Košice – Trenčín 5:0 (kon.)
koniec
HC Košice
5:0 (1:0, 2:0, 2:0)
HK DUKLA Trenčín
Pondelok 14.03.2011, 18:00 • www.steelarena.sk • Tipos Extraliga (SR)
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    60:00
    Koniec zápasu. (20:20:12)
     
    59:10
    50 sekúnd pred koncom zápasu si na trestnú lavicu odchádza schladiť hlavu Zdeněk Blatný - 10 minútový osobný trest. Marek Vorel - taktiež 10 minútový trest za nešportové správanie.
     
    58:34
    Necelé dve minúty pred koncom dnešného zápasu sa v Steel aréne bujaro oslavuje druhý bod v tejto semifinálovej série.
     
    57:31
    Košice dali gól!
    Ďalšia pekná akcia domáceho tímu končí gólom, keď po ľavej strane ušiel s pukom do útočného pásma Jaroslav Kristek, ten ho cez dvoch obrancov poslal na hokejku MICHELA MIKLÍKA, ktorý presnou strelou nad trenčianskeho brankára zvyšuje už na 5:0.
     
    56:54
    Steel arénou sa už valí prvá mexická vlna.
     
    56:21
    Košice sa naďalej nevzdávajú aj za jendoznačného stavu 4:0, hostia už zrejme majú v hlavách teplnú sprchu a oddych v šatni.
     
    55:20
    Reklamná prestávka.
     
    54:42
    Košice dali gól!
    MARTIN FROLÍK sa dnes konečne dočkal, keď sa dostal k puku pred bránou, prešiel s ním pár metrov aby po následnom presnom pokus zvýšil skóre dnešného zápasu už na 4:0.
     
    54:25
    Košičania dobrým napádaním zmarili aj tú najmenšiu šancu hostí, výborná práca vpredu hlavne od Vladimíra Draveckého.
     
    53:08
    Trenčín sa ani v tejto presilovej hre nevie dostať do rytmu, absolútne sa im nedarí vymyslieť ani len slabučkú akciu, niečo vážnejšie pred bránou.
     
    52:23
    Vylúčenie Košíc - na trestnú lavicu si odchádza sadnúť Ján Tabaček - hákovanie.
     
    52:17
    Košice aj v tejto fáze stretnutia kontrolujú priebeh na ľadovej ploche, čoraz väčšia nedisciplinovanosť môže však ešte stáť oceliarov pár nervov naviac.
     
    50:43
    Tempo zápasu sa mierne zvýšilo, hlavne domáci hokejisti opäť vo zvýšenej miere skúšajú pozornosť trenčianskeho brankára, ten si však dobre postavil svoju bránu a v dnešnom zápase ho niekoľkokrát podržala konštrukcia jeho svätyne.
     
    49:31
    Trenčín nevyužil ani túto možnosť na prípadný gól a zmiernenie nepriaznivého skóre, hostia prakticky ani len nevystrelili smerom na Hudáčka.
     
    48:18
    Košice sa oslobodzujú a môžu pokojne vystriedať svoju unavenú formáciu, Dukla pôsobí stále veľmi bezzubo.
     
    47:24
    Mám pocit, že to bol Martin Hruška, ktorý za pomoci svojich spoluhráčov a klubového lekára odišiel na striedačku, Stanislav Gron dostáva za tento zákrok 2 minúty za faul lakťom.
     
    47:24
    Hra je momentálne prerušená, na ľadovej ploche leží jeden z hráčov hostí po tvrdom osobnom súboji.
     
    46:53
    Obrovská šanca Martina Frolíka v útočnom pásme, domáci hráč však svojou strelou do odkrytého priestoru trafil len pravú tyč trenčianskej brány.
     
    45:58
    Trenčín absolútne bezzubý, hostia pôsobia aj v tejto tretine veľmi odovzdane a dnes si už ani nezaslúžia obrat podľa môjho názoru.
     
    45:01
    Ani Trenčín sa nevie dostať v útočnom pásme do pohody, vojaci len nahadzujú puk pred bránu kde ho však veľmi rýchlo strácajú.
     
    44:18
    Vylúčenie Košíc, na trestnú lavicu si odchádza sadnúť Radek Deyl, ktorý sa previnil v obrannom pásme hákovaním.
     
