány. K lopte sa postavila trojica Roman Gergel, Patrik Mráz a Michal Škvarka. K zakončeniu sa nakoniec odhodlal pomerne nečakane tretí menovaný, ktorý sa oprel do lopty. Nedokázal ju však výraznejšie podvihnúť a preto ju do bezpečia zráža nitriansky múr.
     
    77
    V tejto chvíli využíva tréner Cyril Stachura aj svoje posledné striedanie a snaží sa zmeniť jedenástku hráčov na ihrisku tak, aby dokázala ešte zabojovať o lepší výsledok a pokúsila sa aspoň stav skorigovať. Ihrisko opúšťa Cyril Schulmeister, ktorého nahradzuje Andrej Ivančík. Hráči spod Zobora majú približne štvrťhodinu na to, aby ešte zabrali.
     
    76
    Obrovská príležitosť žilinských futbalistov na tretí gól! Po ľavej strane unikol Dominik Fótyik, ktorý loptu efektne podkopol a poslal presne na nohu medzi dvoch hráčov hostí Momodou Ceesayovi. Ten si ju ešte posúval do kraja a zakončoval po výške. Loptu však nedokázal presnejšie umiestniť a tak v strede brány stojaci Hroššo ju dokázal vyraziť nad brvno.
     
    74
    Žilinčania držia loptu na svojich kopačkách. S prehľadom kontrolujú vedenie a i naďalej diktujú tempo hry. Netlačia sa však už tak veľmi dopredu ako v prvom dejstve. Sústredia sa predovšetkým na hru zo zabezpečenej obrany. V súčasnom rozpoložení je totiž pre zverencov Pavla Hapala najdôležitejšia vidina víťazstva a stiahnutie náskoku Senice na dva body.
     
    72
    Žilinčania sa snažia unaviť hráčov súpera častým prenášaním ťažiska hry z jednej strany na druhú. Teraz zasa na pravej strane útočí Mabouka, ktorý sa pokúsil obhodiť a prešprintovať jedného z futbalistov Nitry, čo mu ale nevyšlo, pretože si loptu posunul príliš prudko a do kraja, takže skončila v oute skôr, ako sa k nej dokázal prebiť.
     
    70
    Do konca riadneho hracieho času nám ostáva už len 20 minút a Žilina vedie nad Nitrou 1:0. Zverenci Pavla Hapala operujú aj naďalej na útočnej polovici, aj keď sa teraz k ohrozeniu brány Lukáša Hrošša nedostali. Kombináciu Ceesaya so Škvarkom prerušil hvizd hlavného rozhodcu, ktorý odpískal postavenie mimo hry u druhého menovaného.
     
    68
    Povedzme si, že okrem súboja Žiliny s Nitrou sú dnes na programe ďalšie štyri duely. Dubnica zdolala na svojom trávniku Trnavu a potvrdila zlepšenú fazónu. Ďalšie dva zápasy sa začali súbežne s týmto. Ružomberok vyhráva v Košiciach 1:0 a Prešov v Zlatých Moravciach 3:1. O 19:30 ešte len nastúpia proti sebe tímy Slovana a Banskej Bystrice.
     
    66
    Po viac ako hodine hry pristupuje k svojmu prvému striedaniu aj Pavel Hapal. Ihrisko za potlesku tribún opúšťa Tomáš Majtán. Ten dnes nastúpil na svojom pôvodnom poste v útoku a blysol sa dobrým výkonom, ktorý aj ocenil vedúcim gólom a bol veľmi nepríjemný pre súperovu obranu. Na jeho miesto nastupuje Dominik Fótyik.
     
    65
    Dvadsať minút druhého polčasu je za nami. Stav stretnutia zostáva aj naďalej nezmenený. Žilinčania vyhrávajú 2:0, keď sa ešte v prvom polčase presadili Tomáš Majtán a Roman Gergel. Diváci vidia zatiaľ veľmi pekné stretnutia predovšetkým vďaka výbornému útočnému výkonu domácich. Na druhej strane, Nitra sa obzvlášť v druhom polčase snaží pozviechať a hrýzť. Uvidíme, či sa jej podarí zdramatizovať duel.
     
    63
    Žilinčania sú dnes mimoriadne aktívni. Odvážne idú do každého súboja, zbierajú lopty a dostávajú sa do šancí. Aj teraz sa po štandardnej situácii dostal v šestnástke k lopte Róbert Pich, ale v skrumáži a z uhla nedokázal prestreliť vybehnutého Hrošša. Ten loptu zrazil aspoň na rohový kop, z ktorého domáci vôbec nič nevyťažili.
     
    61
    Rozhodca nariadil pre Žilinu štandardnú situáciu zo vzdialenosti približne 30 metrov od Hroššovej brány. K lopte sa opäť postavil Roman Gergel, ktorý v prvom polčase nádhernou strelou zaznamenal vedúci gól. Tentoraz ale ani nezakončuje, loptu prenecháva Patrikovi Mrázovi, ktorého center do šestnástky končí v náručí strážcu nitrianskej svätyne.
     
    59
    Tentoraz sa však Hroššo už výrazne musel zapotiť. Center do šestnástky síce jeho spoluhráča odvrátili, ale len na jej hranicu, kde sa k lopte dostal Róbert Pich a vypálil z prvej. Lopta z jeho kopačky bola prudká a kapitán súpera nemal žiadnu možnosť na ňu siahnuť, avšak na jeho veľké šťastie sa odrazila od brvna späť do poľa. Ani teraz sa tak stav nemení.
     
    57
    Žilinčania aj po striedaní hostí i naďalej pri lopte a stále viac a viac tlačia na bránu súpera. K ďalšiemu streleckému pokusu sa teraz odhodlal Momodou Ceesay, ale ani on nemieril presne rovnako ako pred malou chvíľou dvojica jeho spoluhráčov. Lopty často lietajú v šestnástke Nitry, ale zatiaľ len vedľa brány. Hroššo veľa práce nemá.

    Andrej Kuzmány


    Hľadáme spravodajcu pre tím FC Nitra. Viac informácií tu.

    Góly: 18. Majtán, 25. Gergel

    Karty:   80. Mabouka (ZIL) - 45+. Zelenický (NIT)


    MŠK Žilina: Martin Krnáč - Ernest Mabouka, Jozef Piaček, Zdeno Štrba (K), Patrik Mráz - Ľubomír Guldan - Róbert Pich, Štefan Zošák, Roman Gergel - Momodou Ceesay, Tomáš Majtán
    FC Nitra: Lukáš Hroššo (K) - Lukáš Zelenický, Martin Tóth, Ján Harbuľák, Michal Áč - Miloš Šimončič, Petr Kaspřák - Roman Sloboda, Vojtěch Schulmeister, Ľuboš Kolár - Matúš Mikuš

    Rozhodca: Pavel Olšiak - Martin Balko, Dušan Hrčka

    Diváci: 2518