    42:47
    Košice momentálne nezvládajú hru v presilovej hre, oceliari sa len veľmi veľmi ťažko dostávajú pred svojho súpera v bráne, Kováč ešte nemusel v tejto časti stretnutia zasahovať.
     
    41:51
    Hostia sa opäť dokázali ubrániť, vyhodili však puk na domácu striedačku a tak sa bude pokračovať po vhadzovaní v ich obrannom pásme.
     
    41:00
    Minúta z vylúčenie Chovana je preč a domáci hokejisti ešte nenabehli na svoj tradičný režim v útočnom pásme, smerom na Kováča ešte neposlali žiaden strelecký pokus.
     
    40:01
    Začala tretia tretina.
     
    Cez prestávku ešte prebehli na ľadovej ploche menšie "nepokoje" Jaroslav Kristek dostáva osobný 10 minútový osobný trest, Martin Chovan dostáva 2+2+10+20 a v dnešnom stretnutí si už nezahrá.
     
    40:00
    Druhá tretina skončila.
     
    38:53
    Pre Trenčín bol tento gól už asi posledný klinec do rakvy, hostia ani dnes nestačia svojmu súperovi, uvidíme čo vojaci vymyslia na svojom piesočku, po dvoch zápasoch bilancia 1:12 počas dvoch zápasov nieje najlepšia vizitka.
     
    37:43
    Košice dali gól!
    MICHAL GRMAN dostal puk po vhadzovaní, domáci hráč neváhal prešiel s pukom pred bránu kde lišiacky zakončil a zvýšili na celkových 3:1, asistencia : Marek Vorel
     
    35:54
    Košice stále hrajú čo potrebujú, hostia evidentne nestačia a už veľa času nemajú na prípadný zvrat už v tejto tretine, vojaci dnes toho opäť veľa nevymysleli v útočnom pásme, obrana už hrá lepšie ako včera ale stále to nieje ono.
     
    33:56
    Hostia zvýšili aktivitu na ľadovej ploche, oceliari zbytočne nečakajú a taktiež zabrali na vyšší rýchlostný stupeň, hra sa momentálne odohráva pred bránou Trenčína.
     
    33:03
    Po dlhšom čase pekná šanca hostí, Melichárek si najprv obišiel bránu, pred Hudáčkom skúsil šťastia, košický brankár nezachytil puk, ktorý sa následne dostal k Pardavému no ani jemu šťastie neprialo.
     
    31:56
    Košice stále hrajú čo potrebujú, hostia mierne ožili počas svojej presilovej hry no stále to nestačí na dobre namazanú mašinu košického tímu.
     
    30:41
    Po ďalšom úspešnom zákroku košického brankára nasleduje krátka reklamná prestávka a úprava ľadovej plochy.
     
    29:46
    Stanislav Gron sa už už dostával pred bránou do šance, košický útočník však neustál osobný súboj a pred Kováčom už nedokázal zakončiť.
     
    29:18
    Po dlhšom čase podarená strela hostí, Trefný však netrafil ideálne a Július Hudáček jeho pokus vyrazil ramenom do rohu klziska.
     
    28:24
    Prvé vylúčenie domáceho tímu, za sekeru si odchádza na 2 minúty schladiť hlavu Ján Tabaček.
     
    V hre sa momentálne nepokračuje, rozhodcovia sa dohadujú o trestoch pre hráčov hostí, zrejme sa nevie či majú hrať vojaci v pätici alebo vo štvorici.
     
    27:54
    Košice dali gól!
    Domáci hokejisti využívajú presilovú hru 5 na 3, keď od modrej vypálil smerom na bránu Ján Homér, jeho pokus ešte pred bránou tečoval MIROSLAV ZÁLEŚAK, ktorý pridáva druhý gól svojho tímu.
     
    27:24
    Košice nehrajú najlepšie svoju presilovú hru, je to až príliš pomalé a okaté, no oceliari naďalej ostávajú v útočnom pásme.
     
    26:54
    Košice opäť vyhrali buly v útočnom pásme a opäť rozbiehajú kolotoč pred Kováčom.
     
    26:36
    A ďalšie vylúčenie hostí, opäť si Trenčania nedali pozor na hráčov a na chvíľu ich bolo na ľadovej ploche o jedného viac ako trebalo, na trestnú lavicu korčuľuje Tvrdoň.
     
    26:18
    Košice rozbiehajú svoj útočný kolotoč.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 7048 platiacich divákov.
     
    25:51
    Len 3 sekundy po odchode Pardavého na trestnú lavicu tam korčuluje aj Slavomír Tomko za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou (2+2), Košice tak majú ideálnu príležitosť zvýšiť skóre na 2:0.
     
    25:48
    Vylúčenie hostí - na trestnú lavicu si odchádza sadnúť Ján Pardavý - hostia neustrieli počet hráčov na ľadovej plohe.
     
    25:23
    Obrovská šanca Košíc, keď po dlho trvajúcom tlaku prišla šanca jedného z hráčov domáceho tímu, puk však zastavila len pravá konštrukcia Kováčovej brány, ožili už aj diváci.
     
    23:54
    Šanca Košíc, akcia Stanislava Gronu však nezavoňala ku gólu, príležitosť Michala Grmana zneškodnil pozorný brankár hosťujúceho tímu, košice sú však naďalej pri puku.
     
    22:45
    Košice naďalej držia puk v útočnom pásme, zverenci Rostislava Čadu sa však momentálne nevedia dostať svojmu súperovi pod kožu, obraz hry sa nemení.
     
    21:56
    Košice stále prevažne držia puk v útočnom pásme, v tejto fázy stretnutia sa im však nedarí vypracovať si vážnejšiu šancu pred bránou svojho súpera.
     
    20:36
    Začalo sa aktívne, domáci hokejisti sa snažia niečo vymyslieť v útočnom pásme no vystreliť na Kováča sa im zatiaľ nepodarilo.
     
    20:01
    Začala druhá tretina.
     
    20:00
    Prvá tretina skončila.
     
    19:40
    Domáci hokejisti naďalej hrajú čo potrebujú, nemali vylúčeného ani jedného hráča a s prehľadom ovládajú vlastné obranné pásmo, cez prestávku by si mali vojaci vojsť opäť do svedomia a pripraviť sa lepšie na druhú tretinu.
     
    17:58
    Dve minúty pred koncom úvodnej tretiny vedú domáci hokejisti najmenším možným spôsobom 1:0, hostia však v útoku nevyvíjajú prakticky žiaden tlak a Július Hudáček má minimum práce.
     
    16:41
    Tempo zápasu momentálne nieje také ako z úvodu dnešného stretnutia, domáci hokejisti tlačili po úvodnom góle, mali aj presilovú hru 5 na 3, ktorú oceliari nevyužili.
     
    15:56
    Po dlhšom časovom úseku strelecký pokus hostí, Branislav Jánoš napriahol v útočnom pásme, jeho pokus bol však zblokovaný na ochrannú sieť.
     
    15:09
    Zmätok pred bránou hostí nakoniec "upratal" trenčiansky brankár, ani jeden z dvojice Zálešák, Dravecký sa tak už k puku nedostali.
     
    14:43
    Prudká strela Jána Tabačeka od modrej, Kováč mal však odkrytý výhľad a včas stihol zareagovať na tento pokus košického obrancu.
     
    13:21
    Tlak Košíc mierne ustál, hra sa častejšie odohráva v strednom pásme, diváci sú zatiaľ menej aktívny aj napriek jednogólovému víťazstvu domáceho tímu.
     
    12:16
    Obraz hry sa posledné tri-štyri minúty nezmenil, hra sa momentálne presunula do stredného pásma, žiadne mužstvo nemá výraznejší tlak, hostia sa stále len veľmi veľmi ťažko dostávajú pred košického brankára.
     
    10:09
    Zápas pokračuje v dobrom tempe, hlavne domáci hokejisti diktujú tempo na ľadovej ploche, Trenčín sa veľmi nepoučil zo včerajšieho zápasu.
     
    8:32
    Reklamná prestávka.
     
    8:05
    Trenčín prežili oslabenie o dvoch mužov v poli, domáci hokejisti si vypracovali pár sľubných príležitostí no nakoniec to nestačilo na druhý gólový zápis dnešného stretnutia, hra však pokračuje v obrannom pásme Trenčína.
     
    7:29
    Frolík bol blízko k druhému gólu svojho tímu, 10 sekúnd pred návratom Pardavého domáci hokejisti márne dobíjajú bránu svojho súpera.
     
    7:13
    Trenčín sa už bráni vo štvorici, tlak Košíc však naďalej pokračuje.
     
    6:31
    Obstrelovanie trenčianskej brány bude pokračovať po vhadzovaní pred Kováčom, domáci hokejisti budú hrať ešte 26 sekúnd presilovú hru 5 na 3.
     
    6:09
    Košice sa usadili v útočnom pásme.
     
    5:46
    Ďalšie vylúčenie hostí, na trestnú lavicu si tentoraz odchádza sadnúť Ján Pardavý za hákovanie.
     
    5:34
    Košice sa dostali do útočného pásma, nevedia sa však zbaviť pozornej obrany svojho súpera.
     
    4:57
    Trenčín opäť nezačína najlepšie, naviac si na trestnú lavicu odchádza sadnúť Branislav Jánoš za držanie protihráča.
     
    4:30
    Košice dali gól!
    Len 12 sekúnd trebalo domácim hokejistom aby využili svoju prvú početnú výhodu, po Zálešákovej prihrávke sa k puku pred bránou dostal MICHEL MIKLÍK, ktorý sa presnou strelou nedal zahanbiť a otvára streleckú listinu dnešného stretnutia.
     
    4:18
    Vylúčenie hostí, na trestnú lavicu si odchádza sadnúť Ondrej Mikula za hákovanie.
     
    3:36
    Veľká šanca Košíc, keď sa po chybnej prihrávke dostal do šance košický Marek Vorel, jeho nájazd nemal potrebnú silu ani smer aby prešla za chrbát hosťujúceho brankára.
     
    2:47
    Tempo zápasu je naďalej veľmi dobré, pred trenčiansku bránu sa teraz dostával jeden z hráčov Košíc, ku koncovke sa však nakoniec nedostal a tak sa hra presúva do stredného pásma.
     
    2:08
    Začalo sa aktívne, hrá sa obojstranne útočný hokej, obidvaja brankári si už ohmatali puk.
     
    0:57
    Na opačnej strane strela Tvrdoňa, jeho pokus však nemal potrebnú silu aby prekonal košického brankára.
     
    0:24
    Hneď na začiatku zápasu šanca Košíc, pred bránu sa pekne predral Michel Miklík, ten bol však v zovretí dvoch hráčov Trenčína a zakončiť sa mu už nepodarilo.
     
    00:01
    Stretnutie práve začalo.
     
    Na dnešný zápas sa prišlo pozrieť podľa môjho odhadu mierne menej divákov ako včera, odhadom tak okolo 7000.
     
    Všetko je už pripravené na začiatok dnešného druhého zápasu semifinálovej série medzi hokejistami Košíc a Trenčína.
     
    Úvodné zostavy:

    HC Košice: Hudáček - Homér, Tabaček, Šeda, Grman, Deyl, Šterbák, Slimák - Vorel, Kristek, Miklík - Bartoš, Gron, Fabuš - Pašek, Zálešák, Dravecký - Jenčík, Frolík a Haščák.

    HK Dukla Trenčín: Kováč - Sekeráš, Bednár, Hruška, Trefný, Chovan, Tomko, Jarábek, Staňo - Pardavý, Blatný, Melichárek - Gašparovič, Tvrdoň - Mikula, Ďuriš, Jánoš - Koložváry a Kopecký.

    Rozhodca: .
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 18:00.

    Rastislav Supik

    Góly a asistencie: 5. Miklík (Zálešák, Vorel), 28. Zálešák (Homér), 38. Grman (Vorel), 55. Frolík (Haščák), 58. Miklík (Kristek)


    HC Košice: Hudáček - Homér, Tabaček, Šeda, Grman, Deyl, Šterbák, Slimák - Vorel, Kristek, Miklík - Bartoš, Gron, Fabuš - Pašek, Zálešák, Dravecký - Jenčík, Frolík a Haščák.
    HK DUKLA Trenčín: Kováč - Sekeráš, Bednár, Hruška, Trefný, Chovan, Tomko, Jarábek, Staňo - Pardavý, Blatný, Melichárek - Gašparovič, Tvrdoň - Mikula, Ďuriš, Jánoš - Koložváry a Kopecký.

    Rozhodca: Müllner Róbert , Jonák Peter, Gajan Rastislav, Tvrdoň Jozef

    Diváci: 7048